Skip to main content
Unik tur

Antikkens Hellas - - med Athen og Thessaloniki

Om du vil oppleve gresk sjarme, mat og kultur med antikkens historie i sentrum, så bli med reiseleder Tone Mjøberg på denne flotte rundreisen i Hellas. Hun har bodd i Hellas i mange år og kjenner kulturen og snakker språket.

Vi starter i Thessaloniki – som er landets kulturelle hovedstad. Så opplever vi selvfølgelig storhetene i Athen og de spektakulære klostrene i Meteora. På denne reisen blir det også tid til å nyte både varmen, strendene og solen – vi skal tross alt til Hellas.

Dette blir en tur hvor det bugner at steder på UNESCOs verdensarvliste. Det største høydepunktet blir kanskje å vandre på historisk grunn på Akropolis i Athen. Dessuten blir det stort å se noen av de viktigste gresk-ortodokse klostrene i Meteora, som betyr «hengende i luften» på gresk. Betegnelsen får sin mening når vi får se hvordan bygningene balanserer på de søylelignende fjellformasjonene. 

Gled deg til å reise sammen med vår dyktige reiseleder Tone, som er godt kjent og viser vei til de flotteste stedene og får oss til å smake på den deilige greske maten – som for øvrig noen mener er verdens sunneste. 

Gled deg til
 • Akropolis i Athen og det berømte museet
 • Klostrene i spektakulære Meteora
 • Reiseleder som kjenner Hellas godt og har bodde mange år i landet
 • God mat, gresk kultur og sol som varmer
 • Å besøke 5 steder på UNESCOs verdensarvliste

  Slik bor du

  • MED FORBEHOLD OM ENDRINGER

   Anatolia hotel Thessaloniki ****

   Anatolia hotel ligger sentralt, bare få minutters gange fra Thessaloniki sentrum. Hotellet har taktterrasse, restaurant, samt treningsrom og spa.
   Rommene har TV, minibar, gratis wi-fi og mulighet til å lage seg kaffe/te.

  • Kosta Famissi hotel ****

   Hotellet ligger ved foten av Meteora-klippen. Hotellet har bar og gratis wi-fi. De lyse rommene har a/c, TV, minibar og balkong.

  • The Athenian Callirhoe hotel ****

   Hotellet ligger sentralt i Athen, nær Akropolis og Syntagmaplassen. Hotellet har restaurant med utsikt mot Akropolis.
   De moderne rommene har safe, hårtørker, TV, minbar, a/c og wi-fi.

  • Flisvos Royal hotel ****

   Flisvos Royal hotell ligger rett ved stranden og har restaurant, utendørsbasseng og bar. Rommene har safe, TV, hårføner og wi-fi.

  Dagsprogram

  • DAG 1: Ankomst Thessaloniki

   Avreise med fly fra Oslo Gardermoen til Thessaloniki. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til vårt hotell hvor vi sjekker inn for kvelden og vår første natt i Hellas.

  • DAG 2: Thessaloniki (F, L, M)

   Athens lillesøster ble grunnlagt på 300-tallet før Kristus og er oppkalt etter Philip av Makedonias datter. Byen ligger vakker til ved det Egeiske hav og har mange monumenter på UNESCOs verdensarvliste. På vår formiddagstur som foregår både til fots og i buss utforsker vi byen og besøker det arkeologiske museet. Vi fortsetter ferden og ser det Det hvite tårnet (Lefkos Pirgos) som ofte regnes om byens landemerke. Det blir også besøk ved det Bysantiske monument (Kastra), samt øvre del av byen, Ano . Vi spiser felles lunsj i byen og på kvelden er det inkludert velkomstmiddag.

