Skip to main content

Tones Kreta

La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt. 

Visste du at Kreta er Europas første høykultur? Øyas historie strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Vi skal oppleve den minoiske kulturen, fantastisk natur, spise godt og smake gode viner. 

I april får vi også oppleve den greske påsken, som er en stor opplevelse.

Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos og det flotte arkeologiske museet i Heraklion. Har du lest Viktoria Hislops roman Øya? Vi besøker naturligvis øya Spinalonga som er fremmet til Unesco sin verdensarvliste sammen med de minoiske palassene. Det er svært spesielt å vandre rundt på Spinalonga og tenke på alle skjebnene som har bodd der. Vi besøker også vakre Rethymnon og klosteret Arkadi, vi bor og utforsker Chania, ofte kalt for Hellas vakreste by med de venetianske kvarterene.

Kreta er den største av de greske øyene, med vakker og variert natur. Ikke uten grunn at Kreta blir kalt for gudenes øy. Guden Zevs ble født her og vi finner mange av de greske mytologienes sagn og historier nettopp her. Livet er deilig på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig med høye fjell og dype daler. Nydelige strender inviterer til sol og bad, det blir vandring i stemningsfulle gater og trange smug som gir gode minner fra den kretiske kulturen og det lokale folkelivet på nært hold.

Tone tar godt vare på alle og viser gjerne sine kjente og kjære favoritter litt utenfor allfarvei.

Gled deg til
 • Besøk på øya Spinalonga, minoiske palasset Knossos og arkeologisk museum i Heraklion
 • Bytur i Rethymnon og klosterbesøk i Arkadi-klosteret
 • Byvandring og museer i vakre Chania
 • Store matopplevelser med kortreise spesialiteter

Slik bor du

 • Kydon Hotel - Chania ****

  Kydon Hotel ligger i Khaniá sentrum, midt imot den største markedshallen og bare noen få minutters gange fra gamlebyen og den venetianske havnen. Hotellet tilbyr møteløkaler og gratis Wi-Fi overalt. Alle de elegante rommene har klimaanlegg, balkong og LED-TV med satellittkanaler. Rommene er også utstyrt med ortopediske madrasser, safe og minibar.

  I 2. etasje kan du nyte en gresk frokostbuffé med hjemmelagde paier og søtsaker, frisk fruktsalat, lokal yoghurt og et utvalg av ferske brødpinner. À la carte-restauranten Square serverer greske og internasjonale retter, mens snacks, kaffe og andre drikkevarer kan nytes i baren Agora.

 • Silva Beach Hotel - Hersonissos ****

  Silva Beach Hotel ligger rett ved stranden (steinstrand) og bare en halvtime fra Heraklion internasjonale flyplass. Hotellet tilbyr to utendørs basseng med gratis solsenger, vakre grøntområder og små, åpne plasser. Videre tilbys det treningsutstyr, sandvolleyball og underholdningsprogram. Tennisbane og bordtennis er også tilgjengelig på stedet.

  Hovedrestauranten Minoan serverer greske, italienske og internasjonale bufféretter. À la carte-retter fra middelhavsområdet tilbys i restauranten Olive Tree. Drikkevarer og deilig iskrem er tilgjengelig i strandbaren og bassengbaren.

  De moderne rommene har møblert balkong med delvis sjøutsikt eller utsikt over grøntområdene, de åpne plassene og bassengene. Alle rom har et lite kjøleskap og flatskjerm-TV med satellittkanaler og DVD-spiller. Wi-Fi er gratis. Vi har all-inclusive inkludert på dette hotellet.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (-)

  Vi flyr fra Oslo til Chania. Her venter bussen på oss, og vi kjører til vårt hotell sentralt i Chania for innsjekk og avslapping. Under transporten til hotellet vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss og alt det spennende vi skal oppleve.

 • DAG 2: Chania – Heraklion – Knossos - Hersonissos (F, L, M)

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi kjører buss langs den vakre kystveien mot Kretas hovedstad Herakleion. Vi passerer naturskjønne områder og høye fjell som strekker seg nesten 2500 meter over havet. Ferden fortsetter mot det arkeologiske området Knossos. Her skal vi oppleve den minoiske kulturen, ofte omtalt som Europas første høykultur og avanserte sivilisasjon. Den minoiske kulturen var svært viktig i regionen og det ble bygget flere palasser med innlagt vann og kloakk, arkeologiske funne har også avdekt minoenes eget skriftspråk. Den minoiske kulturen hadde sin storhetsperiode fra ca 2000 – 1400 f.kr. Ruinene ved Knossos området ble oppdaget i 1878, siden gravet ut av Arthur Evans fra 1900-tallet og fremover.

  Etter en omvisning på palass-området fortsetter vi inn til øyas hovedstad, Heraklion. Her får vi en guidet vandretur før vi inntar vår lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj skal vi oppleve det flotte museet som huser fantastiske funn fra den minoiske kulturen. Her finner vi alt fra mynter til gullsmykker, keramikk, alabast og bronsefigurer.

  Vi fortsetter videre til Hersonissos hvor vi sjekker inn på vårt all inclusive hotell og spiser en hyggelig middag sammen. Vi bor to netter her før vi fortsetter tilbake mot Chania. På hotellet er både mat og lokal drikke inkludert.

  Chania – Heraklion – Knossos - Hersonissos (F, L, M)
 • DAG 3: Spinalonga (F, L, M)

  Etter frokost går ferden gjennom vakkert landskap mot Agios Nikolaos. Vi passerer uendelige områder med oliventrær som vokser både høyt og lavt. Kreta produserer noe av verdens beste olivenolje, noe vi også skal få smake og lære mer om i løpet av oppholdet. Fra Agios Nikolaos fortsetter vi videre med båt mot Spinalonga, fra dekk kan vi nyte vakre scenarioer. Øya har tidligere vært en befestning for både venetianere og ottomaner før den fra 1903 til 1957 ble brukt som en koloni for spedalske.

