Skip to main content

La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt. 

Her skal vi oppleve fantastisk natur og kultur, vi skal spise godt og smake gode viner. Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos samt den gamle spedalske kolonien Spinalonga, kjent fra Viktoria Hislops roman Øya. 

Det er deilig på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig. Nydelige strender og vandring i stemningsfulle smug og smale gater gir gode minner om den greske kulturen og folkelivet med sterke farger og livlig musikk.

Vi bor sentralt i både Chania og Hersonissos, og Tone tar godt vare på oss under hele oppholdet.

Gled deg til
 • Besøk på øya Spinalonga
 • Det minoiske palasset Knossos
 • Det arkeologiske museet i Heraklion
 • Bytur i Rethymnon og klosterbesøk i Arkadi-klosteret
 • Hyggelig sosiale møteplasser og måltider
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Chania med alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Hotel Kydon **** i Chania og 2 netter på Silva Beach Hotel **** i Hersonissos
 • 7 frokoster
 • 4 lunsjer og 3 middager (All-inclusive på Silva Beach Hotel)
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
 • Norsk lokalkjent reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider
 • Lokal hotellskatt, ca. EUR 21 som betales på stedet
 • Tilslutning fra andre byer
 • Tips

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (-)

  Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Chania med ankomst tidlig kveld. Her venter bussen på oss, og kjører til vårt hotell sentralt i Chania for innsjekk og avslapping. Under transporten til hotellet vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss.

 • DAG 2: Chania – Heraklion – Knossos - Hersonissos (F, L, M)

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi kjører buss langs den vakre kystveien mot Kretas hovedstad Heraklion, og passerer naturskjønne områder og høye fjell som strekker seg nesten 2500 meter over havet. I Heraklion får vi en guidet rundtur i byen før vi inntar vår lunsj på en lokal taverna.

  Ferden fortsetter mot det arkeologiske området Knossos. Her skal vi oppleve den minoiske kulturen, ofte omtalt som Europas første høykultur og avanserte sivilisasjon, med sine palasser med innlagt vann og kloakk samt sitt eget skriftspråk.

  Vi sjekker inn på vårt all inclusive-hotell i Hersonissos og spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.

  Chania – Heraklion – Knossos - Hersonissos (F, L, M)
 • DAG 3: Spinalonga (F, L, M)

  Etter frokost går ferden mot Spinalonga. Vi må ta ferge over til denne lille øya, som tidligere har vært en befestning for både venetianere og ottomaner. Flere filmer har blitt spilt inn på øya som også har vært inspirasjon til både noveller og bøker.

  Fra 1903 til 1957 ble øya brukt som en koloni for spedalske. I vår tid er Spinalonga mest kjent fra den gripende romanen ”Øya” skrevet av forfatteren Viktoria Hislop. Lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

  Spinalonga (F, L, M)
 • DAG 4: Hersonissos – Rethymnon - Chania (F, L)

  Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Kretas tredje største by, Rethymnon. Vårt første stopp blir ved det kjente klosteret Moni Arkadi som ligger i vakre omgivelser utenfor byen. Klosteret ble bygget på 1500-tallet og var viktig under frigjøringskampen mot ottomanene.

  Ferden fortsetter mot Rethymnon som ble grunnlagt under den venetianske perioden på øya som havneby. Vi inntar dagens lunsj her før ferden fortsetter mot Chania. Vi sjekker inn på vårt hotell sentralt i byen.

  Hersonissos – Rethymnon - Chania (F, L)
 • DAG 5: Fridag (F)

  Denne dagen er det muligheter for å oppleve vakre Chania og områdene rundt på egenhånd eller sammen med reiseleder - kanskje besøke en av områdets vakre strender?

  På kvelden kan man nyte solnedgangen over den venetianske havnen fra en av de mange hyggelige kafeene i havneområdet. Kanskje en spasertur i de smale gatene og oppleve den uforglemmelige atmosfæren i den gamle bydelen.