   Thessaloniki (F, L, M)
  • DAG 3: Meteora - Kalambaka (F, M)

   Vi sjekker ut av hotellet og kjører til det naturskjønne området Meteora som vi når i løpet av formiddagen. Dette spektakulære stedet er berømt for sine helt spesielle fjellformasjoner hvor det under bysantinsk tid ble bygget mange klostre som ligger høyt opp på fjelltoppene. I dag er det seks klostre som er aktive, vi besøker to av dem. Naturligvis finner vi Meteora på UNESCOs verdensarvliste, stedet regnes som det nest helligste i Hellas og både lokale så vel som ortodoks kristne fra andre land reiser hit. Vi besøker to ulike klostre i Meteroa. Innsjekk på hotellet i Kalambaka som ligger kort vei fra Meteora.

   Meteora - Kalambaka (F, M)
  • DAG 4: Kalambaka - Athen (F, L, M)

   Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Athen, vi stopper for lunsj underveis. Vel fremme i Athen sjekker vi innpå hotellet og spiser middag på en lokal restaurant.

   Kalambaka - Athen (F, L, M)
  • DAG 5: Athen (F, L)

   I dag skal vi utforske hovedstaden og starter med et besøk på Akropolis. Akropolis betyr noe sånt som høytliggende by og det berømte templet ligger på en høyde med utsikt over hovedstaden. Det blir omvisning og besøk på museet. Deretter fortsetter vi til Thissio/Monastiraki-området. Vi spiser lunsj i gamlebyen.
   Vi drar videre mot Nafplio på ettermiddagen og første stopp blir Korinthos med utsikt over kanalen som skiller halvøya Peloponnes fra resten av Hellas. Vi fortsetter til den lille og sjarmerende byen Tolo som ligger omringet av vakker natur og fine strender, vi sjekker inn på hotell for 4 netter.

   Athen (F, L)
  • DAG 6: Epidavros, Mykene, Nafplio (F, L)

   Vi starter dagen med et besøk til det berømte teateret i Epidavros bygget på 300-tallet f.kr. Stedet er kjent for sin perfekte akustikk bygget for sang, dans og leker forbundet med tilbedelse av legevitenskapens gud, Asklepios. Vi fortsetter til de arkeologiske utgravingene i Mykene. I den greske bronseladeren var Mykene ett maktsentrum med sitt høydepunkt på midten av 1300-tallet f.kr. Poeten Homer skilder i sine epos Odyseen og Illiaden hvordan kong Agamemnon av Mykene leder sine krigere i slaget ved Troja. Neste stopp blir Palamidi-festningen i Nafplio som også har vært Hellas sin hovedstad. Vi er tilbake i Tolo om ettermiddagen.

   Epidavros, Mykene, Nafplio (F, L)
  • DAG 7: Fridag (F)

   Tolon er kjent for sine fine strender og flotte badevann. Dagen er fri til egne aktiviteter. Reiseleder har tips. Overnatting i Tolo.

   Fridag (F)
  • DAG 8: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

   Dagen fri eller mulighet for båttur i det vakre området med badestopp.
   Felles avskjedsmiddag.

   Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
  • DAG 9: Hjemreise (F)

   Fri formiddag og mulighet for sol og bad. Til avtalt tid kjøres vi til flyplassen i Athen for retur til Norge.

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Tone Mjøberg
   Tone Mjøberg
   Tone Mjøberg
   har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Thessaloniki flyplass

  Varighet
  5,5 t*
  Flyselskap
  Swiss

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  * inkl mellomlanding i Zürich i 50 min.

  Turen hjem fra Athen flyplass

  Varighet
  ca 4 t
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Fly Oslo – Thessaloniki//Athen – Oslo inkl flyskatter
  • 8 netter på gode hoteller, med frokost
  • 4 lunsjer, inkludert vann og ett glass vin/brus.
  • 4 middager, inkludert vann og ett glass vin/brus
  • All transport, sightseeing og inngangsbilletter iht program
  • Norsk, erfaren reiseleder

  Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

  kr. 4 690,- 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  24/9Oslo GardermoenAntikkens Hellas9 dagerLedige plasser24 950,-BestillMer informasjon