Skip to main content
Nyhet

Peru - i inkaenes fotspor

Finn frem eventyreren i deg og bli med reiseleder Karl-Gunnar Fjellestad til inkaenes rike og den sagnomspunne ruinbyen Machu Picchu.

På denne reisen får vi innblikk i inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi får med oss museer og arkeologiske skatter i Lima og Cuzco, indianersamfunnene på de flytende sivøyene i Titicacasjøen, en spektakulær togtur gjennom Andesfjellene på Titicaca Train, besøk på hacienda og sist men ikke minst – den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu.

Machu Picchu, også kjent som inkaenes tapte by, er et av de syv underverker og står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene er meget godt bevart og anses som det fremste symbolet på Inkakulturen. Byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år før Hiram Bingham oppdaget stedet i 1911.

Vi skal også bli kjent med lokale tradisjoner, musikk, mat og drikke og vi bor på gode firestjerners hotell. Med oss har vi vår dyktige reiseleder Karl-Gunnar som kjenner Peru godt og tar godt vare på gruppen.

Gled deg til
 • Spektakulær togtur gjennom Andesfjellene
 • Machu Picchu og Den Hellige Dal
 • Titicacasjøen og de flytende øyene
 • Peruansk musikk, tradisjon og mat

Slik bor du

 • LIMA: Mercure Ariosto Lima ****

  Godt hotell som ligger i et rolig område av bydelen Miraflores, kun 5 minutters gange fra Larcomar Shopping Centre. Hotellet har restaurant på stedet, en døgnåpen resepsjon, en felles terrasse og en bar.
  Alle rom er godt utstyrt, med flatskjerm-TV, minibar, bad med dusj og hårtørker, kaffe/te-fasiliteter og airconditioning.

 • DEN HELLIGE DAL: Sonesta Posadas del Inca Yucay ***

  Hotellet ligger i hjertet av Den hellige dal, knapt en times kjøring fra inkahovedstaden Cusco og omgitt av en vakker hage. Hotellet var tidligere et gammelt kloster og har beholdt sin originale sjarm.
  Gjester kan nyte en meny med Andes-spesialiteter med en moderne vri på husets restaurant. Restauranten har en utendørs terrasse med utsikt over en hage.
  Alle rom har bad med badekar eller dusj, hårtørker, safe og wifi.

 • CUSCO: Sonesta Hotel Cusco ****

  Godt hotell som ligger mindre enn 1 km fra sentrum, og kun 8 minutters kjøring fra flyplassen. Alle rom gir utsikt over fjellene eller byen og har moderne innredning, kabel-TV, gratis wifi og eget bad med badekar. Du kan nyte en blanding av peruansk og internasjonal mat på hotellets restaurant. I hotellbaren, som også serverer brennevin fra regionen, kan du få deg noe å drikke.

 • PUNO: Sonesta Posadas del Inca Puno ****

  Godt hotell som ligger ved bredden av Titicaca-sjøen i Puno, og tilbyr utsikt over innsjøen og fjellene. Hotellet har døgnåpen resepsjon, gratis wifi, en restaurant og moderne rom med kabel-TV og airconditioning.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (FM, M)

  Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Lima på ettermiddagen lokal tid. Her venter vår lokale representant og vi tar buss til hotellet (ca. 1 time) for innsjekk.

  Etter innsjekk blir det velkomstmøte med et lett måltid på hotellet.

 • DAG 2: Lima (F, L)

  I dag skal vi utforske Limas moderne og historiske sentrum, oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Vi fortsetter så til klosteret Santo Domingo, hvor San Marcos universitet ble grunnlagt i 1551, som det første i Sør-Amerika. Vårt neste stopp blir Larco Museum hvor vi får innsyn i 3 000 år med pre-colombiansk historie. Museets mange mesterverk regnes som noen av de viktigste fra pre-inkatiden og har vært vist i verdens mest kjente museer.

  Etter en grundig innføring i den peruanske kulturen serveres vi en deilig lunsj i museets hage.

  Ettermiddagen og kvelden er fri til å slappe av og utforske på egen hånd.

  Lima (F, L)
 • DAG 3: Lima - Cusco - inkaenes hellige dal (F, M)

  Etter frokost blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Cusco (ca. 1,5 timer). Ved ankomst venter transport til vårt hotell i Den hellige dal. På veien stopper vi i inkabyen Pisaq hvor vi besøker et livlig indianermarked. Her anbefaler vi en ovnsbakt empanada til lunsj og det er en god mulighet til å kjøpe med seg fint håndverk.

  Felles middag på hotellet på kvelden. Den hellige dal ligger ca. 2 800 moh.

  Lima - Cusco - inkaenes hellige dal (F, M)
 • DAG 4: Den hellige dal - Machu Picchu - Cusco (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til togstasjonen i Ollantaytambo og toget tar oss gjennom inkaenes hellige dal til Aguas Calientes, hvor minibusser tar oss videre opp til Machu Picchu.

  Ved ankomst vil en lokal guide lære oss om disse ruinene og historien rundt dette fascinerende stedet. Byen ble bygget på 1400-tallet som et religiøst sentrum og palass for Inka Pachacutec.

  Etter omvisningen tar vi bussen tilbake til Aguas Calientes og spiser lunsj på tradisjonelle Café Inkaterra, før vi tar toget tilbake til Ollantaytambo. Her venter vår buss som kjører oss til Cusco. Bagasje plukkes opp underveis.

