Skip to main content

Hurtigruten Kirkenes til Bergen - - Den klassiske sjøreisen

Dette er den historiske klassikeren som har knyttet kystsamfunnene våre sammen i mer enn 125 år! Fra arktisk villmark til sjarmerende byer – det å seile sørover med Hurtigruten er en helt unik opplevelse!

Vi begynner i Kirkenes, som ligger i Barentsregionen og like ved den russiske grensen. Skipet seiler vestover, og deretter sørover – og underveis får vi se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer. 

Vi skal bo om bord i Hurtigrutens MS Richard With, som ble renovert i 2018. Sammen seiler vi langs Finnmarkskysten, vakre Lofoten med de særegne taggete fjell, lune viker og de klassiske rorbuene. Vi skal krysse Polarsirkelen, reiser langs den majestetiske Helgelandskysten og vi seiler den brede Trondheimsfjorden før siste del av turen som går gjennom mangfoldig kystlandskap til Bergen. Med oss på turen, har vi en erfaren reiseleder som tar godt vare på hver og en.
 

Gled deg til
 • Vakker norsk natur
 • Å se små byer og samfunn langs kysten
 • En sosial og hyggelig reise

Slik bor du

 • Thon hotel Kirkenes ****

  Thon hotel Kirkenes ligger sentralt i byen, ved bredden av Bøkfjorden og like ved Hurtigrutekaia. Hotellet har treningsrom, gratis wi-fi, restaurant og døgnåpen resepsjon.
  Hotellet har lyse, moderne rom med bad, dusj og hårtørker. Rommet er utstyrt med skrivebord, lenestol, telefon, TV, minibar og vannkoker.

 • MS Richard With

  MS Richard With er oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger, og ble totalrenovert i 2018. Slapp av i panoramasalongene og ta inn synet av den uforglemmelige kysten vår. Naturen er mange steder helt uforandret fra da det første Hurtigrute-skipet seilte her for mer enn 100 år siden. Den vakre kunsten om bord understreker den maritime elegansen. Skipet har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk.

  LUGARTYPER:
  Polar innvendig, uspesifisert:
  Polar innvendig-lugarene er uten vindu, finnes på nedre/midtre dekk, ca 8-9 m². De fleste lugarene har separate senger der den ene er en sofesofa, enkelte har over- og underkøyer.

  Polar utvendig, uspesifisert:
  Utvendig lugar med lite vindu/koøye og kan ha begrenset eller ingen utsikt (f.eks pga livbåt fremfor vindu). Lugarene ligger for det meste på midtre eller nedre dekk, ca 8-11 m². De fleste lugarene har separate senger, der en av de kan gjøres om til sofa.

  Arctic superior, uspesifisert:
  Utvendig lugar med vindu. Ligger på øvre og midtre dekk, ca 8-13 m². Dobbeltseng eller separate senger og er utstyrt med vannkoker og kaffe/te. Enkelte lugarer har flere fasiliteter enn andre.

  Alle lugartyper har eget bad med toalett.

  Lugarnummer tildeles når vi kommer om bord.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo – Kirkenes (M)

  Avreise fra Oslo til Kirkenes med morgenfly. Vi blir hentet på flyplassen i Kirkenes. Ettersom rommene ikke er klare ennå drar vi rett på sightseeing. Påvirkning fra Russland er godt synlig i Kirkenes, med både norske og russiske skilt og man hører ofte russisk språk. Vi drar blant annet til den norsk-russiske grensen ved Storskog. Deretter sjekker vi inn på hotellet sentralt i Kirkenes. Resten av dagen på egen hånd. Felles middag på hotellet

 • DAG 2: Kirkenes – Vardø - Berlevåg (F, L, M)

  Vi har morgenen fri frem til felles transport til Hurtigruten og ombordstigning. Når reisen sørover starter, er det først tid for lunsj om bord etterfulgt av flott utsikt over det arktiske landskapet – fra dekk eller i en av panoramasalongene.
  Om ettermiddagen ankommer vi Vardø – Norges østligste by. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges kanskje mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

