Skip to main content

Elvecruise på Rhinen - - med Keukenhof tulipanpark

Vi sitter tilbakelent i en dekkstol, mens båten glir gjennom vakker natur, variert landskap, koselige landsbyer og flotte byer. Dette blir et herlige elvecruise på Rhinen med vår i blikket. 

Elven Rhinen er 1230 km lang og renner gjennom Europa, fra Alpene i Sveits, via Frankrike, Tyskland og Nederland og ender i Nordsjøen. Den har alt en reisende kan drømme om; slott, klostre, vingårder, landsbyer og katedraler – og ikke minst mye historie og vakkert landskap. 

Vår seilas starter i hyggelige Amsterdam hvor vi besøker blomsterhavet i Keukenhof. Den verdensberømte parken er åpen knapt 8 uker hvert år, og vi er så heldige å være der akkurat da. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter – et helt fantastisk anlegg som du ikke kan gå glipp av. 
Så går vår ferd videre til sjarmerende Köln, den koselige småbyen Rüdesheim og middelalderbyen Heidelberg i Mannheim.  På hele veien blir vi bevertet med god mat og drikke om bord vårt fine elvecruiseskip. 
 

Gled deg til
 • Keukenhof tulipanpark
 • Vakkert landskap
 • Båttur på Amsterdams kanaler

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  NB! Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.

  F= Frokost L= Lunsj M= Middag

 • DAG 1: Avreise – ankomst Amsterdam (M)

  Avreise fra Oslo til Amsterdam. Etter ankomst kjører vi til vårt skip som ligger til kai. Vi finner oss til rette i våre lugarer og nyter en deilig middag om bord tidlig om kvelden

 • DAG 2: Amsterdam – Keukenhof - Utrecht (F, L, M)

  Etter frokost går vi om bord i en sightseeingbåt som tar oss ut på ca 1 times båttur på Amsterdams kanaler. Vi får deretter litt tid på egen hånd før vi spiser lunsj om bord på skipet.

  Om ettermiddagen drar vi til blomsterparken Keukenhof. Allerede langs veien dit (ca. 1 time i buss), får vi se de uendelige store og fargerike blomsteråkrene som suser forbi med fargesterke striper i rødt, rosa, blått og gult. Striper som går så langt øyet kan se og som skyldes millioner av tulipaner. Vi får tid på egen hånd i parken før vi kjøres tilbake til skipet som i løpet av ettermiddagen har seilt til Utrecht hvor vi går om bord.

 • DAG 3: Køln (F, L, M)

  Om ettermiddagen ankommer vi den kjente byen Köln som brer seg ut på begge sider av Rhinen.
  Köln har vært en viktig by siden antikken, over tre kilometer av den gamle bymuren kan fortsatt ses. I middelalderen var Köln en av Europas viktigste byer og et valfartssted for pilegrimer. Det sies at her finnes relikvier av de hellige tre konger. En stor del av byen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men vi kan fortsatt se en del av den gamle bydelen. I den indre by finnes hele 12 romanske kirker, flere enn i noen andre europeiske byer. Den 157 meter høye Kölner Dom er Tysklands mest besøkte turistattraksjon. Det er mulighet til å ta seg en spasertur i Køln og besøke Kølnerdomen. Byen er også kjent for sitt gode øl, Kølch og parfymen 4711.

 • DAG 4: Rüdesheim (F, L, M)

  Om morgenen nyter vi seilasen på strekningen som kalles «Romantiske Rhinen». Dette er nok den vakreste delen av Rhinen og er på UNESCOs verdensarvliste. Her passerer vi utallige middelalderborger på rad og rekke, store vinmarker og små landsbyer. Landskapet er uendelig vakkert med sin spesielle natur. Skipet passerer også den berømte Lorelei-klippen og statuen av Lorelei.

  Ettermiddagen tilbringer vi i den koselige småbyen Rüdesheim. Her skal vi ut på tur i et lite minitog i områdene rundt selve byen hvor vi får se druestokker så langt øyet rekker. Turen avsluttes ved hovedgaten hvor vi får mulighet til å smake på vin fra området. Det blir også stopp på det berømte Siegfrieds mekaniske museum, et høydepunkt med de mest fantastiske musikkinstrumenter.
  Rüdesheim er kjent for den 3 meter brede og 144 meter lange gaten Drosselgasse, kjent for sine hyggelige kneiper. Her kan man få seg en smak av byens berømte Rüdesheimer-kaffe.

 • DAG 5: Mannheim (F, L, M)

  Vi seiler videre og ankommer Mannheim hvor det blir byvandring og utflukt til den vakre middelalderbyen Heidelberg.
  Om kvelden seiler vi videre mot Strasbourg.

 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot flyplassen. Fly til Norge via Amsterdam.

Slik bor du

MS France ble bygget i 2001, og ble sist delvis renovert i 2016.  Fellesarealene er plassert på øverste dekk og de 76 lugarene er fordelt på to dekk og har store vinduer. Lugarene har eget bad med dusj og toalett, samt TV, safe og individuell a/c. 
Soldekket er innredet med stoler og solsenger slik at du kan slappe av mens du nyter panoramautsikten over landskapet vi glir forbi.
Det er gratis wi-fi om bord, men kan tidvis være noe ustabil underveis. 

Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

MS FRANCE

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Marie Svanström
  Marie Svanström

  Marie Svanström
  er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Amsterdam flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
KLM

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Basel flyplass

Varighet
ca 4,5 t*
Flyselskap
KLM

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkl mellomlanding i Amsterdam på ca 1 t

Inkludert i prisen:
 • Fly t/r Oslo – Amsterdam//Basel – Oslo inkl. flyskatter
 • Transport til/fra skipet
 • 5 netter om bord på MS France i dobbeltlugar
 • Helpensjon m/drikke om bord
 • Velkomstdrink
 • Svensk reiseleder
 

Fra kr 18.750,- pr person i dobbeltlugar hoveddekk

Tillegg øvre dekk dobbeltlugar: kr 1 500,- pr person

Tillegg enkel lugar: kr 3 990,- (hoveddekk)

Begrenset antall av alle lugarer.

På bakerste lugarer må man forvente motorstøy.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2023

23/4Oslo GardermoenElvecruise på Rhinen6 dagerLedige plasser18 750,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.