Skip to main content
Klassiker

Toscanas hjerte

Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap.

En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter.

Vi har skreddersydd et turprogram der du får oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen.

Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis. 

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Gled deg til
 • mange spennende utflukter
 • å rusle rundt i smågatene i stemningsfulle middelalderbyer
 • det usedvanlige vakre og bølgende landskapet
 • å se det skjeve tårnet i Pisa

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost

 • DAG 1: Ankomst (-)

  Ankomst Pisa flyplass. Her blir vi møtt av vår reiseleder og reiser sammen til vår nye hjemby for uken: Montecatini (ca. 1 time). Vi sjekker inn på vårt hotell.

  Ankomst (-)
 • DAG 2: Utflukt til Firenze (F)

  Dagens utflukt går til renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze.
  Vi tar lokaltoget (ca. 1 time), og vel fremme blir vårt første stopp matmarkedet. Vi spaserer så til San Lorenzo-kirken, og her møter vi guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene, og har du lyst til å se en kopi av David av Michelangelo, så gjør vi det. (Originalen står på Accademia-museet, og der er det lang kø). Vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Montecatini på ettermiddagen.

  Utflukt til Firenze (F)
 • DAG 3: Utflukt til Lucca (F)

  I dag skal vi ta toget til opera-komponisten Puccinis fødeby Lucca (ca. 30 min.). Dette er en av de mest velbevarede og hyggelige byer i Toscana. Denne sirkelformede byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vi har med oss en lokal guide som forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene. Det vil også bli tid for å spise lunsj og utforske byen på egenhånd før vi setter kursen mot Montecatini igjen. Vi er tilbake på ettermiddagen.

  Utflukt til Lucca (F)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til egne aktiviteter. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  Fridag (F)
 • DAG 5: Utflukt til Siena (F)

  Dagens utflukt går med buss til den fantastiske middelalderbyen Siena (ca. 1,5 timer). Ferden bærer gjennom flotte og bølgete landskap før vi ankommer denne vakre provinshovedstaden med sine gotiske mursteins bygninger.
  Kombinasjonen av den frodige naturen og de skjønne byggverkene blir et minne du sent vil glemme. Det blir mulighet for å besøke domkirken som omtales som den vakreste i verden. Resten av dagen brukes til å oppdage byens sjarmerende smug på egenhånd. Vi tar bussen tilbake til Montecatini på ettermiddagen.

  Utflukt til Siena (F)
 • DAG 6: Utflukt til Pistoia (F)

  Vi setter oss på toget (ca. 15 min.) og nyter synet av de frodige åsene fra vinduene på vei til Pistoia. Denne byen er regnet som den mest genuine i Toscana grunnet sin autentiske sjarm. Vi spaserer i de brosteinsbelagte smågatene og merker en umiddelbar harmonisk atmosfære. Den livlige markedsplassen må bare besøkes og nytes på en av de mange gode fortauskafeene. Her blir det mulighet for å spise lunsj. Vi er tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Resten av dagen står fritt til disposisjon, men for de mest aktive anbefales å ta en tur med kabelbanen fra 1898 opp til Montecatini Alto. Gamlebyen som det heter på norsk, inviterer til fantastisk utsikt og bugner av romantiske og gode restauranter.

  Utflukt til Pistoia (F)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Dagen fri til egen disposisjon

  Valgfri utflukt: San Gimignano og Volterra med lunsj på vingård
  I dag skal vi reise rundt i Toscanas billedskjønne natur. Vi setter oss så på bussen og nyter landskapet med sine eventyrlige vinranker og gårder. Vårt første stopp er middelalderbyen San Gimignano. Denne byen blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi besøker Cisterne-plassen og møter verdensmesteren i hjemmelaget iskrem. Vi får også tid til å kikke rundt i de mange små hyggelige gatene og de spennende butikkene på egenhånd. Vi spiser lunsj på en lokal vingård rett utenfor byen før vi setter kurs mot fjellandsbyen Volterra. Vi tar en tur rundt i gamlebyen her før vi setter kursen tilbake til Montecatini.

