Skip to main content

Puglia - Italias hæl - Reise med kultur, sjarme og historie

Reis til Puglia - en vakker uke i varmen.

Helt i den sørøstlige delen av Italia, og på hælen av Italias støvel finner du Puglia. Regionen har alt hva en forventer av sjarme og severdigheter i Italia, kanskje bare hakket mer dramatisk og variert. 

På en uke skal vi oppleve, smake og se alle de vakreste stedene i Puglia. Vin- og oljesmaking i Alberobello, som også er kjent for en stor ansamling av de karakteristiske trulli-husene. Vi skal da selvfølgelig samtidig få høre den fascinerende historien om opprinnelsen til disse spesielle kjegleformede sten-boligene. Dessuten besøker vi barokkbyen Lecce, og byen som til sigende lager Italias beste brød, Altamura. Vi besøker fantastiske grotte- og middelalderbyer, kirker og katedraler, den ene etter den andre av UNESCO-listede severdigheter. Gled deg, dette blir en tur med store opplevelser, inkludert mye italiensk sjarme og smaker.  

Puglia er for mange litt ukjent, men den har kanskje Italias flotteste klippeformasjoner og grottebyer, og dette i en kombinasjon med et flatt jordbrukslandskap. Både finkornede sandstrender og deilige Adriaterhavet, men også enorme olivenlunder og vinranker. Klimaet er tørt og varmt, og vi finner her derfor Italias største produsenter av vin, olivenolje og korn. 

 

Gled deg til
 • Grottebyen Matera
 • Trullihusene i Alberobello
 • Italienske smaker og sjarm
 • Hotell ved havet

Slik bor du

 • Grand Hotel Tiziano **** (2 netter)

  Hotellet ligger ca. 15 minutters gange fra sentrum av Lecce, og har restaurant, utendørs basseng (åpent i sommersesong, vanligvis juni-september) og gratis wifi.
  De lyse rommene har airconditioning, TV og minibar.

 • Hotel La Sorgente **** (5 netter)

  Hotellet ligger rett ved sjøen og ved Savelletris hovedpromenade. Hotellet har saltvannsbasseng (sesongåpent, vanligvis midten av april til midten av oktober), bar, restaurant og gratis wifi.
  Rommene har a/c, TV, minibar, safe og hårtørker. Mulighet for oppgradering til rom med sjøutsikt. Enkelte rom kan ha balkong, men dette er ikke noe vi kan garantere.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen til Bari. Vi hentes på flyplassen og kjøres til hotellet i Lecce (ca. 2-2 ½ time) for innsjekk. Middag på hotellet om kvelden.

 • DAG 2: Otranto og Lecce (F, M)

  Etter frokost kjører vi sørover til Otranto, en av Italias vakreste landsbyer, som ligger på østkysten av støvelens hæl. Vi får en omvisning i den sjarmerende byen.

  Om ettermiddagen skal vi bli bedre kjent med Lecce. Barokkens perle, som byen også kalles, har mange bygninger i denne stilen i sentrum. Vi spaserer gjennom hjertet av byen og ser blant annet den flotte Santa Croce-kirken. Middag på hotellet om kvelden.

 • DAG 3: Alberobello og vinsmaking (F, M)

  Vi sjekker ut av hotellet og turen går videre til Alberobello. På veien stopper vi innom en lokal olivenoljeprodusent. Alberobello er kjent for sine koniske bygninger kalt «trulli» og deler av byen består av disse tradisjonelle husene. Ansamlingen av disse husene, basert på modellen for gjeterhytter i dette området, er også grunnen til at stedet er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Trulli-husene er stort sett runde, men også delvis bygget på en rektangulær planløsning, hvitmalte bygninger med karakteristiske, mørtelfrie koniske tak.

  Vi besøker også en vingård og lærer om den italienske vinproduksjonstradisjonen og selvfølgelig blir det noen smaksprøver.
  Vi sjekker inn på hotellet i Savelletri hvor vi skal bo de neste 5 nettene. Middag på hotellet om kvelden.

