Skip to main content
Eksotisk reise

Marokkos kongebyer

Dette blir en flott introduksjon til den rike historien og mangfoldige kulturen i Marokko, med de spektakulære, ikoniske kongebyene Rabat, Fes, Meknes og Marrakesh. Sammen med oss på turen har vi vår lokalkjente norske reiseleder Anne Marthe Barfod.

Marokko har fire gamle kongebyer, og vi skal besøke dem alle. Sultaner med deres harem og konger har gjennom århundrer hersket og bygget byene som nå huser flotte palasser, moskeer og vakre mosaikker. Flere av dem er på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal oppleve byenes mylder av mystikk, farger og herlige lukter. I de såkalte medina bydelene snirkler gatene seg i labyrintformer, og i soukene, altså basarene eller markedene, blir vi underholdt av teppehandlere, skreddere og håndverkere som gjør at vi føler vi har kommet til en annen tidsepoke. Her finnes de mest fantastiske stoffer, håndknyttede berber-tepper, smijernslamper i alle former, sko og keramikk.

På vår rundreise til kongebyene, stopper vi også i den romerske ruinbyen Volubilis, hvor vi blir kjent med det gamle imperiets historie. 

Denne reisen blir variert og spennende med fantastiske møter med de orientalske tradisjonene, mystikken og ikoniske arkitekturen.  

«Anne Marthe er en unik reiseleder som øste av sin kunnskap om landets historie, politikk, økonomi og de forskjellige folkegruppene og hvordan de lever. Det var en stor trygghet og berikelse at hun kan språket, mye detaljkunnskap som vi ellers ikke hadde fått. Utrolig dyktig!»  Gjest til Marokko mars 2023

Gled deg til
 • De 4 kongebyene
 • Å oppleve de livlige soukene/markedene
 • Den eksotiske stemningen
 • Kunnskapsrik, lokalkjent norsk reiseleder

Slik bor du

 • I Marrakesh: Kech Boutique Hotel & Spa ****

  Kech Boutique hotel & spa ligger i bydelen Agdal, med kort vei til mange severdigheter, souks (markeder), koselige kafeer og shopping. Hotellet er bygget i marokkansk stil og har svømmebasseng, spa, restaurant, bar og en terrasse med utsikt til Oukaimden i Atlas fjellene. Resepsjonen er døgnåpen og mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje. Det serveres frokostbuffé med kontinental, vegetarisk, og glutenfrie alternativ.
  Rommene er lyse og romslige, med balkong eller markterrasse. De er utstyrt med aircondition, bad m/hårføner, safe og wi-fi.

 • I Afourer: Chems Le Tazarkount ****

  Chems Le Tazarkount ligger i en olivenlund ved de midtre Atlasfjellene og har basseng, tennisbane og spa med hammam. Restauranten serverer marokkanske og internasjonale retter. Gratis wi-fi. De romslige rommene har balkong, minibar og klimaanlegg.

 • I Fes: Hotel Nour Plazza ****

  Hotel Nour Plazza ligger sentralt og har restaurant, utendørs basseng, treningsrom, spa-velværeavdeling og gratis wi-fi. Rommene har TV, a/c, safe og minibar.

 • I Rabat: Mercure Shéhérazade Rabat ***

  Mercure Shéhérazade Rabat hotell ligger i sentralt i Marokkos hovedstad, i boligområdet Hassan, bare 5 minutter fra forretningsstrøk og historiske monumenter. Hotellet tilbyr gratis wi-fi og restauranten har både internasjonal og marokkanske retter på menyen.
  Rommene er moderne innredet og har a/c, satellitt-TV, safe og minibar, samt hårtørker på badet.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. (Angitt kjøretid er ca tider, med forbehold om trafikksituasjonen etc).

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen med direktefly til Marrakesh. Vel fremme blir vi møtt av reiseleder og vi kjøres til hotellet for innsjekk. Middag på hotellet.

