Skip to main content

Jul på Madeira

Velkommen til en stemningsfull julefeiring sammen med oss på Madeira. I behagelig temperatur på den gjestfrie Atlanterhavsøya blir det, om ikke helt tradisjonell, både julestemning og julemiddag. I tillegg kan du bli med på et innholdsrikt program for å se øyas mange skatter sammen med vår dyktige norsktalende reiseleder Alina. 

Det er høysesong på Madeira rundt juletider. Den lille hovedstaden Funchal er pyntet til fest, kirkeklokkene ringer stadig til julemesser og markedene bugner av jule-godter. Det kjennes som det alltid er vår på Madeira, og i desember er temperaturene på behagelige 15-20 grader. Kanskje det føles litt uvant, men både sommersko og nisselue kan gå i kofferten på denne turen.

Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting.

På programmet står byvandring i Funchal og de vakre utsiktene på nordsiden. Dessuten blir det vinsmaking og vi skal få se hvordan den lokale likøren Poncha lages. For de som vil, blir det mulighet til en liten levadavandring og enkel fjelltur. Dette blir en reise for å få en litt utradisjonell jul, med høy stemning og hyggelige medreisende. 

Gled deg til å senke skuldrene, oppleve tropiske grønne skoger, eksotisk julestemning og ikke minst, kunne bade i hotellets oppvarmede basseng. 
 

Gled deg til
 • Eksotisk julestemning
 • Å feire en litt utradisjonell jul med andre
 • Frodig og vakker natur
 • Lokalkjent reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst Madeira (M)

  Avreise fra Gardermoen med fly via Lisboa til Madeira. Vi møtes av reiseleder i ankomsthallen i Funchal, og blir introdusert for øya på vei til hotellet. Vi sjekker inn og får en velkomstdrink. Middag på hotellet om kvelden som alle kvelder denne uken.

 • DAG 2: Byvandring Funchal (F, M)

  Finn frem gode sko, for i dag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad, som på denne tiden er pyntet til jul. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men som nok ikke føles så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og spesialbutikker, shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes.
  Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egen hånd. I Rua Santa Maria-gaten har unge kunstnere utsmykket alle gatedørene. Vi går forbi Zarco-statuen, og hører historien om de store oppdagelsesreisende da Madeira ble oppdaget. Vi passerer også Rådhusplassen på vei gjennom brosteinsgatene.
  Det er ved elven mellom «den nye og den gamle» bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet: «Mercado dos Lavradores». I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Vi får smake tropiske frukter og nyte synet av Madeiras flotte blomster. Byvandringen slutter i Funchal før lunsj. Bli i byen og gå på oppdagelsestur på egen hånd, eller retur til hotellet (på egen hånd).


  Byvandring Funchal (F, M)
 • DAG 3: Fridag og julemarked (F, M)

  Dagen fri til egen disposisjon.

  Om kvelden tar vi en liten rundtur for å se når julelysene rundt i byen er tent og besøker julemarked.

  Fridag og julemarked (F, M)
 • DAG 4: Madeiras nordkyst (F, M)

  Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du beveger deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold.
  I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi begynner i Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye «sky-walk'en», en plattform med gjennomsiktig glass.

  Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz for en liten pause. Her kan vi nyte solen, havet og været. Vi stopper ved de naturlige bassengene som er formet av de gamle vulkanene.

  Vi besøker byen São Vicente, som ligger midt på nordkysten. Som i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byens utseende og oppbygging. Vi besøker en adegaen «Porto do Abrigo» hvor det blir vinsmaking og snacks.

  Siste besøk vil være i fiskerbukten Câmara de Lobos som inspirerte noen av Winston Churchills malerier. Prøv gjerne en av de typiske drinkene «Nikita» eller «Poncha» (ikke inkludert)

  Tilbake på hotellet sent om ettermiddagen.

  Madeiras nordkyst (F, M)
 • DAG 5: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapning på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon eller du kan være med på valgfri utflukt.

  Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Madeiras fjell (ikke inkludert).
  I dag reiser vi opp til Pico Arierio, et av de høyeste fjellene på øya; 1818 moh. Her får man fantastisk utsikt over øya.
  Neste stopp er Ribeiro Frio, et vakkert og beskyttet naturområde nord på øya. Her tar vi en liten levada-tur til Balcoes. Balcoes (balkong på norsk) er et utkikkspunkt hvor vi kan se utover dalen langt der nede, som om vi står på en virkelig balkong.
  Deretter går turen videre til Faial og til Santana hvor vi stopper for å se på de typiske fargerike trekanthus. Dagens siste stopp blir i Ponta S. Lourenço hvor vi kan se både nord- og sørkystens fantastiske landskap.

  Valgfri utflukt bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

 • DAG 6: Eira do Serrado, Monte og Kristus-statuen (F, M)

  I dag skal vi få oppleve noen av Madeiras fabelaktige utsikter. Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til «Nonnenes Dal». Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta «postkort-bilder» – og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles «Nonnenes Dal».
  Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede.
  Vi avslutter med et besøk ved Christo Rei-statuen (1927) i Garajau, som minner om den berømte Jesus-statuen i Rio de Janeiro. Hvis tiden og været tillater det, tar vi en tur ned til den idylliske og fredede stranden ved Garajau. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen, og resten av dagen fri til egne aktiviteter.

  Eira do Serrado, Monte og Kristus-statuen (F, M)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Dagen til fri disposisjon eller du kan være med på valgfri utflukt.

  Valgfri utflukt: Lett levadavandring Referta – Cruz (ikke inkl).
  Levadavandring er en meget populær aktivitet på Madeira, i dag har du mulighet til å være med på en lette vandring (ca 2 timer) på det nordsiden Madeira.
  Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som til sammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.
  Vi får nydelig utsikt over Porto da Cruz og den berømte "Penha de Águia", en massiv stein som reiser seg til en høyde på 580m over havet. Etter turen stopper for en lokal drink: Poncha (ikke inkl)

  Valgfri utflukt bestilles og betales hos reiseleder på stedet.


 • DAG 8: Fridag (F, M)

  Dagen fri til egen disposisjon.

  Fridag (F, M)
 • DAG 9: Hjemreise (F)

  Vi sjekker ut av hotellet og kjøres til flyplassen Fly tilbake til Norge.

Slik bor du

Hotell Alto Lido er et flott 4* hotell som ble renovert i 2018, med sentral beliggenhet 2,5 km fra bykjernen og nære havpromenaden, restauranter, kafeer og butikker. Hotellet har gratis shuttlebuss, både innendørs og utendørs basseng, treningsrom, spa-fasiliteter og gratis wi-fi. 
Alle rommene har balkong, delvis sjøutsikt, a/c, safe, hårføner og TV.

HOTELL ALTO LIDO ****
Estrada Monumental, 316, Sao Martinho, 9004-529 Funchal

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Alina Fontes
  Alina Fontes

  Alina Fontes
  er født og oppvokst på Madeira. Her studerte hun turisme før hun flyttet til Norge og jobbet i hotellbransjen i 15 år. Alina lengtet tilbake til sitt elskede Madeira og flyttet derfor tilbake og jobber nå som guide og reiseleder. Alina er interessert i kunst, musikk og sport – og hun elsker å hente krefter i naturen. Våre gjester elsker Alina, og vi kan love deg at hun vil bidra til en fantastisk reise!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Funchal flyplass

Varighet
ca 8,5 t*
Flyselskap
TAP Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkl mellomlanding i Lisboa på ca 2,5 t

Turen hjem fra Funchal flyplass

Varighet
ca 7 t *
Flyselskap
TAP Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkl mellomlanding i Lisboa på ca 1,5 t

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo - Madeira tur-retur inkl flyskatter
 • 8 netter på Alto Lido hotel **** med frokost
 • 8 middager på hotellet (drikke kommer i tillegg)
 • Transport og sightseeing i henhold til program
 • Norsktalende reiseleder fra ankomst Madeira

Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter - bestilles hos reiseleder på stedet

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 990,- (begrenset antall)

Valgfrie utflukter

De valgfrie utfluktene bestilles og betales direkte hos reiseleder på stedet.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

Temperatur og vær
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Desember 2024

18/12Oslo GardermoenJul på Madeira9 dagerLedige plasser20 990,-BestillMer informasjon