Skip to main content
Unik tur

Canada på tvers - - med buss og tog

Velkommen med på kontrastenes reise - fra Vancouvers skyskrapere, gjennom Rocky Mountains massive og ville fjell, til præriens flate sletter og Niagara Falls.

På første del av vårt eventyr benytter vi buss. Vi starter med å bli litt kjent i Vancouver, før vi setter kursen mot Whistler, Nord-Amerikas største skiresort. Det var her blant annet nordiske grener under OL i Vancover i 2010 ble arrangert. Vi får oppleve den storslåtte Fraser Canyon på veien mot Banff og Canmore.

I Edmonton går vi om bord på toget som skal bringe oss hele veien til Toronto – en tur på fire dager. Vi sjekker inn i egen sovekupé. Restaurantvognen serverer god mat, mens vi nyter landskapet som passerer. I komfortable utsiktsvogner får vi med oss det vekslende terrenget og små klynger med hus som passerer. På de større stedene står gjerne toget en times tid, slik at det er mulig å strekke på bena.

Ingeniørkunsten ble virkelig satt på prøve da man startet arbeidet med Canadian Pacific Railway i 1881, en jernbane som går fra kyst til kyst. Det tok fem år å bygge strekningen, som var et av landets mest utfordrende jernbaneprosjekter.

Turens siste høydepunkt blir Toronto, hvor vi får en storslått «finale» med besøk til Niagara Falls.

Gled deg til
 • En spektakulær togreise
 • Niagara Falls
 • Fantastiske naturopplevelser
 • Bli kjent i Vancouver, Calgary og Toronto

Slik bor du

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo via Keflavik til Vancouver. Vi ankommer Vancouver sen ettermiddag. Her blir vi møtt av vår transferguide som sørger for at vi kommer oss raskest mulig til vårt hotell, hvor vi skal bo i to netter. Vi sjekker inn og deretter er det middag enten på hotellet eller på en restaurant i kort avstand til hotellet.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Sightseeing Vancouver (F)

  Etter en god natts søvn og frokost er det tid for en fire timers sightseeing i Vancouver. Byen ligger vakkert til ved havet, stranden og havnen med de majestetiske fjellene som bakteppe. Vi besøker Stanley Park med sine totempåler, handelsgaten Robson street, Canadaplassen, Gastown og Chinatown. På ettermiddagen er dagen til egen disposisjon og middag på egen hånd.

  Sightseeing Vancouver (F)
 • DAG 3: Vancouver–Whistler (F) (130 km)

  Etter frokost setter vi kursen nordvestover og krysser hengebroen Lions Gate over til Vancouvers nordside. På vei til den lille OL-byen Whistler passerer vi Squamish og Shannon Falls på den naturskjønne «Sea to Sky Highway». Whistler er for oss nordmenn mest kjent for vinter-OL i 2010. I Canada er dette et av de mest populære skistedene ved foten av Blaccomb og Whistler Montains. På vår, sommer og høst er byen et kjent og populært utgangspunkt for en rekke vandreruter. Vi sjekker inn på vårt hotell.

 • DAG 4: Whistler–Fraser Canyon–Salmon Arms (F, M) (ca. 400 km)

  Etter frokost kjører vi videre gjennom den canadiske villmarken med dramatisk natur, stupbratte fjellsider og fjellformasjoner langs elva Fraser. Dette er et imponerende skue og vi kjører i «sporene» til gullgraverne som var de første til å lage kart over dette området. Vi gjør en stopp i gullgraverbyen Lilloonet, før vi ankommer Salmon Arms, hvor vi skal overnatte.

  Whistler–Fraser Canyon–Salmon Arms (F, M) (ca. 400 km)
 • DAG 5: Salmon Arms–Lake Louise–Banff–Canmore (F, M) (ca. 430 km)

  Etter frokost setter vi oss igjen i bussen for en ny dag med storslåtte opplevelser. Vi følger den trans-canadiske motorveien gjennom nasjonalparkene Mount Revelstoke og Glacier, Roger’s pass og nasjonalparken Yoho, før vi kommer til passet Kicking Horse og kjører inn til nasjonalparken Banff.

  Etter hvert tar vi en stopp i Lake Louise – et av de mest fotograferte stedene i Canada – ofte omtalt som «Juvel in the Rockies». Vi fortsetter til Banff og får litt tid på egen hånd. Vi kommer fram til Canmore og overnatter her. Felles middag om kvelden.

