Skip to main content
Nyhet

Singeltur til Italia - - Parma, Prosciutto & Parmigiano

Utforsk Italia på en spennende 8-dagers reise i Emilia-Romagna-regionen. Vi skal smake oss igjennom områdets oster, skinke og viner med dette skreddersydde programmet for vår gruppe. Gled deg til å besøke selve Parma by, smake deilig italiensk Prosciutto-skinke, samt herlig Parmigiano-ost!

Vi skal begynne turen i vakre Bologna, hjemstedet til Europas eldste universitet og en storslått gotisk basilika. Vi skal i løpet av turen oppdage sjarmerende lokale markeder, smake autentiske kulinariske delikatesser og utforske historiske skatter i Modena og Parma. Et besøk på Ferrari Gallery hører til, samt å ha en balsamicoeddik-smaking og beundre regionens praktfulle katedraler og monumenter i Ravenna.

I Rimini blir det roligere dager hvor du kan velge å utforske byen i ditt eget tempo eller slappe av på stranden.

Denne reisen gir deg muligheten til å utforske Italia i selskap med andre reiselystne – uten ekstra kostnader for enkeltrom. 

Vi lover at du kommer hjem og kan uttale både «Parma», «Prosciutto» og «Parmigiano» – på ekte italiensk vis!

Gled deg til
 • Smake lokale, italienske spesialiteter
 • Besøke flere småbyer med flotte katedraler og kirker
 • God tid i badebyen Rimini
 • Hyggelig tur med andre reiselglade

Slik bor du

 • 4 netter Boutique Hotel Il Guercino **** i Bologna

  Hotellet ligger stille og rolig til, men bare 250 meter fra Bologna Centrale jernbanestasjon, og 1,5km unna sentrum av Bologna.
  Hotellet er en historisk bygning med moderne interiørdesign, og tilbyr egen bar, treningsrom og SPA avdeling (ikke inkludert).

  PS: Vi har et begrenset antall enkeltrom til grunnprisen. Du kan oppgradere til dobbeltrom til bruk for en person for kr 890.- for de fire nettene vi bor her.
  Alle rom har TV, minibar, safe, vannkoker og gratis WIFI.

 • 3 netter Hotel Corallo *** i Rimini

  Hotellet ligger rett ved stranden og er omtrent 2 km fra sentrum og jernbanestasjonen i Rimini.
  Hotellet har svømmebasseng, bar og restaurant.
  Rommene har alle TV, minibar, safe, hårtørker og gratis WIFI

Dagsprogram

 • DAG 1: Avreise Norge (M)

  Avreise Norge og ankomst Bologna. Transfer til vårt hotell i buss.

  Velkomstmiddag på en lokal restaurant.

 • DAG 2: Bysightseeing i Bologna (F)

  Frokost på hotellet. I dag starter vi med en omvisning i byen Bologna med lokal guide. Byen er hjemstedet til Europas eldste universitet. Vi skal se og lære litt om historien til Bologna på en byvandring med lokal guide. Først blir det et besøk i den imponerende gotiske basilikaen St. Petronio, og vi passerer Piazza Maggiore – den vakre plassen midt i sentrum med flotte palasser og bygninger fra middelalderen. På markedet i byen kan vi kanskje kjøpe med noen lokale spesialiteter, og gled deg til å se det hellige gravkammeret til St. Dominic i en Bolognas flotte kirker.

  Om ettermiddagen har vi tid på egen hånd. Kanskje du vil smake italiensk is eller en forfriskende Spritz, kult-drikken fra Nord-Italia?

  Bysightseeing i Bologna (F)
 • DAG 3: Modena by og Ferrari museum (F, L)

  Etter frokost drar vi til Modena. Modena, som blomstret i middelalderen takket være sitt fruktbare land var hovedsetet til Este-familien fra 1598. Vi skal utforske den flotte romanske katedralen, beundre det ikoniske Ghirlandina-tårnet som symboliserer Modena og høre historien til Este-familien på Este-palasset. Inngang ikke inkludert.

