Skip to main content
5-stjerners reise

Egypt og Nilencruise - - med Tone Mjøberg

Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og om bord på et av Nilens beste skip.

Vår ferd starter i Kairo med 4 netter på hotell hvor vi besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og Det egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek. Deretter flyr vi til Luxor og sjekker inn på vårt flotte elvecruiseskip for én uke. 

Opplevelsene står i kø: vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke om bord. 

Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i.

"Luxortempelet i mørket var magisk, båtturen i Aswan var flott, besøket i den nubiske landsbyen en opplevelse og cruiset på Nilen helt uforglemmelig. Alt i alt en fantastisk eventyrreise for de som er interessert i historie og kultur. Reiseleder, Tone, er meget profesjonell og kunnskapsrik." Gjest fra reise mars 2022

Denne reisen får 9,6 av 10 poeng fra våre gjester!

Gled deg til
 • En ukes elvecruise på Nilen
 • Pyramidene i Giza, Sakkara og Sfinxen
 • Karnaktempelet og Luxortempelet
 • Faraogravene i Kongenes dal og Arbeidernes dal
 • Slående naturlandskap
 • Dyktig og lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Dag 1-5: Mövenpick hotel Cairo Media city *****

  Mövenpick hotel Cairo Media ligger i sentrum av Media city ca 20 km fra de store pyramidene i Giza. Hotellet har et stort bassengområde, flere restauranter, spa-avdeling. Rommene er moderne innredet og har TV, wi-fi og klimanlegg.

 • Dag 12-13: Le Meridien Cairo Airport *****

  Cairo international Airport terminal 3, Heliopolis, 11341 Cairo
  Flott hotell ved flyplassen, med svømmebasseng, restaurant og gratis wi-fi.

 • Dag 5-12: MS Acamar

  MS Acamar er en luksuriøs båt som har blitt kåret til Nilens beste skip blant flere hundre andre elvecruisebåter. Skipet har nydelig mat, komfortable lugarer, et lite spa med mulighet for massasje samt et flott soldekk med et lite basseng. Alle lugarene er utvendige med aircondition, minibar, minisafe, hårtørker,TV og telefon. Det er gratis wifi om bord.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Avreise fra Gardermoen med ankomst Kairo om kvelden. Transport fra flyplassen til hotellet hvor vi sjekker inn for 4 netter.

 • DAG 2: Sakkara og Giza (F, L)

  De mektige faraoene viste frem sin store rikdom og makt gjennom oppføringen av pyramidene. I dag skal vi besøke Sakkara, her finner vi de eldste pyramidene og gravene i Egypt. Det blir også besøk i den mektige vesiren Mererukas grav. Dette er en av de aller vakreste gravene fra det gamle rikets tid med mange rom og flotte relieffer fra datidens Egypt. Graven stammer fra perioden ca. 2340 f.Kr. Her skal vi se på farao Zosers gravkompleks med den kjente trappetrinnpyramiden, som også er verdens eldste steinbygning.

  Etter lunsj fortsetter turen til Giza, hvor vi ser de tre mest kjente pyramidene. Kheops-pyramiden, som er den eneste gjenværende av verdens syv underverker, ble bygget til farao Kheops for ca. 4 500 år siden. Vi får se og høre mer om den gamle kulturen, om hvordan og hvorfor man tror at disse fantastiske og enorme byggverkene ble bygget. Vi fortsetter ned til den mytiske Sfinxen som har en løves kropp og et menneskes hode.

  Sakkara og Giza (F, L)
 • DAG 3: Giza - Kairo (F, L)

  Etter frokost kjører vi til Det egyptiske museet, som huser verdens største samling av antikke funn med mer enn hundretusen ulike gjenstander. Her finnes historiske skatter fra hele Egypts historie, mumier, statuer, møbler, smykker, klær med mer. Vi får en spennende vandring gjennom de ulike delene av museet.

  Etter lunsj går ferden inn til Kairo og lunsj. Deretter kjører vi til det enorme basarområdet Khan al Khalili – en opplevelse for alle sanser. Her finner du alt fra vakre skjerf og sjal til trearbeider, kobber, gull, sølv, klær og sko. Det var også her den egyptiske forfatteren Naguib Mahfouz skrev Kairo-triologien. Mahfouz var den første arabiskspråklige forfatter som fikk Nobels litteraturpris. Vi besøker også Rifai moskeen hvor Egypts tidligere kongefamilie ligger begravet så vel som sjahen av Iran.