  Pris på dagstur til San Gimignano og Volterra: fra kr 1.290,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt (F)
 • DAG 8: Pisa, hjemreise (F)

  Vi spiser en frokost på hotellet før vi setter kursen med buss mot Pisa hvor vi spaserer til torvet med det skjeve tårnet, domkirken og dåpskapellet. Visste du for eksempel at det var her Galileo Galilei oppdaget pendelens prinsipp? Etter besøket reiser vi videre til flyplassen. Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Slik bor du

Hotellet ligger sentralt ved stortorget i byen og har en hage med utendørs basseng (sesongåpent), restaurant, bar og gratis wi-fi. Hotellrestauranten serverer både toscanske og internasjonale retter.
Rommene har klimaanlegg, minibar, TV, safe og hårtørker.

GRAND HOTEL PLAZA ****
Piazza del Popolo 7, 51016 Montecatini Terme

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Katarina Sångberg
  Katarina Sångberg
  Katarina Sångberg
  har siden 1989 vært bosatt i Toscana. I bagasjen sin har hun en mastereksamen fra Universitetet i Firenze og en tolklisens. Katarina har jobbet i flere ulike felt, blant annet som tolk for svenske bedrifter og organisasjoner som ønsker å oppdage Italia og som reiseleder. Etter videre utdanning som guide, arbeider Katarina nå også som autorisert guide i Firenze og omegn. Her har hun både byvandringer og visninger av kirker og museer i Firenze og andre byer i området. Selv om Katarina har spesialisert seg på Toscana er hun også velbevandret i Roma og mange andre steder i Italia. Katarinas største interesse er historie og kunst, noe som passer veldig bra sammen med hennes yrke. Vi lærer oss mye av Katarina på våre reiser.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pisa flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Pisa flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly tur/retur Oslo-Pisa med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Grand hotel Plaza **** med frokost
 • Transport og utflukter i henhold til program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfri utflukt til San Gimignano og Volterra
 • Tips til guide/sjåfør

  Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

  fra kr 2 150,- 

  Valgfri utflukt
  Dagstur til San Gimignano og Volterra med lunsj på vingård kr. 1 290,- per person. (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte) Denne bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise. 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

  Kart

  Temperatur og vær

  Det vakre Toscana med sitt storslåtte grønne landskap er preget av milde vintre og varme somre. I det indre av Toscana er det en gjennomsnittstemperatur på 10 grader i vintermånedene, og i sommermånedene stiger temperaturen lett til 30 grader.

  Firenze

  Måned

  Gjens. Dagtemp.

  Gjens. Nattemp.

  Nedbørsdager

  Januar

  10

  1

  9

  Februar

  12

  3

  8

  Mars

  15

  5

  9

  April

  19

  8

  9

  Mai

  23

  11

  9

  Juni

  27

  15

  6

  Juli

  31

  17

  4

  August

  31

  17

  6

  September

  27

  14

  6

  Oktober

  21

  10

  7

  November

  15

  6

  10

  Desember

  10

  2

  9

  Bestill det lille ekstra

  Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

  • Utflukt San Gimignano og Volterra med lunsj (min. 15 deltakere)
   Utflukt San Gimignano og Volterra med lunsj (min. 15 deltakere) Vi setter oss så på bussen og nyter landskapet med sine eventyrlige vinranker og gårder. Første stopp er middelalderbyen San Gimignano. Byen blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi spiser lunsj på en lokal vingård rett utenfor byen før vi setter kurs mot fjellandsbyen Volterra. Vi tar en tur rundt i gamlebyen her før vi drar tilbake til Montecatini.
   Pris: 1 290,-

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  April 2024

  30/4Oslo GardermoenToscanas hjerte 8 dagerFå ledige15 950,-BestillMer informasjon

  Juni 2024

  13/6Oslo GardermoenToscanas hjerte 8 dagerLedige plasser15 550,-BestillMer informasjon

  Oktober 2024

  5/10Oslo GardermoenToscanas hjerte 8 dagerLedige plasser17 550,-BestillMer informasjon