Skip to main content

Vakre Sicilia

En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste.
På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter.

En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, eventuelt besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj.

I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og besøker lokal vinprodusent på vei ned fra vulkanen Etna. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse. Gled deg til en busstur langs kysten hvor ferden går langs vakre kyster med krystallklart vann.

Gled deg til
 • Herlig strandliv og siciliansk hverdagsliv
 • Arkeologiske høydepunkt og spennende historie
 • Vulkanen Etna
 • Matkultur i særklasse

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Catania flyplass på ettermiddagen. Her venter vår buss som tar oss til hotellet i Giardini Naxos (ca. 1 time). På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss. Middag på hotellet ved ankomst.

 • DAG 2: Taormina (F, M)

  Vår første utflukt blir til magiske Taormina, hvor vi utforsker byen til fots. Taormina er en av Sicilia mest populære feriebyer, ikke minst takket være sin fantastiske beliggenhet og flotte utsikt. Vi rusler i de sjarmerende brosteinsgatene. Det blir tid til å nyte en iskrem, besøke det gresk-antikke amfi-teateret (ikke inkludert) eller ta en lunsj før vi reiser tilbake til hotellet. Dagen avsluttes med felles middag på en lokal fiskerestaurant (15 min. gange fra hotellet).

  Taormina (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F, M) Valgfri utflukt honningbyen Zafferana

  I dag kan du slappe av og ta en fridag, eller bli med på en utflukt til honningbyen Zafferana. Middag på hotellet på kvelden.
  Utflukt: Vi reiser på landet og besøker både en honning- og en ricottagård. Vi får ta del i lagingen av ricotta samt smake på flere gårdsprodukter, som oster, oliven, ferskt brød og hjemmelaget vin. Min 15 pers. Kr. 770.- per person. Skulle det ikke bli nok påmeldte vil turen måtte avlyses og innbetalte beløp vil refunderes.

  Fridag (F, M) Valgfri utflukt honningbyen Zafferana
 • DAG 4: Etna & vinsmaking (F, L)

  I dag skal vi oppleve den evig rykende vulkanen Etna, på ca. 1923 m. Vulkanen stiger hele 3350 meter over havet og om du ønsker kan du betale ekstra på plass for å ta taubane og jeep helt til toppen. Vi kjører gjennom naturskjønne områder og selvfølgelig også områder med størknet lava. Etna er fortsatt en aktiv vulkan, og det siste utbruddet var i juni 2014. På vei hjem stopper vi for vinsmaking og lunsj på en flott vingård i Santa Venerina.

  Etna & vinsmaking (F, L)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Fridag til å nyte og slappe av eller utforske på egen hånd. På kvelden møtes vi for en liten gåtur og felles pizza-middag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 6: Catania, Sirakusa & Ortigia (F, L)

  Vårt første stopp blir Catania, hvor vi rusler inn til sentrum for en kaffe - og kanskje bruker litt tid på byens loppemarked. Vi fortsetter til Siracusa, en av de viktigste byene i den greske perioden. Her får vi en guidet omvisning i det arkeologiske området. Videre til halvøya Ortigia hvor vi besøker ruinene av katedralen og Arethusas fontene, og spiser lunsj. Denne lille byen i sør-øst ble grunnlagt igjen på 1700-tallet.

  Catania, Sirakusa & Ortigia (F, L)
 • DAG 7: Åpen buss langs Taorminas kyst (F, L, M)

  Åpen busstur langs havet Capotaormina og halvøya Isolabella. Det blir et stop i Savoca for å se selveste Vitelli bar, hvor filmen Gudfaderen er hentet fra. Vi fortsetter opp til den lille pittoreske landsbyen Castelmola hvor vi får servert en lett lunsj. Litt tid på egen hånd før vi returnerer til hotellet. På kvelden møtes vi for en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

  Åpen buss langs Taorminas kyst (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F, L)

  Formiddagen fri til å slappe av. Vi møtes til lunsj på en lokal restaurant. Avreise til flyplassen på ettermiddagen og hjemreise til Norge på kvelden.

Slik bor du

Godt hotell som ligger direkte på Recanati-stranden, med vakker utsikt over Middelhavet. Hotellet er klassisk og fint og tilbyr et lite spa (her bør man eventuelt booke tid ved ankomst), utendørs svømmebasseng og en romslig solterrasse med panoramautsikt. Restauranten serverer tradisjonelle sicilianske spesialiteter (anipasti, pasta etc) og sitter du på terrassen (om været tillater det) spiser du med nydelig havutsikt.

Alle våre dobbeltrom er superior med klassisk innredning og balkong, aircondition, satellitt-Tv, safe, minibar og bad med hårtørker. Wifi er inkludert. Havutsikt kan bestilles mot et tillegg ved forespørsel. Singelrommene er typen standard dobbeltrom, til bruk for en person (uten balkong).

Fra Hellenia Yachting Hotel er det mindre enn to kilometer til sentrum av Giardini-Naxos, hvor du finner et stort utvalg av restauranter, kafeer og shopping. Bussene stopper kun 150 meter unna og gir direkte forbindelse til Taormina.

Hellenia Yachting Hotel & SPA ****
Via Jannuzzo 41
98035 Ggiardini Naxos

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Krisztina Gergely
  Krisztina Gergely
  Krisztina Gergely
  Krisztina har jobbet både som guide og reiseleder i over 20 år. Hun har lang erfaring, snakker skandinavisk og er svært kunnskapsrik i sitt felt. Krisztina er meget interessert i historie, kultur og andre land – og sier selv at hun vil se så mye av verden som mulig! Europa er verdensdelen hun har mest erfaring fra, men hennes store nysgjerrighet og søken etter å lære nye ting gjør at hun gjerne strekker seg til andre grenser. Krisztina er en sprudlende dame som virkelig elsker jobben sin. Hun tar godt vare på hver og en, og samler gruppen også når det ikke er program.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Catania flyplass

Varighet
Varierende
Flyselskap
Varierer
 

 

april avgang via Frankfurt - september direkterute / Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Catania flyplass

Varighet
Varierende
Flyselskap
Varierer


april avgang via Frankfurt - september direkterute / Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Catania med skatter og avgifter
 • 7 netter med frokost på Hellenia Yachting Hotel & Spa
 • 3 middager på hotellet og 2 på lokale restauranter
 • 4 lunsjer
 • Utflukter, innganger og bussturer som spesifisert i program
 • Skandinavisktalende reiseleder

Tillegg for enkeltrom  kr. 2 450,-   (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Valgfri utflukt: Zafferana
  Valgfri utflukt: Zafferana Det blir mulighet for en ekstra utflukt til honningbyen Zafferana. Her reiser vi på landet og besøker både en honning- og en ricottagård. Vi får ta del i lagingen av ricotta samt smake på flere gårdsprodukter, som oster, oliven, ferskt brød og hjemmelaget vin. Min 15 pers. Skulle det ikke bli nok påmeldte vil turen måtte avlyses og innbetalte beløp vil refunderes.
  Pris: 900,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

21/5Oslo GardermoenVakre Sicilia8 dagerFå ledige19 980,-BestillMer informasjon

Oktober 2024

15/10Oslo GardermoenVakre Sicilia8 dagerLedige plasser21 980,-BestillMer informasjon