Skip to main content

Musikkreise til Dresden

Vi inviterer til en musikalsk vårreise til kulturbyen Dresden der høydepunkter som «Tryllefløyten» og «Den 8. Symphoniekonzert» venter.

Høydepunktet på vår reise til Dresden blir Wolfgang Amadeus Mozarts mesterverk «Tryllefløyten» fremført i Semperoper. Men det stopper ikke der - vi skal også være til stede under fremførelsen av «Den 8. Symphoniekonzert» med Sächsischer Staatsopernchor Dresden, dirigert av den anerkjente Herbert Blomstedt. 

Det er ikke bare musikken som vil imponere deg i Dresden. Vi skal utforske denne majestetiske byen til fots for å bli nærmere kjent med kulturen, historien og dagliglivet. Vi besøker også det berømte kunstgalleriet «Alte Meister».

Det er også satt av tid til å rusle rundt i byen på egen hånd, eller man kan gå sammen med vår dyktige reiseleder dersom man heller ønsker det. Bli med til byen som har utviklet seg til en spennende, kulturell destinasjon!

Gled deg til
 • Byvandring i Dresden
 • Operaen «Tryllefløyten»
 • Den 8. Symphoniekonzert
 • Besøk til kunstgalleriet «Alte Meister»

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn til Berlin. Her møtes vi av bussen som kjører til Dresden – en tur på ca.180 km på gode motorveier. Vi har litt tid til egen disposisjon før middag på hotellet.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Dresden – sightseeing og opera (F, L)

  Etter en god frokost skal vi bli nærmere kjent med Dresden. Vi starter på byvandring med reiseleder Nils Krister Larsen. Dere kan glede dere til å bli bedre kjent med byen, historien og dagliglivet i kulturbyen. Turen ender etter hvert opp på Gemäldegalerie «Alte Meister», som man virkelig blir imponert over. Vi avslutter med lunsj på en lokal restaurant.

  For de som ønsker å se mer av Dresdens kunstskatter kan man etter lunsjen kanskje besøke noen av Dresdens flotte museer som Residenzschloss Dresden og Porzellanmuseum, men dette er ikke inkludert i programmet.

  Om kvelden går vi samlet til Semperoper for å overvære Wolfgang Amadeus Mozarts «Tryllefløyten», som hadde sin premiere i 1791. Operaen er blant de mest spilte i verden og elsket for sin sjarmerende historie og sitt solide musikkhåndverk. Middag på egen hånd.

  Dresden – sightseeing og opera (F, L)
 • DAG 3: Dresden (F, M )

  Etter frokost tar reiseleder med de som har lyst til å se litt mer av byens kulturskatter på en liten vandring, slik at man kan besøke noen av de stedene man ikke har hatt tid til å se nærmere på. Inngangsbilletter og evt. transport er ikke inkludert.
  Om kvelden er det middag på lokal restaurant.

   Dresden (F, M )
 • DAG 4: Dresden med konsert (F, L)

  Etter en god frokost er dagen til egen disposisjon, men vi møtes til felles lunsj.

  Om kvelden går vi igjen samlet til Semperoper og en klassisk konsertopplevelse med Sächsischer Staatsopernchor Dresden, som ble grunnlagt 8. oktober 1817 etter en kongelig resolusjon av Keiser Friedrich August I.

  Under ledelse av Herbert Blomstedt fremføres Symphonie Nr. 2 B-Dur D 125 av den østerrikske komponisten Franz Schubert og «Lobgesang» Symphonie-Kantate für Soli, Chor, Orchester und Orgel op. 52 av Felix Mendelssohn Bartholdy. Solister er sopranene Christina Landhamer og Simona Saturova, samt tenoren Tilman Lichdi. Dette blir en flott kveld i Semperoper.

  Dresden med konsert (F, L)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Etter frokost blir det transfer til Berlin og hjemreise med Norwegian til Oslo.

Slik bor du

Hotellet ligger ved siden av den historiske gamlebyen i sentrum av Dresden. Fra hotellet er det kort avstand til alle de største severdighetene som Frauenkirche, Zwinger og Semperoper.

Hotel Am Terrassenufer ****
Terassenufer 12,
01069  DRESDEN

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Når det gjelder bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca.1,5 timer 
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr 1 450,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.