Skip to main content

Sykkelturer i Umbria

Fra sykkelsetet får du den beste utsikten over Italias duvende landskap og vinranker. Vi sykler på landeveier, gjennom middelalderbyer, forbi slott og klostre. Det blir lengre distanser, men terrenget er forholdsvis flatt og vi holder et behagelig tempo. Dessuten legger vi opp til flere stopp langs veien for å smake på områdets velkjente oliven, vin og mat.  

Vi har valgt at bo på et herlig historisk hotell i den lille byen Trevi, i hjertet av Umbria. Byens historie daterer seg langt tilbake, fra før romerne kom hit, men de viktigste historiske severdigheter er fra middelalderen. I sjarmerende Trevi finnes et bredt utvalg av lokale vinbarer, restauranter, og også en del butikker.

Umbria er en av Italias mindre kjente regioner, men med sin beliggenhet rett sør for Toscana har den fått mange tilnavn som f.eks «Italias grønne hjerte» og «Toscanas lillebror». Det førstnevnte er beskrivende, da regionen byr på vakre grønne landskaper. Det sistnevnte er litt misvisende, da Umbria riktignok på mange måter minner om Toscana, men det også har sin helt egen sjel og sine egne tradisjoner. Området har en lang historie, og Umbria byr på et enkelt, landlig og særdeles velsmakende kjøkken. Gled deg til å ta del i et lite lokalt matlagingskurs for å lære litt italienske mattradisjoner. 

På vår reise legger vi hovedvekten på de naturskjønne omgivelsene, som vi opplever på nært hold under våre 5 sykkeldager. Du må være i normal god form og kunne sykle lengre distanser. Sykler og hjelmer leier vi i Umbria. I tillegg til å sykle, blir det herlige mat-opplevelser med områdets råvarer på både eget matlagingskurs og våre hyggelige middager på hotellet.

Gled deg til
 • å sykle gjennom den italienske landsbygda
 • å møte vår dyktig lokale guide
 • å lære litt italiensk matkunst
 • Smaksprøver oliven og vin
 • å oppleve italiensk sjarme og gjestfrihet

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/sykkelguide se an hver dag og tilrettelegge turene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise – ankomst Trevi (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly. Vi bli møtt på flyplassen i Roma og kjører i buss til Trevi. Underveis gir reiselederen praktisk informasjon og forteller nærmere om programmet for de neste dagene. Middag på hotellet som alle kvelder.

 • DAG 2: Sykkeltur i Trevi-området (F, ML, M)

  Vår første sykkeldag. Vi blir presentert for vår lokale sykkelguide og dagens sykkeltur er i området omkring Trevi. Området er lett kupert, vi tilbakelegger ca 20 km med en total høydeforskjell på ca 300 m fordelt på lette stigninger og nedoverbakker. Under dagen besøker vi en lokal olivenmølle og smaker på lokal oljer. Hotellet sørger denne dagen for at vi har matpakke med på turen.

  Sykkeltur i Trevi-området (F, ML, M)
 • DAG 3: Sykkeltur til Spello (F, M)

  Dagens tur går til den praktfulle middelalderbyen Spello, som har bevart sine romerske bymurer. Det blir mulighet for å utforske byens mange gode restauranter til lunsj. Turen er totalt 35 km og stigninger får vi kun i Spello og opp til vårt hotell. Total høydeforskjell ca 300 m.

  Sykkeltur til Spello (F, M)
 • DAG 4: Sykkeltur til Montefalco (F, L, M)

  Dagens tur tar oss til den hyggelige middelalderbyen Montefalco. Byen er først og fremst kjent som vinby og vi besøker derfor i løpet av dagen en vingård. Her spiser vi lunsj og smaker på flere av områdets typiske viner, blant annet toppvinen Sagrantino. Vi får litt tid på egen hånd i byen. Dagens tur er ca 32 km i stort sett flatt terreng unntatt to lett krevende stigninger halvvejs mellom Trevi og Montefalco. Total høydeforskjell ca 400 m.

