Skip to main content
Nyhet

Elvecruise i Sør-Frankrike - - Rhône og Saône

Bli med på elvecruise gjennom pittoreske Sør-Frankrike om bord på MS Rhône Princess. Vi skal utforske historiske perler som Avignon, Arles og Lyon og får et innblikk i en verden av kultur, gastronomi og naturskjønnhet langs Rhône-elven.

Dagene om bord på MS Rhône Princess byr på en perfekt kombinasjon av luksus og eventyr. Etter ankomst i Martigues, begynner reisen med en tur til elvedeltaet Camargue, kjent for sine rosa flamingoer, hvite hester og okseoppdrett! 

I Arles blir vi tatt tilbake i tid, til romerske amfi-teatre og sjarmerende gater som vitner om byens rike historie. I Avignon får vi se det UNESCO-listede Pavepalasset, før vi cruiser videre mot Viviers. Neste stopp er La Voulte, hvor et besøk til Vercors-massivet gir oss kunnskap om den historiske betydningen under andre verdenskrig. Smaksprøver av musserende vin i Die setter prikken over i-en på dagen.

Lyon, med de tradisjonelle «traboulene» i gamlebyen, er vårt neste stopp. Fourvière-basilikaen og Saint Jean-distriktet gir oss et innblikk i byens kulturelle skatter. Vi får en omvisning i Burgund-byen Mâcon, så videre til Beaujolais-vingårdene og museet «Hameau Duboeuf» hvor vi får lære om regionens vintradisjoner. Vi får også smake.
Reisen avsluttes med galla-middag om bord før vi vinker farvel til MS Rhône Princess.

Gled deg til
 • Å seile med MS Rhône Princess
 • Å oppleve Arles, Avignon og Lyon
 • Elvedeltaet Camargue
 • Vingårdsbesøk
 • All inclusive om bord, med drikke

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  Det er helpensjon på båten inkludert drikke. Alle måltider blir servert ombord.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Martigues - ombordstigning (L, M)

  Avreise fra Oslo med direktefly til Nice. Ved ankomst blir vi hentet på flyplassen og setter kursen mot Martigues/Port-Saint-Louis. Vi stopper et hyggelig sted på veien og spiser lunsj. Vi befinner oss helt sør i Frankrike i den vakre regionen Provence. Vi går om bord i skipet sen ettermiddag og etter innsjekk blir det en hyggelig velkomstcocktail før middag.

 • DAG 2: Carmargue – Arles (F, L, M)

  I dag blir det en panoramaomvisning i Camargue. I egen buss kan vi lene oss tilbake og beundre elver, myrer, dammer, rosa flamingoer, svarte okser og de berømte, Camargue-hestene, også kalt ”de hvite hestene fra havet”. Området er også kjent for salt- og rismarker. Vi besøker en manade (okseavlsgård) og lærer om arbeidet til en manadier mens vi ser på en demonstrasjon av hvordan de jobber med dyreoppdrett. Vårt besøk vil inkludere en cocktail på terrassen.

  Om ettermiddagen blir det en guidet omvisning til fots i Arles. Med sin to tusen år lange historie har byen bevart en eksepsjonell monumental arv og en av de viktigste turist- og kulturstedene i Frankrike. I løpet av denne omvisningen får vi se det romerske amfiteateret ("Arènes"), det antikke romerske teateret, samt Place St Trophime med klosteret og kirken, som er en del av Arles-ruten, en av pilegrimsveiene som fører til Santiago de Compostela. Vi får også med oss Place du Forum og Thermae of Constantine.

  Carmargue – Arles (F, L, M)
 • DAG 3: Avignon - Viviers (F, L, M)

  På formiddagen blir det en guidet tur i gamlebyen i Avignon. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Inkludert i dette området er Pavepalasset, en av de største og viktigste gotiske bygningene i Europa og det viktigste monumentet i Avignon. Det er består av to deler: det gamle palasset til pave Benedikt XII (1334 - 1342), og det nye palasset til hans etterfølger pave Clement VI (1342 - 1352). Vårt besøk tar oss gjennom rommene der mange seremonier og høytider fant sted, kapellene, pavens private leiligheter og terrassene som tilbyr en fantastisk panoramautsikt over Avignon og elven Rhône. (Vær oppmerksom på at det er veldig mange trappetrinn som skal forseres inne i palasset).
  Om ettermiddagen cruiser vi videre mot Viviers.

  Avignon - Viviers (F, L, M)
 • DAG 4: La Voulte – Tain-l’Hermitage (F, L, M)

  Skipet seiler videre til La Voult, og om ettermiddagen blir det utflukt til Vercors-massivet. I den flotte naturparken med topper, stier, brusende bekker, bratte klipper og bølgende fjellbeite opplever vi flotte steder og fantastisk utsikt.Vercors-massivet var også et strategisk sted for den franske motstanden under andre verdenskrig. Vi besøker den sjarmerende byen Die – kjent for sin deilige musserende vin – her får vi selvfølgelig også en smaksprøve.
  Etter utflukten går vi igjen om bord i skipet i Tain-l'Hermitage, og vi seiler videre mot Lyon.

