Skip to main content

Vakre Sicilia

En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste.
På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter.

En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj.

I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og i Piazza Armerina tar de fortryllende mosaikkene oss med tilbake til Romerriket. Vi nyter en åpen busstur langs kysten og vi ferdes fra vakre kyster med krystallklart vann til Etnas svarte lava. Europas høyeste aktive vulkan våker over
oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse. 

Med oss har vi dyktige Karl-Gunnar Fjellestad som reiseleder og kjentmann.

Gled deg til
 • Herlig strandliv og siciliansk hverdagsliv
 • Arkeologiske høydepunkt og spennende historie
 • Vulkanen Etna
 • Matkultur i særklasse

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Catania flyplass på ettermiddagen. Her venter vår buss som tar oss til hotellet i Giardini Naxos (ca. 30 min). På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss. Middag på hotellet ved ankomst.

 • DAG 2: Taormina (F, M)

  Vår første utflukt blir til magisk Taormina, hvor vi utforsker byen til fots. Taormina er en av Sicilia mest populære feriebyer, ikke minst takket være sin fantastiske beliggenhet og flotte utsikt. Vi rusler i de sjarmerende brosteinsgatene og besøker blant annet det antikk-greske amfiteateret. Det blir tid til å nyte en iskrem eller god lunsj før vi reiser tilbake til hotellet. Dagen avsluttes med felles middag på en lokal fiskerestaurant (15 min. gange fra hotellet).

 • DAG 3: Fridag. Ekstra utflukt: Agrigento & Piazza Armerina (F)

  I dag kan du slappe av og ta en fridag, eller bli med på en heldags utflukt til sørkysten. Vi besøker den arkeologiske parken «Tempeldalen» i Agrigento og Piazza Armerina, kjent for villaen “Villa Romana del Casale”. Villaen tilhørte en romersk millionær og er kjent for sine fantastiske mosaikker. Begge steder står på listen over UNESCOs verdensarv. To sivilisasjoner, den greske og den romerske, i en utflukt. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant underveis. (kr 950,- inkl. lunsj, min 15 pers.)

  Fridag. Ekstra utflukt: Agrigento & Piazza Armerina (F)
 • DAG 4: Etna & vinsmaking (F, L, M)

  I dag skal vi oppleve den evig rykende vulkanen Etna, på ca. 1923 m. Vulkanen stiger hele 3350 meter over havet og om du ønsker kan du betale ekstra på plass for å ta taubane og jeep helt til toppen. Vi kjører gjennom naturskjønne områder og selvfølgelig også områder med størknet lava. Etna er fortsatt en aktiv vulkan, og det siste utbruddet var i juni 2014. På vei hjem stopper vi for vinsmaking og lunsj på en flott vingård i Santa Venerina. Middag på hotellet på kvelden.

  Etna & vinsmaking (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Fridag til å nyte og slappe av eller utforske på egen hånd. På kvelden møtes vi for en liten gåtur og felles pizza-middag.

 • DAG 6: Catania, Sirakusa & Ortigia (F, L)

  Vårt første stopp blir Catania, hvor vi besøker det lokale mat-markedet og rusler inn til sentrum for en kaffe. Vi fortsetter til Siracusa, en av de viktigste byene i den greske perioden. Her spiser vi lunsj og får en guidet omvisning i det arkeologiske området. Videre til halvøya Ortigia hvor vi besøker ruinene av katedralen og Arethusas fontene. Denne lille byen i sør-øst ble grunnlagt igjen på 1700-tallet.

  Catania, Sirakusa & Ortigia (F, L)
 • DAG 7: Åpen buss langs Taorminas kyst (F, L, M)

  Åpen busstur langs havet til Capotaormina og halvøya Isolabell og langs promenaden i Letojanni. Vi fortsetter opp til den lille pittoreske landsbyen Castelmola hvor vi får servert en lett lunsj. Litt tid på egen hånd før vi returnerer til hotellet. På kvelden møtes vi for en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

  Åpen buss langs Taorminas kyst (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F, L)

  Formiddagen er fri til å slappe av før vi møtes for lunsj på en lokal restaurant rett ved hotellet. Avreise til flyplassen på ettermiddagen og hjemreise til Norge på kvelden.

Slik bor du

Godt hotell som ligger direkte på Recanati-stranden, med vakker utsikt over Middelhavet. Hotellet er klassisk og fint og tilbyr spa, utendørs svømmebasseng  og en romslig solterrasse med panoramautsikt. Restauranten serverer tradisjonelle sicilianske spesialiteter og sitter du på terrassen spiser du med nydelig havutsikt. 

Alle våre rom er superior med klassisk innredning og balkong, aircondition, satellitt-Tv, safe, minibar og bad med hårtørker. Wifi er inkludert. Havutsikt kan bestilles mot et tillegg ved forespørsel.

Fra Hellenia Yachting Hotel er det mindre enn to kilometer til sentrum av Giardini-Naxos, hvor du finner et stort utvalg av restauranter, kafeer og shopping. Bussene stopper kun 150 meter unna og gir direkte forbindelse til Taormina.

Hellenia Yachting Hotel & SPA ****
Via Jannuzzo 41
98035 Ggiardini Naxos

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Catania flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Catania flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Catania med skatter og avgifter
 • 7 netter med frokost på Hellenia Yachting Hotel & Spa
 • 3 middager på hotellet og 2 på lokale restauranter
 • 4 lunsjer
 • Utflukter, innganger og bussturer som spesifisert i program
 • Norsk reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfri utflukt til Agrigento & Piazza Armerina m/lunsj (kr. 950,-per pers)
 • Tillegg for havutsikt, på forespørsel (kr. 1 550,- per pers)

Tillegg for enkeltrom  kr. 2 450,-   (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

April 2022

2/4Oslo GardermoenVakre SiciliaMer enn 816 990,-BestillMer informasjon