Skip to main content

Elvecruise på Seinen - - fra Paris til Normandie

Bli med til Frankrike og et vakkert elvecruise på Seinen mellom Paris og Honfleur. Langs elven skal vi stoppe for å oppleve stedene som har inspirert kunstnere og preget historien av franske storheter og helgener. Gled deg til å nyte godt av servicen, det franske kjøkkenet om bord og den behagelige reisen på elva.

Seinen strekker seg fra vindistriktet Côte-d'Or og videre nordover ut i Den engelske kanal ved byen Le Havre. Vår reise starter og avsluttes i selveste Paris hvor vi får en uslåelig utseiling fra byen om kvelden. Så blir det opplevelsesrike dager. I Giverny stopper vi for å besøke maleren Claude Monets hjem og hage, der han på sent 1800-tallet satt og malte sine kjente vannliljer. Gled deg til å kanskje prøve en Madeline kake som Edith Piaf gjorde samme sted i Cabourg. I Normandie og byen Rouen føler vi at historien ligger i husveggene. Dette var både Vikingenes hovedstad og der Jeanne D`arc ble fengslet og brent på bålet. 

Til slutt kommer vi til Honfleur, på sørbredden av elveutløpet. En pittoresk liten havneby med Frankrikes største trekirke og hvor de store impresjonistene som Monet og Couberg har fått inspirasjon.  

På vår båt, MS Seine Princess kan vi nyte utsikten fra soldekk, fra restauranten eller i din egen utvendige lugar. Inkludert er helpensjon og et godt utfluktsprogram. Med oss er elvecruiseekspert Tone Mjøberg som guider og forteller.
 

Gled deg til
 • Giverny med Claude Monets hager
 • En fantastisk seilas gjennom Paris
 • Pittoreske Honfleur
 • Rouen, Normandies historiske hovedstad
 • Blomsterkysten med badebyene Deauville og Trouville

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Paris. Ved ankomst i Paris blir vi hentet på flyplassen. Ettersom det ikke er innsjekk på båten før sent på ettermiddagen, gjør vi et hyggelig stopp i byen før ombordstigning.
  Etter at vi er vel innlosjert i lugarene blir det velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Så er det en fantastisk kveldsutseiling fra Paris - ingenting er mer romantisk enn den franske hovedstaden ved solnedgang med bygningene og monumenter som lyser opp en etter en. Vi spiser middag om bord og cruiser gjennom natten.

  Avreise/ankomst (M)
 • DAG 2: La Roche Guyon (F, L, M)

  Vi forlater båten med buss for å besøke hjemmet og hagen til Claude Monet. Han bodde i sitt hjem i Giverny 1830 og 1926. Med sin lidenskap for hagearbeid og farger er hagen blitt et kunstverk.
  Man kan fortsatt føle atmosfæren som en gang hersket i mesteren av impresjonismens hus.
  Vi ser den rosa fasaden når vi går inn i hagen. Innvendig møter vi kunstnerens særlige smak for varme toner, fra intensiteten av det blå han valgte for kjøkkenet sitt så vel som hans lille stue, til de gule veggene og møblene i spisestuen, hvor vi også vil kunne se hans private samling av japanske trykk. Sent på ettermiddagen er vi tilbake på skipet som har kommet til Vernon.

  La Roche Guyon (F, L, M)
 • DAG 3: Caudebec-en-Caux (F, L, M)

  Vi ankommer den lille byen Caudebec-en-Caux og blir med reiseleder og guide på byvandring. Byen har blant annet en vakker gotisk kirke fra 1400-tallet. Vi avslutter byvandringen med vinsmaking av lokale viner. Vi får også tid på egen hånd før vi seiler videre.

 • DAG 4: Caudebec-en-Caux - Honfleur (F, L, M)

  Vi nyter formiddagen om bord på skipet mens vi seiler mot Honfleur.

  Om ettermiddagen blir det utflukt til Cabourg og Côte Fleurie. På 1800-tallet ble Côte Fleurie eller Blomsterkysten et velkjent tilfluktssted for pariserne som ønsket å unnslippe byen. Vi besøker noen av de elegante badebyene som ligger som perler på en snor, blant annet Trouville og Deauville.
  I Cabourg ligger det luksuriøse Grand Hotel med utsikt over den fine sandstranden, og virker nesten frosset i den såkalte skjønne tiden (Belle Epoque). Cabourg har sett noen av de største franske stjernene i sitt kasino, inkludert Edith Piaf og Gilbert Bécaud.

