Skip to main content
Mye inkludert

Elvecruise på Seinen - - fra Paris til Normandie

Bli med oss på en makeløs seilas på Frankrikes viktigste elv, fra hjertet av Paris - verdens vakreste hovedstad - til pittoreske Honfleur.

Seinen strekker seg fra vindistriktet Côte-d'Or og videre nordover ut i Den engelske kanal ved byen Le Havre. Vår reise starter og avsluttes i selveste Paris hvor vi får en uslåelig seilas gjennom byen en kveld. Det blir opplevelsesrike dager, men god tid til å nyte fasilitetene om bord også.

Vår elvebåt, MS Seine Princess, tar oss med inn i verdensarvområdet under Paris’ broer - og ut mot elvens sydlige munning, ved Honfleur. I løpet av seks dager nyter vi fransk kultur på en seilas som innbyr til gode, behagelige og interessante opplevelser; og mye ny innsikt. Vi hører om kjente historiske hendelser som har utspilt seg langs elvebredden og kan glede oss over et spennende utfluktsprogram. Vår reiseleder Nils Krister Larsen er fransktalende og sørger for at gjestenes behov blir godt ivaretatt. Han bidrar i tillegg med korte daglige kåserier om Frankrike. Hans favorittområde i Frankrike er definitivt Normandie!

Underveis kan vi nyte et spennende elvelandskap fra soldekk, fra restauranten eller din egen utvendige lugar. 

Frankrike er kjent for sitt gode kjøkken og om bord nyter vi tradisjonelle retter og gode viner - alt inkludert!

Gled deg til å nyte godt av servicen, den nydelige maten og drikken. Len deg tilbake og nyt den behagelige reisen på elva.

Gled deg til
 • Guidet bytur i vakre Paris
 • Fantastisk kveldscruise i Paris under de berømte broene
 • Sjarmerende Honfleur
 • Rouen, Normandies historiske hovedstad
 • Nydelig mat og drikke - alt inkludert
 • Hyggelig skip og god service

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst Paris (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Paris. Ved ankomst i Paris blir vi hentet på flyplassen. Ettersom det ikke er innsjekk på båten før sent på ettermiddagen, gjør vi et hyggelig stopp i byen før ombordstigning.
  Etter at vi er vel innlosjert i lugarene blir det velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Vi spiser middag om bord og cruiser gjennom natten.

  Avreise/ankomst Paris (M)
 • DAG 2: Les Andelys - Honfleur (F, L, M)

  Denne morgenen seiler vi mot Les Andelys. Underveis nyter vi stillheten fra dekk og den praktfulle utsikten over landsbyen Roche Guyon med sitt slott og sine festningsruiner.
  Dagens utflukt er med buss og vi krysser den pittoreske byen «Le Petit Andelys og legger merke til den karakteristiske St.Sauveur-kirken. Vi kjører langs Andelle elven, kommer gjennom flere tradisjonsrike landsbyer før vi besøker historiske «Chateau de Martainville» Slottet rommer et bemerkelsesverdig museum som ivaretar de gode normanniske landsbytradisjoner.

  Tilbake om bord seiler vi mot Honfleur.

  Les Andelys - Honfleur (F, L, M)
 • DAG 3: Honfleur (F, L, M)

  Etter frokost blir det byvandring i vakre Honfleur. I denne lille, sjarmerende byen hentet de kjente impresjonistene inspirasjon til sine berømte malerier. Byen ligger ved munningen av Seinen der den renner ut i Den engelske kanal. Nesten uberørt av tiden har denne lille havnebyen beholdt landemerkene av sin rike fortid som transitt-havn av varer til England. De praktfulle og godt bevarte bygningene med den koselige havnen gjør Honfleur til en av de mest besøkte byene i Frankrike i dag. Vi starter turen på Vieux Bassin, den berømte havnen med sitt spesielle lys som har inspirert malere som Monet og Courbet. De smale husene som er klemt mot hverandre er et ganske unikt syn. Her dannet man Ecole de Honfleur (Honfleur-skolen) som bidro til framveksten av impresjonist-bevegelsen. Deretter får vi se Saint Catherine's Church, den største trekirken i Frankrike. Den ble oppført som et historisk monument i 1879 og har vært gjenstand for grundig forskning av mange arkeologer og historikere. Normandie er kjent for sin gode eplebrennevin, Calvados. Mange unner seg en pust i byen for å smake på områdets gode oster eller et glass Calvados.

  I stedet for byvandring denne dagen kan man være med på en valgfri heldagsutflukt:

  Landingsstrendene i Normandie, pris kr 1.575,- pr person (bestilles samtidig med reisen)
  Utflukt med buss. Landingene i Normandie var et viktig øyeblikk i historien for Europa og dets allierte. På denne turen får vi se Omaha Beach og den amerikansk kirkegård i Coleville-sur-Mer, Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Vi får se 360º film i Arromanches, en opplevelse som innlemmer tilskuerne inn i 100 dager av den europeiske krigen, filmet av krigskorrespondenter på stedet. OBS! Utflukten foregår på engelsk og er åpen for deltakere fra hele skipet. Vår reiseleder er ikke med på denne utflukten. Varighet ca 10 timer. (Med forbehold om nok deltakere til at utflukten kan gjennomføres).

