Skip to main content
Mye inkludert

Julemarkedscruise langs Donau

Julemarkedscruise er blitt en fantastisk opplevelsesrik tradisjon, fordi en mer stemningsfull førjulstid skal du lete lenge etter! Vårt femdagers elvecruise langs Donau tar deg med til tre land og tre ulike hovedsteder, hvor du finner Europas flotteste og mest anerkjente julemarkeder. Om bord på våre utvalgte elvecruisebåter får du underholdning og topp forpleining.  

Vi har med omhu valgt ut to ulike skip som skal ta oss med på rundturen. Begge skip har tre dekk, god standard, flink besetning og helpensjon med god mat om bord. Vi skal seile på elven Donau, med avgang og ankomst i historiske Wien i Østerrike. Turen går via spektakulære Budapest i Ungarn og kroningsbyen Bratislava i Slovakia. 

Våre reiseleder Tone Mjøberg er meget godt kjent langs ruten og tar oss med på utfluktene. Sammen skal vi oppleve de tre byene, alle med ulike markeder med hver sin sjarm og særpreg - fra de største og mest kjente i Wien til mer lokale og sjarmerende i Bratislava. 

Gled deg til å få den første lukten av julegløgg og bakst, oppleve de lokale håndverkstradisjoner, og det blir selvfølgelig anledning til å gjøre noen gode julegaveinnkjøp. Vel tilbake på ettermiddagene til en julepyntet båt, skal vi bare lene oss tilbake, og nyte god mat sammen med resten av vårt hyggelige reisefølge. 

Julemarkedscruiset for magisk julestemning og Europas vakreste julemarkeder!

Gled deg til
 • God mat og hyggelig stemning
 • Å reise gjennom tre land og tre hovedsteder
 • Noen av Europas vakreste julemarkeder
 • Erfaren reiseleder med god lokalkunnskap

Slik bor du

 • MS Vivaldi

  MS Vivaldi er et flott skip av premium standard, som måler 110 meter langt og 11,40 meter bredt. Den har plass til 176 passasjerer, fordelt på 88 lugarer på tre dekk. Størrelsen på hver lugar er mellom 9 m² og 13 m², og tilbyr fasiliteter som gir gjestene alle bekvemmeligheter man trenger under oppholdet. Innredningen og atmosfæren er både elegant og vennlig, og i perfekt harmoni med omgivelsene.

  Vi serveres en velkomstcocktail ankomstdagen, og om kveldene er det levende musikk i baren. En av kveldene inviteres det til "galla-middag" om bord med en aperitif/cocktail.

  Den hyggelige restauranten ligger på mellomdekket og tilbyr delikat mat fra sitt utmerkede kjøkken. Restauranten har store karnappvinduer som lar gjestene nyte panoramaet fullt ut. På mellomdekket ligger også loungen/baren med dansegulv, og på øvre dekk finner vi en hyggelig pianobar.
  Komfortable solsenger er tilgjengelig på soldekket, med et stort skyggefullt område, det ideelle stedet å slappe av og beundre det omkringliggende landskapet. Det er gratis wi-fi om bord, men dekningen kan variere underveis.

  Alle lugarene er utvendige. Lugarene på hoveddekk har vinduer som ikke kan åpnes, på mellomdekk kan vinduets øvre del åpnes, og på øvre dekk er det store vinduer som kan åpnes (fransk balkong).

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo - Wien (M)

  Avreise fra Gardermoen. Etter ankomst til Wien kjører vi rett til Handelskai og sjekker inn på vår hyggelige elvecruisebåt. Når vi har funnet oss til rette i lugaren, blir det presentasjon av kapteinen og hans personale med påfølgende middag.

  Avreise Oslo - Wien (M)
 • DAG 2: Wien (F, L, M)

  I dag skal vi oppleve den vakre keiserbyen. Wien er velkjent for sine praktfulle palasser, flotte arkitektur og fine juledekorasjon. Vi får høre byens spennende historie på guidet bytur. Wien har noen av Europas eldste tradisjoner for julemarked som strekker seg helt tilbake til 1290-tallet. Vi opplever julemarked og får fin stemning i løpet av formiddagen hvor vi besøker det fantastiske julemarkedet ved Rådhuset som byen er så kjent for. Her finner vi over 150 forskjellige salgsboder som selger alt fra julepynt til varm gluhwein. Vel om bord spiser vi lunsj før skipet seiler mot Budapest. Middag om bord og levende musikk i skipets bar.

  Wien (F, L, M)
 • DAG 3: Budapest (F, L, M)

  Etter en deilig frokost om bord opplever vi Ungarns hovedstad vakkert pyntet på bytur som også inkluderer besøk på det berømte julemarkedet Vörösmarty. Ettermiddagen er til fri disposisjon til å besøke flere julemarked eller den berømte salgshallen i Budapest.

  Dette er en av Europas eldste markedshaller fra 1800-tallet. Her handler ungarerne gjerne sine berømte matvarer som kjøtt, salami, ulike pølser, gåselever, paprika og gode viner. Hallen er vakkert pyntet til jul og en opplevelse å besøke. Lunsj serveres om bord. Ettermiddagen er til fri benyttelse. Budapest er ett paradis for de som ønsker å kjøpe julegaver, klær, sko og mye annet. Ved gågaten finner vi det berømte julemarkedet som består av over hundre forskjellige salgsboder, laget i tre som små hytter. Her finnes alt fra mat og drikke til håndlagede produkter. Etter en lang dag i den flotte byen seiler vi sen ettermiddag/kveld mot Bratislava.

  Budapest (F, L, M)
 • DAG 4: Bratislava (F, L, M)

  I løpet av formiddagen passerer vi det enorme sluseanlegget Gabchikovo. Vi nyter en deilig lunsj om bord før vi legger til kai i Slovakias hovedstad. Bratislava var i mange år kroningsby for Habsburg-familien som styrte store deler av Europa. I den vakre gamlebyen opplever vi praktfulle bygninger, flott arkitektur og byens mange julemarkeder. Vi reiser på bytur i et lite minitog før vi vandrer gjennom den gamle bydelen. Det blir tid på egen hånd til å oppleve byens julemarked. Om kvelden nyter vi middagen om bord mens vi seiler mot Wien.

  Bratislava (F, L, M)
 • DAG 5: Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og forlater skipet og Wien for denne gang.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Se hver enkelt avgang

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Se hver enkelt avgang

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly tur/retur Oslo - Wien
 • Alle skatter og avgifter
 • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
 • 4 netter i utvendig dobbellugar
 • Helpensjon, inkl 1/4 l vin eller mineralvann til lunsj/middag
 • Velkomstcocktail
 • Norsk reiseleder med god lokalkunnskap
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro pr.pers/utflukt)

  Priser:

  Kr 15.990,- pr person i dobbeltlugar hoveddekk 
  Kr  17.240,- pr person i dobbellugar mellomdekk
  Kr  17.640,- pr person i dobbeltlugar øvre dekk

  Kr 19.390,- pr person i enkel lugar hoveddekk

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Desember 2024

  7/12Oslo GardermoenJulemarkedscruise langs Donau5 dagerLedige plasser15 990,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvilke lugarer er støyfrie?

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

  • Er drikke inkludert?

   Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

   Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

   På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

   Se egen spesifikasjon under selve reisen.

  • Kan man nyte medbrakt drikke?

   Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

  • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

   Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

   På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.