Skip to main content
Mye inkludert
Drikkepakke inkludert

Elvecruise på Seinen - - fra Paris til Normandie

Bli med til Frankrike og et vakkert elvecruise på Seinen, fra Paris til Honfleur. Langs elven skal vi stoppe for å oppleve stedene som har inspirert kunstnere og preget historien av franske storheter og helgener. Gled deg til å nyte godt av servicen, det franske kjøkkenet om bord og den behagelige reisen på elva.

Seinen strekker seg fra vindistriktet Côte-d'Or og videre nordover ut i Den engelske kanal ved byen Le Havre. Vår reise starter og avsluttes i selveste Paris hvor vi får oppleve et uforglemmelig kveldsseilas gjennom byen. Det blir opplevelsesrike dager, men god tid til å nyte fasilitetene om bord. 

I Normandie og byen Rouen føler vi at historien ligger i husveggene. Dette var både vikingenes hovedstad og stedet der Jeanne D’arc ble fengslet og brent på bålet. Vår reise fører oss videre til pittoreske Honfleur, på sørbredden av elveutløpet, med sin ikoniske trekirke og som tidligere hjemsted for store impresjonistiske kunstnere som Monet og Courbet.

Om bord på MS Seine Princess nyter vi utsikten fra soldekk, fra restauranten eller fra din egen utvendige lugar. Inkludert er helpensjon og et spennende utfluktsprogram. Med oss er vår dyktige reiseleder Nils Krister Larsen.

Se video fra elvecruiset her:
 

Gled deg til
 • Fantastisk kveldscruise i Paris under de berømte broene
 • Sjarmerende Honfleur
 • Rouen, Normandies historiske hovedstad
 • Nydelig mat og drikke om bord - alt inkludert
 • Hyggelig skip og god service

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst Paris (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Paris. Ved ankomst i Paris blir vi hentet på flyplassen. Ettersom det ikke er innsjekk på båten før sent på ettermiddagen, gjør vi et hyggelig stopp i byen før ombordstigning.
  Etter at vi er vel innlosjert i lugarene blir det velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Vi spiser middag om bord og cruiser gjennom natten.

  Avreise/ankomst Paris (M)
 • DAG 2: Les Andelys (F, L, M)

  Denne morgenen seiler vi mot Les Andelys og vi kan nyte den praktfulle utsikten over Roche Guyon. Dagens utflukt er med buss og vi krysser den pittoreske byen Le Petit Andelys og passerer St. Sauveur-kirken. Etter ca. 40 minutters reise gjennom forskjellige landsbyer langs elven Andelle kommer vi til Château de Martainville. Slottet ble bygget på slutten av 1400-tallet av Jacques Le Pelletier, kjøpt av staten i 1906 og gjort om til et museum i 1961. I løpet av et par timer lærer vi om 500 år med landsbyhistorie i vakre Normandie. Tilbake på båten seiler vi videre mot Le Havre.

  Les Andelys (F, L, M)
 • DAG 3: Le Havre (F, L, M)

  Til frokost har vi ankommet Le Havre. Le Havre er Frankrikes nest største havneby (særdeles godt kjent av norske sjøfolk) og havneområdet i sentrum gir rom for fine opplevelser. Vi får en guidet rundtur i byen. Le Havre ble under krigen lagt i ruiner og gjenreist i henhold til Auguste Perrets modernistiske planer. Byen står i dag i en særposisjon for sin unike arkitektur og befinner seg på UNESCOs vernelister. Vi spiser lunsj om bord i båten før vi tar en utflukt til klippeformasjonene ved Etretat som var et av Claude Monets foretrukne studiesteder og nå kjent fra mange av hans bilder.

  I stedet for omvisning i Le Havre og Etretat denne dagen kan man være med på en valgfri heldagsutflukt:

  Valgfri tilleggsutflukt: Landingsstrendene i Normandie, pris kr 1.790,- pr person (bestilles samtidig med reisen)

 • DAG 4: Honfleur - Rouen (F, L, M)

  Etter frokost blir det byvandring i vakre Honfleur som ligger ved munningen av Seinen der den renner ut i Den engelske kanal. Vi starter turen på Vieux Bassin, den berømte havnen med sitt spesielle lys som har inspirert malere som Monet og Courbet. De smale husene som står klemt mot hverandre er et ganske unikt syn.
  Deretter får vi se Saint Catherine's Church, den største trekirken i Frankrike. Vi drar videre til de opprinnelige salthallene fra 1600-tallet (Greniers à Sel), som nå brukes til utstillinger, konferanser og konserter. Turen avsluttes med et besøk i kirken Saint Léonard som ble ødelagt under hundreårskrigen og gjenoppbygd på slutten av 1400- og begynnelsen av 1500-tallet. Kirken ble delvis brent ned igjen under religionskrigene.

  Om ettermiddagen blir det guidet tur til fots i Rouen. Byens historiske sentrum og den berømte katedralen er bare en 5-minutters spasertur fra skipet. Rouen som ligger langs Seinen er Normandies kulturelle, historiske og gastronomiske hovedstad. Vi ser den berømte Notre-Dame-katedralen, torget der Jeanne d'Arc ble brent levende for kjetteri i 1431 og Den store klokken, som er et av de mest kjente monumentene i byen. Til slutt besøker vi Saint Joan of Arc Church, hvis konstruksjon ble avsluttet i 1979. Vi returnerer til skipet til fots.

  Honfleur - Rouen (F, L, M)
 • DAG 5: Paris (F, L, M)

  Denne morgenen får vi en fin seilas mot Paris som vi når tidlig ettermiddag. Vi seiler forbi forretningsdistriktet La Défense som med sin futuriske byggestil står i sterk kontrast til de gamle bygningene i Paris. På guidet busstur skal vi oppdage mange av de kjente stedene som Bastillen, Marais, Latinerkvarteret, Louvre-museet med Pyramiden, Opéra Garnier, Place Vendôme, Champs Elysées og Triumfbuen og selvfølgelig det berømte Eiffel-tårnet.

  Om kvelden blir det en fantastisk kveldseiling gjennom Paris.

  Paris (F, L, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet og kjøres til flyplassen i Paris og flyr tilbake til Norge.

  Hjemreise (F)

Slik bor du

Ms Seine Princess 

MS Seine Princess er et hyggelig og komfortabelt skip, med 67 lugarer plassert på hoveddekk og øvre dekk. På restauranten på øvre dekk serveres alle måltidene om bord og skipet har også en lounge bar med dansegulv og et stort soldekk. 

Alle lugarene er over vannlinjen og har store vinduer for panoramautsikt over landskapet vi seiler forbi. Lugarene på øvre dekk har vinduer som kan åpnes øverst. Lugarene er 12,5 m² og er utstyrt med eget bad med dusj og WC, a/c, satellitt-TV, radio, safe og hårtørker. 
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til  Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Paris Charles de Gaulle flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris fra kr 22.450,- pr person i dobbeltlugar på hoveddekk

Tillegg øvre dekk:   kr 1 650,- pr person

Tillegg enkel lugar: kr 4 950,- (hoveddekk)

Da man er om på en båt må man forvente noe motorstøy i alle lugarer.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Frankrike krever gyldig pass eller id-kort med reiserett både ved inn- og utreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

  På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  Se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.