Skip to main content
Eksotisk reise

Jordan med Tone

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen; 

"Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet " 
 
Vi besøker hele tre steder på UNESCOs verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.  

Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.  

Dette blir en tur du sent vil glemme! 

Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene. 
 

Gled deg til
 • Den fantastiske klippebyen Petra
 • Bethany – Jesus døpested
 • Verdens vakreste ørken, Wadi Rum
 • Spennende historie og kultur blandet med sol og bad i Dødehavet og Rødehavet
 • Jerash, en av verdens største romerske ruinbyer
 • Mount Nebo - stedet hvor Moses ligger begravet

Slik bor du

 • Bristol Amman Hotel *****

  Hotellet ligger sentralt i Amman og tilbyr komfortable rom, flere restauranter og barer samt terrasse og basseng. Rommene er smakfullt innredet med tv, sittegruppe, kaffe/te-fasiliteter og gratis wi-fi.

 • Petra Moon hotel ****

  Petra Moon hotel ligger like ved inngangsporten til Petra og har restaurant, sesongåpent basseng og takterrasse.
  De romslige rommene har TV, wi-fi, minibar, kaffe/te-koker, air-condition og safe.

 • Mövenpick Resort & Residences, Aqaba *****

  Dette flotte ferieanlegget ligger i Aqaba sentrum, rett ved Rødehavet, med privat strand, flere utendørsbassenger og 8 spisesteder. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt. De lyse rommene har moderne innredning, satellitt-TV samt kaffe- og tekoker. Noen av rommene har kjøkkenkrok og balkong.

  Du kan nyte lokal mat på Palm Court Restaurant & Terrace, eller hygge deg med fersk sjømat og internasjonale retter på Red Sea Grill. De ulike barene på Resort Aqaba tilbyr forfriskende juice og eksotiske cocktailer.

  Ferieanlegget tilbyr ulike avslappingsterapier, deriblant full kroppsmassasje, pedikyr og manikyr. Om du ønsker å holde deg i form, kan du ta deg en økt i treningsstudioet, hvor du finner toppmoderne utstyr.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise og ankomst Amman (FM)

  Avreise fra Oslo med ankomst Amman på natten (via Istanbul). Transport til hotellet og innsjekk.

 • DAG 2: Amman (F, L, M)

  Vi tar en rolig morgen før vi skal oppleve Amman som regnes blant verdens eldste byer. Byen ble en gang bygget på syv høyder, men har i dag vokst til godt over tjue Jebels. Rabbath-Ammon var Amonittenes by og nevnes flere ganger i bibelen. Siden har både ptolemeiere så vel som romere og mange andre styrt området. Vi besøker Citadell-høyden hvor de første bosetterne en gang slo seg ned og vi får en flott utsikt over Amman. Vi ser romerske ruiner, Herkules-templet og besøker det romerske teateret. Det blir besøk ved det arkeologiske museet som huser en svært interessant utstilling med blant annet noen av verdens eldste menneskefigurer. I Jordandalen dyrkes det mye frukt og grønnsaker som forsyner landet, vi besøker et livlig marked med lokale råvarer. Lunsj inkludert. Felles middag om kvelden.

  Amman (F, L, M)
 • DAG 3: Jerash - Ajloun (F, L)

  I dag besøker vi et av reisens høydepunkter, den historiske byen Jerash. Den romerske ruinbyen ble også kalt Østens Pompeii eller Gerasa. Jerash var en av de berømte Dekapolis-byene og huser noen av verdens største romerske ruiner utenfor dagens Italia. Området ble først gjenoppdaget på slutten av 1800-tallet da store deler har ligget begravet under sand. Vi vandrer rundt i det spennende utgravningsområdet og ser på mange av de imponerende byggene som Hadrianporten, Hippodromen og Artemistemplet. På tilbakeveien vandrer vi over Cardo Maximus gaten og det ovale forum med alle søylene. Etter besøket blir det lunsj før ferden går videre gjennom dype daler og høydedrag hvor vi ser jordbruksområder og dagliglivet på nært hold. Det blir også besøk i den velbevarte festningen Ajloun fra 1100-tallet. På sen ettermiddag returnerer vi til hotellet i Amman.

