Skip to main content
Eksotisk reise

Vandringer på Azorene

De 9 grønnkledde øyene som danner Azorene, ligger omtrent en tredjedels vei ut i Atlanterhavet fra Portugal mot Amerika. Vilt og vakkert, med et behagelig klima og et gjestfritt folk. Øygruppa har få turister og fremstår nærmest som et siste uberørt øyparadis. Vi reiser hit med turskoene i bagasjen - vår populære reiseleder Alina viser vei.

Bare smak på ordet: «Azorene» … det minner litt om ananas, noe tropisk og grønt – slik er det også, og det ligger faktisk i Europa! Naturen er slående vakker. Det vulkanske øyriket er i virkeligheten toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede. Vi vandrer gjennom et svært frodig og spektakulært landskap med mange blomster og alle sjatteringer av grønt.

Vi har valgt å bo på den største av disse portugisiske atlanterhavsøyene, São Miguel. Sammen tar vi fine utflukter til fots for å se og oppdage. På våre forholdsvis lette vandringer utenfor byen, finner vi spennende naturfenomen som irrgrønne innsjøer, sunkne vulkaner og vakre utsikter. På vår vei går vi blant annet innom koselige landsbyer for å få lunsj på lokalt vis, kokt i de varme kildene. Vi rusler også gjennom Europas eneste te-plantasjer. 

Turene ligger på vårt vandringsnivå 2-3. Se våre vandringsnivå her. Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med. 

En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!

Gled deg til
 • Å oppdage et uberørt øyparadis
 • Å se spektakulære naturfenomener
 • Vandringer i unik natur og landsbyer
 • En sosial tur med vår fantastiske reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen til øya São Miguel via Lisboa. Vi kjøres i buss til hotellet i Ponta Delgada for innsjekk. Overnatting på hotellet de neste åtte nettene. Velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)

  Vi starter med å utforske São Miguels hovedstad Ponta Delgada, med byvandring og sightseeing. Historiske bygninger og gater som yrer av liv gir byen et karakteristisk og sjarmerende preg.
  Etter dette blir det tid på egen hånd til å utforske byen videre før vi vender tilbake til hotellet.

  Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)
 • DAG 3: Vandring: Serra Devassa og Sete Cidades (F, ML)

  Vi starter med en rundvandring i Serra Devassa hvor vi går langs vulkanske «kjegler» og små innsjøer som Rasa og Empadadas. Hele veien kan man se Pau Pique-innsjøen langt borte og ruinene av akvedukten til Muro das Nove Janelas. Matpakkelunsj underveis.
  Vi fortsetter i buss til utsiktspunktet Vista do Rei og videre til landsbyen Sete Cidades som ligger i bunnen av et vulkankrater. Bussturen tilbake er naturskjønn langs nordsiden av øya, forbi flere små prestegjeld.
  Vandredistanse: ca 5 km

  Vandring: Serra Devassa og Sete Cidades (F, ML)
 • DAG 4: Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon. Her blir det mulighet for å utforske øya og besøke de stedene som er av spesiell interesse. Reiseleder har tips.

  Valgfri utflukt: Hvalsafari, pris kr 850,-v/min 5 deltakere (ikke inkl)
  Beliggende midt i Atlanterhavet er Azorene et permanent hjem eller passeringspunkt for mer en 1/3 av verdens hval- og delfinarter. Spermhval, vanlig delfin, tumler og rissodelfin finner man her hele året, mens andre arter passerer på bestemte årstider. Hvalsafarien varer vanligvis i 2,5 – 3 timer og utføres av et profesjonelt team av speidere, skippere og biologer. Før vi drar til sjøs blir det innføring (på engelsk) i blant annet artene vi kan se og etiske retningslinjer for hvalsafari på Azorene.
  Påkledning: Det anbefales komfortable klær, skotøy med gummisåle, regntøy/allværsjakke (vannsprut kan forekomme) og solbeskyttelse (hatt, solbriller og solkrem).
  (OBS! utflukten er væravhengig og kan bli innstilt ved dårlig vær). Ettersom safarien foregår i dyrenes naturlige habitat er det ingen garanti for at vi får se hval/delfin.

 • DAG 5: Vandring: Praia da Viola og teplantasje (F, ML)

  Vi vandrer på en sti på nordkysten av øya som forbinder landsbyene Lomba da Maia med Maia, forbi en av de vakreste naturlige strendene på Azorene og forbi flere rester av vannmøller som en gang forvandlet hvete og mais til mel.
  Vi skal også besøke en teplantasje hvor vi går en liten tur. Dette er den eneste området i Europa hvor det dyrkes te, og plantasjen ligger i fine omgivelser langs kysten. Her får vi lære hvordan teen dyrkes, høstes og bearbeides – og selvfølgelig får vi smake på nydelig te.
  Vandredistanse: ca 5 km

  Vandring: Praia da Viola og teplantasje (F, ML)
 • DAG 6: Vandring: Agrião og Lagoa das Furnas (F, L)

  Vandringen starter i Lomba do Cavaleiro på en sti langs kysten. Vi stopper underveis for å nyte flotte utsikter mot for eksempel Pico da Vara – det høyeste fjellet på øya. Vandringen ender i Reibeira Quente og vi kjøres til landsbyen Furnas som ligger i et vidt krater med varmekilder og frodig vegetasjon. Til lunsj får vi den tradisjonelle gryten «Cozido das Furnas», som blir kokt på den vulkanske varmen.
  Før vi kjøres tilbake til hotellet besøker vi også den botaniske parken Terra Nostra.
  Vandredistanse: ca 7,6 km

  Vandring: Agrião og Lagoa das Furnas (F, L)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon. Her blir det mulighet for å utforske øya og besøke de stedene som er av spesiell interesse.

