Skip to main content
Mye inkludert

Elvecruise på Donau

Vi kaster loss og seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på elven Donau. I løpet av 11 dager opplever vi sju ulike land og fem hovedsteder med den populære elvecruisebåten MS Fidelio.

Inkludert i prisen er et stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk om bord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer. Svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten, hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal. Vi hygger oss på soldekket, blir underholdt og bevertet. Dette blir et elvecruise med mange uforglemmelige øyeblikk.

 

Gled deg til
 • Å seile gjennom 7 land og til 5 hovedsteder
 • Mange flotte utflukter som er inkludert
 • Helpensjon og med lokal mat fra landene vi besøker
 • Underholdning på båten med levende musikk

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise, ankomst Wien, Østerrike (M)

   Avreise Gardermoen, og direktefly til Wien. Vi hentes på flyplassen og kjøres til området hvor elvecruisebåtene ligger til kai. Velkommen om bord, presentasjon av mannskapet og middag.

  • DAG 2: Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)

   Etter frokost skal vi oppleve en guidet halvdagstur i den vakre keiserbyen Wien. I århundrer ble deler av Europa styrt av den mektige Habsburg-familien med hovedsete i Wien. Byen var sentrum for kunst, kultur, arkitektur, musikk og dans. Store tenkere, forfattere og komponister samlet seg her og lot sin kreative energi får fritt utløp. Vi får se kjente landemerker som Hundertwasserhaus, Operaen, Musikverein hvor nyttårskonserten foregår, vinterpalasset Hofburg, parlamentet og Stefansdomen. Etter vår inkluderte bytur i buss og til fots gjennom gamlebyen, fortsetter vi tilbake for lunsj om bord. Skipet ligger til kai utenfor Wien.

   Ettermiddagen til fri benyttelse. Vi kan anbefale en valgfri utflukt til keiserfamiliens sommerpalass Schönbrunn hvor vi får et godt inntrykk av hvordan keiserfamilien levde og rekker også å ta et blikk i den storslagne parken.

   Om kvelden er det mulighet for å være med på en klassisk konsert i en av byens palasser med musikk av Mozart og Strauss. Wien er komponistene, valsen og klassisk musikk sin by, hva kan være bedre enn å oppleve magien her? OBS! Denne må forhåndsbookes og betales før avreise.

   Alle andre valgfrie utflukter bestilles og betales om bord.

   Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)
  • DAG 3: Bratislava, Slovakia (F, L, M)

   Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen på en guidet byvandring. Bratislava var kroningsby og dermed viktig for mange keisere og keiserinner fra Habsburg-familien, noe vi kan se tydelige spor av på vår inkluderte bytur. Det er få hovedsteder som kan vise frem en så praktfull gamleby som Bratislava. Vi går en del av den gamle kroningsruten med kongekroner nedfelt i brolegningen. Vi ser vakker arkitektur og får høre mer om historien til det unge landet som ble selvstendig først i 1993. Det blir mulighet for å utforske byen på egen hånd før vi fortsetter seilasen på ettermiddagen. Vi nyter lunsj om bord.

   I løpet av kvelden passerer vi sluseanlegget Gabchikovo hvor vi skal sluses ned på vår ferd mot Budapest

  • DAG 4: Budapest, Ungarn (F, L, M)

   Vi våkner opp i Budapest i Ungarn, en av Europas vakreste byer. Donau deler Budapest i de to bydelene Buda og Pest som vi opplever på en inkludert buss-sightseeing. På Pest siden ligger den berømte Markedshallen og jernbanestasjonen designet av Gustave Eiffel. Vi ser også Helteplassen og tusenårsmonumentet så vel som det berømte badet Szecheniye. Ungarns parlament er Europas nest største og uendelig vakkert der det ligger på Donau sin bredd. Bygningen har hele 365 tårn og er rikt dekorert. Vel tilbake på skipet nyter vi en deilig lunsj om bord. Ettermiddagen er til fri dispensasjon enten man vil utforske mer av byen eller slappe av på soldekket.

   Budapest, Ungarn (F, L, M)
  • DAG 5: Budapest, Ungarn (F, L, M)

   Denne dagen er til fri disposisjon, men vi anbefaler den flotte valgfrie utflukten til kunstnerbyen Szentendre. Den sjarmerende byen med sine koselige gater ligger vakkert til ved Donau og er helt annerledes enn alt annet vi ser på turen. Her er det nærmest middelhavs-stemning og det er en fryd å spasere i de smale gatene. I Szentendre finner vi flotte museer som marsipan-museet, mikro-museet, jule-museet eller keramikk-museet, sjarmerende små butikker og hyggelige kafeer. Dette er virkelig et sted våre gjester regner som en favoritt på turen vår.

   Etter lunsj om bord på skipet kan man også være med på en valgfri utflukt til en berømt Puzda-gård. Ungarn er kjent for sin store puszda og gode ryttere. Magyarene var tidligere et rytterfolk som levde med sine dyr på de store steppene. På gården får man oppleve et flott show linket mot Ungarns historie med både hester, ryttere og andre dyr. Skipet starter seilasen mot Sør-Ungarn ved middagstid.