  Giza - Kairo (F, L)
 • DAG 4: Fridag eller valgfri utflukt til Alexandria (F)

  Dagen fri til egne aktiviteter eller bli med på valgfri utflukt til antikkens hovedstad Alexandria.

  Valgfri utflukt: Alexandria - inkl lunsj, pris kr 1.160,- (minimum 12 deltakere)
  Dagstur til Alexandria, som ligger ved Middelhavet, cirka 25 mil nordvest for Kairo, og vi kjører på flott, ny motorvei. Vi spiser lunsj på en restaurant ved havnen før vi får en omvisning i det spektakulære biblioteket som er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Det opprinnelige biblioteket var i sin tid verdens største med hundretusener av papyrusruller. Et besøk her er uforglemmelig. Retur til hotellet om ettermiddagen.

 • DAG 5: Kairo - Luxor (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet vårt og fortsetter til flyplassen i Kairo og sjekker inn til Luxor. Etter ankomst til Luxor ankommer vi skipet, sjekker inn og kommer i orden. På kvelden nyter vi en deilig middag om bord.

  Kairo - Luxor (F, M)
 • DAG 6: Luxor - Esna - Edfu (F, L, M)

  Vi nyter en deilig frokost om bord før vi skal utforske Luxor, Egypts tidligere hovedstad under navnet Theben, et religiøst og seremonielt sentrum. Tidsepoken 1550–1100 f.Kr. var storhetstiden i Egypt med de kjente faraoene Ramses, Tutmoses og Hatshepsut. Luxor kalles ofte for verdens største utendørsmuseum da mer enn en tredjedel av verdens antikke funn finnes her. Vi besøker Karnak-templet som er verdens største tempelområde og de ulike delene ble bygget under en periode på 2000 år. Mer enn 70 faraoer har satt sitt preg på Karnak. Det blir lunsj ombord på skipet før vi kaster loss og seiler mot Esna.

  Resten av dagen kan du slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Landskapet er fascinerende, grønt og frodig nær elven, med ørkenen rett bak. Vi ser hvordan folk lever og bor i Nildalen, hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene og kvinnene som vasker klær, kopper og kar i elven. Om ettermiddagen ankommer vi slusen i Esna. Det er ofte mange båter som skal passere, så dette kan ta litt tid. Det blir imidlertid aldri kjedelig, da kjøpmennene i Esna kommer roende ut til cruisebåtene med sine flytende forretninger og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Når vi har kommet gjennom slusen, fortsetter vi til Edfu hvor skipet legger til for natten. På kvelden nyter vi en deilig middag om bord.

  Luxor - Esna - Edfu (F, L, M)
 • DAG 7: Edfu - Aswan (F, L, M)

  Om morgenen besøker vi falkeguden Horus' tempel i Edfu. Dette er et av Egypts vakreste og best bevarte templer, bygget under den hellenistiske perioden. Et svært interessant tempel som inneholder fantastiske relieffer av det man kaller for verdens første tegneserie. Vi seiler videre mot Aswan, og etter en deilig lunsj kan man slappe av på soldekket og nyte inntrykkene mens dagliglivet langs breddene går sin gang. Her er det en vakker natur med ørken, landsbyer og palmeskog. Ankomst Aswan om kvelden.

  Edfu - Aswan (F, L, M)
 • DAG 8: Aswan (F, L, M)

  Aswan kalles Egypts vakreste by og har et fascinerende landskap. På den ene siden av Nilens bredd strekker ørkenen seg helt ned til elven med sine gule sanddyner. På den andre siden av elven finner vi Aswan med promenadegaten langs Nilen. Dagen starter med besøk i området rundt Aswan.Vi får blant annet se og høre hvordan man kunne løfte og flytte de enorme granittblokkene uten dagens verktøy, til ulike templer og graver rundt i landet. Lunsj om bord.

  Om ettermiddagen skal vi oppleve et unikt «hjemme hos besøk» hos en nubisk familie som er venner av Tone. Familien har gjennom flere år forsøkt å bygge ett lite museum over nubiernes historie og dyrelivet i området. Vi får se deres lille museum, høre om nubiernes tradisjoner, se dyre- og fiskeliv i området samt ulike bergarter.