  Valgfri utflukt: Heldagstur vandring Lagoa do Fogo, pris kr 850,- pr pers v/min 15 deltakere (ikke inkl.)
  Denne vandringen tar oss til bredden av Lagoa do Fogo, klassifisert som naturreservat siden 1974. Det vulkanske krateret er den yngste på øya, det er antatt at den ble dannet for femten tusen år siden. I dens omkrets er det mulig å finne flere arter av endemiske planter. Returen tar vi på motsatt side av krateret, og nyter den fantastiske utsikten over sørkysten av øya. Vi spiser medbrakt lunsjpakke underveis.
  Vandredistanse: ca 11 km

 • DAG 8: Fridag (F, M)

  Dagen fri til egen disposisjon. Reiseleder har tips.
  Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  Fridag (F, M)
 • DAG 9: Hjemreise (F)

  Grytidlig avreise til flyplassen og vi fly hjem til Norge via Lisboa.

Slik bor du

Godt hotell som ligger sentralt i Ponta Delgada, med nærhet til de fleste severdigheter og havet. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis Wi-fi, et utendørs basseng, lobby, restaurant og bar. I bassengområdet finner du en stor solterrasse med solsenger og parasoller. 
Rommene på Vila Nova har innredning i blått og grått, aircondition, safe, sitteområde, ekstra lange senger og eget bad med hårtørker og baderomsprodukter.
Du kan spise frokostbuffé hver dag og middag om ønskelig i Atlantis Room ved bassenget. Baren på Vila Nova serverer varme og kalde drikker og cocktailer, samt enkle retter/snacks.

VILA NOVA HOTEL ***
Rua João Francisco Cabral 1 / 3
9500-208 Ponta Delgada

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Alina Fontes
  Alina Fontes

  Alina Fontes
  er født og oppvokst på Madeira. Her studerte hun turisme før hun flyttet til Norge og jobbet i hotellbransjen i 15 år. Alina lengtet tilbake til sitt elskede Madeira og flyttet derfor tilbake og jobber nå som guide og reiseleder. Alina er interessert i kunst, musikk og sport – og hun elsker å hente krefter i naturen. Våre gjester elsker Alina, og vi kan love deg at hun vil bidra til en fantastisk reise!

Om flyreisen

Det er dessverre ikke mulig med tilslutning fra andre byer i Norge på denne reisen. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til São Miguel flyplass

Varighet
Ca 7,5 t *
Flyselskap: Tap Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert mellomlanding i Lisboa

Turen hjem fra São Miguel flyplass

Varighet
Ca 9,5 t *
Flyselskap
Tap Air Portugal

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert mellomlanding i Lisboa

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – São Miguel (via Lisboa) inkl. skatter og avgifter
 • 8 netter med frokost på hotell i Ponta Delgada
 • Velkomst- og avskjedsmiddag
 • 3 vandringer inkl lunsj/matpakkelunsj
 • Byvandring i São Miguel
 • All transport og utflukter som spesifisert i programmet
 • Norsktalende reiseleder møter på Azorene
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

fra kr 4 650,- (okt) til kr 5.950,- (mai)

Tilvalg/Utflukter

Valgfri utflukt: Hvalsafari, pris kr 950,- pr pers. v/min 10 deltakere

Valgfri utflukt: Vandring Lagoa do Fogo, pris kr 950,- v/min 15 deltakere

Bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Hvalsafari
  Hvalsafari Hvalsafarien varer vanligvis i 2,5 – 3 timer og utføres av et profesjonelt team av speidere, skippere og biologer. Før vi drar til sjøs blir det innføring (på engelsk) i bl.a artene vi kan se og etiske retningslinjer for hvalsafari på Azorene. Pris v/min 10 deltakere.
  Pris: 850,- gjelder 27.05.2024
  Pris: 950,- gjelder 03.10.2024
 • Vandring Lagoa do Fogo
  Vandring Lagoa do Fogo Heldagstur som tar oss til bredden av Lagoa do Fogo, klassifisert som naturreservat siden 1974. Returen tar vi på motsatt side av krateret, og nyter den fantastiske utsikten over sørkysten av øya. Vi spiser medbrakt lunsjpakke underveis. Pris v/minimum 15 deltakere
  Pris: 850,- gjelder 27.05.2024
  Pris: 950,- gjelder 03.10.2024

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

27/5Oslo GardermoenVandringer på Azorene 9 dagerUtsolgt22 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Oktober 2024

3/10Oslo GardermoenVandringer på Azorene 9 dagerLedige plasser22 350,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.