Skip to main content
Klassiker

Cinque Terre og Ligurias perler

Liguria byr på en av Europas flotteste kyststrekninger. Cinque Terre - de fem, små fiskelandsbyene - er koblet sammen av en vakker kyststi, hver av dem med sin unike sjarm. Vi skal innom flere av dem og får oppleve alt fra de fargerike husene i Vernazza til den idylliske havnen i Monterosso.

Men, Liguria er mer enn Cinque Terre. Vi bor i den sjarmerende byen Sestri Levante og får også med oss eksklusive Portofino og Ligurias elegante hovedstad, Genova. Vår reiseleder er lokalkjent og tar oss med lokaltog- og båt til sine favorittsteder, anbefaler de beste restaurantene for unike mat- og vinopplevelser og sørger for at vi får Italia under huden.

Naturen er enestående, med bratte klipper, blått hav og grønne daler som danner en storslått kulisse. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktigste ingrediensen i pesto. Underveis blir det muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn. Vår lommekjente reiseleder kommer med anbefalinger til de som ønsker råd fra en som virkelig kjenner området fra innsiden.

Vi bor i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme.

** Aller travel har også vandreturer i dette fantastisk vakre landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her: Vandretur i Cinque Terre

«Reiseleder øste av sin kunnskap om Italia og deres levesett, og vi traff så mange interessante mennesker. Hotellet var en drøm, ikke at det var luksuriøst, men for en praktfull villa med hage i slike omgivelser.»
Reisende, mai 2023

Gled deg til
 • Å oppleve sjarmerende Portovenere som er på UNESCOs verdensarvliste
 • Å besøke Ligurias hovedstad Genova og luksuriøse Portofino
 • Flotte båt- og togturer i spektakulære omgivelser
 • Å bo sentralt i Sestri Levante
 • Deilig, italiensk mat og drikke

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Norge med fly. Ved ankomst i Milano møtes vi på flyplassen av reiseleder og vår buss som tar oss til hotellet i Sestri Levante (ca. 3,5 t inkl. stopp). Under transporten til Sestri Levante vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn før vi tar en liten gåtur rundt i byenfor å lære den å kjenne. Vi avslutter dagen med en 4-retters velkomstmiddag på en lokal restaurant.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Heldagsutflukt (F)

  Denne dagen vil være avhengig av været og kan bli byttet om med en av de andre dagene.

  Vi tar toget til Monterosso i Cinque Terre. Herfra går turen med båt til Portovenere, som sammen med de tre øyene Palmaria, Tino og Tinetto, samt Cinque Terre er med på UNESCOs verdensarvliste. Byen domineres av den genovesiske borgen, siden denne lille havnebyen en gang som de andre byene i Cinque Terre, var genovesiske bastioner.

  Et besøk ved San Pietro-kirken, som ligger helt ute på pynten, anbefales. Her finner man Lord Byrons ”grotte”. Det blir tid til lunsj på egen hånd (ikke inkl.) før båten tar oss tilbake til Cinque Terre og Rio Maggiore. Herfra tar vi tog hjem til Sestri Levante.

 • DAG 3: Heldagsutflukt (F)

  Vi tar toget til Manarola, hvor vi får tid til å se byen før vi fortsetter med båt eller tog til Vernazza, den flotteste av «De Fem Land». Her blir det tid til lunsj på egen hånd (ikke inkl.) og de fleste lokkes nok av de flotte fiskemenyene ved havnen.

  Heldagsutflukt (F)
 • DAG 4: Heldagsutflukt (F)

  Genova er Ligurias hovedstad og en undervurdert by. Byens gater er nylig havnet på UNESCOs verdensarvliste og de gamle havnekvarterene har fått nytt liv etter en omfattende restaurering. Ved havnen finner vi Europas største akvarium og et spennende sjøfartsmuseum. Ellers er også den gamle bydelen veldig sjarmerende. Sammen med vår reiseleder går vi inn til sentrum. Det blir tid på egen hånd til lunsj, shopping, akvarium e.l.

  Heldagsutflukt (F)
 • DAG 5: Fridag (F)

  Sestri Levante er en fantastisk hyggelig kystby. Herfra er det mulighet for flotte vandringer, avslapning ved hotellets svømmebasseng eller litt rolig byvandring.

  Fridag (F)
 • DAG 6: Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Fri til å utforske Sestri Levante på egen hånd, vandre eller bare ta det helt med ro på hotellet.

  Valgfri utflukt: Rapallo. Pris kr 390,- pr. pers
  Dette er en av de større byene på kysten, og vi starter med litt egentid i selve byen til litt shopping, da dette er dagen for det ukentlige markedet. Lunsj på egen hånd før vi reiser med fjellbanen opp til Montallegro, hvor vi får en fantastisk utsikt over byen og Tigullio-bukten. Vi er tilbake i Sestri midt på ettermiddagen.

  Valgfri utflukt gjennomføres ved min. 15 påmeldte. Bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise.

 • DAG 7: Heldagsutflukt (F)

  Vi tar tog eller båt (værforbehold) ut til Italias mest eksklusive kystby, Portofino. Her ligger yachtene tett og internasjonale berømtheter kan ofte ses på kafeer og restauranter. Sent på ettermiddagen fører toget oss hjem til Sestri.

  Heldagsutflukt (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost er det avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.
  Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Slik bor du

Grand Hotel Villa Balbi er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage, med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har  utendørs svømmebasseng (kun sesongåpent).

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Morten Bille
  Morten Bille
  Morten Bille
  er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.
 • Riikka Jyranki
  Riikka Jyranki

  Riikka er født og oppvokst i Helsinki, men har tilbragt mer enn halve livet ved Gardasjøen i Italia. Hun snakker svensk og er lett å forstå for nordmenn. Etter sin første tur til Italia i 1985 ble det mange turer før hun til slutt bestemte seg for å flytte dit permanent. Hun har mange års erfaring som reiseleder og er lidenskapelig opptatt av å formidle kunnskap om italiensk kultur, skikker og dagligliv til våre reisende.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Villa Balbi hotel ****, med frokost
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant inkl. vin og vann
 • Transport flyplass – hotell t/r
 • Transport og utflukter som spesifisert i program
 • Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfri utflukt til Rapallo med tog
 • Tips til guider/sjåfører

   

  Reiseleder 30. april: Morten Bille

  Reiseleder 1. okt: Riikka Jyranki

  Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

  kr. 3 450,- 

  Tilvalg/Utflukter


  Valgfri utflukt til Rapallo: Pris kr. 390,- pr. pers (gjennomføres ved min. 15 påmeldte).

  Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før man reiser.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
  Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
  Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
  Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
  Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
  Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
  Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
  Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
  Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
  Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
  Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

  Bestill det lille ekstra

  Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

  • Utflukt Rapallo (min. 15 deltakere)
   Utflukt Rapallo (min. 15 deltakere) Dette er en av de større byene på kysten, og vi starter med å ha tid i selve byen til litt shopping da det er dagen for det ukentlige markedet i byen. Lunsj på egen hånd før vi reiser med fjellbanen opp til Montallegro, der vi får en fantastisk utsikt over byen og Tigullio-bukten. Vi er tilbake i Sestri midt på ettermiddagen.
   Pris: 390,- gjelder 30.04.2024

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  April 2024

  30/4Oslo GardermoenCinque Terre og Ligurias perler8 dagerFå ledige18 550,-BestillMer informasjon

  Oktober 2024

  1/10Oslo GardermoenCinque Terre og Ligurias perler8 dagerLedige plasser19 750,-BestillMer informasjon