  Jerash - Ajloun (F, L)
 • DAG 4: Dødehavet (F, L)

  Vi forlater høydene i Amman for å begi oss til jordens laveste punkt, på veien krysser vi 0-merket fra meter over havet til meter under havet. Dødehavet ligger mer enn 420 meter under havet i et helt spesielt landskap og er kjent for sitt helsebringende vann med høyt saltnivå og rikt på mineraler. Vi starter ved å besøke Bethany ved Jordan-elven, stedet hvor Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Ifølge arkeologiske utgravninger og tekster har man kunnet stadfeste hvor dette stedet var, og er i dag stadfestet og godkjent av den kristne kirke så vel som de muslimske overhoder. Det er en nesten uvirkelig og helt spesiell stemning vi opplever ved å besøke Bethany som kom på UNESCOS verdensarvliste så sent som i 2015. Vi fortsetter så den korte strekningen til Dødehavet hvor vi spiser lunsj og får tilgang til strand og strandhåndklær. Ettermiddagen nyter vi med sol og bad i det mineralholdige vannet. Man flyter virkelig som en kork i Dødehavet og det er en svært spesiell opplevelse å bade i vannet. På ettermiddagen returnerer vi til Amman.

  Dødehavet (F, L)
 • DAG 5: Mount Nebo - Madaba - Wadi Mujib - Petra (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut og forlater Amman. Vi kjører sørover mot Mount Nebo – Mosesfjellet. Det var hit Moses etter sigende kom etter flukten fra Egypt og årene i ørkenen. I følge 5. Mosebok var det her han stod å så utover Kaanan – det «forjettede land». Mount Nebo er stedet hvor Moses skal ligge begravet, og er i dag et pilgrimsted. Vi får en vakker utsikt over Dødehavet og Palestina. Ferden går videre til mosaikkbyen Madaba, også nevnt i bibelen. Madaba er kjent for sin praktfulle mosaikk, et håndverk som har blitt praktisert i området siden de første århundrer. Vi besøker St. Georgkirken hvor vi finner den berømte gulvmosaikken som regnes som verdens eldste i sitt slag og viser kartet over området fra den gang. Reisen fortsetter gjennom den spektakulære Wadi Mujib, dalen som er en del av den gamle Kongeveien og regnes som verdens eldste kontinuerlig benyttede vei. Her opplever vi både historisk grunn og et svært fascinerende landskap. Vi besøker byen Kerak og den imponerende festningen fra 1100-tallet. Lunsj underveis. Innsjekk og middag på hotellet i Petra hvor vi bor i to netter.

  Mount Nebo - Madaba - Wadi Mujib - Petra (F, L, M)
 • DAG 6: Petra (F)

  Vi har hele dagen til å oppleve den fantastiske oldtidsbyen Petra, kåret til et av verdens syv nye underverk. Nabateernes hovedstad ble hugget inn i de massive sandsteinsklippene for nesten 3000 år siden, her ser vi kongegraver og ruiner så vel som romersk teater og søyler. Den eneste måten å ta seg inn i byen på er til fots eller med hest og vogn, gjennom den 200 meter dype og 2 km lange kløften Siq. Vi vandrer felles inn gjennom kløften og ser de mest fantastiske formasjoner og farger i berggrunn. Selve vandringer er en helt uforglemmelig opplevelse og ender ved Al Kazneh, skattkammeret, som er den berømte fasaden vi kjenner fra fotografier. Men Petra er mye større enn dette og vi fortsetter videre inn i oldtidsbyen hvor både huler, gravfasader og fantastiske formasjoner åpenbarer seg i et helt magisk skue.

  Petra (F)
 • DAG 7: Wadi Rum (F, L)

  Dagens utflukt går til Wadi Rum som byr på et av verdens mest fascinerende landskap og som ofte blir omtalt som verdens vakreste ørken. Med de lokale beduinene reiser vi ut på jeep-safari blant fjell og formasjoner, vakre farger og spektakulære vyer. Har du sett storfilmen om Lawrence of Arabia? Det var i disse områdene den virkelige Lawrence holdt til under Araber-oppstanden under 1. verdenskrig. Wadi Rum har vært og fortsatt er stedet hvor utallige filmer blir spilt inn med naturen som kulisser. Vi ser levninger fra handelskaravanene som førte krydder, røkelse og myrra. Dagens lunsj inntas hos beduiner. Vi prøver også å få til et besøk på en barneskole. Denne er meget spartansk, og det er stort sett beduinbarn som går der. Vi tar forbehold om evt endringer/avlysning for dette besøket på skolen. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt flotte strandhotell sentralt i Aqaba by.

