Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Et sørafrikansk eventyr - - verdens vakreste by, vin og ville dyr!

Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser. 

Med høy kvalitet på hotell, service, mat og drikke er Sør-Afrika et reisemål som oppfyller de fleste krav. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et vakkert og mangfoldig land.

Vår tur inneholder mange høydepunkter - Cape Town «The Mother City», også ofte kalt verdens vakreste by, der den ligger ved havet med det majestetiske fjellet Table Mountain som bakteppe. Vi bor rett ved berømte Waterfront med alle sine hyggelige restauranter og barer, og fantastiske shoppingmuligheter. Vi skal ha et par dager i The Winelands, hvor landets store produksjon av vin foregår og her har det blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver. 

Safari står nok på listen til mange som noe man bør oppleve en gang i livet, og det skal vi selvsagt på denne turen. Vi flyr fra Cape Town til Johannesburg og kjører videre til en flott safarilodge, hvor det blir safariaktiviteter og mulighet til å se «The Big Five».

Gled deg til
 • Cape Town – the mother city - også kalt verdens vakreste by
 • Bo rett ved berømte Waterfront i Cape Town
 • Vintoget i Franschhoek, fra vingård til vingård
 • Spennende safari - store sjanser for å se "The Big Five"

Slik bor du

 • Cape Town, 3 netter (sep): Commodore Hotel Cape Town****

  Commodore Hotell er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner dere et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet. Hotellet har 236 rom, alle med bad, air-con, TV, telefon, minibar og vannkoker. Her finnes også svømmebasseng, restaurant, bar, spa, gym og sauna.

 • Cape Town, 3 netter (nov & jan): City Lodge Hotel V&A Waterfront***

  City Lodge er et fint hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner dere et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

 • Vindistriktet, 2 netter (sep): Protea Hotel by Marriott Franschhoek****

  Protea Hotel Franschhoek er et flott fire stjernes hotell i selve landsbyen. Hotellet består av 30 rom alle med bad, air-con, TV, telefon og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, restaurant og bar.

 • Vindistriktet, 2 netter (nov & jan): Protea Hotel by Marriott Dorpshuis & Spa Stellenbosch****

  Protea Hotel Stellenbosh er et flott fire stjernes hotell med preg av en klassisk, luksuriøs stil. Hotellet består av 27 rom alle med bad, air-con, TV, telefon og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, restaurant og bar.

 • Safari, 3 netter (sep & jan): Mabula Game Lodge

  Mabula Game Lodge har en unik afrikansk stil, og tilbyr komfortable suiter med elegante detaljer. De myke og nøytrale fargene er samstemt med naturen utenfor de store vinduene, som gjør at det føles som at bushen kommer inn i rommet. Lodgen har svømmebasseng, restaurant og bar.

 • Safari, 3 netter (nov): Safari Plains, Limpopo

  Safari Plains ligger to timer nord for Johannesburg i et privat naturreservat på 12000 hektar. Fjellkjeden Waterberg snirkler seg gjennom dette reservatet.
  Safari Plains består av 20 flotte telt med tv, air-con, te/kaffefasiliteter og de fleste har utsikt mot bushen. Lodgen har spa, svømmebasseng.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen til Cape Town. På mellomlandingen vil det være personal som viser vei til neste fly. Mat og drikke om bord er inkludert.

  Avreise fra Oslo (FM)
 • DAG 2: Ankomst Cape Town (M)

  Etter ankomst Cape Town blir det transfer til hotellet ved Waterfront, og innsjekk (ca 30min i buss). Tid til litt avslapning etter reisen om ettermiddagen. Felles middag på en lokal restaurant i nærheten.

  Ankomst Cape Town (M)
 • DAG 3: Byrundtur i Cape Town (F)

  I dag skal vi bli kjent med "The Mother City". Turen vil gi en god oversikt over byens historiske og kulturelt viktige steder. Om været tillater det blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen hvor det er en fantastisk utsikt over byen og "enden av verden". På turen passerer vi kjente bygninger i byen - The Castle, The Company Gardens, Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Vi opplever variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i området Bo-Kaap.
  Ettermiddagen er fri til egne forlystelser. Cape Town byr på mange aktiviteter og bare å rusle rundt på Waterfront området rett ved hotellet er en opplevelse i seg selv – her er det stort utvalg av butikker, restauranter og underholdning.
  Lunsj inkludert på septemberavgangen.