  Etter ca 1 times båttur når vi den lille øya hvor vi får en felles vandring og litt tid til å rusle rundt på egen hånd. Her får vi et godt innblikk i hvordan det så ut når de spedalske levde på øya, vi ser hovedgaten, kirken og de kjente bygningene som omtales i boka Øya. Det er virkelig en helt spesiell stemning på Spinalonga. Flere filmer har blitt spilt inn på øya som også har vært inspirasjon til både noveller og bøker. I vår tid er Spinalonga mest kjent fra den gripende romanen” Øya” skrevet av forfatteren Viktoria Hislop. Lunsj på lokal restaurant.

  På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

  Spinalonga (F, L, M)
 • DAG 4: Hersonissos – Rethymnon - Chania (F, L)

  Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Kretas tredje største by, Rethymnon. Vårt første stopp blir ved det kjente klosteret Moni Arkadi som ligger i vakre omgivelser høyt ovenfor byen. Klosteret ble bygget på 1500-tallet og var viktig under frigjøringskampen mot ottomanene. I 1866 angrep osmanske soldater og klosterets prest sprengte kruttlageret og begikk et kollektivt selvmord hvor nesten tusen mennesker, frihetskjempere, kvinner og barn mistet livet. Dette førte til at stormaktene i Europa fikk øynene opp for den prekære situasjonen på Kreta. Folk fra hele Hellas valfartet til klosteret som ses som et viktig frigjøringssted i den kretiske og greske historien.

  Ferden fortsetter mot havnebyen Rethymnon som ble grunnlagt under den venetianske perioden på øya. Vi skal ha en fin byvandring gjennom de gamle venetianske områdene med nydelig arkitektur, smale gater og innslag fra osmansk byggestil. Dagens lunsj inntar vi i en venetiansk villa før ferden fortsetter mot Chania. Vi sjekker inn på vårt hotell sentralt i byen.

  Hersonissos – Rethymnon - Chania (F, L)
 • DAG 5: Fridag (F)

  Denne dagen er det muligheter for å oppleve vakre Chania og områdene rundt på egenhånd eller sammen med reiseleder - kanskje besøke en av områdets vakre strender?

  På kvelden kan man nyte solnedgangen over den venetianske havnen fra en av de mange hyggelige kafeene i havneområdet. Kanskje en spasertur i de smale gatene og oppleve den uforglemmelige atmosfæren i den gamle bydelen eller en av Tones favoritt tavernaer.

  Fridag (F)
 • DAG 6: Heldags omvisning Chania (F, L)

  I dag skal vi oppleve mer av Chania og områdene rundt på vår rundtur i byen. Chania var Kreta sin hovedstad frem til 1972, og fortsatt hovedsete for blant annet øyas domstol den dag i dag.

  Byens opprinnelige navn var Kydonia, grunnlagt for nesten 6000 år siden. Både romere og arabere har styrt byen så vel som venetianerne og osmanere. Alle har de satt sine spor på byen med historie og arkitektur. Vi ser de gamle venetianske områdene og hører mer om byens spennende historie. Vi besøker både folkloremuseet så vel som Marinemuseet. Gamlebyen har et mylder av sjarmerende smug og gater med gamle ruiner, mange av dem omgjort til restauranter. Her finner vi både det tyrkiske kvarteret og det jødiske og venetianske. Det blir også besøk i markedshallen hvor det selges alt fra kjøtt til fisk, grønnsaker, krydder og lokale oster. Et mylder av mennesker, lukter og nye inntrykk.

  Det blir også besøk ved krigskirkegården i Souda, hvor 1500 allierte soldater ligger begravet, dette til minne om slaget om Kreta under 2. verdenskrig.

  Vi opplever den magiske utsikten fra Profitis Ilias, høyden hvor det greske flagget ble reist første gangen under Kretas siste revolusjon mot det ottomanske riket. Her finner vi også gravplassen til Hellas første statsminister, Venizelos. Vi har nydelig utsikt over Chania og områdene rundt.
  Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant i Chania i løpet av dagen.

 • DAG 7: Chania (F, M)

  Dagen kan benyttes til å utforske byen nærmere eller slappe av på en av områdets fine strender. På kvelden møtes vi igjen til en hyggelig avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet.

 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en opplevelsesrik uke med mange minner går ferden tilbake til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Chania flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Chania flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Chania med alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Hotel Kydon **** i Chania og 2 netter på Silva Beach Hotel **** i Hersonissos
 • 7 frokoster
 • 4 lunsjer og 3 middager (All-inclusive på Silva Beach Hotel)
 • 1 glass lokal vin til alle måltider
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
 • Norsk lokalkjent reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program
 • Lokal hotellskatt, ca. EUR 21 som betales på stedet
 • Tips

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 650,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Athen 13 / 7 14 / 7 16 / 8 20 / 12 25 / 15 30 / 20 33 / 23 32 / 23 29 / 19 23 / 15 19 / 11 15 / 8
Thessaloniki 9 / 2 11 / 3 14 / 5 19 / 8 24 / 12 30 /17 32 / 19 31 / 19 27 / 15 21 / 11 15 / 7 11 / 3
Kreta 15 / 9 16 / 9 17 / 10 20 / 12 24 / 15 27 / 19 29 / 22 28 / 22 26 / 19 23 / 17 20 / 13 17 / 11

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

16/10Oslo GardermoenTones KretaUtsolgt15 900,-BestillMer informasjon

April 2022

19/4Oslo GardermoenTones KretaLedige plasser15 990,-BestillMer informasjon