  Wadi Rum (F, L)
 • DAG 8-9: Aqaba (F)

  De neste dagene er fri til å nyte herlige, avslappende dager på stranden ved Rødehavet. Ved foten av de røde sandsteinsfjellene Ain Shifa ligger Jordans eneste havneby vakkert til ved innerst i Aqaba-bukten. Hit kom Moses etter flukten fra Egypt på vei til det forjettede land, her hold Kong Salomos flåte til og det var her Dronningen av Saba kom på sine besøk til Kong Salomo. Herfra hentet man gull fra det sagnomsuste Ofir. Ved Rødehavet kan man bade i det salte og klare vannet som er berømt for sine flotte koraller, eller bare nyte hotellets fasiliteter som spa, den flotte hagen eller hotellets private strand, spise godt av havets ferske delikatesser eller besøke lokale markeder. Reiseleder tar initiativ til å arrangere båttur i Aqaba-bukten med bad, snorkling og lunsj om bord (ikke inkl).

  Aqaba (F)
 • DAG 10: Fridag - hjemreise (F)

  Vi har hele dagen fri i Aqaba før vi sjekker ut av hotellet sent om kvelden/natten. Vi kjøres til flyplassen i Aqaba for å ta nattflyet tilbake til Oslo via Istanbul.

  OBS! Oktoberavgangen har 1 dag ekstra, så hjemreisen starter dag 11 og hjemkomst dag 12

 • DAG 11 (aprilavgangen): Hjemkomst (FM)

  Vi ankommer Oslo Gardermoen om formiddagen (gjelder kun avreisen i april)

 • Dag 12 (oktoberavgangen): Hjemkomst (FM)

  Vi ankommer Oslo Gardermoen om formiddagen.
  (gjelder kun avreisen i oktober)

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Amman flyplass

Varighet
ca. 9 timer*
Flyselskap
Turkish Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  3 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Aqaba flyplass

Varighet
ca. 11 timer*
Flyselskap
Turkish Airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul 

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Amman//Aqaba-Oslo med alle skatter og avgifter
 • Overnatting på 4* og 5* hotell med frokost
 • 2 middager på hotell i Amman og Petra
 • 5 lunsjer
 • All transport, sightseeing og inngangsbilletter iht programmet
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder med fra Oslo
 • Gruppevisum
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Tips

OBS! Avgangen i oktober er en dag lenger (en ekstra fridag i Aqaba), altså 12 dagers reise. 

 

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 9.550,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Med dagens regler får norske statsborgere som reiser på gruppetur visum til Jordan ved ankomst flyplassen i Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Ingen vaksiner er obligatoriske, men ta gjerne hepatitt A (Havrix), polio, stivkrampe og tyfoid. Større epidemisykdommer forekommer sjelden i Jordan. Legemiddel og apotekvarer kan anskaffes lokalt. Tilgangen på leger og standarden på sykehusene i Amman er god.

HELSEMESSIGE FORHOLD
Gjennomgående er de sanitære forhold på hoteller og restauranter tilfredsstillende. Vann fra springen bør ikke drikkes. Sjekk forseglingen på flasker.

PRAKTISK
Strømmen er 220 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter.Det finnes flere landsdekkende GSM-nettverk, deriblant Jordan Mobilcom, Express, Zain og Orange.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Vanlig arbeidsuke for statsansatte jordanere er 08-15 søndag- torsdag.
Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 15.00, men er stengt fredag og lørdag.
Mange butikker er stengt fredager. Noen forretninger er også stengt søndager.
Myntenheten er jordanske dinarer og fils.

1 jordansk dinar (JOD)= 1000 fils. 

LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
Jordanere er generelt svært gjestfrie og hyggelige mot utlendinger. På gaten og andre offentlige steder anbefales det å kle seg på et vis som minimum dekker til skuldre, knær og navle.
Ambassaden anbefaler reisende alltid å ha med seg passet. Det er forbudt å fotografere ambassader og militære anlegg, samt deres omgivelser. 

Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk. Utenfor turistområdene er engelsk mindre utbredt.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Amman 13 / 4 15 / 5 17 / 6 23 / 10 28 / 13 31 / 16 32 / 18 33 / 19 31 / 16 28 / 14 20 / 9 15 / 5
Aqaba 21 / 3 22 / 10 26 / 13 31 / 17 35 / 21 38 / 24 39 / 25 39 / 25 36 / 23 33 / 20 27 / 15 22 / 11

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

25/10Oslo GardermoenJordan med Tone 12 dagerLedige plasser30 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.