  Fridag (F)
 • DAG 6: Heldags omvisning Chania (F, L)

  I dag skal vi oppleve mer av Chania og områdene rundt på vår rundtur i byen. Vi ser de gamle venetianske områdene og hører mer om byens spennende historie. Gamlebyen har et mylder av sjarmerende smug og gater med gamle ruiner, mange av dem omgjort til restauranter. Det blir også besøk i markedshallen hvor det selges alt fra kjøtt til fisk, grønnsaker og krydder. Et mylder av mennesker, lukter og nye inntrykk.

  Chania har også flere fine museer og vi gjør et stopp ved det arkeologiske museum samt marinemuseet. Det blir også besøk ved krigskirkegården i Souda, hvor 1500 allierte soldater ligger begravet, dette til minne om slaget om Kreta under 2. verdenskrig.

  Vi opplever den magiske utsikten fra Profitis Ilias, høyden hvor det greske flagget ble reist første gangen under Kretas siste revolusjon mot det ottomanske riket. Her finner vi også gravplassen til Hellas første statsminister, Venizelos. Vi har nydelig utsikt over Chania og områdene rundt.

  Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant i Chania i løpet av dagen.

 • DAG 7: Chania (F, M)

  Dagen kan benyttes til å utforske byen nærmere eller slappe av på en av områdets fine strender. På kvelden møtes vi igjen til en hyggelig avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet.

 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en opplevelsesrik uke med mange minner går ferden tilbake til Norge. Sen ettermiddag reiser vi mot flyplassen. Vi flyr med Norwegian direkte tilbake til Norge.

Slik bor du

 • Kydon Hotel - Chania ****

  Kydon Hotel ligger i Khaniá sentrum, midt imot den største markedshallen og bare noen få minutters gange fra gamlebyen og den venetianske havnen. Hotellet tilbyr møteløkaler og gratis Wi-Fi overalt. Alle de elegante rommene har klimaanlegg, balkong og LED-TV med satellittkanaler. Rommene er også utstyrt med ortopediske madrasser, safe og minibar.

  I 2. etasje kan du nyte en gresk frokostbuffé med hjemmelagde paier og søtsaker, frisk fruktsalat, lokal yoghurt og et utvalg av ferske brødpinner. À la carte-restauranten Square serverer greske og internasjonale retter, mens snacks, kaffe og andre drikkevarer kan nytes i baren Agora.

 • Silva Beach Hotel - Hersonissos ****

  Silva Beach Hotel ligger rett ved stranden (steinstrand) og bare en halvtime fra Heraklion internasjonale flyplass. Hotellet tilbyr to utendørs basseng med gratis solsenger, vakre grøntområder og små, åpne plasser. Videre tilbys det treningsutstyr, sandvolleyball og underholdningsprogram. Tennisbane og bordtennis er også tilgjengelig på stedet.

  Hovedrestauranten Minoan serverer greske, italienske og internasjonale bufféretter. À la carte-retter fra middelhavsområdet tilbys i restauranten Olive Tree. Drikkevarer og deilig iskrem er tilgjengelig i strandbaren og bassengbaren.

  De moderne rommene har møblert balkong med delvis sjøutsikt eller utsikt over grøntområdene, de åpne plassene og bassengene. Alle rom har et lite kjøleskap og flatskjerm-TV med satellittkanaler og DVD-spiller. Wi-Fi er gratis. Vi har all-inclusive inkludert på dette hotellet.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 650,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Chania flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Chania flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Athen 13 / 7 14 / 7 16 / 8 20 / 12 25 / 15 30 / 20 33 / 23 32 / 23 29 / 19 23 / 15 19 / 11 15 / 8
Thessaloniki 9 / 2 11 / 3 14 / 5 19 / 8 24 / 12 30 /17 32 / 19 31 / 19 27 / 15 21 / 11 15 / 7 11 / 3
Kreta 15 / 9 16 / 9 17 / 10 20 / 12 24 / 15 27 / 19 29 / 22 28 / 22 26 / 19 23 / 17 20 / 13 17 / 11

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2021

4/5Oslo GardermoenTones Kreta - Vi over 60Mer enn 813 900,-BestillMer informasjon

Oktober 2021

16/10Oslo GardermoenTones KretaMer enn 815 900,-BestillMer informasjon