Skip to main content

Vietnam - fra nord til sør

Dette er en reise som viser deg mange vakre deler av Vietnam. En reise der ingen dag er lik, og der opplevelsene er store og mange, men med tid til å nyte sol og hav. Velkommen til eventyr i Vietnam!

Vår eventyrlige reise i Vietnam starter i Hanoi i nord og avsluttes i Ho Chi Minh City i sør. Mellom disse to storbyene får du oppleve vakre bølgende landskaper med rismarker, elver med flytende markeder og hele landsbyer som flyter på vannet. Her er det bukter med mektige fjell-formasjoner formet av naturen gjennom tusener av år, deilig badevann og kritthvite strender. Et av de store høydepunktene er kanskje dagene hvor vi disponerer vår egen båt i Halong Bay. Området regnes som et av de vakreste i verden og finnes naturligvis på UNESCOs verdensarvliste. 

Ikke bare får du oppleve vakker natur, du får også innblikk i en interessant historie og får se bygninger fra kolonitiden fra den gang Vietnam var en del av Fransk Indochina, og enda tidligere tider da landet var under kinesisk styre. Du får oppleve landsbyer med etniske folkegrupper og fargerike markeder. Du får kjøre med richshaw gjennom trange gater og smug og oppleve et yrende folkeliv med et kaos av sykler og mopeder. Vi nyter deilige dager i sjarmerende Hoi An hvor gamlebyen også finnes på UNESCOs verdensarvliste. Utenfor byen fordøyer vi inntrykk på vårt hyggelige strandhotell med ett fint bassengområde.

I Vietnam blir du møtt av smil og varme, vennlighet og gjestfrihet og kan nyte deilig mat. Her føler du deg velkommen!

Norske Tone Mjøberg er reiseleder på turen. Tone er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt.

«For en reise! Helheten og variasjonen var perfekt. Reiseleder formidlet fakta om Vietnam på en meget god måte, inkluderte også politisk historie som vi er svært interessert i. Vietnamesisk kultur og historie fascinerer, og det var sterkt å få møte folk der de bor. Vi satte ekstra stor pris på å få komme utenfor allfarvei, til små steder og spesielle farkoster som vi forflyttet oss med; alle båtene, tuk-tuk etc, veldig gøy» Reisende februar 2023

Gled deg til
 • Spennende Hanoi
 • 2 netter blant sukkertoppfjell i Halongbukta om bord på vår egen båt
 • Sjarmerende Hoi An og hyggelig strandhotell
 • Utflukt til Mekongdeltaet med båttur
 • Cu Chi Tunnelene hvor Vietcong holdt til
 • Gode hoteller
 • Mange deilige måltider inkludert

Slik bor du

 • Hanoi: Le Jardin Hotel Haute Couture (2 netter)

  Flotte Le Jardin Hotel Haute Couture ligger sentralt og har panoramautsikt over Hanoi by og Hoan Kiem-sjøen. Hotellet har takterrasse, restaurant, bar og basseng.
  Hotellet tilbyr gratis wi-fi og alle rommene har a/c, flatskjerm-TV med kabelkanaler, hårføner, minibar og vannkoker.

 • Halongbukta: Bahaya Classic (2 netter)

  Avhengig av gruppens størrelse kan det bli endring av skip, men med samme gode kvalitet.

  Bhaya Cassic båtene er bygget og designet for å innlemme tradisjonell stil og moderne fasiliteter. De er bygget i tre, noe som gir en rik og varm atmosfære. Skipet har små men hyggelige lugarer som alle har velutstyrte fasiliteter og aircondition.

 • Hoi An: Hoi An Beach Resort (5 netter)

  Hoi An Beach Resort ligger mellom Cua Dai-stranden og De Vong-elven langs Cua Dai-stranden, ca. 4 km fra gamlebyen i Hoi An. Hotellet har to utendørsbasseng, treningsrom og spa. Hoved- restauranten serverer et bredt utvalg av vestlige og asiatiske retter, og alle rommene har klimaanlegg, wi-fi, satellitt-TV, safe, minibar og utsikt enten mot hagen, elven eller sjøen.

