Skip to main content
Unike opplevelser

Julen i Roma

På Piazza Farnese, på en svært sentral og historisk plass, ligger Birgittasøstrenes klosterhotell. Bli med å feire en helt spesiell og annerledes jul med vår faste reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone, kunsthistoriker Siri Holst Larsen.

Fra klosterhotellet ser vi tvers over plassen til Palazzo Farnese, et steinkast unna ligger blomstertorget Campo di Fiori og med noen få minutters gange er vi på Piazza Navona. Kan vi bo mer sentralt?

I tillegg til at vi skal feire en annerledes jul hvor vi blir kjent med andre juletradisjoner og -skikker, skal vi vandre og oppleve noen av Romas mange berømte kunstskatter, kirker og monumenter.

Vi skal bo i et palass fra 1300-tallet – det som i dag er Casa di Santa Brigida – Birgittasøstrenes klosterhotell. Dette er en klosterorden som har sitt opphav fra den svenske kvinnen Birgitta av Vadstena. Vi går ikke i kloster selv, men lar oss oppvarte av vennlige, blide og gjestfrie nonner, som ikke vet hva godt de kan gjøre for sine boende gjester.

«When in Rome, do as the Romans do» er et kjent ordtak – og vil vi gjøre som romerne, møter de ofte sine venner på en restaurant eller bar. Rundt vårt klosterhotell mangler ingen av delene – og det er sosialt og koselig å møtes til et glass eller et måltid.

Fra dette svært sentralt plasserte hotellet vil vi hver dag tilby vandringer. Vi går forbi kjente plasser og palass, vi ser viktige monumenter, vi besøker kirkene for å se berømte kunstverk og kanskje hilser vi på steder nordmenn som blant annet Sigrid Undset, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen har hatt et forhold til.                              

Vi blir kjent med italienernes tradisjon med å pynte med julekrybber, en tradisjon som startet med Frans av Assisi på 1200-tallet!

Hver dag starter med en orientering før vi går ut. Slik kan vi lettere ta inn alle sanseinntrykkene underveis. Vi gleder oss til å feire jul i Roma sammen med dere som er kultur- og historieinteresserte, som ønsker å dele opplevelser, gleder og godt sosialt samvær.

Gled deg til
 • Å bo på Hotel Casa di Santa Brigida
 • Roma i julestemning
 • Gode byvandringer med interessante foredrag
 • En annerledes og stemningsfull julaften og juledag

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F=Frokost L=Lunsj M=Middag

 • DAG 1: Ankomst (L)

  På en julepyntet Oslo Lufthavn Gardermoen møtes vi før avreise til Roma. Med direktefly til Roma lander vi i god tid til lunsj.

  Etter ankomst kjører vi inn til klosterhotellet. Her blir vi ønsket velkommen med en deilig lunsj (flere retter). Siri og Nils Krister benytter anledningen til å ønske velkommen til Roma, og til en annerledes julefeiring. De vil også gi litt informasjon om programmet for de nærmeste dagene.

  Tidlig ettermiddag tilbyr reislederne vandring i nærområdet og vi får den første følingen med det historiske sentrum av Roma. Kvelden fri til egen disposisjon.

 • DAG 2: Byvandring (F, M)

  Etter frokost og en orientering om dagen, begir vi oss ut i byen for blant annet å se flere av maleriene til den berømte kunstneren Caravaggio, barokkens store kunstner. Flere av hans mektige bilder henger den dag i dag i kirkene som var hans oppdragsgiver på 1600-tallet.

  På Monte Pincio får vi utsikt over Roma og Vatikanstaten med Peterskirken som et desidert midtpunkt. Kanskje sender vi en tanke til Bjørnstjerne Bjørnson som skrev sitt kjente dikt om solnedgangen sett fra Monte Pincio.

  På veien mot Spansketrappen hører vi om den svenske dronning Christina som levde i Roma – og som endte sine dager nettopp her.

  Lunsjen spiser vi underveis og vi viser til steder som passer inn i vår vandring (ikke inkl. i prisen).

  Fri ettermiddag – det kan være en fin tid for å gå på det italienske julemarkedet på Piazza Navona. Det er kun noen få minutter fra vårt bosted. Middag i klosteret om kvelden.