  Sykkeltur til Montefalco (F, L, M)
 • DAG 5: Sykkeltur til Spoleto (F, M)

  I dag tar vi oss til flotte Spoleto, som daterer seg helt tilbake til etruskerne, men det romerske amfiteater, teater og «Blodets Bro» dominerer. Navnet på den romerske broen stammer fra tidlig kristendom, da 10.000 kristne martyrer ble slaktet i amfiteatret. Spoleto var Langobardernes hovedstad som hertugdømme i midten av det første årtusen. Det blir tid til å spise lunsj i Spoleto.
  Dagens tur er 38 km med en enkelt mere krevende stigning, ellers er vi i flatt terreng. Total høydeforskjell ca 100 m. Dog ytterligere 200 m opp til borgen i Spoleto, men her kan rulletrapper benyttes.

 • DAG 6: Fri formiddag – matlagingskurs (F, M)

  Fridag til å utforske Trevi på egen hånd, kanskje finne en hyggelig restaurant til lunsj, besøke olivenmuseet eller bare ta fri fra sykkelen, selv om den er til rådighet for de som ønsker.

  Ut på ettermiddagen samles vi på hotellet for et lite matlagingskurs, hvor vi først og fremst lærer å lage tradisjonelle umbriske pastaretter.

 • DAG 7: Sykkeltur til Assisi (F, M)

  Vår siste sykkeldag går til Den Hellige Francescos Assisi. Vel fremme avleverer vi våre sykler og tar en liten lokal buss helt opp til selve Assisi. Her blir der mulighet for å besøke den fantastiske basilika tilegnet Italias viktigste helgen, Francesco, som nettopp stammet fra denne byen (inngangsbillett er ikke inkludert). Der blir også tid til lunsj og ut på ettermiddagen er der sørget for transport tilbake til hotellet for vor felles avskjedsmiddag.
  Dagens tur er 27 km i helt flatt terreng og litt nedoverbakke.

  Sykkeltur til Assisi (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Avreise til flyplassen i Roma etter en uke med flotte opplevelser i Umbria, og vi flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

Hotel Alla Rocca er et vakkert og sjarmerende hotell med vennlig og personlig service. Hotellet ligger i den lille umbriske byen, Trevi som er en middelalderby i naturskjønne omgivelser. Hotellet er i en historisk bygning fra midten av 1600-tallet, og er smakfullt restaurert slik at man får fornemmelsen av å være en del av historien. 
Rommene er flotte, med privat bad, hårtørker, air-condition, minibar, sattelitt-TV og telefon. I tillegg tilbyr hotellet en god restaurant og utendørs basseng.  

Hotel Alla Rocca, Trevi **** (italiensk standard)
Piazza della Rocca 1, 06039 Trevi

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Lise Horslund Christensen
  Lise Horslund Christensen
  Lise
  har bodd Toscana de siste 15 årene. I løpet av disse årene har hun syklet aktivt for et italiensk sykkellag, jobbet som sykkelguide samt utdannet seg til lokalguide. De siste 10 årene har hun jobbet som lokalguide i Lucca og vært reiseleder i hovedsakelig Toscana men også andre deler av Italia. Hun elsker å reise og interesserer seg spesielt for italiensk kunst, historie, mat og vin. Hun er også veldig glad i fysisk aktivitet som sykling, løping og vandring. Lise flyttet nylig tilbake til hjemlandet Danmark, men fortsetter å jobbe som reiseleder i sitt elskede Italia.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Roma Fiumicino flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian
 
 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Roma Fiumicino flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Roma tur/retur inkl flyskatter
 • 7 netter i dobbeltrom med halvpensjon (4 retter) inkl. vin og vann
 • All transport ifølge program
 • 5 dager med sykkeltur med reiseleder og lokal guide
 • 6 dagers sykkelleie
 • 1 matlagingskurs på hotellet
 • 1 x lunsj med vinsmaking
 • 1 matpakkelunsj
 • Besøk hos olivenolje-mølle
 • Skandinavisk reiseleder fra ankomst Italia
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 390,- (begrenset antall)

Tillegg for el-sykkel

kr 1.390,- pr person, bestilles ved påmelding

 

Sykler

Syklene er alminnelige gode sykler, hjelm er selvfølgelig inkludert. Dersom du er spesielt høy eller lav, gi gjerne beskjed ved bestilling.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • El-sykkel Tillegg for el-sykkel
  Pris: 1 390,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2023

1/10Oslo GardermoenSykkeltur i Umbria8 dagerUtsolgt18 400,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen. 

 • Koronavirus og reise