  Middag på hotellet i Cusco om kvelden.

  Den hellige dal - Machu Picchu - Cusco (F, L, M)
 • DAG 5: Cusco (F, L, M)

  I dag blir det omvisning i Cusco, hvor vi blant annet besøker Solens tempel (Korcancha), katedralen, fortet Sacsayhuaman og den fascinerende inkabygningen amfiteatret Kenko. Omvisningen avsluttes med et besøk i det røde fortet Puca Picara og Tambomachay, med sine to distinktive akvedukter som den dag i dag gir rent vann til området.

  Vi spiser lunsj i San Blas, i et hus fra kolonitiden, også kalt en «quinta». Her serveres vi typisk peruansk mat i en varm og koselig atmosfære.

  Ettermiddagen på egen hånd før vi møtes til middag. I kveld serveres vi en tradisjonell peruansk buffet og får oppleve levende musikk og folkedans.

  Cusco (F, L, M)
 • DAG 6: Cusco - Puno (F, L, M)

  Dagen byr på en spektakulær togtur fra Cusco til Puno. Reisen tar ca. 10 timer, men dette er slow-travelling med kvalitet i alle ledd. Sitteplassen er behagelig med myke stoler, bord med duk, levende blomster og lys. Underveis gjør personalet sitt ytterste for at nettopp din reise skal bli best mulig. Maten er god og står i stil med hele turen. Underveis passerer vi gjennom et fantastisk fjellandskap.

  Ved ankomst Puno kjører bussen oss til vårt hotell for innsjekk.

  Middag på hotellet om kvelden.
  Puno ligger mellom 3 800 – 4 050 moh.

  Cusco - Puno (F, L, M)
 • DAG 7: Puno (F, L, M)

  Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen. Etter frokost blir det utflukt med hurtigbåt til de flytende øyene Uros og Taquile. Her får vi lære om opprinnelsen og tradisjonene til Uros flytende samfunn. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Taquile.

  Middag på hotellet i Puno.

  Puno (F, L, M)
 • DAG 8: Puno - Juliaca - Lima (F, M)

  Etter frokost setter vi kursen mot Juliaca flyplass og fly til Lima.

  Ved ankomst møter bussen oss og tar oss til vårt hotell i Lima.

  Avreise fra hotellet med buss for avskjedsmiddag i magiske omgivelser med havutsikt på den sofistikerte fiskerestauranten «Cala».

 • DAG 9: Besøk på hacienda og hjemreise (F, L, FM)

  Før avreise til flyplassen besøker vi det bohemske distriktet Barranco, og vi spiser en bedre kreolsk lunsj på en hacienda (spansk herregård). Her blir det musikk, dans og peruansk hesteshow.

  Etter lunsj setter vi kursen mot flyplassen for retur til Norge.

 • DAG 10: Ankomst (FM)

  Ankomst Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  har vært fastboende i Málaga de siste 18 årene. Han har utdannet seg innen statsvitenskap og kulturstudier, og har arbeidet som reiseleder siden 2000. Han er lommekjent i Andalucía og har jobbet i hele Spania, samt Marokko, Portugal, Italia, Mexico, Kina, Russland og mange flere land. Dette har gitt han en enorm erfaring og lært utrolig mye om flere forskjellige land. Denne kunnskapen deler han gjerne med gjester, og elsker å vise og fortelle om sine favoritt- destinasjoner. Karl-Gunnar både snakker og skriver flytende spansk og engelsk.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lima flyplass

Varighet
ca. 15 timer*
Flyselskap
KLM
 

*Inkluderer mellomlanding i Amsterdam på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lima flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
KLM

*Inkluderer mellomlanding i Amsterdam ca 2 timer 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Lima med alle skatter og avgifter
 • 8 netter på gode hotell m/frokost
 • 6 lunsjer og 7 middager på lokale restauranter
 • All transport, utflukter og innganger iht. program
 • Innenriks flyvninger som spesifisert
 • Titicaca togtur fra Cusco til Puno
 • Norsk erfaren reiseleder
Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Tips

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 5 550,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske borgere kan oppholde seg inntil 90 dager visumfritt i Peru. For innreise i Peru kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

VAKSINASJON OG HELSE
Helsetilbudet er generelt godt i Lima og andre store byer. Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. De sanitære forholdene på hoteller og restauranter er gode. Vann på flaske anbefales. Deler av Peru, slik som Cuzco og Puno, befinner seg på store høyder over havet. Reisende bør være oppmerksomme på høydesyke. Det anbefales å ha hepatitt A- og B-vaksine. 

STRØM
Strøm 220 volt/60 Hz. Stikkontakttype A, B og C.

VALUTA
Myntenheten i Peru er Peruvianske sol - PEN (1 NOK = ca. 2,75 PEN pr.jan 2024) Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige i Lima og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

SIKKERHET
Risiko for terrorhendelser i Peru ansees som lav. Kriminaliteten er forholdsvis høy i Peru og det bør utvises forsiktighet, særlig utenfor etablerte strøk i de store byene. Man bør ikke ferdes alene på kvelds- og nattetid. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass og innreisekortet for identifikasjon.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Peru oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

25/8Oslo GardermoenPeru - i inkaenes fotspor10 dagerLedige plasser47 990,-BestillMer informasjon