  Byrundtur i Cape Town (F)
 • DAG 4: Township-besøk i Cape Town (F, L)

  Denne formiddagen besøker vi den sorte bydelen Langa. Langa betyr «sol» på det lokale Xhosa-språket, men Langa har langt fra en solfylt historie. Sorte bydeler som denne eller "Township" som de kalles i Sør-Afrika, er et resultat av apartheidspolitikken som ble ført her helt fram til 1994. På et lite område bor det i dag rundt 55 000 mennesker, tett på hverandre på godt og vondt. Det blir et nært møte med lokalbefolkningen, og en verdifull opplevelse av hvordan livet i townships er. Dagens lunsj er i Langa, og vi serveres de mest fantastiske smakfulle retter med lokal mat.
  Etter lunsj returnerer vi til Cape Town og ettermiddagen og kvelden er fri til egne oppdagelser.

  Valgfri utflukt til Robben Island
  Robben Island er øya hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omlag 3 ½ time.

  Township-besøk i Cape Town (F, L)
 • DAG 5: Cape Point, pingviner og vindistriktet (F, L)

  Dette er dagen for nydelige naturopplevelser. Først går turen via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunktet mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Man kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet som møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Dette er det magiske punktet - følelsen av verdens ende og Sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Det blir lunsj her før turen går videre til hotellet i Vindistriktet.

  Cape Point, pingviner og vindistriktet (F, L)
 • DAG 6: Vindistriktet og vintrikken (F, L)

  Vindistriktet ligger sør for Cape Town. Her er atmosfæren rolig småbyliv, omgitt av vinranker, hyggelige restauranter, kafeer, butikker og kunstgalleri.
  Vi skal ta vintrikken i Franschhoek hvor mektige fjell omkranser de grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon og her finnes vinkjellere både over og under jorden. I dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoeks egen vintrikk er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen, som byr på nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse. Vi drar på tur i en åpen trikk, hvor man kan hoppe av og på forskjellige vingårder. Vi spiser lunsj sammen ute i vinmarkene. Jernbanen ble bygd i 1904 for gårdbrukere og som fraktet produksjonen til markedet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne type transport og i 2012 startet vintrikken opp.
  På septemberavgangen er middag inkludert i Franschhoek.

  Vindistriktet og vintrikken (F, L)
 • DAG 7: Fly til Johannesburg – Safari Lodge (F, L, M)

  Etter frokost går turen til flyplassen i Cape Town for flyreisen til Johannesburg. Ved ankomst blir vi møtt og kjørt til vårt safari Lodge hvor safarieventyret vårt begynner! Om ettermiddagen blir det safari. På Lodgen er alle måltider og aktiviteter inkludert.

 • DAG 8: Safari Lodge (F, L, M)

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen ca kl 05.00, det er da sjansen er størst for å se dyr. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. Safari "game drives" tar ca 3-4 timer med innlagte pauser. Tilbake til lodgen serveres en god brunsj. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så da holder man seg kanskje rundt svømmebassenget og slapper av, det har jo vært en tidlig start. Ca. kl. 15.00 serveres "High Tea" - en lettere lunsj, før det igjen er tid for safari med drinker i solnedgangen "sundowners" over savannen. Safariene foregår i åpne landrovers med egen safariguide og «tracker» (spor-leser). Det er slik man virkelig får føle Afrikas fantastiske dyreliv.

  Safari Lodge (F, L, M)
 • DAG 9: Safari Lodge (F, L, M)

  Vår siste dag i Sør-Afrika nytes på Safari Lodgen. Vi bor midt i hjemmet til Sør-Afrikas største savanne reservat og er også hjem til mange andre naturreservater som gir et beskyttet habitat for et rikt dyreliv. Landskapet er kjent for sin robuste skjønnhet, preget av lavtliggende fjellkjeder og et nettverk av bekker, elver og innsjøer.

