Skip to main content

Strikketur til Island med Garnmani

Velkommen til Strikketur til Island - i samarbeid med garnbutikken Garnmani som er spesialister på islandsk garn. På denne turen som har strikk og garn i fokus, skal vi besøke garnfabrikken Istex og få en omvisning der. Det blir bading i Den blå lagune, vi skal besøke en sauefarm og få innblikk i garnproduksjon helt fra begynnelsen av. Vi bor sentralt i herlige Reykjavik, og skal selvsagt utforske byen og ikke minst smake på islandske delikatesser! 

Det sies at den islandske sauen har norsk herkomst og at det var vikingene som brakte den til Island for omtrent 1000 år siden. I løpet av disse årene har sauen tilpasset seg det barske klimaet på øya og ulla har utviklet spesielle egenskaper som gjør islandsk garn helt unikt.  Det gir beskyttelse i tøft og fuktig vær og sies å være den varmeste ulla i verden. Island har lang tradisjon med å lage vakre mønstre og strikkeplagg med den fine garnet sitt.

Sjarmerende Reykjavik med sine fargerike hus, rike utvalg av gode restauranter og førsteklasses shoppingmuligheter, vil være vår base i disse begivenhetsrike dagene på sagaøya.

Vi har avgang både fra Stavanger og Oslo, og reiseleder fra Stavanger er Tove Richter fra Garnmani. Hele gruppen er sammen på Island!

Gled deg til
 • Bade i Den blå lagune
 • Besøk på Istex og garnshopping
 • Bli venn med sauene på sauefarm i Bjarteyjarsandur
 • Smake på islandske delikatesser
 • Utflukt til Den gylne sirkel (frivillig - mot tillegg)

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • Dag 1: Avreise Norge - ankomst Island (M)

  Avreise fra Stavanger og Oslo Gardermoen med Norwegian til Reykjavik. Vi blir hentet med buss og får en fasinerende kjøretur gjennom lavalandskapet. Vi stopper ved Den blå lagune og får oss et helsebringende og foryngende (?) bad i lagunen. Husk å ha badetøyet lett tilgjengelig i håndbagasjen (håndkle blir utdelt)! Etter badet blir det lunsj før vi fortsetter til Reykjavik og sjekker inn på hotellet, som ligger midt i sentrum. Felles middag om kvelden på en av de mange gode restaurantene i nærheten.

  Avreise Norge - ankomst Island (M)
 • Dag 2: Smakfull byvandring i Reykjavik (F, L)

  I dag skal vi ikke bare bli kjent med Reykjavik til fots, vi skal også smake på mange islandske delikatesser under vandringen, og høre gode historier om lokale matskikker. Vi blir vist byens attraksjoner på en ca tre timers vandring, med mange stopp med smaksprøver på lokal mat. Råtten hai og sauetestikler er ikke på menyen, men heller litt mer moderne islandsk mat – smakfullt blir det i alle fall! Vi møtes ved kulturhuset Harpan, som er ca ti minutter å gå fra hotellet. Etter turen er resten av dagen på egenhånd, nå har vi blitt kjent og vil kanskje undersøke byen enda litt mer!

  Smakfull byvandring i Reykjavik (F, L)
 • Dag 3: Istex – Bjarteyjarsandur – Borgarnes (F, L, M)

  Denne dagen står opplevelsene i kø – og etter frokost bærer det rett ut til garnfabrikken Istex som blant annet lager kjente garntyper som Alafosslopi, Plotulopi og Lettlopi. Istex produserer garn både til strikking, veving og teppeknytting – alt laget av islandsk ull av beste kvalitet. Istex kjøper ulla direkte fra islandske sauebønder og lager dette til garn. Etter dette får vi en flott kjøretur gjennom storslått islandsk natur, ut til Hvalfjørdur hvor vi skal besøke en ekte islandsk sauebonde og få et innblikk i garnproduksjon helt fra begynnelsen. Her får vi også servert en nydelig lunsj laget av råvarer fra gården. Det blir andre interessante stopp på denne heldagsturen, på håndverksutsalg og hyggelige små kafeer. Mulighet til garnkjøp! På kvelden møtes vi til felles middag i nærheten av hotellet.

  Istex – Bjarteyjarsandur – Borgarnes (F, L, M)
 • Dag 4: Dag på egen hånd eller frivillig utflukt til Den gylne sirkel (F, M)

  Denne dagen er enten fri til egne aktiviteter, eller så kan de som ønsker bli med på en heldagsutflukt til Islands kanskje største severdighet, Den gyldne sirkel med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir-området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert for nesten 1000 år siden. Geysir er et naturfenomen og en enestående opplevelse, vi skal se den berømte Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Et annet høydepunkt denne dagen blir et bad i "Secret Lagoon", Islands eldste naturlige svømmebasseng som fylles fra naturlige varme kilder som har en konstant temperatur på 38-40 C hele året. Om kvelden møtes vi og har en hyggelig avskjedsmiddag vår siste kveld i Reykjavik.

  Dag på egen hånd eller frivillig utflukt til Den gylne sirkel (F, M)
 • Dag 5: Reykjavik - Oslo/Stavanger (F)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til flyplassen for flyreisen hjem til Norge.

Slik bor du

SKUGGI HOTEL ***

Midt i hjertet av Reykjavik, og ikke langt fra handlegaten Laugavegur, finner vi Skuggi Hotel. Det er et enkelt, men delikat hotell, med frokostrestaurant og en hyggelig bar. Fine rom med TV, internettilgang og bad.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Stavanger og Oslo
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til  Reykjavik Keflavik flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Reykjavik Keflavik flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris pr person i delt dobbeltrom:           kr 17 500,-

Tillegg enkeltrom:                                     kr  2 500,- 

Tillegg utflukt Den gylne sirkel:             kr  1 650,-

Pass/visum

Island krever ikke pass fra nordiske borgere, men vi anbefaler likevel at dere tar med pass.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.