Skip to main content

Lipica Open, Slovenia - O-løp 10-15 mars 2023

Da er det klart for en ny tur til LipicaOpen 2023 og her kommer programmet for løpene i dette spennende og varierte terrenget laget etter samme «lest» som tidligere.

Vi har oppgradert hotellet og bor sentralt i Trieste, som ligger ca.10 min fra Sezana. Reisetiden til løpene øker tilsvarende. Terrenget er som vanlig variert og setter tidvis betydelige krav til orientering. Mens andre løpsområder inviterer til fart, selv om det kanskje ikke er så lurt.

Som vanlig blir det en felles pizza aften og vi forsøker å få til en frivillig utflukt i løpet av oppholdet. Kanskje treffer vi på noen av de vakre lipizzaner hestene, som området er så kjent for.  Det var Karl II av Østerrike som avlet fram disse flotte hestene på starten av 15-hundre tallet. Nå for tiden opplever vi dem som de «dansende hestene» på den Spanske Rideskolen.

Ved å bo i en større by som Trieste, ca.200.000 innbyggere, er det flere muligheter til variert restaurant besøk, samt mulig å gjøre seg bedre kjent med Italias østligste by.

Foto bannerbilde:  Ola Brox.

 

Arrangørens hjemmeside: Lipica Open.

REISEFAKTA:
Avreise: 10. mars
Varighet: 6 dager
PÅMELDINGSFRIST: 05.desember

Dagsprogram

 • Vi tar forbehold om endringer i programmet og pris som følge av endrede avgift.

 • DAG 1: Oslo-Brüssel-Venezia-Trieste (M)

  Avreise med Brussels Airlines fra Gardermoen kl.06:40 via Brüssel til
  Ljubljana hvor det er ankomst kl.11:50. Derfra blir det transfer til Trieste – en tur på ca.100 km på god motorvei. Når vi ankommer hotellet, sjekker vi inn og spiser en felles middag. I år har vi oppgradert hotell kvaliteten og bor på NH Hotel sentralt i Trieste, som ligger meget sentralt til helt ned mot havna. Her er det kort vei å spasere bort til Canal Grande og restaurantene som ligger i området. I tillegg blir dette en god oppgradering av standard i forhold til hva vi har hatt i Sezana. I forhold til løpene ligger Trieste relativt sentralt.

 • DAG 2: Ukence – Middle – nytt kart (F)

  Frokost. Transfer til løpet (middel distanse), som ligger ca.10 km nordøst for Sezana.
  Middag på egenhånd.

 • DAG 3: Krajna vas – Long (F)

  Frokost. Transfer til (lang distanse) løpet. Løpsområdet ligger ca.9 km nord for
  Sezana. Arrangøren omtaler terrenget som et av de beste terrengene i Slovena. Transfer til
  hotellet. Middag på egenhånd.

 • DAG 4: Dutovlje – middle (F,M)

  Frokost. Transfer til samme løpsområde, som dagen før. I dag skal det være sprint i et raskt flott terreng. På kvelden er det felles pizza aften.

 • DAG 5: Povir Shortened long (F)

  Frokost. Transfer til samme løpsområde, som dagen før. I dag skal det være sprint i et raskt flott terreng. På kvelden er det felles pizza aften.

 • DAG 6: Povir Shortened middle( F) – transfer til Ljubljana flyplass og hjemreise.

  Etter frokost er det utsjekk fra hotellet og transfer til det siste løpet (middel), som ligger ca 10 km sydøst for Sezana. Etter løpene kjører vi til flyplassen i Ljubljana for avreise med Brussels Airlines kl.16.30 via Brüssel med ankomst Oslo kl.22:50.

Slik bor du

NH Hotel Trieste ligger sentralt i byen ikke langt fra Canal Grande de Trieste.  Hotellet har 166 rom, restaurant og bar. Det er kategorisert som et 4-stjerners hotell (Italiensk klasifisering).

I området rundt hotellet er det et godt utvalg med restauranter.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Venezia flyplass

Varighet
ca. 9 timer
Flyselskap
Brussel Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Ljubljana flyplass

Varighet
ca. 9 timer
Flyselskap
Brussel Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 850,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.