  Safari Lodge (F, L, M)
 • DAG 10: Safari Lodge og avreise til Norge (F)

  Etter en tidlig frokost og vår siste morgensafari, er det tid for avreisen fra Safari Lodgen og transport til flyplassen i Johannesburg, og hjemreisen til Norge.

 • DAG 11: Hjemkomst

  Vi ankommer Norge midt på dagen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elin Fosselie Paton
  Elin Fosselie Paton

  Elin Fosselie Paton
  er norsk, bor i Sør-Afrika og har siden 1999 jobbet for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de drømmer om. Med hennes erfaring og kunnskap om Sør-Afrika og skandinaviske reisevaner er vi i de beste hender!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Turen til Cape Town flyplass (september)

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Turkish airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Johannesburg flyplass

Varighet
ca. 16 timer*
Flyselskap
Turkish airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 2,5 timer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen til Cape Town flyplass (november & januar)

Varighet
ca. 18,5 timer*
Flyselskap
Qatar airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca.  2 timer.

Du kan sjekke inn 1 kolli av 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Johannesburg flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Qatar airlines

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 1,5 timer

Du kan sjekke inn 1 kolli av 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Sør-Afrika inkl flyskatter og bagasje
 • Fly Cape Town–Johannesburg inkl flyskatter
 • 3 netter på hotell i Cape Town med frokost
 • 2 netter i vindistriktet med frokost
 • 3 netter safari Lodge inkl alle måltider og aktiviteter
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Norsk lokalkjent reiseleder møter gruppen i Cape Town
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til guider/sjåfører, beregn ca 1000kr totalt på turen
 • Øvrige måltider/drikke
 • Valgfritt tilleggsprogram: Båttur til Robben Island, kr. 600,-

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 8 390,- (sep) / 9 800,- (nov) / 8 100,- (jan)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger gyldig pass og passets gyldighet må være minst seks måneder etter reisens hjemkomst og må inneholde minst to blanke sider. Visum er ikke nødvending.
Ikke-norske statsborgere må selv sjekke hva de trenger av reisedokumenter.

VAKSINASJON OG HELSE
Det anbefales å søke råd hos lege før avreise for å avklare vaksinasjonsbehov. 

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen.

VALUTA
Valutaen i Sør-Afrika er sør-afrikanske Rand (ZAR). Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Sør-Afrika ligger 1 time før Norge i tid på vinteren og har samme tid som Norge når vi har sommertid.

SIKKERHET
De fleste norske borgere har ingen problemer under besøk i landet. Risikoen for voldskriminalitet for besøkende til de større turistmålene er generelt lav, selv om kriminaliteten i landet er totalt svært høy, og alle bør ta forholdsregler mot tyveri, ran, bilkapring og minibanksvindel. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass på deg. 

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Sør-Afrika oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Temperatur og vær

September i Sør-Afrika: Våren er på anmars i september og tilbyr mildt vær, færre turister og rike naturopplevelser, noe som gjør det til en ideell tid å besøke Sør-Afrika.

Cape Town i september
- Været: September markerer begynnelsen på våren i Cape Town. Temperaturen er behagelig, og blomstringen er på sitt beste, noe som gir vakre landskap.
- Mindre turister: Sammenlignet med sommermånedene er det færre turister, noe som betyr mindre køer og en mer avslappet opplevelse.
- Hvalsesongen: September er en flott tid for hvalsafari langs kysten.

 

Vindistriktet i september
- Vingårder i blomst: Vinstokkene begynner å blomstre, noe som gir en vakker og frodig utsikt over vingårdene.
- Behagelig vær: Temperaturen er perfekt for utendørsaktiviteter, inkludert vinsmaking og turer gjennom vinmarkene.
- Mange vingårder arrangerer festivaler og spesielle arrangementer i september, som gir en ekstra dimensjon til besøket.

