Skip to main content
Eksotisk reise

Paradisøya Bali

Opplev Bali - fra den avslappede atmosfæren under palmene i Candi Dasa, til kreative Ubud og strandparadiset i Sanur.

På denne reisen får vi en unik innsikt i det lokale balinesiske livet, får oppleve storslåtte templer, frodige risterrasser og en «overdose» av ubeskrivelig naturskjønnhet.

Vår reise begynner med noen dager i den gamle fiskebyen Candidasa, en fredfull krok av Bali som ligger mellom Lombokstredet i sør og fjellene i nord. Her finner man også øyas best bevarte skjulte perle, Virgin Beach.

Reisen går videre inn i hjertet av øyas kunstneriske sjel, i landsbyen Ubud. Det er i Ubud vi for alvor fordyper oss i øyas kulturelle essens, med guidede turer langs hemmelighetsfulle stier og gjennom grønne rismarker. Vi besøker også lokale kunstnere og deltar på et  matlagingskurs for å lære om tradisjonell balinesisk matkultur.

Deretter reiser vi videre til Sanur for avslappende dager ved stranden. Her bor vi lekkert på det familiedrevne resortet som har skapt et tidsriktig og moderne hotell uten å miste den balinesiske uttrykket. Små paviljonger, vannveier, blomster og gamle vakre skulpturer forenes med de tre bassengområdene. Gled deg til å spise en god frokost til den nydelige soloppgangen. 

Dette blir en drømmetur til paradisøya med en herlig kombinasjon av opplevelser og avslapning.

Bali er en øyprovins i Indonesia med et herlig tropisk og varmt klima hele året. Øya er kjent for sin avanserte kultur med dans og musikk, interiør, kunst og håndverk. Vårt program er utformet i samarbeid med lokalkjente ildsjeler, noe som sikrer oss en rekke minneverdige opplevelser av balinesisk kultur, tradisjoner og gjestfrihet med delikate måltider og finurlig kunsthåndverk. Vi inviteres blant annet inn i et tradisjonelt balinesisk hus, hvor vi blir introdusert for den balinesiske livsstilen. I husets kjøkkenhage lærer vi om krydder og ser hvordan det produseres kokosolje – et helt uunnværlig produkt i en balinesisk husstand. Husets eiere lager en deilig lunsj for oss over åpen ild, mens vi plukker opp noen kokketriks og lærer mer om det velsmakende indonesiske kjøkkenet.

Gled deg til
 • Unike opplevelser med lokalkjente
 • Delikate, eksotiske matretter
 • Paradisstrender
 • Balinesisk interiør og kunst

Slik bor du

 • Nirwana Beach Resort, Candidasa **** (3 netter)

  Resortet ligger ved havet, omgitt av en nydelig grønn hage med palmer. Stedet har svømmebasseng, egen bar og restaurant med utsikt over havet. Wifi finnes i fellesarealene. Interiøret er typisk balinesisk. Rommene er store og har airconditioning, terrasse, vannkoker, TV, safe og myggnett.

 • Jati Cottage, Ubud*** (5 netter)

  Hotellet ligger grønt og fredfullt til, 10 minutter fra Ubud sentrum. Her har vi utendørs svømmebasseng og restaurant. Vi har superior rom som har airconditioning, balkong/terrasse, minibar, vannkoker, TV og gratis wifi.

 • Segara Village, Sanur**** (4 netter)

  Resortet ligger rett ved stranden og har tre svømmebasseng, bar og restaurant, spa og gratis wifi. Rommene har airconditioning, balkong/terrasse, minibar, safe, vannkoker, TV og hårtørrer.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Norge (FM)

  Reiseleder møter gruppen på Gardermoen. Fly fra Oslo til Bali med flybytte underveis. På flyturen kan vi slappe av og nyte det store utvalget av filmer, musikk og spill, mens personalet serverer mat og drikke.

 • DAG 2: Ankomst Bali - Candi Dasa (FM)

  Bali ligger foran Norge i tid, så vi ankommer ved lunsjtid neste dag. Det tar ca. 1,5 time å kjøre til vårt koselige hotell i Candi Dasa. I dag tar vi det bare rolig, kanskje ta et bad i bassenget og bli kjent med stedet. Hotellet har restaurant der du kan kjøpe mat.

  Overnatting: Nirwana Beach resort, Candi Dasa

  Ankomst Bali - Candi Dasa (FM)
 • DAG 3: Candi Dasa - Utflukt Virgin Beach (F, M)

  Etter frokost kjører vi ut av byen. Første stopp er ved apetempelet. Deretter skal vi besøke en familieeid sjokoladefabrikk – et lite, men unikt sted hvor vi får smaksprøvene i den frodige bakhagen. Deretter skal vi til Balis kanskje best bevarte hemmelighet, den kritthvite lagunestranden Virgin Beach. På veien dit opplever vi den flotte naturen langs havet.