  Aswan (F, L, M)
 • DAG 9: Fridag (F, L, M)

  Formiddagen fri til egne aktiviteter eller valgfri utflukt til Abu Simbel. Lunsj om bord.

  Vi nyter en avslappende ettermiddag ved å seile på Nilen i en felucca, en tradisjonell seilbåt som har trafikkert på Nilen i alle tider. Vi besøker den botaniske hagen, som er et vakkert anlegg på Lord Kitcheners øy i Nilen. Vi vandrer gjennom anlegget, ser på de vakre plantene som er hentet fra hele verden og nyter freden i denne grønne oasen. Vi fortsetter i motorbåt ut i naturreservatet, ser det flotte landskapet og nyter fuglelivet, her hvor mange av Skandinavias trekkfugler samles om vinteren.

  Valgfri formiddagsutflukt til Abu Simbel: pris kommer (minimum 7 deltakere)
  En flott halvdags utflukt til fantastiske Abu Simbel, det berømte tempelet som ligger helt syd i Egypt, bare noen mil i fra grensen til Sudan. Vi flyr med rutefly på morgenen tur-retur Aswan. Abu Simbel ble bygget av Egypts mektige farao Ramses II, til minne om seg selv og sin hustru Nefertari. Tempelet ble flyttet i en storstilt operasjon i forbindelse med byggingen av den store demningen i Aswan. Dette førte til at vi fikk Nasser-sjøen som i dag ligger over størstedelen av Nubias sivilisasjon. For å redde tempelet ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon med UNESCO, egyptiske myndigheter og mange svenske firmaer. Templet er verdenskjent og det er helt fantastisk å oppleve dets unike historie der det ligger vakkert til ved bredden av Nasser-sjøen. Templet er hugget inn i fjellet slik at solen to dager i året står opp og skinner inn gjennom døren og lyser opp det innerste rommet i tempelets aller helligste rom. Det skjer på Ramses II sin fødselsdag og kroningsdag. Ypperlig ingeniørkunst gjort for nesten 3 500 år siden. Vår tids ingeniører satte det sammen slik at fenomenet er forsinket med 1 dag.

  Fridag (F, L, M)
 • DAG 10: Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor (F, L, M)

  Tidlig morgen seiler vi mot Kom Ombo og vi besøker Kom Ombo-tempelet som ligger vakkert til ved Nilens bredder. Vi vandrer opp til tempelet som er dedikert til to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Tempelet har en spennende del som viser oss de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap og de redskaper som ble brukt på denne tiden. Seilasen fortsetter mot Luxor som vi ankommer sen kveld. Dagen kan nytes på skipets soldekk mens vi ser de vakre omgivelsene passere.

 • DAG 11: Luxor (F, L, M)

  Vi nyter en rolig formiddag om bord før vi etter tidlig lunsj besøker vestbredden og Kongenes dal, Arbeidernes dal og Memnon-kolossene. I Kongenes dal ser vi de utroligste gravkamre som er cirka 3500 år gamle, fortsatt med de mest fantastiske farger. Det var her Howard Carter fant farao Tut Ankh Amons grav i 1922. De fantastiske skattene som ble funnet i gravene, er i dag utstilt på Det egyptiske museum i Kairo.

  Deretter fortsetter ferden til Arbeidernes Dal hvor vi finner landsbyen de bodde i og gravene hvor de selv skulle gravlegges. Det er gravet ut en landsby med hus hvor arbeiderne bodde i ca 400 år mens de jobbet på de store faraoenes og dronningenes graver for ca 3500 år siden. I Arbeidernes dal opplever vi vakre farger og scener fra dagliglivet i datidens Egypt som arbeiderne brukte fritiden sin til å dekorere sine egne graver. Dette gir ett flott innblikk i hvordan man levde for tusenvis av år siden i Nil-dalen og er det mest dokumenterte oldtidsby vi kjenner til. Området er naturligvis også på UNESCOs verdensarv liste.

  Før middag besøker vi Luxor-templet vakkert opplyst på kveldstid. Lunsj og middag om bord på skipet.