  La Voulte – Tain-l’Hermitage (F, L, M)
 • DAG 5: Lyon (F, L, M)

  I dag blir det guidet tur i buss og til fots i Lyon. Første stopp blir ved Fourvière-basilikaen. Beliggende på en høyde tar vi først inn den fantastiske utsikten før vi går inn i den. I 1168 ble et kapell bygget over ruinene av det gamle romerske forumet. Det lille kapellet som først ble viet til Saint Thomas og deretter til Jomfru Maria har blitt ødelagt og gjenoppbygd mange ganger.
  Vi drar videre til gamlebyen hvor det blir en spasertur med guiden vår og vi utforsker "traboulene", som er spesielle passasjer eller trappehuskonstruksjoner som er typiske for Lyon. De første traboulene antas å ha blitt bygget på 400-tallet.
  Vi får litt tid på egen hånd i Saint Jean-distriktet i hjertet av gamlebyen før vi returnerer til båten og vi seiler videre mot Mâcon, nå på elven Saõne.

  Lyon (F, L, M)
 • DAG 6: Mâcon – Belleville – Trévoux (F, L, M)

  Etter frokost blir det guidet omvisning i Mâcon hvor vi skal lære mer om denne Burgund-byen med de fargerike fasadene.

  På ettermiddagen er det utflukt i buss for å utforske Beaujolais-vingårdene som strekker seg over 22 500 hektar. Vi passerer gjennom sjarmerende små vindyrkende landsbyer før vi når Romanèche-Thorins for et besøk til "Hameau Duboeuf", et unikt museum i Europa som inneholder en samling av gamle og sjeldne gjenstander fra over 2000 års vinproduksjonshistorie. Vi lærer om de nåværende vinproduksjons- og vindyrkingsprosessene når vi besøker vinlageret hvor vinene blir liggende på eikefat.
  Før vi forlater "Hameau Duboeuf", vil vi selvfølgelig nyte en smaksprøve av noen av regionens viner.

  Om kvelden pynter vi oss litt ekstra til «galla-middag».

  Mâcon – Belleville – Trévoux (F, L, M)
 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Til avtalt tid kjøres vi til flyplassen i Lyon og flyr tilbake til Norge.

Slik bor du

MS Rhône Princess er et standardskip i intim størrelse, som måler 110 meter langt og 11,40 meter bredt. Den har plass til 138 passasjerer, fordelt på 69 lugarer over to dekk. 
Alle lugarer er utvendige. Lugarene på øvre dekk har store vinduer som kan åpnes øverst, mens lugarene på hoveddekk har vinduer som ikke kan åpnes. Ellers er lugarene ganske like. Lugarene på øvre dekk er 13 m², mens på hoveddekk varierer fra 10-13 m². Lugarene har TV, safe, a/c, wi-fi, bad med dusj og hårtørker.
Restauranten ligger på øvre dekk og tilbyr delikat mat og har hvor store karnappvinduer som lar gjestene nyte panoramaet fullt ut. Loungebaren med dansegulv ligger på samme dekk. På soldekket er et ideelt sted å slappe av og beundre landskapet som glir forbi.

MS Rhône Princess

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Linn Christine B. Jansen
  Linn Christine B. Jansen

  Linn har 20 års erfaring fra hotell og reiseliv. Hun har jobbet som prosjektleder i bransjen, og elsker å gi god service (og motsatt!). Linn får energi av å hjelpe andre og trives best når de rundt henne har det godt. Reisevant og glad i gode opplevelser, enten det er å gå gatelangs, sveve i en luftballong eller i møte med mennesker. Snakker fransk, halvt spansk og kvart tysk - og inviterer mer enn gjerne gjester hjem på middag.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Nice flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lyon flyplass

Varighet
ca 2,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Frankrike
 • Lunsj ved ankomst
 • 6 overnattinger i dobbeltlugar på hoveddekk
 • All inclusive om bord på skipet
 • Velkomstdrink om bord
 • Gallamiddag
 • Hodetelefoner på utfluktene
 • Transport og utflukter nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr. pers/pr dag – 2 euro pr. utflukt)
 • Evt. valgfrie utflukter

Pris fra kr 21.990,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)


Tillegg øvre dekk:    kr  2 150,- pr person
Tillegg enkel lugar:  kr  5 550,- (hoveddekk)

Da vi er om bord på et skip må man forvente noe motorstøy i alle lugarer.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

24/8Oslo GardermoenElvecruise i Sør-Frankrike7 dagerLedige plasser21 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

  På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  Se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.