Skip to main content

Elvecruise på Rhinen - - med Keukenhof tulipanpark

Vi sitter tilbakelent i en dekkstol, mens båten glir gjennom vakker natur, variert landskap, koselige landsbyer og flotte byer. Dette blir et herlige elvecruise på Rhinen med vår i blikket. 

Elven Rhinen er 1230 km lang og renner gjennom Europa, fra Alpene i Sveits, via Frankrike, Tyskland og Nederland og ender i Nordsjøen. Den har alt en reisende kan drømme om; slott, klostre, vingårder, landsbyer og katedraler – og ikke minst mye historie og vakkert landskap. 

Vår seilas starter i hyggelige Amsterdam hvor vi besøker blomsterhavet i Keukenhof. Den verdensberømte parken er åpen knapt 8 uker hvert år, og vi er så heldige å være der akkurat da. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter – et helt fantastisk anlegg som du ikke kan gå glipp av. 

Så går vår ferd videre til sjarmerende Köln, den koselige småbyen Rüdesheim og middelalderbyen Heidelberg. Hele veien blir vi bevertet med god mat og drikke om bord vårt fine elvecruiseskip. 

Gled deg til båttur på kanalene i Amsterdam, tulipanene i Keukenhof, samt det vakre landskapet og de typiske små landsbyene med bindingsverkshus langs elven. Dette blir en fin våropplevelse - bli med oss på elvecruise på Rhinen!

Gled deg til
 • Keukenhof tulipanpark
 • Vakkert landskap
 • Båttur på Amsterdams kanaler
 • All inclusive på skipet
 • Mange inkluderte utfluter
 • Blomsterprakten i Keukenhof-blomsterpark

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  NB! Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.

  F= Frokost L= Lunsj M= Middag

 • DAG 1: Avreise – ankomst Amsterdam (M)

  Avreise fra Oslo til Amsterdam. Etter ankomst kjører vi til vårt skip som ligger til kai. Vi finner oss til rette i våre lugarer og nyter en deilig middag om bord på kvelden.

 • DAG 2: Amsterdam – Keukenhof (F, L, M)

  Etter frokost går vi om bord i en sightseeingbåt som tar oss ut på ca 1 times båttur på Amsterdams kanaler. Vi får deretter litt tid på egen hånd i byen før vi spiser lunsj om bord på skipet.

  Om ettermiddagen drar vi til blomsterparken Keukenhof. Allerede langs veien dit (ca. 1 time i buss), får vi se de uendelige store og fargerike blomsteråkrene som suser forbi med fargesterke striper i rødt, rosa, blått og gult. Striper som går så langt øyet kan se og som skyldes millioner av tulipaner. Vi får tid på egen hånd i parken før vi kjøres tilbake til skipet.

 • DAG 3: Nijmegen - Arnhem (F, L, M)

  Vi ankommer Nijmegen hvor vi kjøres i buss til utendørsmuseet i Arnhem, Nederlands Openluchtmuseum, hvor vi får tid å rusle rundt på egen hånd. Her finner vi rundt 80 autentiske gårder, vindmøller, verksteder, hus, låver, en kirke og en skole gir et innblikk i fortidens hverdag og arkitektur. Det mest sjarmerende stedet er kanskje området dedikert til Zaan-regionen, med sine grønnmalte trehus og smakfullt dekorerte gavler. Tilbake på skipet på ettermiddagen.

 • DAG 4: Køln (F, L, M)

  Formiddagen tilbringer vi om bord og om ettermiddagen ankommer vi den kjente byen Köln som brer seg ut på begge sider av Rhinen.
  Köln har vært en viktig by siden antikken, over tre kilometer av den gamle bymuren kan fortsatt ses. I middelalderen var Köln en av Europas viktigste byer og et valfartssted for pilegrimer. Det sies at her finnes relikvier av de hellige tre konger. En stor del av byen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men vi kan fortsatt se en del av den gamle bydelen. I den indre by finnes hele 12 romanske kirker, flere enn i noen andre europeiske byer. Den 157 meter høye Kölner Dom er Tysklands mest besøkte turistattraksjon. Det er mulighet til å ta seg en spasertur i Køln og besøke Kølnerdomen. Byen er også kjent for sitt gode øl, Kølch og parfymen 4711.

 • DAG 5: Rüdesheim (F, L, M)

  Om morgenen nyter vi seilasen på strekningen som kalles «Romantiske Rhinen». Dette er nok den vakreste delen av Rhinen og er på UNESCOs verdensarvliste. Her passerer vi utallige middelalderborger på rad og rekke, store vinmarker og små landsbyer. Landskapet er uendelig vakkert med sin spesielle natur. Skipet passerer også den berømte Lorelei-klippen og statuen av Lorelei. Ettermiddagen tilbringer vi i den koselige småbyen Rüdesheim. Her skal vi ut på tur i et lite minitog i områdene rundt selve byen hvor vi får se druestokker så langt øyet rekker. Turen avsluttes ved hovedgaten hvor vi får mulighet til å smake på vin fra området. Det blir også stopp på det berømte Siegfrieds mekaniske museum, et høydepunkt med de mest fantastiske musikkinstrumenter.
  Rüdesheim er kjent for den 3 meter brede og 144 meter lange gaten Drosselgasse, kjent for sine hyggelige kneiper. Her kan man få seg en smak av byens berømte Rüdesheimer-kaffe.

 • DAG 6: Mannheim (F, L, M)

  Vi seiler videre og ankommer Mannheim hvor det blir byvandring og utflukt til den vakre middelalderbyen Heidelberg.
  Om kvelden seiler vi videre mot Strasbourg.

 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot flyplassen i Basel og flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

MS L’Europe

MS L’Europe er et elegant skip som ble totalrenovert i 2016. Skipet måler 110 meter langt og 11,40 meter bredt og har plass til 180 passasjerer, fordelt på 90 lugarer på tre dekk. Størrelsen på lugarene er 13 m², og tilbyr fasiliteter som gir gjestene alle bekvemmeligheter man trenger under oppholdet. Restauranten ligger på hoveddekket, hvor alle måltider serveres under cruiset, og tilbyr delikat mat i en raffinert setting, hvor store vinduer lar gjestene nyte panoramaet fullt ut. På samme dekk ligger også loungen/baren med dansegulv, mens på soldekket kan passasjerene nyte komfortable solsenger, samt et stort skyggefullt område. Et behagelig sted å slappe av og nyte landskapet vi glir forbi. Det er gratis wi-fi om bord, men dekningen kan variere underveis.

Alle lugarene er utvendige og over vannflaten. Lugarene å hoveddekk har vinduer som ikke kan åpnes. På mellomdekk kan vinduets øvre del åpnes, og på øvre dekk er det store vinduer som kan åpnes. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Amsterdam flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
KLM

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Basel flyplass

Varighet
ca 4,5 t*
Flyselskap
KLM

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkl mellomlanding i Amsterdam på ca 1 t

Tillegg for mellomdekk i dobbellugar kr 1.650,- 
Tillegg for øvre dekk i dobbellugar     kr 1.950,- 
Tillegg for enkellugar på hoveddekk  kr 5.450,- 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

  På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  Se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.