 • DAG 12: Luxor - Kairo (F, M)

  Vi sjekker ut fra skipet på morgen og flyr fra Luxor til Kairo hvor vi sjekker inn på vårt hotell ikke så langt fra flyplassen. På kvelden blir det felles avskjedsmiddag på hotellet.

 • Dag 13: Hjemreise (F)

  Vi kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Kairo flyplass

Varighet
ca 10,5 t *
Flyselskap
LOT 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert mellomlanding i Warszawa i ca 4,5 t

Turen hjem fra Kairo flyplass

Varighet
ca 8 t *
Flyselskap
LOT 

* inkludert mellomlanding i Warszawa i ca 1,5 t

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Kairo t/r inkl flyskatter
 • Innenlandsfly Kairo-Luxor t/r
 • Overnatting på 5* hotell, med frokost
 • 7 netters elvecruise på Nilen m/helpensjon (drikke ikke inkl)
 • 2 lunsjer utenom elvecruiset
 • Avskjedsmiddag
 • All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Gruppevisum ved ankomst (med mindre bestemmelser for visum endres før avreise)
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 12 950,- 

  Tilvalg/Utflukter

  Dagstur til Abu Simbel, inkludert fly tur/retur - kr. 4 450,-
  Dagstur til Alexandria - kr. 1 100,-

  Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

  Pass/visum

  Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være gyldig i inntil seks måneder etter hjemkomst. Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt. Gruppevisum som fås ved ankomst i Egypt er inkludert i prisen på denne reisen, med mindre innreisebestemmelser endrer seg innen avreise.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. På denne turen til Egypt er det ekstra viktig å være god til beins, det er mye og gå på ujevnt og ustøtt underlag. 
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Temperatur og vær

    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Kairo 18 / 9 18 / 9 22 / 12 27 / 15 32 / 18 34 / 20 34 / 22 33 / 22 32 / 20 28 / 20 23 / 14 19 / 10
  Aswan 23 / 9 26 / 10 30 / 14 35 / 19 38 / 22 41 / 25 41 / 26 40 / 25 39 / 20 36 / 20 29 / 15 24 / 11
  Alexandria 17 / 9 17 / 9 20 / 11 24 / 14 26 / 17 27 / 19 30 / 22 31 / 22 28 / 21 26 / 17 23 / 14 18 / 10

  Bestill det lille ekstra

  Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

  • Utflukt til Abu Simbel
   Utflukt til Abu Simbel Formiddagsutflukt til Abu Simbel, inkludert fly tur/retur. Minimum 7 deltakere.

   En flott halvdags utflukt til fantastiske Abu Simbel, det berømte tempelet som ligger helt syd i Egypt, bare noen mil i fra grensen til Sudan. Vi flyr med rutefly på morgenen tur-retur Aswan. Abu Simbel ble bygget av Egypts mektige farao Ramses II, til minne om seg selv og sin hustru Nefertari. Templet er verdenskjent og det er helt fantastisk å oppleve dets unike historie der det ligger vakkert til ved bredden av Nasser-sjøen. Templet er hugget inn i fjellet slik at solen to dager i året står opp og skinner inn gjennom døren og lyser opp det innerste rommet i tempelets aller helligste rom.

   Pris: 4 650,-
  • Utflukt til Alexandria
   Utflukt til Alexandria Dagstur til Alexandria. Minimum 12 deltakere

   Dagstur til Alexandria, som ligger ved Middelhavet, cirka 25 mil nordvest for Kairo, og vi kjører på flott, ny motorvei. Vi besøker blant annet de romerske katakombene som strekker seg over tre nivåer under jorden.
   Vi spiser lunsj på en restaurant ved havnen før vi får en omvisning i det spektakulære biblioteket som er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Det opprinnelige biblioteket var i sin tid verdens største med hundretusener av papyrusruller. Et besøk her er uforglemmelig. Retur til hotellet om ettermiddagen.

   Pris: 1 160,-

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Februar 2025

  6/2Oslo GardermoenEgypt og Nilencruise13 dagerLedige plasser41 450,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvilke lugarer er støyfrie?

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

  • Er drikke inkludert?

   Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

   Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

   På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

   Se egen spesifikasjon under selve reisen.

  • Kan man nyte medbrakt drikke?

   Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

  • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

   Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.