 • Ho Chi Minh city: Silverland Mây hotel (3 netter)

  May Hotel ligger midt i Ho Chi Minh-byen, kun 300 meter fra Operahuset og kjøpesenteret Vincom Center og nær Bach Dang-elven. Hotellet har restaurant, bar, treningsrom, basseng,
  badstue og spa.

  Rommene har klimaanlegg, safe, TV, vannkoker, hårføner og minibar.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Avreise fra Gardermoen med fly via Doha til Hanoi.

 • DAG 2: Ankomst Hanoi (M)

  Vel fremme i Hanoi blir vi hentet på flyplassen og kjørt til vårt sentralt beliggende hotell. Vi sjekker inn og får tid til å slappe av og finne oss til rette på hotellet og kanskje ta en tur i bassenget før vi spiser felles velkomstmiddag.

 • DAG 3: Hanoi (F, L, M)

  Vi starter dagen med et besøk til det etnologiske museet hvor man får en fullstendig oversikt over livet og kulturen til Vietnams 54 etniske grupper. Deretter fortsetter vi til Litteraturtemplet som er et sjeldent eksempel på velbevart tradisjonell, vietnamesisk arkitektur. Grunnlagt i 1070, er det vakre komplekset dedikert til Konfucius (Khong Tu) og var også stedet for Vietnams første universitet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj ser vi også Hanois «tog-gate» nord for Hanois sentralbanestasjon. Vi fortsetter i sykkeldrosjer gjennom de travle strøkene i Hanois gamle kvartal - hjertet og sjelen til den opprinnelige byen - nå kjent for små håndverksbutikker og eklektisk arkitektur. Gatene er trange og fulle av tutende mopeder og scootere og overalt finnes det små butikker, restauranter og reisebyråer. De lokale innbyggerne sitter gjerne på fortauskafeene og sosialiserer mens de spiser nudelsuppe eller vårruller. Tilbake på hotellet får vi litt tid til å friske oss opp før middag.

  Hanoi (F, L, M)
 • DAG 4: Båttur i Halongbukta (F, L, M)

  I dag setter vi kursen mot Halongbukta, en 3 timers kjøretur gjennom frodige jordbruksområder. Vi ser dagliglivet og bøndene som jobber på rismarkene med vannbøfler og plog. Halongbukten ble anerkjent av UNESCO som verdensarvsted i 1994 for sine tusenvis av naturlige øyer. Dette spesielle naturfenomenet regnes som ett av de mest naturskjønne stedene i Vietnam, kanskje i verden.
  Ved ankomst havnen i Halong, går vi om bord i vår private båt hvor vi skal overnatte i to netter mens vi utforsker dette vakre området. Vi skal nyte den fantastiske utsikten over «sukkertoppfjellene», det grønne vannet, øde strender, utallige grotter, flytende landsbyer og skjulte laguner.

  Båttur i Halongbukta (F, L, M)
 • DAG 5: Båttur i Halongbukta (F, L, M)

  Vi våkner i ett spektakulært landskap omgitt av praktfulle fjellformasjoner. Det blir mulighet for å forsøke Thai chi på soldekket med skipets instruktør. Thai chi er svært populært blant vietnameserne som ofte møtes i parker og nabolag for å gjøre øvelser sammen tidlig morgen. Vi bruker dagen til å utforske Halongbuktas mer bortgjemte og uberørte områder. Vi kan nyte tiden med å slappe av på dekk og det blir også muligheter for å svømme, padle kajakk og utforske grotter.

  Båttur i Halongbukta (F, L, M)
 • DAG 6: Halongbukta - Hoi An (F, M)

  Vi våkner opp til solen som belyser de flotte fjellformasjonene. Det blir mulighet til å besøke en av de mest berømte og vakreste av områdets dryppsteinsgrotter, her ser vi utrolige formasjoner vakkert opplyst. Etter frokost/brunsj ankommer vi bryggen i Halong og forlater båten for denne gang og setter kursen mot flyplassen i Hanoi. Vi flyr sørover til Da Nang hvor vi blir hentet og kjørt til vårt hotell ved stranden i Hoi An. Felles middag om kvelden.