Safari i september
- Dyreobservasjon: September er en utmerket tid for safari, ettersom vegetasjonen er tynnere etter vinteren, og det er lettere å se dyrene.
- Vakkert landskap: Regntiden har ikke startet ennå, så veiene og stiene er i god stand, og landskapet er fortsatt grønt og frodig etter vinterens nedbør.
- Komfortabelt klima: Temperaturen er mild og behagelig, noe som gjør safariturene mer komfortable.

November i Sør-Afrika: Å reise til Sør-Afrika i november har mange fordeler da det som oftes er flott vær, vakre blomstrende landskap og spennende naturopplevelser, noe som gjør det til en utmerket tid å besøke Sør-Afrika.

Cape Town i november
- Været: November markerer begynnelsen på sommeren i Cape Town. Temperaturen stiger, og du kan forvente solrike og varme dager, perfekte for utendørsaktiviteter og strandbesøk.
- Blomstring: Mange planter og blomster blomstrer fortsatt, noe som gir flotte og fargerike landskap.
- Festivaler og Arrangementer: Det er flere arrangementer og festivaler på gang, inkludert kunst- og musikkfestivaler.

Vindistriktet i november
- Vinsmaking: Det varme været gjør det ideelt for å nyte utendørs vinsmaking og piknik i vingårdene.
- Aktivitet på vingårdene: Vinstokkene er i full vekst, og det er mye aktivitet både i vinmarkene og på vingårdene, noe som gir en dynamisk og livlig atmosfære.
- Nye viner: November kan være en tid hvor du får smake på noen av de nyeste produksjonene fra årets avling.

Safari i november
- Dyreobservasjon: November er fortsatt en god tid for safari, ettersom mange dyr er aktive på grunn av de økende temperaturene.
- Grønt Landskap: Regntiden har begynt, noe som betyr at landskapet blir grønnere og vakrere, og mange dyr får unger i denne perioden.
- Behagelige temparaturer: Temperaturen er fortsatt behagelig, og det er en flott tid for å oppleve naturen og dyrelivet.

 

Januar i Sør-Afrika: I januar er det varme temperaturer, en livlig atmosfære, frodige landskap og rike naturopplevelser, noe som gjør det til en ideell tid å besøke Sør-Afrika.

Cape Town i januar
- Været: Januar er midt i sommeren i Cape Town. Du kan forvente varme, solrike dager, ideelle for strandliv, utendørsaktiviteter og sightseeing.
- Festivaler og arrangementer: Det er mange festivaler, konserter og kulturelle arrangementer på gang, noe som skaper en livlig og festlig atmosfære.

Vindistriktet i januar
- Perfekte forhold for vinsmaking: Varme og solrike dager gjør det behagelig for utendørs vinsmaking og piknik i de vakre vingårdene.
- Høysesong: Mange vingårder er i full produksjon, og du kan få innsikt i vinproduksjonsprosessen.
- Frodig landskap: Sommeren gir et grønt og frodig landskap, noe som gir en vakker bakgrunn for vinsmaking og turer i vinmarkene.

Safari i januar:
- Dyreobservasjon: Selv om vegetasjonen er tykkere på grunn av regntiden, betyr det også rikelig med vann og mat, noe som gjør dyrene sunne og aktive.
- Unge dyr: Mange dyr har fått unger i løpet av våren, og du kan være heldig å se dyreunger som utforsker omgivelsene.
- Grønt og frodig Landskap: Regntiden betyr grønnere landskap, vakre blomster og rikelig med vannhull som tiltrekker seg dyreliv.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Båttur til Robben Island
  Båttur til Robben Island Båttur ut til den kjente fangeøya, Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omtrent 3 ½ time.

  Pris: 600,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

24/9Oslo GardermoenEt sør-afrikansk eventyr11 dagerLedige plasser35 950,-BestillMer informasjon

November 2024

16/11Oslo GardermoenEt sør-afrikansk eventyr11 dagerLedige plasser38 990,-BestillMer informasjon

Januar 2025

25/1Oslo GardermoenEt sør-afrikansk eventyr11 dagerLedige plasser38 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.