Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Et sørafrikansk eventyr - - verdens vakreste by, vin og ville dyr!

Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser. 

Med høy kvalitet på hotell, service, mat og drikke er Sør-Afrika et reisemål som oppfyller de fleste krav. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et vakkert og mangfoldig land.

Vår tur inneholder mange høydepunkter - Cape Town «The Mother City», også ofte kalt verdens vakreste by, der den ligger ved havet med det majestetiske fjellet Table Mountain som bakteppe. Vi bor rett ved berømte Waterfront med alle sine hyggelige restauranter og barer, og fantastiske shoppingmuligheter. Vi skal ha et par dager i The Winelands, hvor landets store produksjon av vin foregår og her har det blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver. 

Safari står nok på listen til mange som noe man bør oppleve en gang i livet, og det skal vi selvsagt på denne turen. Vi flyr fra Cape Town til Johannesburg og kjører videre til den flotte safarilodgen Mabula Game Lodge, hvor det blir safariaktiviteter og mulighet til å se «The Big Five».

Gled deg til
 • Cape Town – the mother city - også kalt verdens vakreste by
 • Bo rett ved berømte Waterfront i Cape Town
 • Vintoget i Franschhoek, fra vingård til vingård
 • Spennende safari - store sjanser for å se "The Big Five"

Slik bor du

 • Commodore Hotel Cape Town****

  Commodore Hotell er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner dere et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet. Hotellet har 236 rom, alle med bad, air-con, TV, telefon, minibar og vannkoker. Her finnes også svømmebasseng, restaurant, bar, spa, gym og sauna.

 • Protea Hotel by Marriott Franschhoek****

  Protea Hotel Franschhoek er et flott fire stjernes hotell i selve landsbyen. Hotellet består av 30 rom alle med bad, air-con, TV, telefon og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, restaurant og bar.

 • Mabula Game Lodge****

  Mabula Game Lodge har en unik afrikansk stil, og tilbyr komfortable suiter med elegante detaljer. De myke og nøytrale fargene er samstemt med naturen utenfor de store vinduene, som gjør at det føles som at bushen kommer inn i rommet. Lodgen har svømmebasseng, restaurant og bar.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen til Cape Town. På mellomlandingen vil det være personal som viser vei til neste fly. Mat og drikke om bord er inkludert.

  Avreise fra Oslo (FM)
 • DAG 2: Ankomst Cape Town (M)

  Etter ankomst Cape Town blir det transfer til hotellet ved Waterfront, og innsjekk (ca 30min i buss). Tid til litt avslapning etter reisen om ettermiddagen. Felles middag på en lokal restaurant i nærheten.

  Ankomst Cape Town (M)
 • DAG 3: Byrundtur i Cape Town (F, L)

  I dag skal vi bli kjent med "The Mother City". Turen vil gi en god oversikt over byens historiske og kulturelt viktige steder. Om været tillater det blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen hvor det er en fantastisk utsikt over byen og "enden av verden". På turen passerer vi kjente bygninger i byen - The Castle, The Company Gardens, Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Vi opplever variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i området Bo-Kaap. Det blir felles lunsj på en lokal restaurant, og kvelden er fri til egne forlystelser. Cape Town byr på mange aktiviteter og bare å rusle rundt på Waterfront området rett ved hotellet er en opplevelse i seg selv – her er det stort utvalg av butikker, restauranter og underholdning.

  Byrundtur i Cape Town (F, L)
 • DAG 4: Township-besøk i Cape Town (F, L)

  Denne formiddagen besøker vi den sorte bydelen Langa. Langa betyr «sol» på det lokale Xhosa-språket, men Langa har langt fra en solfylt historie. Sorte bydeler som denne eller "Township" som de kalles i Sør-Afrika, er et resultat av apartheidspolitikken som ble ført her helt fram til 1994. På et lite område bor det i dag rundt 55 000 mennesker, tett på hverandre på godt og vondt. Det blir et nært møte med lokalbefolkningen, og en verdifull opplevelse av hvordan livet i townships er. Dagens lunsj er i Langa, og vi serveres de mest fantastiske smakfulle retter med lokal mat.
  Etter lunsj returnerer vi til Cape Town og ettermiddagen og kvelden er fri til egne oppdagelser.

  Valgfri utflukt til Robben Island
  Robben Island er øya hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omlag 3 ½ time.

  Township-besøk i Cape Town (F, L)
 • DAG 5: Cape Point, pingviner og Franschhoeck (F, L)

  Dette er dagen for nydelige naturopplevelser. Først går turen via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunktet mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Man kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet som møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Dette er det magiske punktet - følelsen av verdens ende og Sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Det blir lunsj her før turen går videre til hotellet i Franschhoek.

