Skip to main content
Nyhet
Populær reiseleder

Eventyrlige Nepal

Midt blant verdens høyeste fjell, i en umåtelig vakker og imponerende natur, ligger det lille, vakre kongeriket Nepal.  

På denne flotte reisen skal vi utforske spennende historie, se imponerende bygninger og reise gjennom Nepals eventyrlige og UNESCO-vernede områder.  

Vår reise går til hovedstaden Katmandu og områdene rundt, med vakre hindutempler, forgylte buddhistklostre, fargerikt folkeliv, slående utsikt og soloppgang over Himalaya-platået. Vi får også oppleve imponerende natur, med vidder, grønne daler, elver, frodig jungel og tre av verdens høyeste fjell. I Chitwan nasjonalpark blir det møte med et rikt dyreliv. Her foregår aktivitetene enten i jeep, kano eller til fots. 

Nepal er fjellvandrernes land, og siden man stort sett bare kommer rundt til fots vil vårt program også by på et par fotturer i vakker natur.  

Vi bor godt og her er det meste inkludert. Med oss har vi dyktige Morten Bille, som kjenner Nepal og tar godt vare på oss.  

Bli med oss på en reise inn i en eventyrlig verden du aldri vil glemme.

Gled deg til
 • Å besøke den UNESCO-listede hovedstaden under Malla Dynastiet
 • Å oppleve dyrelivet på nært hold i Chitwan nasjonalpark
 • Å bo ved tre av verdens høyeste fjell
 • Møtet med et varmt og gjestfritt folk

  Slik bor du

  • Hotel Crowne Imperial

   Godt hotell som ligger 2,1 km fra Durbar Square i gamblebyen. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, restaurant, bar, utendørs basseng og treningsrom. Wifi er gratis. Alle rom har aircondition, vannkoker, et sitteområde, flatskjerm TV, safe og bad med hårtørker.

  • Riverbank Jungle Resort

   Flott resort beliggende rett ved elven i Bharatpur. Resortet tilbyr overnatting med utendørs basseng, en hage og en restaurant. Det finnes døgnåpen resepsjon, room service og gratis wifi. Alle boenheter har aircondition, flatskjerm TV, minibar, vannkoker, skrivepult og bad med hårtørker.

  • Mount Kailash Resort

   Mount Kailash Resort ligger i Pokhara, 1 km fra Pokhara Lakeside, og tilbyr innkvartering med restaurant, utendørsbasseng og treningssenter. Dette ferieanlegget har gratis Wi-Fi, døgnåpen resepsjon og romservice. En terrasse, en bar på stedet og en felles salong er tilgjengelig.

  • Bandipur Village Inn

   Bandipur Village Inn ligger i Bandipur, og har en restaurant, bar, hage og gratis Wi-Fi. Denne eiendommen har også en terrasse.

   Rommene på hotellet er utstyrt med sittehjørne, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og bidet. Alle rommene har skrivebord og vannkoker.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  • DAG 1: Avreise (FM)

   Avreise fra Oslo på ettermiddagen, og ankomst Doha rett før midnatt. Her bytter vi fly.

  • DAG 2: Ankomst (FM, L, M)

   Vi ankommer Nepals hovedstad Katmandu på morgenen. Etter at vi har gått gjennom passkontrollen og fått utlevert bagasjen, møter vi vår engelsktalende lokalguide. Vi kjører buss til hotellet, hvor vi setter fra oss bagasjen og får frisket oss opp etter flyturen.

   Det er så tid for turens første opplevelse, og vi kjører til den 2500 år gamle Swayambhunath-stupaen. Her ser Buddhas øyne i alle 4 retninger, fra toppen av bakken der Stupaen ligger. Dette er en av de største buddhistiske helligdommene i Nepal. Lunsj inntas på en lokal restaurant før vi fortsetter til Durbar Square i den gamle bydelen. Her får vi oppleve Den Levende Gudinne Kumaris tempel, det 40 meter høye tårnpalasset Taleju samt kongepalasset Hanuman Dhoka. Generelt har Durban Square mange gamle vakre templer, gårdsplasser og koselige gater.

   Vi skal bo sentralt på Hotel Crowne Imperial, og her spiser vi middag på kvelden.

   Ankomst (FM, L, M)
  • DAG 3: Katmandu (F, L, M)

   Etter frokost kjører vi ut i Katmandu-dalen. Her besøker vi se den gamle hovedstaden under Malla-dynastiet. Hele byen er beskyttet av UNESCO. Den vakre Bhaktapur Durbar-plassen byr på umåtelig vakre templer, byporter og palasser, og på et annet torg produseres og selges fortsatt potter i storslått stil. Herfra går turen til den kunstneriske byen Patan, som har koselige og sjarmerende trange gater, fire flotte stupaer fra 300-tallet, murhus, hinduistiske templer og et buddhistisk kloster. Det er et must å besøke Shikahara Khrisna-tempelet, Hiranya Varna Mahavihar - også kjent som det tre etasjers gylne tempelet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter en kort tur til landsbyene Bungumati og Khokana. Byene er kjent for sitt håndverk.

   Middag på hotellet.