  Etter en deilig lunsj på en lokal restaurant, tar vi oss videre til Maranello, hjemstedet til den legendariske bilprodusenten Ferrari. Her kan du utforske Ferrari Gallery, som huser en imponerende samling av biler, inkludert mange ikoniske modeller og suvenirer.

  Så skal vi til en lokal balsamicoeddik-fabrikk, hvor vi skal smake på den autentiske balsamicoeddiken og oppdage hemmelighetene bak dens produksjon. Tilbake til Bologna om ettermiddagen.

  Modena by og Ferrari museum (F, L)
 • DAG 4: Parma by, smaksprøver (F, L)

  Frokost på hotellet. I dag skal vi til Parma-regionen, for først å besøke en osteprodusent der den berømte Parmesan Reggiano blir produsert. Deretter til et skinkeslakteri med smaksprøver av typiske produkter. Lunsj under utflukten på en lokal restaurant.

  Om ettermiddagen ankomst i Parma by og guidet tur i byen der vi kan beundre vakre, gamle bygninger, rike samlinger av malerier og bemerkelsesverdige skulpturer som opprettholder minnet om fyrstene som styrte den. Oppdag Lombard-romansk stil i Duomo, den åttekantede dåpskirken hvis relieffer og statuer utgjør en av de viktigste romanske skulpturgruppene i Italia, Piazza Garibaldi. Tilbake i Bologna sent om ettermiddagen.

  Parma by, smaksprøver (F, L)
 • DAG 5: Bologna til Rimini med stopp (F)

  Frokost på hotellet. Avreise til Rimini med et stopp i Ravenna by, også kalt "Byzantium i vest". En lokal guide tar oss med til Basilica of St. Apollinaris, Galla Placidia-mausoleet og Basilica of St. Vitale. Det er prakt og skjønnhet overalt i byen.

  Vi fortsetter til San Marino - verdens eldste republikk og nå en egen stat. Vi ankommer vårt hotell i Rimini om ettermiddagen.

 • DAG 6: Rimini (F)

  Frokost på hotellet. Vi har to hele dager til rådighet for å besøke den historiske bykjernen, sitte på kafé, slappe av og ta en tur på stranden.

  Rimini (F)
 • DAG 7: Rimini (F, M)

  Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon.

  Om kvelden blir det en hyggelig avskjedsmiddag.

  Rimini (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Frokost på hotellet. Avreise til flyplassen tidlig ettermiddag.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Erlend-Krisjan Loe
  Erlend-Krisjan Loe

  Erlend-Krisjan Loe
  er en reiseglad trønder, som liker å oppdage nye steder sammen med andre. Glad i mat og vin. Han er en kunnskapsrik reiseleder med lang erfaring med reisegrupper til flere steder i Europa, og kanskje ekstra glad i Italia, hvor han har hatt tilholdsted i flere år. Erlend er positiv og optimistisk - en glede å være med på tur.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bologna flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bologna flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Bologna inkl. bagasje
 • 4 netter i Bologna på Boutique Hotel Il Guercino **** m/frokost
 • 3 netter i Rimini på Hotel Corallo *** m/frokost
 • 2 middager
 • 2 lunsjer
 • Balsamico, parmaskinke- og ostesmaking
 • Transport og utflukter iht. til program
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Drikke til maten

Tillegg for oppgardering til dobbeltrom til bruk alene 4 netter i Bologna 

kr. 890,-
 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2024

6/6BodøSingeltur til Italia8 dagerFå ledige21 790,-BestillMer informasjon
6/6Oslo GardermoenSingeltur til Italia8 dagerLedige plasser19 980,-BestillMer informasjon
6/6StavangerSingeltur til Italia8 dagerFå ledige21 390,-BestillMer informasjon
6/6TrondheimSingeltur til Italia8 dagerFå ledige21 490,-BestillMer informasjon