 • DAG 2: Marrakesh (F, M)

  Etter frokost starter vi vår sightseeing i denne vakre rosa byen, grunnlagt i 1062. Vi ser først de røde murene som omkranser byen, før vi besøker den gamle jødiske delen og det fargerike frukt- og grønnsaksmarkedet.
  Vi skal til Dar Si Said Palace, en gang hjemmet til Si Said og hans koner og tallrike harem, hvor vi får høre den spennende historien og nyter den vakre arkitekturen. Vi får mulighten til å beundre det eldste historiske monumentet, Koutoubia-moskeen med sine 67 meter høye minaret, bygget i 1147, og fortsatt i bruk. Vi skal også inn i den gamle medina og soukene, med sine travle butikker, labyrinter av små gater, butikker og farger. Her er de mest fantastiske stoffer, håndknyttede berber-tepper, smijernslamper i alle former, sko og keramikk. Den gamle medinaen er et fantastisk sted utforske livet i Marrakech. Lunsj kan for eksempel nytes i medinaen på en av takterrassene, deretter har vi ettermiddagen på egen hånd.
  Ved solnedgang er det tid for det berømte Djemma el Fna-torget. Bygget i det ellevte århundre, har Jemaa el Fna blitt et symbol på Marrakech. Det tilbyr en unik samling av tradisjoner, som historiefortellere, tradisjonell medisin og ulike former for underholdning, samt kommersielle aktiviteter. Det er også den største utendørsrestauranten i verden, med hundrevis av små steder som selger all slags gatemat og marokkanske spesialiteter, som kuføtter, den smakfulle harirasuppen, all slags grillet mat, salater og supper.
  Vi spiser felles middag på en gammel tradisjonell marokkansk restaurant med magedans som underholdning.

  Marrakesh (F, M)
 • DAG 3: Marrakesh – Cascades d’Ouzoud – Afourer (F, L, M) ca 210 km

  Etter frokost setter vi kursen mot Cascades d’Ouzoud som er samlenavnet for flere fossefall som
  renner ut i El-Abid-elven (arabisk for Slave-elven). Dette populære turistmålet ligger nære Atlas-landsbyen Tanaghmeilt, 150 km nordøst for Marrakesh. «Ouzoud» betyr «å male korn» på berber, noe som bekreftes av de mange møllene i regionen. Her spiser vi lunsj på Chez Mounir restaurant, plassert høyt over fossen. Vi reiser videre til demningen Bin el Ouidane, en buedam som ligger 28 kilometer sør for Beni Mellal. Vi kjører videre gjennom vakker natur, gjennom Atlasfjellene og furuskogene, og om ettermiddagen ankommer vi Afourer som ligger ved den fruktbare Tadla-sletten.
  Innsjekk og middag på hotellet i Afourer.

  Marrakesh – Cascades d’Ouzoud – Afourer (F, L, M) ca 210 km
 • DAG 4: Afourer – Ifrane – Fes (F, M) ca 300 km

  Etter frokost drar vi videre til Fes via Ifrane. Ifrane ble grunnlagt i 1929 og ligger 60 km sør øst for Fes, og er en av Marokkos fremste områder for sommer- og vinter resort. Byen ligger i en høyde på omtrent 1650 meter over havet, og har et perfekt klima for de varme sommermånedene, og ble brukt av franskmennene til skiferie vintermånedene. Vi passerer vakker sedertreskog og eple- og aprikosplantasjer på veien. Dette er også berber-apenes rike, så kanskje får vi øye på noen av disse.

  Om ettermiddagen kommer vi til den keiserlige byen Fez el Bali, en av de best bevarte middelalder-byene i verden. Byen har tusenvis av smug, og har en fantastisk beliggenhet mellom fjellkjedene Rif og Midtre Atlas. Det er en av Marokkos perler og en magnet for besøkende, som tiltrekkes av dens spennende historie, fantastiske arkitektur og innblikk i en livsstil som knapt er endret seg siden middelalderen.

 • DAG 5: Fes (F, L)

  Fes er det åndelige og kulturelle hjertet av Marokko; levende, støyende, fascinerende og overveldende - en fest for sansene. Den består av tre forskjellige "byer" eller kvartaler, og vi skal bo i den elegante Nouveau Ville - eller New City, som har en tydelig fransk/europeisk karakter.
  I dag skal vi inn i den store, bevarte middelalderske gamlebyen, kjent lokalt som Fes el Bali, og mor til alle Medinas. Middelalderlige Fes var et av verdens store sentre for utdanning og kultur, både islamsk og jødisk. Dens religiøse institusjoner og biblioteker er legendariske, og dets moskéer er berømte. Vi går gjennom de svingete gatene og smugene, passerer esler lastet høyt med varer, og utforsker souken. Fylt med historiske palasser, madrasaer, boder fulle av frukt, urter og supper, og hvor levende kyllinger, lukten av krydder og lyden av hamring av kobber fyller luften, er det ikke vanskelig å forestille seg tilbake til middelalderen. Vi tilbringer dagen med å utforske den gamle byen, besøker den vakreste madrasa i Fes; Bou Inania, de kjente garveriene og verdens eldste universitet Qaraouine