   Katmandu (F, L, M)
  • DAG 4: Dakshinkali-tempelet og Chitwan nasjonalpark (F, L, M)

   Etter frokost kjører vi til Dakshinkali-tempelet ved Parping. Området og tempelet er et av Nepals viktigste og er dedikert til gudinnen Kali. Det er templets ritualer og tradisjoner som gjør det viktig. Her ofrer man blant annet to ganger i uken dyr til Lord Shiva. Etter ofringen tilbereder familien det ofrede dyret og har piknik i åsene.

   Vi fortsetter turen gjennom den imponerende naturen med daler og jordbruksområder til Chitwan nasjonalpark, som ligger i Terai-lavlandet. I Chitwan trives et rikt dyreliv, med alt fra panserneshornet, verdens største neshorn, til indisk bison, bjørn, hjort, asiatiske elefanter, elvedelfiner, krokodiller, tigre og over 500 forskjellige fuglearter.

   Vi sjekker inn på River Bank Jungle Resort, hvor vi spiser lunsj. Etter dette skal vi ut i naturen, hvor vi følger resortets program for opplevelser på sletta, i elvene eller i elefantgresset. Aktivitetene foregår i jeeper, kanoer og til fots. Felles middag på resortet på kvelden.

   Dakshinkali-tempelet og Chitwan nasjonalpark (F, L, M)
  • DAG 5 & 6: Jungle Resort (F, L, M)

   De neste dagene nyter vi vårt flotte resort og opplevelsene de tilbyr. For å få mest mulig ut av oppholdet anbefaler vi å følge programmet.

   Under oppholdet i Chitwan har vi helpensjon.

   Jungle Resort (F, L, M)
  • DAG 7: Pokhara (F, L)

   Vi forlater nasjonalparken og kjører nordover. Vi passere gjennom lokale byer, hvor vi vil se fulle og fargerike busser, store folkemengder samt byer og landbruk – et autentisk bombardement av sansene på sitt beste. Veiene holder ikke høy standard, så vi kjører i rolig tempo, samtidig som vi er på god vei til et av verdens vakreste reisemål med fin utsikt underveis. Vi skal bo på Hotel Mount Kailash, hvor vi spiser en sen lunsj ved ankomst.

   Etterpå er resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Her er vi ved foten av noen av verdens tre høyeste fjell, Annapurna, Dhaulagiri og Manaslu, som gjenspeiles i områdets vakre innsjøer.

   På grunn av sin unike beliggenhet er byen også sentrum for turgåere som vil ut på Annapurna-platået. Her kan du gå en tur langs en av innsjøene og spise middag i byen på egen hånd.

  • DAG 8: Fridag eller valgfri vandretur (F)

   Dagen er fri til å utforske området på egen hånd. De som ønsker, kan bli med reiseleder på en vandring.

   Pris pr. person kr. 300,-
   Her starter vi med en times kjøretur til Phadi Village. Herfra går vi med moderat stigning til Base Camp Austria. Underveis passerer vi også gjennom lokale landsbyer, landbruk og dyreliv. En vakker tur med spektakulær utsikt når vi når Base Camp - over Annapurna Sør, Hiunchuli, Lamjung Himal og Fishtail. Selve turen opp tar ca. 3 timer og vi kommer på ca. 2.100 meters høyde. Her nyter vi utsikten og spiser medbragt lunsj, før vi begir oss ned igjen og bussen tar oss tilbake til hotellet. Terrenget er relativt lett med greit underlag, men vi beregner hele dagen. Man må ha gode vandresko, evt. staver, ryggsekk til vann, snacks og lunsj. Klær etter været. Dette er en unik opplevelse for deg som er vant til å gå.

   På kvelden kan du gå inn til byen igjen og spise middag.

   Fridag eller valgfri vandretur (F)
  • DAG 9: Bandipur (F, L, M)

   I dag kjører vi til Bandipur, en vakker landsby i åsene, med vakker utsikt. Den rolige og hyggelige byen er hjemsted for Newari-folket som holder de gamle tradisjonene i hevd. Mange av byens hus er dekorert med blomster, og rundt de pene gatene ligger små, fine templer. Vi sjekker inn på Bandipur Village og spiser lunsj.

   På ettermiddagen skal vi rundt og kjenne på stemningen i den vakre byen, og på kvelden skal vi spise middag.

   Bandipur (F, L, M)
  • DAG 10: Katmandu (F, L, M)

   Turen i dag bringer oss tilbake til Nepals eventyrlige hovedstad, Kathmandu. Underveis spiser vi lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter gjennom den varierte naturen, hvor vi kan følge det rolige lokale livet fra første etasje.

   Vi sjekker inn på vårt kjente hotell og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Ta om mulig en tur til Thamel, som er kjent for sine små butikker i de krokete gatene, hvor det bl.a. selger lærvarer, trekkingutstyr og tepper, og som har mange små fine takbarer og restauranter med fin utsikt mot fjellene. På kvelden er det middag på hotellet.