  Kirkenes – Vardø - Berlevåg (F, L, M)
 • DAG 3: Mehamn – Hammerfest - Tromsø (F, L, M)

  Vi ankommer Hammerfest hvor vi ligger til kai i knappe 2 timer, så her har vi tid å se oss litt om, før vi fortsetter sørover mot Øksfjord. Etter å ha krysset åpent hav, gjør vi et kort stopp på det gamle handelsstedet Skjervøy. Om våren seiler vi gjennom den vakre Lyngenfjorden, omgitt av de snødekte toppene i Lyngsalpene. Her kan det være vi få besøk av en lokal fisker, som gladelig deler sine nyfangede reker med oss. Så legger vi til kai i Troms. Vi ankommer Tromsø rett før midnatt og ligger til kai i et par timer, så her er det for eksempel mulighet for å ta en tur i byen og smake på det lokale ølet på en av byens mange hyggelige puber.

  Mehamn – Hammerfest - Tromsø (F, L, M)
 • DAG 4: Harstad – Svolvær - Stamsund (F, L, M)

  Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli gjerne med på en av Hurtigrutens klassiske utflukter: «En smak av Vesterålen» (ikke inkludert). Opplev historien, vakkert landskap og besøk Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. De som velger å bli om bord, kan nyte synet av denne gamle, vakre kirken når vi seiler forbi den på vei til Risøyrenna. Sistnevnte er en 7 meter dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, for å sørge for en innaskjærs led mellom Harstad og Sortland! Gjennom det klare vannet kan du se sandbankene langs Risøyrenna.
  Øygruppen Lofoten og Vesterålen har noe av det mest fantastiske landskapet du vil oppleve på reisen langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær. Seilingen gjennom Lofoten er for mange selve høydepunktet på reisen.
  Risøyhamn er en liten havn med bare 200 innbyggere. Vi gjør et kort stopp for å sette av passasjerer og losse matvarer og post. Vi fortsetter sørover til Sortland og videre til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for over 120 år siden. Gå gjerne i land og besøk Hurtigruten-museet! Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i en fjellvegg. Men slapp av – vi skal bare inn gjennom den trange åpningen som fører oss til Raftsundet. Denne 20 km lange passasjen mellom Lofoten og Vesterålen har 1000 meter høye fjellsider som stuper rett ned i havet. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund. Herfra har flott utsyn mot den mektige Lofotveggen. Vi forlater Lofoten om kvelden og setter kurs mot fastlandet.

  Harstad – Svolvær - Stamsund (F, L, M)
 • DAG 5: Bodø – Brønnøysund - Rørvik (F, L, M)

  Det å krysse polarsirkelen på 66°33’N fortjener en litt høytidelig seremoni. Vi går ut på dekk og feirer anledningen i god arktisk tradisjon: Du får en spiseskje tran! Langs Helgelandskysten seiler vi blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden.
  Et annet høydepunkt er seilasen langs fjellformasjonen, Sju søstre. De syv fjellene er mellom 900 og 1100 meter høye, og det er lett å forstå at disse «damene» har gitt grobunn for en eldgammel myte. Historien går ut på at det var syv trollsøstre, døtre Suliskongen, som ble holdt under streng kontroll. En kveld kongen falt i dyp søvn, snek de sju jomfruene seg ut. Vågekallen, som var på utkikk etter en hustru, lå og ventet. Han fulgte etter søstrene, som rømte sørover langs kysten. En rekke andre troll ble med på forfølgelsen, enten for å fange eller redde dem. Da morgenen kom, ble søstrene og deres forfølgere forsteinet og ble til fjell (som er konsekvensen når troll utsettes for sollys). Småtrollene utgjør resten av den steinete Helgelandskysten – en av verdens vakreste kystlinjer.
  Vi stopper i Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi fortsetter til Sandnessjøen. Når vi kommer til Brønnøysund kan du lære mer om det norske lakseeventyret på en informativ tur til Norsk Havbrukssenter (ikke inkl).

