Skip to main content
Klassiker

Vandreturer i Cinque Terre

Liguria, med en av Europas vakreste kystlinjer, er spesielt kjent for de de praktfulle, fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og Portovenere. Har du ennå ikke opplevd regionen er denne turen en perfekt start! 

Vår skandinavisktalende reiseleder er lommekjent og tar oss med på fire, flotte vandringseventyr – skreddersydd for oss. Vi går på fine kyststier blant oliventrær, vinranker, viltvoksende basilikum, bratte klipper og fargerike hus som klamrer seg fast i fjellveggene. Underveis koser vi oss med italiensk mat og vin, anbefalt av reiseleder. En dag besøker vi «den vakre havnen» - Portofino.

Med sin nærhet til havet er Liguria kjent for sin deilige sjømat. I tillegg fristes vi av friske og lette hvitviner, elegant olivenolje og selvfølgelig basilikum - en viktig ingrediens i pesto. Alt dette danner et perfekt grunnlag for vårt opphold. 

Vi bor i Sestri Levante, en av våre yndlingsbyer, og det er ikke så rart. I denne perlen av en by finner vi mange gode restauranter, byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst, den har en helt spesiell sjarme. Reiseleder er lokalkjent og tar oss med rett inn i Ligurias hjerte. 

Liguria har et fantastisk landskap å vandre i. Alle de fire rutene vi skal gå er på mellom 2-3 timer, ligger langs havet og har fantastisk utsikt. En naturguide vil gå først og reiseleder sist, og sammen passer de på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det vil være stort fokus på å nyte naturen underveis. Vi går på gamle og flotte naturstier mellom byene. Disse kan være utfordrende med bratte stigninger, trapper og smale passasjer. Her har de lokale vandret i 1000 år. Gode sko og vandrestaver anbefales.  

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

«Vi var veldig fornøyd med informasjonen og kunnskapen til vår reiseleder. Hotellet og beliggenheten var fantastisk, og vandringene til koselige små steder var en stor opplevelse»
Reisende, april 2023

Gled deg til
 • Flotte vandringer i Cinque Terre
 • Sjarmerende fiskerlandsbyer
 • Eksklusive Portofino
 • Å bo sentralt i Sestri Levante
 • Deilig, italiensk mat og drikke

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen og fly til Milano. Ved ankomst venter vår buss og reiseleder og vi kjøres til vårt hotell i Sestri Levante. Det tar ca. 3,5 timer inkludert pause. Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og hviler litt før vi tar en liten gåtur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. Velkomstmiddag på lokal restaurant.

  Avreise/ankomst (M)
 • DAG 2: Togtur og vandring Monterosso - Vernazza, ca 4 km (F)

  Vi drar sydover til Cinque Terre og vi tar toget til vi når den nordligste av de fem byer, Monterosso. Herfra går vi med utrolig utsikt til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste av byene.
  Første del av vandringen er bratt, og ganske høye naturtrapper opp fra 0 – 190 m, deretter lettere opp og ned i drøye 2 km og samme type trapper ned mot havet igjen.
  Vi er fremme i Vernazza ved lunsjtider og har litt tid på egen hånd. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere, eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer med utsikt over Stillhetens bukt.

  Togtur og vandring Monterosso - Vernazza, ca 4 km (F)
 • DAG 3: Togtur og vandring Camogli - Punta Chiappa, ca 3 km (F)

  Vi tar toget til den sjarmerende byen Camogli og herfra går vi til det vakre utsiktspunktet San Rocco hvor vi ser på en flott kirke før vi går videre nedover til Punta Chiappa.
  Første halvdel går opp fra ca 25-280 m på brede og av og til ganske bratte sementtrapper. Det blir en litt lengre pause før vi setter kursen ned mot havet igjen, sementtrapper også her.

  Vel nede tar vi båten tilbake til Camogli hvor vi får tid til å spise lunsj (ikke inkl.) og streife rundt i den sjarmerende byen. På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Sestri.

