Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Vandringer Gardasjøen  - - natur, mat og vin

Bli med på en aktiv uke, krydret med masse god mat og vin, i fantastiske omgivelser!

Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot.

Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse.

Under våre vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse syv dagene!

"En fantastik reiseleder som var påkobla fra start til slutt!
Kunnskapsrik, behagelig, så alle deltakerne, sto på 100%, og ga gode svar på alle spørsmål.
Monica skapte et flott felleskap for gruppen og hele reisen gir jeg terningkast seks." 
 Fra reisende april 2023.

Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt.

Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Gled deg til
 • Aktive dager i vakker natur
 • God mat og vin
 • Å bo i hyggelige Garda
 • tur med vår lokalkjente reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Ankomst Milano flyplass, hvor vår reiseleder og buss venter på oss. Underveis mot Gardasjøen (ca 2,5 t i buss) forteller reiselederen nærmere om den kommende ukes program, om italienske skikker og ikke minst om mattradisjonene. Vel fremme sjekker vi inn og slapper av. På ettermiddagen går vi en liten tur i det historiske sentrum av Garda og langs sjøen. Vi avslutter på en hyggelig og liten lokal restaurant, hvor velkomstmiddag serveres i form av lokale oster og skinker.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Vandring Garda - Bardolino m/vinsmaking (F, L)

  Etter frokost tar vi fatt på vår første vandring. Den første delen har en rimelig bratt stigning, men vi belønnes snart med en storslagen utsikt over hele den sydlige delen av Gardasjøen. Herfra går vi nedover mot vinbyen Bardolino, og på veien besøker vi et lite vinhus som byr på en smak av flere av sine viner.

  Så er det bare det siste stykket ned til Bardolino, hvor vår felles lunsj inntas i et flott 500 år gammelt palass ved sjøen. Litt rusling blant Bardolinos koselige små gater og elegante butikker før vi vandrer langs sjøpromenaden hjem til Garda. Kvelden fri.

  (ca. 3,5 timers vandring)

  Vandring Garda - Bardolino m/vinsmaking (F, L)
 • DAG 3: Vandring Møllerens dal (F, L)

  Dagens vandring fører oss bort fra sjøen og opp mot Møllernes Dal. Dalen bærer mange vitnesbyrd om den geologiske utviklingen i området, og vi ser også en gammel vannmølle fra 1500-tallet. Herfra går vi gjennom olivenlunder og vinmarker opp til den lille byen Marciaga. Her inntar vi dagens lunsj og fra byen har vi en flott utsikt over Garda og sjøen. Hjemturen går i nedoverbakke langs landeveien.

  (ca. 3 timers vandring)

  Vandring Møllerens dal (F, L)
 • DAG 4: Vandring Monte Luppia - Albisano (F, L)

  Dagens tur byr på herlig utsikt og vi starter langs Gardasjøen og går forbi flotte villaer, ikke minst Villa Canossa som tilhørte en særdeles innflytelsesrik kardinal. Her svinger vi opp mot Monte Luppia og fortsetter så opp til den lille byen Albisano. Her nyter vi først den utrolige utsikten, før vi spiser felles lunsj. Vi tar deretter landeveien tilbake til Garda.
  (ca. 4 timers vandring)

  Vandring Monte Luppia - Albisano (F, L)
 • DAG 5: Vandring i Valpolicella - Fumane (F, L, M)

  I dag forlater vi Gardasjøen og kjører med bussen til det kjente vindistriktet Valpolicella. Her ble det allerede under romertiden produsert betydelige mengder vin og navnet Valpolicellas latinske opprinnelse betyr nettopp ”Dalen med mange vinkjellere”. I den lille byen San Giorgio besøker vi kort den romanske kirken før vi begir oss ut blant vinmarker som gjør druene til en av verdens beste viner, Amarone.