  Cape Point, pingviner og Franschhoeck (F, L)
 • DAG 6: Franschhoeck og vintrikken (F, L, M)

  Koselige Franschhoek ligger midt i vindistriktet sør for Cape Town. Her finnes hyggelige restauranter, kafeer, butikker og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon og her finnes vinkjellere både over og under jorden. I dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoeks egen vintrikk er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen, som byr på nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse. Vi drar på tur i en åpen trikk, hvor man kan hoppe av og på forskjellige vingårder. Vi spiser lunsj sammen ute i vinmarkene. Jernbanen ble bygd i 1904 for gårdbrukere og som fraktet produksjonen til markedet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne type transport og i 2012 startet vintrikken opp. Om kvelden spiser vi middag sammen i Franschhoek.

  Franschhoeck og vintrikken (F, L, M)
 • DAG 7: Fly til Johannesburg – Mabula Game Lodge, Waterberg (F, L, M)

  Etter frokost går turen til flyplassen i Cape Town for flyreisen til Johannesburg. Ved ankomst blir vi møtt og kjørt til Mabula Game Lodge hvor safarieventyret vårt begynner! Om ettermiddagen blir det safari. På Mabula Game Lodge er alle måltider og aktiviteter inkludert.

 • DAG 8: Mabula Game Lodge, Waterberg (F, L, M)

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen ca kl 05.00, det er da sjansen er størst for å se dyr. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. Safari "game drives" tar ca 3-4 timer med innlagte pauser. Tilbake til lodgen serveres en god brunsj. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så da holder man seg kanskje rundt svømmebassenget og slapper av, det har jo vært en tidlig start. Ca. kl. 15.00 serveres "High Tea" - en lettere lunsj, før det igjen er tid for safari med drinker i solnedgangen "sundowners" over savannen. Safariene foregår i åpne landrovers med egen safariguide og «tracker» (spor-leser). Det er slik man virkelig får føle Afrikas fantastiske dyreliv.

  Mabula Game Lodge, Waterberg (F, L, M)
 • DAG 9: Mabula Game Lodge, Waterberg (F, L, M)

  Vår siste dag i Sør-Afrika nytes på Mabula Game Lodge i vakre Waterberg. Waterberg fjellene ligger i Limpopopo-provinsen, og fungerer som et vannreservoar for regionen. Dette er hjemmet til Sør-Afrikas første savanne reservat og er også hjem til mange andre naturreservater som gir et beskyttet habitat for et rikt dyreliv. Landskapet er kjent for sin robuste skjønnhet, preget av lavtliggende fjellkjeder og et nettverk av bekker, elver og innsjøer.

  Mabula Game Lodge, Waterberg (F, L, M)
 • DAG 10: Mabula Game Lodge og avreise til Norge (F)

  Etter en tidlig frokost og vår siste morgensafari, er det tid for avreisen fra Mabula Game Lodge og transport til flyplassen i Johannesburg, og hjemreisen til Norge.

 • DAG 11: Hjemkomst

  Vi ankommer Norge midt på dagen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elin Fosselie Paton
  Elin Fosselie Paton

  Elin Fosselie Paton
  er norsk, bor i Sør-Afrika og har siden 1999 jobbet for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de drømmer om. Med hennes erfaring og kunnskap om Sør-Afrika og skandinaviske reisevaner er vi i de beste hender!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Turen til Cape Town flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Turkish airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Johannesburg flyplass

Varighet
ca. 16 timer*
Flyselskap
Turkish airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 2,5 timer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Sør-Afrika inkl flyskatter
 • Fly Cape Town–Johannesburg inkl flyskatter
 • 3 netter på Commodore Hotel Cape Town 4*, med frokost
 • 2 netter på Protea Hotel by Marriot Franschhoek 4*, med frokost
 • 3 netter på Mabula Game Lodge inkl alle måltider og aktiviteter
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Norsk lokalkjent reiseleder møter gruppen i Cape Town
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til guider/sjåfører, beregn ca 1000kr totalt på turen
 • Øvrige måltider/drikke
 • Valgfritt tilleggsprogram: Båttur til Robben Island, kr. 600,-

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 8 390,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger gyldig pass og passets gyldighet må være minst seks måneder etter reisens hjemkomst og må inneholde minst to blanke sider. Visum er ikke nødvending.
Ikke-norske statsborgere må selv sjekke hva de trenger av reisedokumenter.

VAKSINASJON OG HELSE
Det anbefales å søke råd hos lege før avreise for å avklare vaksinasjonsbehov.

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen.

VALUTA
Valutaen i Sør-Afrika er sør-afrikanske Rand (ZAR). Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Sør-Afrika ligger 1 time før Norge i tid på vinteren og har samme tid som Norge når vi har sommertid.

SIKKERHET
De fleste norske borgere har ingen problemer under besøk i landet. Risikoen for voldskriminalitet for besøkende til de større turistmålene er generelt lav, selv om kriminaliteten i landet er totalt svært høy, og alle bør ta forholdsregler mot tyveri, ran, bilkapring og minibanksvindel. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass på deg. 

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Sør-Afrika oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Båttur til Robben Island
  Båttur til Robben Island Båttur ut til den kjente fangeøya, Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omtrent 3 ½ time.

  Pris: 600,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

24/9Oslo GardermoenEt sør-afrikansk eventyr11 dagerLedige plasser35 950,-BestillMer informasjon