  Valgfritt: Middag med show på restaurant Palais La Medina (ikke inkl). Bestilles og betales direkte til reiseleder.
  Dette er et show med 5 forskjellige typer folkedans fra flere stammer i Marokko, tryllekunstner og avsluttes med magedans. Starter kl 20.00 og vi er tilbake rundt kl 23.00

  Fes (F, L)
 • DAG 6: Fes– Volubilis – Meknes – Fes (F, M) ca 150 km

  Etter frokost tar vi turen til Volubilis. Ruinbyen var en gang en provinsiell romersk hovedstad, en fjern utpost i imperiet, og restene gjør et ubestridelig imponerende syn. Volubilis er den best bevarte romerbyen i denne delen av Nord-Afrika, og ble av den grunn oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997. Ikke glem å ta kameraet med, da byen er fylt med fantastiske mosaikker, hvorav mange fortsatt er intakte.
  Vi kjører videre forbi den hellige byen Moulay Idriss før vi ankommer den keiserbyen Meknes.
  Vi utforske de sjarmerende gatene i Meknes’ medina – som ligger innenfor den gamle bymuren. Vi besøker Moulay Ismails Mausoleum, dette fredelige og åndelige hvilestedet for Sultan Moulay Ismail som er en av de få hellige stedene i Marokko som er åpen for ikke-muslimer.
  Vi skal besøke det jødiske området, det gamle kornkammeret og Moulay Ismaels staller. Vi spiser lunsj i Meknes (ikke inkludert). Tilbake i Fes spiser vi middag på hotellet.

  Fes– Volubilis – Meknes – Fes (F, M) ca 150 km
 • DAG 7: Fes – Rabat (F, M) ca 207 km

  Etter frokost kjører vi til kysten og til Rabat, den elegante og moderne hovedstaden i Marokko. Byen inneholder mange fine arabiske monumenter, noen som daterer seg fra Almohad og Merenid dynastiene fra det 10. til 15. århundre, og andre som er langt eldre. Vi starter vårt besøk i byen med å spasere gjennom medinaer og souker for deretter å utforske den flotte Kasbah des Oudayas og den enorme minareten til Hassan-moskeen.
  Middag på hotellet.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Etter utsjekk kjører vi tilbake til flyplassen i Marrakesh (ca 3 timer) og flyr tilbake til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Anne Marthe Barfod
  Anne Marthe Barfod
  Anne Marthe Barfod
  Anne Marthe er vår Marokko-ekspert. Hun pendler mellom Norge og dette eksotiske landet, og er levende interessert i både mat, kunst, kultur og historie. Hun har blant annet skrevet boken «Bismillah» som handler om det marokkanske kjøkken, skikker og tradisjoner. Anne Marthe begynte å jobbe som reiseleder tidlig på 80-tallet, og har vært bereist store deler av livet sitt. Dette har gitt henne en lang erfaring og mye kunnskap innen ulike reisemål verden rundt. I tillegg er hun flerspråklig og snakker både engelsk, fransk, arabisk og gresk! Anne Marthe vil gi deg en trygg og innholdsrik tur med mange flotte opplevelser!

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Marrakesh flyplass

Varighet
ca 5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Marrakesh flyplass

Varighet
ca 5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly Oslo – Marrakesh t/r inkl flyskatter
 • 7 netter på hotell, med frokost
 • 6 middager
 • 2 lunsjer
 • Transport og utflukter iht til program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder møter i Marrakesh

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 950,- (begrenset antall)

Pass/visum

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maks. 3 måneder i landet. For norske borgere som reiser til Marokko kreves det fra marokkanske myndigheter 6 måneders gyldighet av pass ved innreise. Reisende med andre statsborgerskap må selv sjekke hva som kreves av innreisedokumenter. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Vaksinasjon

Ta kontakt med et vaksinasjonskontor i god tid før avreise for å sjekke hva som er aktuelt for deg. Nyttig informasjon fås også på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Marrakech 19 / 6 21 / 8 25 / 11 27 / 13 29 / 15 35 / 19 38 / 21 38 / 21 38 / 21 29 / 16 23 / 11 20 / 8
Casablanca 17 / 8 17 / 9 19 / 10 20 / 11 21 / 14 23 / 17 26 / 19 26 / 20 26 / 19 23 / 15 21 / 12 18 / 10
Tanger 16 / 9 16 / 9 18 / 10 19 / 11 22 / 13 24 / 16 28 / 19 29 / 19 28 / 19 23 / 16 20 / 13 17 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

November 2024

16/11Oslo GardermoenMarokkos kongebyer8 dagerLedige plasser17 990,-BestillMer informasjon