 • DAG 7: Hoi An og vandretur i gamlebyen (F, L)

  I dag skal vi utforske den gamle, tidligere handelshavnen i Hoi An og lærer om dens historie. Vi skal spasere i de smale, svingete gatene i gamlebyen og beundre den velbevarte arkitekturen, hvor kinesiske samlingshaller ligger side om side med butikkfronter i portugisisk stil. Vi ser blant annet Chua Ong Pagoda, den kinesiske forsamlingshallen, den 400 år gamle japanske broen og det fargerike markedet. Det blir mulighet for besøk hos en av byens mange og berømte skreddere. I Hoi An står fotomotivene i kø, så her blir det ofte mange flotte bilder!

 • DAG 8: Hoi An, dag uten program (F)

  Denne dagen er fri til egen disposisjon. Nå kan man enten slappe av og nyte hotellet og stranden eller forsøke hotellets spa hvor det er muligheter for deilig massasje, eller du kan rusle rundt i sjarmerende Hoi An på egen hånd. Hoi An er perfekt å utforske til fots da hele den gamle bydelen er stengt for biler, avstandene er små og byen er lett å finne frem i. Har du lyst til å handle så er dette rette stedet – her er det utallige butikker. Det er også mulighet for både matlagingskurs og eventuelle utflukter i området.

 • DAG 9: Hoi An og landsbybesøk (F, L)

  Etter frokost tar vi en kort kjøretur til «grønnsakslandsbyen» Tra Que. Vi får en omvisning gjennom den organiske urtehagen og se alt de dyrker i dette vakre området. Vi får mulighet til selv å prøve å hjelpe bøndene med arbeidsoppgavene; såing, raking, vanning etc. Deretter får vi mulighet for et deilig fotbad og fotmassasje (tillegg i pris) før vi hjelper den lokale familien med å forberede lunsj som vi inntar der. Vel tilbake på hotellet har vi resten av dagen til å slappe av og nyte livet ved bassenget eller stranden.

  Hoi An og landsbybesøk (F, L)
 • DAG 10: Hoi An (F)

  Dagen er til fri disposisjon.

 • DAG 11: Hoi An - Ho Chi Minh byen (F, L, M)

  Vi sjekker ut av hotellet tidlig morgen og kjøres til flyplassen i Da Nang, vi setter kursen sørover til Ho Chi Minh byen, som fortsatt kalles Saigon av mange i lokalbefolkningen. Byen ligger nær Mekong Delta og er den største byen i Vietnam. Fremdeles finnes bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre. Frankrike erobret byen i 1859, og byen blir ofte kalt for Orientens Paris. Ho Chi Minh City er som de fleste andre asiatiske storbyer, både forurenset, støyende, hektisk og kaotisk. Dette er Vietnams kulturelle midtpunkt, med sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder hvor alt selges og kjøpes.

  Ved ankomst nyter vi en autentisk vietnamesisk lunsj før vi drar på bytur for å oppdage Ho Chi Minh-byens historiske landemerker. Vi besøker War Remnant Museum (Krigsminne-museet) og utstillingen om den amerikanske fasen av Vietnam-krigen. Videre skal vi til den imponerende Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret. I byens eldste leilighet fra kolonitiden, bygget i 1886, ser vi hva de unge, kreative vietnameserne er opptatt av – her er funky butikker og kafeer. På den andre siden av gaten er bygningen som tidligere var Indokina Bank på 1920-tallet. Det er et fantastisk eksempel på indokinesisk øst/vest fusjonsstil arkitektur som dette området er kjent for.
  Vi drar tilbake til hotellet for en liten hvil før vi gjør oss klare til middagscruise på Saigon-elven. Vi krysser hjertet av den travle byen og ser de glitrende lysene mot nattehimmelen mens vi spiser middag om bord.