  Honfleur (F, L, M)
 • DAG 4: Rouen (F, L, M)

  Formiddagsutflukt med buss tar oss med til områder i nærheten av Jumiège hvor vi kommer forbi flere klostre som ble reist her lenge før vikingenes ankomst. Vi besøker bla de praktfulle ruinene av benediktinerklosterkirken som skal være det eldste eksempel på romansk arkitektur.

  Om ettermiddagen blir det guidet tur til fots i Rouen. Byens historiske sentrum og den berømte katedralen som står på UNESCOs verdensarvliste er bare en 5-minutters spasertur fra skipet. Rouen er Normandies kulturelle, historiske og gastronomiske hovedstad. Den berømte Notre-Dame-katedralen er kjent for sammenstilling av alle de gotiske periodene. Her hevdes det at Olav Haraldson ble døpt i 1014. Plaketten for 1000 års jubileet finner vi kirkens krypt. Kirken gjorde også et varig inntrykk på Monet. Hans mange impresjonistiske fremstillinger av katedralen har gjort den verdensberømt. I Rouen hører vi også om Jeanne D’Arc. Vi besøker bla torget hvor hun ble brent på bålet. Til hennes minne er det på samme sted reist en praktfull kirke som vi besøker.

  Rouen (F, L, M)
 • DAG 5: Paris (F, L, M)

  Denne morgenen får vi en fin seilas mot Paris som vi når tidlig ettermiddag. Vi seiler forbi forretningsdistriktet La Défense som med sin futuriske byggestil står i sterk kontrast til de gamle bygningene i Paris. På guidet busstur skal vi oppdage alle de kjente stedene som vakre Paris kan by på. Siden grunnleggelsen av Lutèce på Ile de la Cité, har to tusen års historie satt sitt preg på byen. Her har man i storhetstiden bygget kirker, reist monumenter og palasser, skapt prestisjefylte museer og skissert overdådige perspektiver. Byen er kjent for klesdesignere, parfymemakere og gullsmeder som alle har vært med på å gjøre Paris til byen for smak og eleganse.
  Bussen tar oss forbi kjente minnesmerker som Bastillen, Marais, Latinerkvarteret, Louvre-museet med Pyramiden, Opéra Garnier, Place Vendôme, Champs Elysées og Triumfbuen og selvfølgelig det berømte Eiffel-tårnet.
  Om kvelden blir det en fantastisk kveldseiling gjennom Paris - ingenting er mer romantisk enn den franske hovedstaden ved solnedgang med bygningene og monumenter som lyser opp en etter en.

  Paris (F, L, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet og kjøres til flyplassen i Paris og flyr tilbake til Norge.

  Hjemreise (F)

Slik bor du

Ms Seine Princess er et hyggelig og komfortabelt skip, med 67 lugarer plassert på hoveddekk og øvre dekk. På restauranten på øvre dekk serveres alle måltidene om bord og skipet har også en lounge bar med dansegulv og et stort soldekk. 

Alle lugarene er over vannlinjen og har store vinduer for panoramautsikt over landskapet vi seiler forbi. Lugarene på øvre dekk har vinduer som kan åpnes øverst. Lugarene er 12,5 m² og er utstyrt med eget bad med dusj og WC, a/c, satellitt-TV, radio, safe og hårtørker. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til  Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Paris t/r inkl flyskatter
 • 5 netter i dbl lugar på hoveddekk
 • All inclusive om bord
 • Utflukter og transport som beskrevet i program
 • Norsk, erfaren reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til besetningen om bord og guider/sjåfører
 • Valgfrie utflukter

Pris fra kr 18.550,- pr person i dobbeltlugar på hoveddekk

Tillegg øvre dekk:   kr 1 550,- pr person

Tillegg enkel lugar: kr 3 990,- (hoveddekk)

Begrenset antall av alle lugarer.

Da man er om på en båt må man forvente noe motorstøy.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Frankrike krever gyldig pass eller id-kort med reiserett både ved inn- og utreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Landingsstrendene i Normandie
  Landingsstrendene i Normandie Utflukt med buss. Landingene i Normandie var et viktig øyeblikk i historien for Europa og dets allierte. På denne turen får vi se Omaha Beach og den amerikansk kirkegård i Coleville-sur-Mer, Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Vi får se 360º film i Arromanches, en opplevelse som innlemmer tilskuerne inn i 100 dager av den europeiske krigen, filmet av krigskorrespondenter på stedet.OBS! Utflukten foregår på engelsk og er åpen for deltakere fra hele skipet. Vår reiseleder er ikke med på denne utflukten. Varighet ca 10 timer. (Med forbehold om nok deltakere)
  Pris: 1 575,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2023

12/6Oslo GardermoenElvecruise på Seinen6 dagerUtsolgt18 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.