  Deretter kommer vi til Fumane, som er en av de 5 kommunene som utgjør Valpolicella Classico. Her besøker vi en agriturismo, som først dekker til en herlig lunsj for oss akkompagnert av deres egne viner, både av Ripasso og Amarone. Bussen kjører oss så tilbake til Garda og på kvelden går vi samlet til en lokal pizzeria, hvor vi nyter flere forskjellige pizzaer og litt vin.

  (ca 2,5 timers vandring)

  Vandring i Valpolicella - Fumane (F, L, M)
 • DAG 6: Fridag (F)

  Turens fridag. Noen vil kanskje bare slappe av mens andre kanskje vil ta rutebussen til Romeo & Julies Verona. Den praktfulle provinshovedstaden byr på romantiske historier, men også store mengder av historie og kultur helt tilbake fra romertiden. Byen bugner av elegante butikker, gode restauranter og hyggelige vinbarer. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  Fridag (F)
 • DAG 7: Vandring Malcesine (F, L)

  På vår siste dag er det høye fjell som er dagens mål. For å komme dit starter dagen med rutebuss opp langs sjøens østlige vei. Vi ankommer Malcesine hvor vi tar taubanen opp til ca. 1760 moh. Her har vi en storslått utsikt over hele Gardasjøen. Selv om været normalt er mildt og varmt på våren og høsten bør man ta med en ekstra genser og vindjakke. Været kan også variere, så vandringen tilpasses etter værforholdene.

  Vår vandring slutter ved toppen av taubanen, og på rifugio’en her tar vi vår siste felles lunsj med Gardasjøen som ser ut som et blått speil 1700 meter under våre føtter. Etter at vi har returnert med taubanen til Malcesine blir det tid til å nyte den hyggelige middelalderbyen. Kanskje lokker et besøk i den gamle borgen fra 1300-tallet. Herfra har man flott utsikt og borgen huser både geologisk og faunistisk museum for Monte Baldo og Gardasjøen. Eller kanskje frister en kaffe eller et glass kald hvitvin på en av uteserveringene i den koselige lille havnen.

  På ettermiddagen går vi ombord på båten som tar oss ned langs sjøens kyst til Garda.

  (ca 3-4 timers vandring)

 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost blir det avgang mot flyplassen for videre hjemreise til Norge.

Slik bor du

Et enkelt men godt leilighetshotell som ligger meget sentralt i den hyggelige byen Garda, ca. 400 m. fra sjøen. Hotellet har en liten bar samt en takterrasse med flott utsikt over sjøen og Garda, samt et basseng (sesongåpent). Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkken, soverom og bad, og de har telefon, TV, safe, aircondition (mot et tillegg) og balkong. Gratis wifi i leiligheten og i resepsjonsområdet.

HOTEL RESIDENCE DORIA*** (italiensk standard)
Via Don Carlo Gnocchi, 47
37016 Garda

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  er en erfaren og dyktig reiseleder, som entusiastisk formidler sin kunnskap til de reisende. Monica er inkluderende og behagelig og passer på at alle har det bra på tur. En av våre reisende oppsumerer Monica fint: "Jeg vil virkelig anbefale å reise på Italiatur med Monica, hun er så kunnskapsrik, i møtekommenende, interessant og hyggelig. Tusen takk til Monica for den flotte reisen"

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano Malpensa flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano Malpensa flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Grunnprisen inkluderer:
 • fly t/r Oslo-Milano med alle skatter og avgifter
 • 7 netter i 2-roms leilighet med frokost
 • All transport med buss, båt og taubane som nevnt i program
 • 1 velkomstmiddag ost, skinke og vin
 • 1 pizzaaften med vin og vann
 • 5 lunsjer med vin og vann
 • 2 vinsmakinger
 • 5 vandringer
 • Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Tillegg for leilighet til bruk som enkeltrom: kr 2 150,-   (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

1/10Oslo GardermoenVandringer Gardasjøen 8 dagerUtsolgt16 550,-Book på ventelisteMer informasjon
15/10Oslo GardermoenVandringer Gardasjøen 8 dagerLedige plasser16 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.