Skip to main content
Nyhet

Peru - i inkaenes fotspor

Finn frem eventyreren i deg og bli med reiseleder Karl-Gunnar Fjellestad til inkaenes rike og den sagnomspunne ruinbyen Machu Picchu.

På denne reisen får vi innblikk i inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi får med oss museer og arkeologiske skatter i Lima og Cuzco, indianersamfunnene på de flytende sivøyene i Titicacasjøen, en spektakulær togtur gjennom Andesfjellene på Titicaca Train, besøk på hacienda og sist men ikke minst – den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu.

Machu Picchu, også kjent som inkaenes tapte by, er et av de syv underverker og står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene er meget godt bevart og anses som det fremste symbolet på Inkakulturen. Byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år før Hiram Bingham oppdaget stedet i 1911.

Vi skal også bli kjent med lokale tradisjoner, musikk, mat og drikke og vi bor på gode firestjerners hotell. Med oss har vi vår dyktige reiseleder Karl-Gunnar som kjenner Peru godt og tar godt vare på gruppen.

Gled deg til
 • Spektakulær togtur gjennom Andesfjellene
 • Machu Picchu og Den Hellige Dal
 • Titicacasjøen og de flytende øyene
 • Peruansk musikk, tradisjon og mat

Slik bor du

 • LIMA: Mercure Ariosto Lima ****

  Godt hotell som ligger i et rolig område av bydelen Miraflores, kun 5 minutters gange fra Larcomar Shopping Centre. Hotellet har restaurant på stedet, en døgnåpen resepsjon, en felles terrasse og en bar.
  Alle rom er godt utstyrt, med flatskjerm-TV, minibar, bad med dusj og hårtørker, kaffe/te-fasiliteter og airconditioning.

 • DEN HELLIGE DAL: Sonesta Posadas del Inca Yucay ***

  Hotellet ligger i hjertet av Den hellige dal, knapt en times kjøring fra inkahovedstaden Cusco og omgitt av en vakker hage. Hotellet var tidligere et gammelt kloster og har beholdt sin originale sjarm.
  Gjester kan nyte en meny med Andes-spesialiteter med en moderne vri på husets restaurant. Restauranten har en utendørs terrasse med utsikt over en hage.
  Alle rom har bad med badekar eller dusj, hårtørker, safe og wifi.

 • CUSCO: Sonesta Hotel Cusco ****

  Godt hotell som ligger mindre enn 1 km fra sentrum, og kun 8 minutters kjøring fra flyplassen. Alle rom gir utsikt over fjellene eller byen og har moderne innredning, kabel-TV, gratis wifi og eget bad med badekar. Du kan nyte en blanding av peruansk og internasjonal mat på hotellets restaurant. I hotellbaren, som også serverer brennevin fra regionen, kan du få deg noe å drikke.

 • PUNO: Sonesta Posadas del Inca Puno ****

  Godt hotell som ligger ved bredden av Titicaca-sjøen i Puno, og tilbyr utsikt over innsjøen og fjellene. Hotellet har døgnåpen resepsjon, gratis wifi, en restaurant og moderne rom med kabel-TV og airconditioning.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (FM, M)

  Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Lima på ettermiddagen lokal tid. Her venter vår lokale representant og vi tar buss til hotellet (ca. 1 time) for innsjekk.

  Etter innsjekk blir det velkomstmøte med et lett måltid på hotellet.

 • DAG 2: Lima (F, L)

  I dag skal vi utforske Limas moderne og historiske sentrum, oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Vi fortsetter så til klosteret Santo Domingo, hvor San Marcos universitet ble grunnlagt i 1551, som det første i Sør-Amerika. Vårt neste stopp blir Larco Museum hvor vi får innsyn i 3 000 år med pre-colombiansk historie. Museets mange mesterverk regnes som noen av de viktigste fra pre-inkatiden og har vært vist i verdens mest kjente museer.

  Etter en grundig innføring i den peruanske kulturen serveres vi en deilig lunsj i museets hage.

  Ettermiddagen og kvelden er fri til å slappe av og utforske på egen hånd.

  Lima (F, L)
 • DAG 3: Lima - Cusco - inkaenes hellige dal (F, M)

  Etter frokost blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Cusco (ca. 1,5 timer). Ved ankomst venter transport til vårt hotell i Den hellige dal. På veien stopper vi i inkabyen Pisaq hvor vi besøker et livlig indianermarked. Her anbefaler vi en ovnsbakt empanada til lunsj og det er en god mulighet til å kjøpe med seg fint håndverk.

  Felles middag på hotellet på kvelden. Den hellige dal ligger ca. 2 800 moh.

  Lima - Cusco - inkaenes hellige dal (F, M)
 • DAG 4: Den hellige dal - Machu Picchu - Cusco (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til togstasjonen i Ollantaytambo og toget tar oss gjennom inkaenes hellige dal til Aguas Calientes, hvor minibusser tar oss videre opp til Machu Picchu.

  Ved ankomst vil en lokal guide lære oss om disse ruinene og historien rundt dette fascinerende stedet. Byen ble bygget på 1400-tallet som et religiøst sentrum og palass for Inka Pachacutec.

  Etter omvisningen tar vi bussen tilbake til Aguas Calientes og spiser lunsj på tradisjonelle Café Inkaterra, før vi tar toget tilbake til Ollantaytambo. Her venter vår buss som kjører oss til Cusco. Bagasje plukkes opp underveis.