  Salmon Arms–Lake Louise–Banff–Canmore (F, M) (ca. 430 km)
 • DAG 6: Canmore–Calgary–Edmonton–ombordstigning på toget (F, L) (ca. 430 km)

  Etter frokost fortsetter vi på den trans-canadiske motorveien. Bratte fjell og trange daler erstattes gradvis med mer åpent og bølgende landskap på veien mot den tidligere OL-byen fra 1988, hvor Norge tok fem medaljer, nemlig Calgary.
  Det blir sightseeing med lokalguide. Noen av høydepunktene vi får med oss før vi fortsetter videre er Calgary Tower, Stampede Grounds, Stephen Avenue Mall og litt av OL-anleggene.

  Deretter setter vi kursen nordover mot Albertas provinshovedstad Edmonton. På 1890-tallet var dette en viktig by for gullgravere på vei nordover til Klondike på jakt etter gullet som alle drømte om å finne. Her tar vi en stopp ved West Edmonton Mall hvor vi får litt tid på egen hånd og spiser en sen lunsj/tidlig middag.

  Så er det på tide å gå om bord på toget «Canadian», med avgang om kvelden. Vi skal nyte en behagelig reise med frokost, lunsj og middag inkludert i tre dager. Om bord har vi kupeer av typen «Sleeper Pluss Class», med tilgang til restaurantvogn og utsiktsvogn.

  Canmore–Calgary–Edmonton–ombordstigning på toget (F, L) (ca. 430 km)
 • DAG 7-8: Om bord på toget - Edmonton–Saskatoon–Winnipeg (F, L, M)

  Det blir en behagelig togreise over prærien og gjennom Northern Ontario Lakeland mot Canadas største by Toronto. Fra vår utsiktsvogn får vi spektakulær utsikt til varierende natur, prærie og små landsbyer, hvor toget stopper ved behov. Toget er eneste forbindelseslinje for de fastboende. Vi får et lite inntrykk av dette når toget stopper ved disse avsidesliggende småbyene. Enkelte steder står toget så lenge at man kan ta en liten spasertur på plattformen.

  Om bord på toget - Edmonton–Saskatoon–Winnipeg (F, L, M)
 • DAG 9: Om bord på toget - Hornepayne–Toronto (F, L, M)

  Vi ankommer Toronto og Toronto Union Station på ettermiddagen. Her møter vi vår transferguide og bussen som kjører oss direkte til hotellet. Byen er en av Canadas raskest voksende byer og er et betydelig knutepunkt for kollektivtransport for tog, fly og veitransport.

  Vi sjekker inn på hotell og spiser felles middag på kvelden.

 • DAG 10: Sightseeing i Toronto (F)

  Etter frokost skal vi ha en interessant sightseeing i Toronto med lokalguide. Vi kommer til å få med oss både det gamle og nye rådhuset, Quins Park, University of Toronto, Chinatown og mye mer. På ettermiddagen er det tid til egen disposisjon samt middag på egen hånd.

  Sightseeing i Toronto (F)
 • DAG 11: Toronto–Niagara Fall (F, M) (160 km)

  Etter frokost setter vi kursen sørover. Vi passerer byene Oakville og Hamilton, kjører gjennom frodige jorder med vinranker på Niagara-halvøya, før vi kommer til den lille byen Niagara-on-the-Lake. Her finner vi et lite, men trivelig lokalsamfunn, som har gjort sitt beste for å bevare de historiske bygningene og atmosfære fra det 1900-århundre. Etter hvert følger vi den vakre Niagara Parkway til Niagara Falls. Tenk deg tonn etter tonn med vann som rutsjer utfor dette 57 meter høye stupet ned til Niagara River. Det er ikke rart at Niagara Falls er et av de mest berømte og spektakulære naturfenomen i hele verden.

  Vi sjekker deretter inn på vårt hotell og spiser en hyggelig avskjedsmiddag.

  Toronto–Niagara Fall (F, M) (160 km)
 • DAG 12: Niagara Falls, hjemreise (F) (120 km)

  Etter frokost er dagen til egen disposisjon, før vi på sen ettermiddag kjører ut til flyplassen i Toronto. Hjemreise med Icelandair.

 • DAG 13: Hjemkomst

  Vi ankommer Keflavik tidlig om morgenen og fortsetter videre med fly til Oslo.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Vancouver 

Varighet
ca. 13 timer*
Flyselskap
Icelandair
 

*Inkluderer mellomlanding i Keflavik.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Toronto

Varighet
ca. 9,5 timer*
Flyselskap
Icelandair

*Inkluderer mellomlanding i Keflavik.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Vancouver/Toronto – Oslo
 • 8 netter på gode hotell m/frokost
 • Bussreise Vancouver - Edmonton
 • Togreise Edmonton – Toronto,3 netter m/ helpensjon
 • 1 lunsj og 5 middager
 • All transport, utflukter og inngang iht. program
 • Norsk, erfaren reiseleder

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

30/9Oslo GardermoenCanada på tvers13 dagerFå ledige59 900,-BestillMer informasjon