  Togtur og vandring Camogli - Punta Chiappa, ca 3 km (F)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen fri til egen disposisjon, mulighetene er mange. Noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, ta en tur til Genova, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj. Reiseleder har tips.

 • DAG 5: Togtur og vandring Vernazza - Corniglia, ca 4,5 km (F)

  Vi tar toget til Vernazza. Her starter vi dagen med en byvandring hvor vår kunnskapsrike lokalguide skal vise oss rundt i de skjulte små gatene. Deretter starter vi vandringen til Corniglia.
  Første del er igjen en del høye og bratte naturtrapper fra 0-190 m, deretter lettere opp og ned i ca 2,5 km før en lettere nedstgning til Corniglia, som ligger på 90 moh.
  Byen er kanskje den minst kjente av de fem, men ligger til gjengjeld flott til i landskapet og med storslått utsikt over havet. Her kan vi nyte en lunsj i en av de små hyggelige restauranter i byen. Etter lunsj bør man besøke en iskrem-butikk som lager kanskje Italias beste iskrem. Prøv gjerne den med basilikumsmak. Etter lunsj går vi lette trapper ned til toget.

  Togtur og vandring Vernazza - Corniglia, ca 4,5 km (F)
 • DAG 6: Fridag (F)

  Dagen fri til egne aktiviteter. Reiseleder har tips.

 • Dag 7: Båttur og vandring San Fruttuoso - Portofino, ca 5,5 km (F)

  I Santa Margherita stiger vi om bord i båten til San Frutuoso. Herfra vandrer vi med flott utsikt til Italias nok mest eksklusive kystby, Portofino. Husene langs den naturlige havnen går igjen i mange av de italienske turistbrosjyrer.
  Vandringen starter med bratt stigning i begynnelsen fra 0-270 m, deretter lettere opp og ned og siste kilometeren ganske bratt ned til Portofino. (De som ikke ønsker å gå denne delen kan blir med båt og reiseleder inn til Portofino, mens de som vil vandre går med vandreguiden)
  Vi er fremme i Portofino ved lunsjtid, og vi benytter muligheten til å sitte på et av serveringsstedene i havnen og nyte den elegante og avslappede atmosfæren som hersker i byen. De som vil kan også bli med vår reiseleder på en kort tur til det gamle fyrtårnet på spissen av Portofino. Etter vårt stopp i Portofino tar vi vår siste vandring tilbake til Santa Margherita (de som vil kan ta båten tilbake). Herfra tar vi toget hjem til Sestri. Kvelden fri til egen disposisjon.

  Båttur og vandring San Fruttuoso - Portofino, ca 5,5 km (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.

Slik bor du

Grand Hotel Villa Balbi er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage, med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition (i sesong), safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har  utendørs svømmebasseng (sesongåpent).

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Riikka Jyranki
  Riikka Jyranki

  Riikka er født og oppvokst i Helsinki, men har tilbragt mer enn halve livet ved Gardasjøen i Italia. Hun snakker svensk og er lett å forstå for nordmenn. Etter sin første tur til Italia i 1985 ble det mange turer før hun til slutt bestemte seg for å flytte dit permanent. Hun har mange års erfaring som reiseleder og er lidenskapelig opptatt av å formidle kunnskap om italiensk kultur, skikker og dagligliv til våre reisende.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano Malpensa flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano Malpensa flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Oslo - Milano t/r inkl flyskatter
 • 7 netter på Villa Balbi hotel ****, med frokost
 • 1 velkomstmiddag med vin og vann
 • Alt av transporter og nevnte program
 • Skandinavisktalende reiseleder under programmet
 • Lokal guide på vandringene
Ikke inklkudert:
 • Tips til guide/sjåfør

 

Reiseleder 23. april: Roberto Teodoro

Reiseleder 7. mai: Morten Bille

Reiseleder 24. sep: Riikka Jyranki

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 450,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart vandretur Cinque Terre

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

24/9Oslo GardermoenVandreturer i Cinque terre8 dagerUtsolgt19 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.