  Caudebec-en-Caux -  Honfleur (F, L, M)
 • DAG 5: Honfleur; byvandring eller valgfri utflukt (F, L, M)

  Etter frokost blir det byvandring i Honfleur, impresjonismens vugge, som ligger ved munningen av Seinen der den renner ut i Den engelske kanal. Nesten uberørt av tiden har denne lille havnebyen beholdt landemerkene av sin rike fortid, noe som gjør den til en av de mest besøkte byene i Frankrike i dag. Vi starter turen på Vieux Bassin, et av de mest sjarmerende stedene i byen. De smale husene som er klemt mot hverandre er et ganske unikt syn. Deretter får vi se Saint
  Catherine's Church, den største trekirken i Frankrike. Den ble oppført som et historisk monument i 1879 og har vært gjenstand for grundig forskning av mange arkeologer og historikere.
  Vi drar videre til de opprinnelige salthallene fra 1600-tallet (Greniers à Sel), som nå brukes til utstillinger, konferanser og konserter. Turen avsluttes med et besøk i Saint Léonard Church som ble ødelagt under hundreårskrigen og gjenoppbygd på slutten av 1400- og begynnelsen av 1500-tallet for så å bli delvis brent ned igjen under religionskrigene.

  Valgfri utflukt: Landingsstrendene i Normandie, pris kr 1.575,- pr person.
  Heldagstflukt med buss, med . Landingene i Normandie var et viktig øyeblikk i historien for Europa og dets allierte. På denne turen får vi se Omaha Beach og den amerikansk kirkegård i Coleville-sur-Mer, Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Vi får se 360º film i Arromanches, en opplevelse som innlemmer tilskuerne inn i 100 dager av den europeiske krigen, filmet av krigskorrespondenter på stedet.
  OBS! Utflukten foregår på engelsk og er åpen for deltakere fra hele skipet. Vår reiseleder er ikke med på denne utflukten. Varighet ca 10 timer. (Med forbehold om nok deltakere til at utflukten kan gjennomføres)

  Honfleur; byvandring eller valgfri utflukt (F, L, M)
 • DAG 6: Rouen (F, L, M)

  Vi ankommer Rouen til fots det guidet tur i byen. Byens historiske sentrum og den berømte katedralen er bare en 5-minutters spasertur fra skipet. Beliggende langs Seinen, er Rouen Normandies kulturelle,historiske og gastronomiske hovedstad. Den usedvanlig komplekse Notre-Dame-katedralen er kjent for sammenstilling av alle de gotiske periodene - spesielt på fasaden, noe Monet malte gang på gang. Vi besøker deretter markedet der Jeanne d'Arc ble brent levende for kjetteri i 1431. Vi ser Le Gros-Horloge, eller Den store klokken, som er et av de mest emblematiske monumentene i byen. Til slutt besøker vi Saint Joan of Arc Church, hvis konstruksjon ble avsluttet i 1979. Kirken ble bygget både til ære for helgenen, så vel som heltinnen som feires av franskmennene den andre søndagen i mai. Vi returnerer til skipet vårt til fots på slutten av ettermiddagen.
  Vi seiler tilbake mot Paris og spiser siste middag om bord.

  Rouen (F, L, M)
 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet og kjøres til flyplassen i Paris og flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

Ms Seine Princess er et hyggelig og komfortabelt skip, med 67 lugarer plassert på hoveddekk og øvre dekk. På restauranten på øvre dekk serveres alle måltidene om bord og skipet har også en lounge bar med dansegulv og et stort soldekk. 

Alle lugarene er over vannlinjen og har store vinduer for panoramautsikt over landskapet vi seiler forbi. Lugarene på øvre dekk har vinduer som kan åpnes øverst. Lugarene er 12,5 m² og er utstyrt med eget bad med dusj og WC, a/c, satellitt-TV, radio, safe og hårtørker. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til  Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris fra kr 22.450,- pr person i dobbeltlugar på hoveddekk

Tillegg øvre dekk:   kr 1 750,- pr person

Tillegg enkel lugar: kr 4 650,- (hoveddekk)

Begrenset antall av alle lugarer.

Da man er om på en båt må man forvente noe motorstøy.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Frankrike krever gyldig pass både ved inn- og utreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.