 • DAG 3: Julaften - besøk i Trastevere og Petersplassen (F, M)

  I dag vandrer vi over til den andre siden av Tiberen, elven som renner gjennom Roma, til bydelen Trastevere. Vi vier en del tid til den vakre kirken St. Maria in Trastevere og ser flere eksempler på julekrybber i og ved kirken. Tradisjonen er viktig for enhver italiener, og oppstod på 1200-tallet da Frans av Assisi skal ha laget den første krybben ved hjelp av en stall, litt høy, et esel og en okse.

  Fra Janikulum-høyden vil vi dag kunne se Roma fra et annet perspektiv og over til Monte Pincio, hvor vi stod i går. Vi hilser på Garibaldi-monumentet og fru Anita Garibaldis ikke mindre mektige statue før vi kommer ned i Vatikanet og Petersplassen. I juletiden pyntes plassen med en menneskestor julekrybbe. Hvert år inviteres en by eller distrikt i Italia til det ærefulle oppdraget å utsmykke Petersplassen.

  Resten av dagen er fri - mulighet for å gå inn i Peterskirken på egen hånd, eller besøke Vatikanmuseet eller gå mot klosterhotellet. Vi anbefaler spisesteder for lunsj. Middag i klosteret.

  Tilbud om å være med i Birigttasøstrenes vakre kirke for å oppleve en katolsk midnattsmesse. Reiselederene vil snakke litt om juletradisjoner i Norge og i Italia. Selve julehøytiden begynner først med midnattsmessen julaften. Alle inviteres med til Birgittasøstrenes vakre kirke for å oppleve en katolsk midnattsmesse (frivillig).

 • DAG 4: Appelsinparken på Avertin, festlunsj og Piazza Venezia (F, L)

  Nå kan vi endelig ønske hverandre gledelig jul! Vi inntar vår frokost og dagens vandring tar oss opp til Appelsinparken på Avertin – en av Romas syv høyder.
  Festlunsj i klosteret – dette er selve dagen hvor julehøytiden feires med glede, vakre dekkede bord og festmat med flere retter.

  Når mørket senker seg på ettermiddagen vandrer vi for å se Roma julepyntet med lys i gatene og juletreet på Piazza Venezia, før vi kaster mynten i Trevifontenen og ønsker oss tilbake.

  På hjemveien går vi kanskje innom en bar eller trattoria. NB! Ingen middag inkludert

 • DAG 5: Kontrastenes dag - Centrale Montemartini og San Paolo Fuori le Mura (F, M)

  Vi kjører ut til Centrale Montemartini – i dag et museum, men opprinnelig en elektrisk kraftstasjon. Her finner vi herlige kontraster fra den industrielle produksjonen bygningen var ment for og til de antikke skulpturene og statuene som i dag er plassert mellom og blant maskinene. Da museene på Kapitol manglet plass til alle sine arkeologiske funn fikk noen den geniale ideen å gjøre om den nedlagte kraftstasjonen til et museum – i stedet for å gjemme funnene på et sted hvor ingen ville ha tilgang.

  Kontraster er dagens tema og neste stopp er en av pilegrimskirkene, San Paolo fuori le Mura (utenfor murene). Det er den største basilikaen i Roma etter Peterskirken. Vi hører om kirkens historie og får tid til å ta inn over oss denne mektige kirken. Derfra kjører vi tilbake til klosterhotellet og lunsj på egen hånd.

  Fri ettermiddag som kan benyttes til å handle med seg noe fra Roma, eller bare rusle og fornemme stemningen. Avslutningsmiddag i klosteret.

 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen og hjemreise med fly.

  Arrivederci!

Slik bor du

Hotel Casa Di Santa Brigida blir drevet av nonnene i Brigitta klosteret. Det ligger veldig sentralt til, rett på Piazza Farnese med gangavstand til mange historiske severdigheter. Huset er fra 1300-tallet og oser av historie. Klosteret har en restaurant/spisesal, bibliotek og en takterrasse. Rommene har alle ulik utforming, med air-condition, telefon, bad/toalett og wifi er tilgjenglig.

HOTEL CASA DI SANTA BRIGIDA
Piazza Farnese, 96,
00186 Roma

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Roma flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Roma flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

 • Fly t/r Oslo Gardermoen–Roma med alle skatter og avgifter
 • Transport t/r flyplass–hotell
 • 5 netter på Hotel Casa Di Santa Brigada m/frokost
 • 2 lunsjer og 3 middager
 • 1 festlunsj
 • Reiseledere og lokalguider Siri Holst Larsen og Nils Krister Larsen

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 500,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Desember 2024

22/12Oslo GardermoenJulen i Roma6 dagerLedige plasser21 800,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.