  Hoi An - Ho Chi Minh byen (F, L, M)
 • DAG 12: Mekong Delta (F, L)

  Vi kjører ut av byen, sørover til My Thao, kjent for kokosnøttproduksjon og stille, fredelige vannveier. Når vi kommer ned til Mekong-elven går vi om bord i en båt og kjører gjennom kanaler i vakkert tropisk landskap. Vi går etter hvert over i en slags tuk-tuk og kjører en tur forbi rismarker og fruktfarmer langs smale veiene i landsbyene i området. Vi stopper for å se en families kokosnøttverksted og alt man kan produsere av kokosnøtter. Ferden fortsetter med en sampan hvor vi glir gjennom en frodig, smal kanal. Dagens lunsj inntas hos en lokal familie.

  Mekong Delta (F, L)
 • DAG 13: Cu Chi tunnelene (F, L, M)

  Om morgenen kjører vi til båtkaia og går over i speedbåter som tar oss en times rask båttur ut av Ho Chi Minh-byen til Cu Chi. Cu Chi tunnelene er et utrolig underjordisk tunnelnett konstruert av vietnamesiske motstandskrigere under deres lange kamp for uavhengighet. Under Vietnamkrigen strakk dette massive tunnelsystemet seg helt fra Saigon til den kambodsjanske grensen. De som ønsker kan komme ned i tunnelene og få førstehånds erfaring med de forferdelige forholdene Vietcong, som bodde her, sto ovenfor - en virkelig spennende opplevelse. Vi møter også en tidligere Vietcong soldat som levde under jorden her i flere år. Vi får høre hans sterke historie og mer om hvordan forholdene virkelig var disse vanskelige årene som Vietnameserne kaller den Amerikanske krigen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før våre speedbåter tar oss tilbake til byen. Felles avskjedsmiddag på kvelden.

 • Dag 14 : Hjemreise (F, FM)

  Vi har dagen fri til egen disposisjon frem til felles avreise til flyplassen på ettermiddagen. Det er mulighet til å nyte hotellets basseng som finnes på taket, benytte tiden til en god massasje eller kanskje siste mulighet for shopping. Vi beholder rommene frem til avreise. Fly tilbake til Norge via Doha.

 • DAG 15: Hjemkomst

  Vi ankommer Gardermoen tidlig på dagen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Hanoi flyplass

Varighet
ca. 15,5 timer
Flyselskap
Qatar airways
 

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 2 timer.

Du kan sjekke inn 25 kg bagasje.

Turen hjem fra Ho Chi Minh flyplass

Varighet
ca. 17,5 timer
Flyselskap
Qatar airways

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 2 timer.

Du kan sjekke inn 25 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Hanoi//Ho chi minh city-Oslo inkl flyskatter
 • 10 netter på gode hoteller i gode rom
 • 2 netter på båtcruise i Halongbukta
 • 12 frokoster
 • 8 lunsjer
 • 1 brunch
 • 7 middager
 • 2 innenlandsflyvininger
 • All sightseeing inkl transport og inngangsbilletter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder er med fra Norge
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til guider/sjåfører
 • Øvrige måltider/drikke

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 8 990,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperaturer og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Hanoi 22 / 16 25 / 18 28 / 21 33 / 24 36 / 28 37 / 29 36 / 29 35 / 28 34 / 27 31 / 25 28 / 22 24 / 17
Ho Chi Minh-byen 34 / 26 36 / 26 37 / 27 37 / 29 36 / 30 33 / 28 32 / 27 33 / 28 33 / 27 33 / 27 33 / 26 33 / 26
Da Nang 25 / 21 27 / 21 29 / 23 32 / 25 34 / 27 35 / 27 35 / 26 34 / 26 33 / 26 31 / 25 28 / 24 26 / 22
Buon Ma Thuot 28 / 20 31 / 21 34 / 22 35 / 25 34 / 26 31 / 24 30 / 23 31 / 24 31 / 23 30 / 23 30 / 23 28 / 21

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2024

6/3Oslo GardermoenVietnam - fra nord til sør 15 dagerUtsolgt38 990,-Book på ventelisteMer informasjon