Skip to main content

Toscanas hjerte

Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap.

En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter.

Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen.

Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis. 

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Gled deg til
 • mange spennende utflukter
 • å rusle rundt i smågatene i stemningsfulle middelalderbyer
 • det usedvanlige vakre og bølgende landskapet
 • å se det skjeve tårnet i Pisa

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost

 • DAG 1: Ankomst (-)

  Ankomst Pisa flyplass. Her blir vi møtt av vår reiseleder og reiser sammen til vår nye hjemby for uken: Montecatini (ca. 1 time). Vi sjekker inn på vårt hotell.

  Ankomst (-)
 • DAG 2: Utflukt til Firenze (F)

  Dagens utflukt går til renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze.
  Vi tar lokaltoget (ca. 1 time), og vel fremme blir vårt første stopp matmarkedet. Vi spaserer så til San Lorenzo-kirken, og her møter vi guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene, og har du lyst til å se en kopi av David av Michelangelo, så gjør vi det. (Originalen står på Accademia-museet, og der er det lang kø). Vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Montecatini på ettermiddagen.

  Utflukt til Firenze (F)
 • DAG 3: Utflukt til Lucca (F)

  I dag skal vi ta toget til opera-komponisten Puccinis fødeby Lucca (ca. 30 min.). Dette er en av de mest velbevarede og hyggelige byer i Toscana. Denne sirkelformede byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vi har med oss en lokal guide som forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene. Det vil også bli tid for å spise lunsj og utforske byen på egenhånd før vi setter kursen mot Montecatini igjen. Vi er tilbake på ettermiddagen.

  Utflukt til Lucca (F)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til egne aktiviteter. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  Fridag (F)
 • DAG 5: Utflukt til Siena (F)

  Dagens utflukt går med buss til den fantastiske middelalderbyen Siena (ca. 1,5 timer). Ferden bærer gjennom flotte og bølgete landskap før vi ankommer denne vakre provinshovedstaden med sine gotiske mursteins bygninger.
  Kombinasjonen av den frodige naturen og de skjønne byggverkene blir et minne du sent vil glemme. Det blir mulighet for å besøke domkirken som omtales som den vakreste i verden. Resten av dagen brukes til å oppdage byens sjarmerende smug på egenhånd. Vi tar bussen tilbake til Montecatini på ettermiddagen.

  Utflukt til Siena (F)
 • DAG 6: Utflukt til Pistoia (F)

  Vi setter oss på toget (ca. 15 min.) og nyter synet av de frodige åsene fra vinduene på vei til Pistoia. Denne byen er regnet som den mest genuine i Toscana grunnet sin autentiske sjarm. Vi spaserer i de brosteinsbelagte smågatene og merker en umiddelbar harmonisk atmosfære. Den livlige markedsplassen må bare besøkes og nytes på en av de mange gode fortauskafeene. Her blir det mulighet for å spise lunsj. Vi er tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Resten av dagen står fritt til disposisjon, men for de mest aktive anbefales å ta en tur med kabelbanen fra 1898 opp til Montecatini Alto. Gamlebyen som det heter på norsk, inviterer til fantastisk utsikt og bugner av romantiske og gode restauranter.

  Utflukt til Pistoia (F)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt: San Gimignano og Volterra med lunsj på vingård (F)

  Ekstra: Dagens utflukt går med buss til San Gimignano og Volterra (ca. 1,5 time) (L).
  I dag skal vi reise rundt i Toscanas billedskjønne natur. Vi setter oss så på bussen og nyter landskapet med sine eventyrlige vinranker og gårder. Vårt første stopp er middelalderbyen San Gimignano. Denne byen blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi besøker Cisterne-plassen og møter verdensmesteren i hjemmelaget iskrem. Vi får også tid til å kikke rundt i de mange små hyggelige gatene og de spennende butikkene på egenhånd. Vi spiser lunsj på en lokal vingård rett utenfor byen før vi setter kurs mot fjellandsbyen Volterra. Vi tar en tur rundt i gamlebyen her før vi setter kursen tilbake til Montecatini.

  Pris på dagstur til San Gimignano og Volterra: kr 890,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt: San Gimignano og Volterra med lunsj på vingård (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Vi spiser en frokost på hotellet før vi setter kursen med buss mot Pisa hvor vi spaserer til torvet med det skjeve tårnet, domkirken og dåpskapellet. Visste du for eksempel at det var her Galileo Galilei oppdaget pendelens prinsipp? Etter besøket reiser vi videre til flyplassen. Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Slik bor du

Hotel Biondi er et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, utendørs svømmebasseng (åpent fra ca. mai - oktober), restaurant og bar. Det tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen.

HOTEL BIONDI 
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Charlotte Elmroth
  Charlotte Elmroth

  Charlotte Elmroth, eller Lotta som de fleste kaller henne, er født og oppvokst på Ekerö utenfor Stockholm. Etter språkstudier på Stockholms universitet begynte Charlotte å arbeide som reiseleder. Charlotte drømte om å lære seg italiensk og bestemte seg derfor til å flytte til Firenze i Toscana. Det har snart gått 35 år siden hun kom hit og hun har ingen planer på å flytte herfra. I mange år har hjemmet og barna vært hennes første prioritet, men hun har også jobbet som lærer, tolk og oversetter. I de senere år har Charlotte videreutdannet, slik at hun nå også jobber som autorisert guide i Firenze. Toscana har blitt Charlottes hjem og regionen har alt hun ønsker seg; en flott natur, et fantastisk landskap, mengder av kunst og historie, god mat og herlige viner! Som autorisert guide får hun mulighet til å vise våre gjester alt det fantastiske som finns i regionene Umbria & Toscana. Hun er en høyt verdsatt og dyktig guide og reiseleder, med stor kjærlighet for Italia.

 • Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  er en erfaren og dyktig reiseleder, som entusiastisk formidler sin kunnskap til de reisende. Monica er inkluderende og behagelig og passer på at alle har det bra på tur.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pisa flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Pisa flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly tur retur Gardermoen-Pisa med alle skatter og avgifter
 • Transport og utflukter i henhold til program
 • Overnatting 7 netter på hotell med frokost
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Valgfri utflukt
 • Tips

Ole Dyck-Madsen er reiseleder 11.-18. september 
Charlotte Elmroth er reiseleder 4.-11. april 
Monica Bjerke er reiseleder 9.-16. mai

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 1 400,- (2021)

kr 1 590,- (2022)

Tilvalg

7 middager på hotellet (halvpensjon) kr 950,-. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Valgfri utflukt
Dagstur til San Gimignano og Volterra med lunsj på vingård kr. 890,- per person. (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte) Denne bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise. 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

April 2022

4/4Oslo GardermoenToscanas HjerteMer enn 89 990,-BestillMer informasjon

Mai 2022

9/5Oslo GardermoenToscanas HjerteMer enn 89 990,-BestillMer informasjon