  Vi har god tid på Virgin Beach. Det er mulig å spise lunsj på strandrestauranten og slappe av med en god bok i skyggen. Senere på ettermiddagen beveger vi oss tilbake til vårt resort. Vi samles for en velkomstmiddag på hotellet.

  Overnatting: Nirwana Beach Resort, Candi Dasa

  Candi Dasa - Utflukt Virgin Beach (F, M)
 • DAG 4: Heldagsutflukt (F, L)

  Dette blir en dag full av opplevelser sammen med vår lokale guide. Vi starter med en vandretur i landsbyen Kastala, omgitt av vakre rismarker og med en fantastisk utsikt over Badungstredet. Vi er bedt inn til litt frukt hos en av bøndene midt i rismarken og besøker kanskje en skole på veien. Deretter fortsetter vi gjennom et par kongelige parker, Puri Taman Ujung med en stor fiskedam, og den litt nyere Gangga Park fra 1948. Vi tar et stopp ved den hellige Embukilden. Lunsj på en lokal restaurant.

  I landsbyen Tenganan vernes de tradisjonelle balinesiske tradisjonene godt. Vi får se hvordan lokale kvinner vever de berømte fargerike tekstilene, kamben geringsing, som hevdes å beskytte bærerne mot all ondskap. Man dyrker fremdeles det meste av jorden som felleseie i Tenganan, en tradisjon som stammer fra det 14. århundre. Vi hører mer om dette, og mye mer, mens vi går rundt i landsbyen.

  Overnatting: Nirwana Beach resort, Candi Dasa

  Heldagsutflukt (F, L)
 • DAG 5: Fra Candi Dasa til Ubud via margerittruten (F, L)

  Vi sjekker ut og kjører mot Ubud, øyas kulturelle sentrum (ca. 100 km). Vi kjører via margerittruten med flere fotostopp gjennom landskap preget av markante vulkaner og lysegrønne rismarker, stablet opp langs fjellsidene i dekorative terrasser.

  Første stopp er ved Goa Lawah-stranden, der vi besøker et lite samfunn som utvinner salt av en spesielt høy kvalitet. Prosessen er meget primitiv og krever hardt manuelt arbeid.

  Vi kommer til Besakih-tempelet i skråningen av Agung-fjellet, som også er Balis høyeste vulkan (3 142 moh.). Det store komplekset har ikke mindre enn 24 templer som samlet kalles for Balis Mor Tempel. Dette er et av Balis helligste templer, og sjansen for å oppleve en seremoni her er ganske god.

  Neste stopp ved Kintamani og kratersjøen Danau Batur. På veien ned gjør vi et kort stopp ved Beji-tempelet i byen. Lunsjen inntas i Kintamani med en imponerende utsikt over Batur-vulkanens krater og de maleriske risterrassene. Vi stopper også for å se dyrking av krydder, kakao og kaffe. Vi plukker, lukter og smaker på de forskjellige eksotiske tropiske vekstene. Ankomst Ubud sent på ettermiddagen.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Fra Candi Dasa til Ubud via margerittruten (F, L)
 • DAG 6: Byvandring i Ubud (F, L)

  I dag tar vi en byvandring gjennom Ubuds gater, smug og hemmelige stier. Først et besøk i maleren Gusti Nyoman Lempads atelier. Lempad, som døde i 1978, var en av Indonesias største malere og kjent for bilder med en enorm detaljrikdom - man ser nesten hvert enkelt riskorn på hans vakre bilder. Deretter får vi en kort introduksjon til Ubud-markedet ved et lite tempel til ære for forretningsgudinnen. Tempelet ligger ved inngangen til markedet, og her begynner alle selgere dagen med et lite ritual for å sikre dagens omsetning.

  Vi besøker byens kongepalass i Ubud sentrum og fortsetter til Ubud Water Palace med de mange vakre lotusblomstene. Vi fortsetter ned Jl. Kajeng, som er Balis svar på en "Walk of Fame". Her er det dog ikke Hollywoods stjerner som har satt sitt preg, men kunstnere og innbyggere i den lokale banjaren som har dekorert veien. En banjar er betegnelsen for et religiøst og sosialt fellesskap. Vi kikker innom banjaren, og vi får høre mer om den spennende, men også komplekse samfunnsstrukturen som gjør Bali til et ganske spesielt sted. Neste stopp er hos den lokale maleren, Pak Mangku, som arbeider etter samme prinsipper som den berømte Gusti Nyoman Lempad.