  • DAG 11: Kirtipur og hjemreise (F, L)

   På formiddagen sjekker vi ut fra hotellet, og deretter besøker vi Kirtipur by, som er en Newar Township og er kjent for sine karakteristiske fargerike hus og tempelområder. Her kan vi se Bagh Bhairav-tempelet, som er hellig for både buddhister og hinduer, Maheshwari-tempelet med tre tak og Chilanshu Vihara-stupaen.

   Vi kjører tilbake til Katmandu og spiser lunsj, hvoretter resten av ettermiddagen er på egenhånd.

   Middagen er også på egen hånd før bussen tar oss til flyplassen på kvelden, hvor vi sjekker inn for sen hjemreise.

   Kirtipur og hjemreise (F, L)
  • DAG 12: Ankomst Norge (FM)

   Hjemreisen går via Doha hvor vi bytter fly. Vi lander i Norge midt på dagen.

   Ankomst Norge (FM)

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Morten Bille
   Morten Bille
   Morten Bille
   er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Katmandu flyplass

  Varighet
  ca. 13 timer*
  Flyselskap
  Qatar Airways
   

  *Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 1,5 timer.

  Du kan sjekke inn 25 kg bagasje.

  Turen hjem fra Katmandu flyplass

  Varighet
  ca. 16 timer*
  Flyselskap
  Qatar Airways

  *Inkluderer mellomlanding i Doha ca. 3 timer. 

  Du kan sjekke inn 25 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Fly t/r Oslo–Kathmandu med alle skatter og avgifter
  • 9 netter på gode mellomklassehotell med frokost
  • 9 lunsjer og 7 middager
  • All transport, utflukter og inngangsbilletter iht. programmet
  • Engelsktalende lokalguide
  • Erfaren skandinavisk reiseleder
  Prisen inkluderer ikke:
  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Øvrige måltider og drikke
  • Visum
  • Tips

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 5.100,- 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  Med dagens regler kan norske statsborgere få visum til Nepal ved ankomst flyplassen i Kathmandu. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder fra innreisetidspunktet. Det anbefales å ta med kontanter (USD) for å betale visumgebyret. Per april 2024 er gebyret på USD 30. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  VAKSINASJON
  Reisende til Nepal bør ta sine forholdsregler for å unngå helsemessige plager under oppholdet. Anbefalt vaksinering varierer med årstiden og oppholdets varighet. Reisende bør sjekke hvilke vaksiner som tilrådes for reiser og opphold i Nepal på nettsidene til Folkehelseinstituttet. Ta kontakt med lege eller vaksinasjonskontor for vurdering av dine behov. For å få best mulig virkning av vaksiner bør du starte med vaksinasjon i god tid før avreise. 

  HELSEMESSIGE FORHOLD
  Sanitærforholdene er generelt dårlige og vann fra springen bør ikke drikkes. Luftforurensningen er høy og kan føre til helseplager, spesielt for personer med luftveislidelser. Alle som oppsøker de nepalske fjellområdene bør være forsiktige og bruke nødvendig tid på oppstigningen for å unngå høydesyke. Den generelle standarden på lokale legekontor og sykehus i Nepal er dårlig. I Kathmandu finnes det imidlertid private klinikker og sykehus med akseptabel standard.  .

  PRAKTISK
  Strømmen er 230 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter. 

  De største byene har minibanker som opererer 24 timer i døgnet og tar de viktigste bank- og kredittkort, herunder American Express, Mastercard og Visa. Kredittkort kan også i stadig større grad brukes i forretninger og på større restauranter og hoteller. Det er imidlertid tilrådelig å ha en reserve i US dollar.

  Myntenheten er nepalsk rupi.

  10 nepalsk rupi = 0,82 norske kroner. 

  LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
  Tradisjoner, samt skikk og bruk er forankret i landets to største religioner; hinduisme og buddhisme. Det nepalske samfunnet er i stor grad tradisjonsbundet og konservativt. Nepal har over 50 anerkjente språk. Engelsk er kun utbredt i Katmandudalen og der det ferdes turister, så det å lære seg noen enkle gloser på nepali er nyttig. Utlendinger må kunne identifisere seg på forespørsel og pass bør medbringes (eventuelt kopi).

  Bestill det lille ekstra

  Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

  • Valgfri vandring til Base Camp Austria Her starter vi med en times kjøretur til Phadi Village. Herfra går vi med moderat stigning til Base Camp Austria. Underveis passerer vi også gjennom lokale landsbyer, landbruk og dyreliv. En vakker tur med spektakulær utsikt når vi når Base Camp - over Annapurna Sør, Hiunchuli, Lamjung Himal og Fishtail. Selve turen opp tar ca. 3 timer og vi kommer på ca. 2.100 meters høyde. Her nyter vi utsikten og spiser medbragt lunsj, før vi begir oss ned igjen og bussen tar oss tilbake til hotellet. Terrenget er relativt lett med greit underlag, men vi beregner hele dagen. Man må ha gode vandresko, evt. staver, ryggsekk til vann, snacks og lunsj. Klær etter været. Dette er en unik opplevelse for deg som er vant til å gå.

   Pris pr. person kr. 300,-

   Pris: 300,-

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Oktober 2024

  20/10Oslo GardermoenEventyrlige Nepal12 dagerLedige plasser36 990,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.