  • DAG 6: Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)

   Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør i Ungarn. Vi kjører buss gjennom flotte jordbruksområder og pittoreske landsbyer til den gamle byen Pecs på vår inkluderte bytur. I den flotte byen som har vært en av Europas kulturhovedsteder, opplever vi en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag). Hele sentrum er en bilfri sone og vi utforsker videre til fots. Byen har mange vakre bygninger med arkitektur som kjennetegner områdene underlagt Habsburg-familien. Det blir også tid til å utforske gågatene med små butikker og kafeer eller en tur i byens kjente handelssentrum. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. Middag.

   Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
  • DAG 7: Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)

   Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia. Vi har kommet til et omstridt område som en gang var Habsburg-familiens grense mot sydøst og senere en del av det gamle Jugoslavia. Her får vi høre mer om områdets historie og ikke minst lære mer om krigen på 1990-tallet og bakgrunnen for hvorfor den oppstod. Besøket setter ofte spor og gir ettertanke. Vi nyter en deilig lunsj om bord mens vi seiler videre mot Serbia. Tidlig ettermiddag ankommer vi Novi Sad, Serbia hvor vi har en sightseeing til fots.

   Det er mulighet for å være med på en valgfri utflukt til den historiske byen Sremski Karlovci som ligger ved foten av Fruska Gora-fjellene. Sremski Karlovci var en svært betydningsfull by i europeisk historie, i dag er det senter for vinproduksjon i regionen. Vi besøker både en kirke og en flott vingård. Familien som driver vingården, har drevet med vin- og honning produksjon i mange generasjoner. Når Prins Charles og hans Camilla var på besøk i Serbia i 2016, valgte de å besøke gården sammen med medlemmer fra Serbias regjering. Her blir det vinsmaking så vel som smaking av honning og Vermut. En meget hyggelig tur i flott landskap som virkelig anbefales.

   Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)
  • DAG 8: Beograd, Serbia (F, L, M)

   Vi ankommer Serbias hovedstad, Beograd, og reiser ut på en innholdsrik heldagsutflukt. Beograd er en av Europas eldste byer med en spennende og blodig historie. Byen ble grunnlagt der hvor de to viktige elvene Sava og Donau møtes. I århundrer var den underlagt det osmanske riket og grense mellom øst og vest. Vi får høre byens lange og dramatiske historie. Det blir besøk på Kalemegdan-festningen med vandring til utsiktspunktet med flott utsikt over elvene Donau og Sava. På bussturen ser vi også byens historiske bygninger så vel som tidligere president Tito sin gravplass.

   Det blir et kort stopp og litt fritid i sentrum. Lunsjen denne dagen inntas på landsbygda, hvor vi får en unik hjemme-hos lunsj hvor både mat og drikke er inkludert. Det blir serbiske spesialiteter, levende musikk, slivovitz (plommesnaps) og høy stemning – for veldig mange et høydepunkt på reisen.

   Beograd, Serbia (F, L, M)
  • DAG 9: Jernporten (F, L, M)

   Etter mange inntrykk kan vi roe ned og kose oss en hel dag om bord. Ved frokosttid seiler vi inn i Europas lengste kløft som er det naturskjønne området «Jernporten», nok et høydepunkt på turen. Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker.
   Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen.

   Om kvelden er det «kapteinens middag» og vi trekker i finstasen og pynter oss for en flott aften.

   Jernporten (F, L, M)
  • DAG 10: Vidin, Bulgaria (F, L, M)

   Vi ankommer nest siste land på den innholdsrike seilasen. Etter frokost blir det gåtur i Vidin. Her har romere, ottomaner så vel som habsburgere kjempet. Vi besøker Baba Vida-festningen som voktet byen ved Donau. Etter vandreturen er det mulighet for å være med på en valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik. På ettermiddagen fortsetter vi siste etappe av seilasen mot Romania og Turnu Magurele.

   Vidin, Bulgaria (F, L, M)
  • DAG 11: Bucuresti, Romania og hjemreise (F)

   Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti i Romania. På vei mot byen får vi godt inntrykk av livet på landsbygda. Romania er et stort land med lange tradisjoner og spennende historie. De fleste husker nok president Ceaușescu når man snakker om Romania. På vår omvisning med buss ser vi blant annet det enorme Folkets Hus som Ceaușescu startet byggingen av på begynnelsen av 1980-tallet. Bygget regnes som verdens nest største bygning og ligger sentralt i Bucuresti. Vi får se de mest kjente monumentene i byen. Det blir også mulighet for litt tid på egen hånd før vi reiser mot flyplassen og hjemreise til Norge.

  Slik bor du

  MS FIDELIO

  Et komfortabelt skip av god standard, 110 meter langt og 11,40 bredt. Skipet har plass til 148 passasjerer, fordelt på tre dekk. Skipet har bar og et lite basseng på soldekket. Alle måltider serveres i den koselige restauranten «Panorama». 