  Vi fortsetter litt ut av byen, gjennom rismarkene til restauranten Sweet Orange. Beliggenheten midt i rismarken gjør sitt til at dette måltidet blir et av dagens høydepunkt.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Byvandring i Ubud (F, L)
 • DAG 7: Ut på tur i natur (F, L)

  I dag tar vi på gode sko for å oppleve den landlige idyllen til fots. Vi skal vandre i lett og rolig tempo (noen trapper) i ca. 2-3 timer langs rismarkene, forbi templer og gjennom landsbyer. Vi betrakter flittige arbeidere - menn og kvinner, som alle bærer de karakteristiske brede, skyggefulle stråhattene, som beskytter hodet mot den skarpe sola. Høstingen foregår for hånd, og de kjegleformede hattene dukker opp og ned i takt med at sigdkniven skjærer seg gjennom plantene. I landsbyene blir vi møtt av blide barn og vinkende, glade koner. Vi spiser lunsj i en landsby med deilig, veltilberedt bondekost.

  Resten av dagen er til fri disposisjon, og de som ønsker kan slappe av ved hotellets basseng.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Ut på tur i natur (F, L)
 • DAG 8: Fri disposisjon (F)

  Det er bare 10 minutter fra vårt hotell til Ubuds hovedgate, Monkey Forest Road. Overalt i Ubud er det spennende kafeer, gallerier, butikker med kunsthåndverk og livlig fra morgen til kveld. Man kan vandre rundt i byen eller leie sykler. Ubud er Balis kunstneriske og religiøse sjel og det er ikke umulig at du vil overvære et eller annet pompøst opptog eller en offerseremoni. Snakk med vår lokalguide dersom du eventuelt vil bestige vulkanen Mount Batur.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Fri disposisjon (F)
 • DAG 9: Matlagingskurs i Bali Baduaya (F, L)

  Dagen starter tidlig med innkjøp på det lokale markedet, hvor vi sammen med profesjonelle kokker håndplukker råvarer og krydder til dagens lunsj.
  På kjøkkenet lærer vi de grunnleggende triksene om tradisjonelle balinesiske retter og er med på å fyre opp i den vedfyrte komfyren. Vi tilbereder tradisjonelle retter helt fra bunnen, og avslutter med en deilig lunsj. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen etter lunsj med magen full av god mat og hodet fullt av morsomme opplevelser.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Matlagingskurs i Bali Baduaya (F, L)
 • Dag 10: Fra Ubud til Sanur (F, L)

  Vi reiser fra Ubud til Sanur etter frokost, men stopper underveis i den sentrale delen av Bali. Første stopp er ved et sølvverksted som eies av familien fra Celuk, en landsby kjent for det beste sølvarbeidet på Bali. Her ser vi noen av de flinke kvinnene som gjennom generasjoner har jobbet med dette kostbare edelmetallet.

  Vi besøker det legendariske Tanah Lot-tempelet som ligger på en liten klippeøy 50 meter fra kysten, bygget i det 16. århundre. Det sagnomsuste tempelet kan besøkes ved lavvann - og vi kan være heldige å se seremonielle prosesjoner vandre ut til klippen med sine hvite klær flagrende i vinden. Neste stopp er ved det autentiske markedet i Tananan. Deretter kommer vi utenfor allfarvei og opplever et stykke hverdags-Bali. På et besøk i Rumah Desa, et tradisjonelt balinesisk hus, blir vi introdusert for balinesisk livsstil og lærer blant annet om den balinesiske kalenderen og hører om horoskoper som lages på palmeblader. I husets kjøkkenhage lærer vi om krydder og ser hvordan det produseres kokosolje – et helt uunnværlig produkt i en balinesisk husstand. Husets eiere lager en deilig lunsj for oss over åpen ild, mens vi plukker opp noen kokketriks og lærer mer om det velsmakende indonesiske kjøkkenet.

  Siste stopp er en liten vandretur ved Jatiluwih, uten sammenligning de mest imponerende risterrassene på Bali og på UNESCOs verdensarvliste. Ankomst om ettermiddagen til strandbyen Sanur.

  Overnatting: Segara Village, Sanur

  Fra Ubud til Sanur (F, L)
 • Dag 11-13: Dager til fri disposisjon (F)

  Frokosten kan inntas hver morgen med den vakre soloppgangen over det Indiske hav … I skyggen under palmene venter solsengene, men vi kan også sykle eller gå tur langs stranden. Det er bare et par hundre meter til byens hovedgate, hvor det også er mange fristende spisesteder og små butikker. I den sørlige delen av byen finner man det interessante tempelet Pura Belanjong, som huser Balis eldste eksempel på skriftspråk på en søyle fra år 913 før vår tidsregning.