  Middag på hotellet i Cusco om kvelden.

  Den hellige dal - Machu Picchu - Cusco (F, L, M)
 • DAG 5: Cusco (F, L, M)

  I dag blir det omvisning i Cusco, hvor vi blant annet besøker Solens tempel (Korcancha), katedralen, fortet Sacsayhuaman og den fascinerende inkabygningen amfiteatret Kenko. Omvisningen avsluttes med et besøk i det røde fortet Puca Picara og Tambomachay, med sine to distinktive akvedukter som den dag i dag gir rent vann til området.

  Vi spiser lunsj i San Blas, i et hus fra kolonitiden, også kalt en «quinta». Her serveres vi typisk peruansk mat i en varm og koselig atmosfære.

  Ettermiddagen på egen hånd før vi møtes til middag. I kveld serveres vi en tradisjonell peruansk buffet og får oppleve levende musikk og folkedans.

  Cusco (F, L, M)
 • DAG 6: Cusco - Puno (F, L, M)

  Dagen byr på en spektakulær togtur fra Cusco til Puno. Reisen tar ca. 10 timer, men dette er slow-travelling med kvalitet i alle ledd. Sitteplassen er behagelig med myke stoler, bord med duk, levende blomster og lys. Underveis gjør personalet sitt ytterste for at nettopp din reise skal bli best mulig. Maten er god og står i stil med hele turen. Underveis passerer vi gjennom et fantastisk fjellandskap.

  Ved ankomst Puno kjører bussen oss til vårt hotell for innsjekk.

  Middag på hotellet om kvelden.
  Puno ligger mellom 3 800 – 4 050 moh.

  Cusco - Puno (F, L, M)
 • DAG 7: Puno (F, L, M)

  Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen. Etter frokost blir det utflukt med hurtigbåt til de flytende øyene Uros og Taquile. Her får vi lære om opprinnelsen og tradisjonene til Uros flytende samfunn. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Taquile.

  Middag på hotellet i Puno.

  Puno (F, L, M)
 • DAG 8: Puno - Juliaca - Lima (F, M)

  Etter frokost setter vi kursen mot Juliaca flyplass og fly til Lima.

  Ved ankomst møter bussen oss og tar oss til vårt hotell i Lima.

  Avreise fra hotellet med buss for avskjedsmiddag i magiske omgivelser med havutsikt på den sofistikerte fiskerestauranten «Cala».

 • DAG 9: Besøk på hacienda og hjemreise (F, L, FM)

  Før avreise til flyplassen besøker vi det bohemske distriktet Barranco, og vi spiser en bedre kreolsk lunsj på en hacienda (spansk herregård). Her blir det musikk, dans og peruansk hesteshow.

  Etter lunsj setter vi kursen mot flyplassen for retur til Norge.

 • DAG 10: Ankomst (FM)

  Ankomst Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  har vært fastboende i Málaga de siste 18 årene. Han har utdannet seg innen statsvitenskap og kulturstudier, og har arbeidet som reiseleder siden 2000. Han er lommekjent i Andalucía og har jobbet i hele Spania, samt Marokko, Portugal, Italia, Mexico, Kina, Russland og mange flere land. Dette har gitt han en enorm erfaring og lært utrolig mye om flere forskjellige land. Denne kunnskapen deler han gjerne med gjester, og elsker å vise og fortelle om sine favoritt- destinasjoner. Karl-Gunnar både snakker og skriver flytende spansk og engelsk.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lima flyplass

Varighet
ca. 15 timer*
Flyselskap
KLM
 

*Inkluderer mellomlanding i Amsterdam på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lima flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
KLM

*Inkluderer mellomlanding i Amsterdam ca 2 timer 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Lima med alle skatter og avgifter
 • 8 netter på gode hotell m/frokost
 • 6 lunsjer og 7 middager på lokale restauranter
 • All transport, utflukter og innganger iht. program
 • Innenriks flyvninger som spesifisert
 • Titicaca togtur fra Cusco til Puno
 • Norsk erfaren reiseleder
Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Tips

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 5 550,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske borgere kan oppholde seg inntil 90 dager visumfritt i Peru. For innreise i Peru kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

VAKSINASJON OG HELSE
Helsetilbudet er generelt godt i Lima og andre store byer. Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. De sanitære forholdene på hoteller og restauranter er gode. Vann på flaske anbefales. Deler av Peru, slik som Cuzco og Puno, befinner seg på store høyder over havet. Reisende bør være oppmerksomme på høydesyke. Det anbefales å ha hepatitt A- og B-vaksine. 

STRØM
Strøm 220 volt/60 Hz. Stikkontakttype A, B og C.

VALUTA
Myntenheten i Peru er Peruvianske sol - PEN (1 NOK = ca. 2,75 PEN pr.jan 2024) Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige i Lima og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

SIKKERHET
Risiko for terrorhendelser i Peru ansees som lav. Kriminaliteten er forholdsvis høy i Peru og det bør utvises forsiktighet, særlig utenfor etablerte strøk i de store byene. Man bør ikke ferdes alene på kvelds- og nattetid. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass og innreisekortet for identifikasjon.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Peru oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

25/8Oslo GardermoenPeru - i inkaenes fotspor10 dagerFå ledige47 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.