  Alberobello og vinsmaking (F, M)
 • DAG 4: Matera og Altamura (F, M)

  Etter frokost drar vi innover i landet, til Matera. Her får vi se den unike gamlebyen, og det eldgamle Sassi-distriktet med grotteboliger. Grottebosetningene som ligger i de bratte, steinete skråningene ved Gravina-elven ble erklært som verdensarvsted av UNESCO i 1993. Området rundt Matera har blitt bosatt siden yngre steinalder, og byen er derfor en av de eldste i verden. På 1950- og 1960-tallet ble innbyggerne i Sassi flyttet til nybygde boligblokker, fordi det ble ansett som en kulturell skam at folk i Italia fremdeles bodde i huler. Årsaken til flyttingen var hovedsakelig på grunn av de dårlige hygieniske forholdene i grotteboligene. Vi utforsker området og de forskjellige steinhuggede kirkene er blant de spesielle severdighetene.

  Vi fortsetter videre til Altamura, tidligere kalt Puglias løvinne, og kanskje best kjent for sitt brød – «pane di Altamura». Brødbakst har en lang historie her og er en gammel tradisjon. I tillegg til omvisning i byen får vi prøvesmake det berømte brødet i et lokalt bakeri. Vi returnerer til hotellet sent om ettermiddagen. Middag på hotellet.

  Matera og Altamura (F, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er til fri disposisjon. Nyt en avslappende dag ved sjøen eller dra på en oppdagelsestur i området. Middag på hotellet om kvelden.

 • DAG 6: Bari og Castellana Grottos (F, M)

  Denne morgenen kjører vi til Bari, regionhovedstaden i Puglia. Byens senter består av to kontrastfylte deler der gammelt møter nytt. Gamlebyen med trange, svingete gater og den nyere delen med moderne arkitektur, trendy kafeer og butikker.

  Etter omvisning i Bari drar vi videre til Castellana, kjent for sine unike kalksteinhuler. Grottene danner et spektakulært speleologisk kompleks; stalaktitter, stalagmitter, grotter og vakre gallerier og er blant de vakreste og største i Italia. Besøket i hulene starter fra «Graven», den første og mest omfattende grotten, den eneste som gjør det mulig for den besøkende å heve øynene og lete etter et hjørne av Puglias blå himmel. Vi spaserer videre i hulene med tidløs sjarm og merkelige karstformasjoner. Grottene er ca. 3 km lange med fantastiske klippeformasjoner underveis som har fått mytologiske navn.

 • DAG 7: Fridag - Polignano (F, M)

  Vi har dagen på egen hånd til å utforske området. Om kvelden tar vi turen til den vakre, lille kystbyen Polignano, som ligger på en klippe ut mot Adriaterhavet. Vi får litt tid til å rusle i byen før vi spiser felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  Fridag - Polignano (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Etter frokost kjøres vi til flyplassen i Bari og flyr hjem til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  er en aktiv mann. Han begynte som reiseleder på 90-tallet for magasinet «Vi over 60» med turer til Thailand, Malaysia og Cuba. Senere var han reiseleder til mange destinasjoner for flere turoperatører. « - det er spesielt aktive turer som jeg har trivdes best med, som fjellturer, sykkelturer og kajakkturer - ». Men han har bred erfaring som reiseleder fra bl.a. elvecruise i Russland, Portugal og Tyskland. I de siste årene har han vært mest i Kroatia med kajakk og cruise, samt øyhopping på sykkel. Han trives også godt på reiser i Norge. Til tross for mange spennende reiser til ulike destinasjoner rundt i verden, tror jeg vi har behov for å "gjenoppdage" vårt eget vakre land.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bari flyplass

Varighet
 
Flyselskap
LH/Air Dolomiti* eller Norwegian
 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert mellomlanding i München

Turen hjem fra Bari flyplass

Varighet
 
Flyselskap
LH/Air Dolomiti* eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert mellomlanding i München

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Bari t/r inkl. flyskatter
 • 2 netter i Lecce på Grand Hotel Tiziano**** m/frokost
 • 5 netter i Savelletri på Hotel La Sorgente **** m/frokost
 • 7 middager
 • Vinsmaking i Alberobello
 • All transport og utflukter som nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 2 650,- 

Tillegg for rom med havutsikt (gjelder Hotel La Sorgente i Savelletri) 

kr 1 500,- pr person i dobbeltrom (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Denne reisen egner seg ikke for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

6/5Oslo GardermoenPuglia - Italias hæl8 dagerFå ledige22 950,-BestillMer informasjon

September 2024

21/9Oslo GardermoenPuglia - Italias hæl8 dagerFå ledige21 450,-BestillMer informasjon