  Skumringstimen er spesielt stemningsfull langs stranden, når sollyset forholdsvis raskt svinner hen, samtidig som oljelampene tennes på restaurantene. Lydene forsterkes med mørkets frembrudd og grillsmaken sprer seg fra de mange spesialitetene vi om litt skal velge mellom. Fisk og skalldyr er naturligvis blant ingrediensene i mange retter på menyene her ved havkanten.

  Selv om turistene for lengst har oppdaget Sanur, har byen på en forunderlig måte klart å bevare mye av sin landsbyfølelse med lokalbefolkningens fine hus, små butikker og en lokal avslappet stemning. Det har naturligvis skjedd store forandringer siden noen av Hollywoods berømtheter, blant annet Charlie Chaplin og Barbara Hutton, i 1930-årene ferierte her.

  Om du har lyst til å oppleve mer, har vår lokale guide en rekke forslag til utflukter, som båttur til koralløya Lembongan, dykke-/snorkelturer til Nusa Penida, eller et besøk på skilpaddesenteret hvor et omfattende bevaringsprogram er satt i verk.

  Vi har felles avslutningsmiddag på dag 13.

  Overnatting: Segara Village, Sanur

  Dager til fri disposisjon (F)
 • Dag 14: Hjemreise (F, FM)

  Frokost på hotellet. Vi har nesten hele dagen for siste nytelse av solen, før vi blir hentet for å kjøre til flyplassen. Hjemreise til Norge med et flybytte underveis.

 • Dag 15: Ankomst Norge (FM)

  Ankomst Oslo Gardermoen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Gerd Rossbach
  Gerd Rossbach
  Gerd Rossbach
  Gerd er verdensvant og har mange reiselederoppdrag "over hele verden". Har jobbet som flyvertinne og purser i SAS i 36 år, før hun sluttet med førtidspensjon i 2009 og begynte som reiseleder. Hun er nå stadig på farten og synes det er like spennende med hver tur. I tillegg til opplevelser, synes hun det er både givende og hyggelig å møte nye mennesker og kulturer. For Gerd er det viktig å ta godt vare på gjestene, slik at de vil reise med oss igjen.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bali Denpasar flyplass

Varighet
ca. 19 timer*
Flyselskap
SAS og Singapore Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i København og Singapore.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Bali Denpasar flyplass

Varighet
ca. 20,5 timer*
Flyselskap
Singapore Airlines og SAS

*Inkluderer mellomlanding i Singapore og København 

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

 • Fly t/r Oslo – Bali
 • 3 netter på Nirwana Beach Resort **** m/frokost
 • 5 netter på Jadi Cottage*** m/frokost
 • 4 netter på Segara Village**** m/frokost
 • 7 lunsjer og 2 middager
 • 6 utflukter
 • En formiddag med matlagingskurs
 • Gode, lokale guider
 • Transport iht. program
 • Norsk reiseleder fra avreise Gardermoen
  Ikke inkludert
 • Visum, turistskatt
 • Drikke til måltidene

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 7 550,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Du må ha med pass til Indonesia som er gyldig minst 6 måneder fra den dagen du ankommer Bali. Dette gjelder for norske borgere. Ved ankomst Bali, må man kjøpe visum, det koster 500.000 IDR (ca 350NOK)og kan betales med kort.  Det er også en obligatorisk turistskatt, det koster IDR 150.000 (ca 100NOK) og kan betales med kort. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet. Mer info om dette får de reisende i sine reisedokumenter før avreise.

VAKSINASJON OG HELSE
Det er anbefalt å være oppdatert på vaksineprogrammet med vaksinenen dTP-IPV og Hepatitt A. Drikkevaksinen Dukoral kan anbefales (fåes hos fastlegen). Det anbefales å beskytte seg mot mygg, grunnet denguefeber som kan forekomme. Dessuten at man ikke drikker vannet fra springen. Alle reisende må ha en gyldig forsikring, og forsikringsbevis er anbefalt å ha med på reisen.

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen. 

VALUTA
Valutaen i Indonesia er rupiah(IDR). Kort kan brukes på de fleste hoteller, restauranter og butikker, men ikke på lokale markeder. I alle større byer kan man ta ut lokal valuta.

TIDSFORSKJELL
Bali ligger seks timer før Norge i tid på vinteren og syv timer på sommeren.

SIKKERHET
Bali er i hovedsak et trygt reisemål, og myndighetene har endel synlig sikkerhetsberedskap på offentlig steder. 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

5/9Oslo GardermoenParadisøya Bali15 dagerLedige plasser33 890,-BestillMer informasjon