  Bodø – Brønnøysund - Rørvik (F, L, M)
 • DAG 6: Trondheim – Kristiansund - Ålesund (F, L, M)

  Vi ankommer Trondheim tidlig om morgenen og vi ligger til kai i 3 timer, så her er det muligheter til å utforske byen. Deretter seiler vi mot den mektige Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og opptil 25 km bred. Som alle norske fjorder er dette en dyp fjord – på det dypeste hele 577 meter.
  Når du seiler langs kysten, innser du hvor viktig fiskerinæringen er for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har til alle tider gitt byen mange muligheter, både når det gjelder fiske, skipsbygging og oljeindustri. Kristiansund er i dag regnet som Norges tørrfiskhovedstad, på grunn av den lange historikken med eksport av saltet tørrfisk. Her kan du bli med på en utflukt til den berømte Atlanterhavsveien, en av Norge mest besøkte turistattraksjoner (ikke inkl). Veien er 8.2 km lang, har totalt åtte broer og svinger seg gjennom vilt kystlandskap, delvis med åpent hav rett under! De som velger å bli om bord, vil oppleve kryssing av åpent hav på vei til Molde, kjent som «Rosenes by». Under overfarten vil du også kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

 • DAG 7: Måløy - Bergen - hjemreise (F, L)

  I løpet av natten anløper vi Ålesund, Torvik og Måløy, i det verdens vakreste sjøreise går mot slutten. Før vi ankommer Bergen, har vi noen sjømil med fascinerende landskap fremfor oss. Se blant annet flotte Nordfjord under den enorme Jostedalsbreen. Her åpner fjorden seg i øst og byr på 90 km innland til Loen og Olden. Havets røffe kystlandskap står i sterk kontrast til fjordene, der vinden er svakere og det regner mindre. Frukthager og isbretunger strekker seg ned mot blinkende fjorder og kraftfulle stryk. Dette landskapet har en helt spesiell sjarm. Om morgenen anløper vi Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke, Sogn og Fjordane. Til tross for store forandringer, har Florø beholdt sine særtrekk.
  Noen få nautiske mil sør for Florø, seiler vi gjennom munningen av den mektige Sognefjorden. Underveis kan du nyte utsikten mot den flotte skjærgården. Vi spiser lunsj før vi går i land i Bergen. Vi sjekker ut av Hurtigruten for denne gang og setter kursen mot flyplassen og flyr tilbake til Oslo.

  Måløy - Bergen - hjemreise (F, L)

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Kirkenes flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bergen flyplass

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Kirkenes//Bergen - Oslo inkl flyskatter
 • 1 hotellovernatting i Kirkenes
 • Sightseeing i Kirkenes og utflukt til russergrensen
 • 5 netter om bord på Hurtigruten «MS Richard With», innvendig lugar
 • Helpensjon om bord på båten (drikke kommer i tillegg)
 • Erfaren reiseleder er med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:
 • Hurtigrutens egne utflukter

  Priser:

  Dobbellugar Polar innvendig, uspesifisert:     fra   kr 15.990,- pr person

  Tillegg enkel lugar Polar innvendig, uspesifisert:    kr   5.090,-

  Tillegg for oppgradert lugar (begrenset antall)

  Dobbel lugar Polar utvendig, uspesifisert           kr 1.950,- pr person

  Dobbel lugar Arctic superior utvendig, uspes    kr 4.450,- pr person

  Enkel lugar Polar utvendig, uspesifisert:             kr  7.850,-

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

  TRYGG PÅ TUR MED OSS:
  Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

  September 2021

  18/9Oslo GardermoenHurtigruten Kirkenes til BergenMer enn 815 990,-BestillMer informasjon