  Alle lugarene er utvendige; lugarer på øvre dekk har franske balkonger; lugarer på hoveddekk har et standardvindu som kan åpnes og lugarer på nedre dekk har mindre koøyer som ikke kan åpnes. Lugarene er komfortable og har individuell styring av klimaanlegg, dusj/badekar og toalett, satellitt-TV, hårføner, telefon, sminkebord med speil og romslige skap.

  Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert om bord med unntak av lunsj i Serbia. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Wi-fi er gratis og fungerer i felles områdene, men ikke på lugarene. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Lina Sandén
   Lina Sandén

   Lina Sandén
   har jobbet som guide i Sentral- og Øst-Europa siden 2013. Etter å ha bodd i Budapest for å lære ungarsk ble hun inspirert til å jobbe som guide. Den første store turen var en busstur fra Sør-Sverige og helt ned til Transylvania og så hjem igjen. Over tid vokste repertoaret med flere og flere land utenfor Ungarn og Romania som: Tyskland, Polen, Østerrike, Slovakia, Serbia, Georgia, Aserbajdsjan, Marokko m.m. I tillegg ble hun forelsket i Romania, så i dag deler Lina tiden sin mellom Lund i Sverige og Bucuresti i Romania, hvor hun også jobber som lokal guide.

  • Marie Svanström
   Marie Svanström

   Marie Svanström
   er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

  • Tine Faltin
   Tine Faltin
   Tine Faltin
   har reist hele livet og har besøkt rundt 70 land. Hun begynte som reiseleder på 1970-tallet mens hun studerte språk og journalistikk. Senere har hun vært journalist i Aftenposten, Dagens Næringsliv og Dagbladet. Hun jobber nå som frilansjournalist, Osloguide og reiseleder. Tine er interessert i friluftsliv, kunst, kultur, mat og historie og liker å dele det hun kan. Hun setter også stor pris på alt hun lærer av gjestene. Målet som reiseleder er at hun tar seg av de «kjedelige», men viktige detaljene, så du kan slappe av og nyte turen. Tine snakker engelsk, fransk, spansk og russisk.
  • Tone Mjøberg
   Tone Mjøberg
   Tone Mjøberg
   har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Wien flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Varierer, se under hver avgang

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Bucuresti flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Varierer, se under hver avgang

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Fly tur/retur Oslo – Wien/Bucuresti
  • Alle skatter og avgifter
  • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
  • Overnatting i utvendig lugar i 10 netter i dobbeltlugar
  • Helpensjon (frokost, 3-retters lunsj og 4-retters middag samt ettermiddagskaffe med kaker eller
   kveldsnacks) 1 glass øl eller vin er inkludert til lunsj og middag samt kaffe og te til måltidene.
  • En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
  • Te/kaffeservering på ettermiddagen samt kaffe og testasjon døgnet rundt
  • Stort utfluktsprogram inkludert
  • Norsk/svensk reiseleder med god lokalkunnskap
  Prisen inkluderer ikke:
  • Obligatorisk serviceavgift til besetningen om bord, 9 euro pr.pers/pr.dag
  • Tips guider/sjåfører (anbefalt 2 euro pr.pers/utflukt)
  • Valgfrie utflukter som bestilles og betales om bord

   Tone Mjøberg er reiseleder på avgangen 31. mai.

   Marie Svanstrøm er reiseleder på avgangen 20. juni.

   Lina Sandén er reiseleder på avgangen 30. aug

   Tine Faltin er reiseleder på avgangen 19. september

   Pris fra kr 29.790,- pr person i dobbeltlugar (nedre dekk)


   Tillegg hoveddekk: kr 2 000,- pr person
   Tillegg øvre dekk:    kr 5 000,- pr person
   Tillegg enkel lugar: kr 7 650,- (hoveddekk)

   Da vi er om bord på et skip må man forvente noe motorstøy i alle lugarer.

   Pass/visum

   Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig i minst 3 måneder fra hjemreisedato.

   Verdt å vite

   • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
   • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
   • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
   • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
   • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
   • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

   Kart

   Kart

   Temperatur og vær

   
    
     januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
   Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
   Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
   Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
   Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
   Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

   Bestill det lille ekstra

   Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

   • Klassisk konsert i Wien
    Klassisk konsert i Wien Klassisk konsert på dag 2 i en av byens palasser med musikk av Mozart og Strauss. Wien er komponistene, valsen og klassisk musikk sin by, hva kan være bedre enn å oppleve magien her? Transport inkludert.
    Pris: 790,-

   Avganger & bestilling

   DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

   Mai 2024

   31/5Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti11 dagerUtsolgt29 790,-Book på ventelisteMer informasjon

   Juni 2024

   20/6Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti11 dagerFå ledige29 790,-BestillMer informasjon

   August 2024

   30/8Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti11 dagerLedige plasser30 790,-BestillMer informasjon

   September 2024

   19/9Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti11 dagerFå ledige29 790,-BestillMer informasjon

   Ofte stilte spørsmål

   Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

   • Hvilke lugarer er støyfrie?

    Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

   • Er drikke inkludert?

    Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

    Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

    På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

    Se egen spesifikasjon under selve reisen.

   • Kan man nyte medbrakt drikke?

    Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

   • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

    Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.