Skip to main content
Eksotisk reise

Paradisøya Bali

Opplev Bali - fra den avslappede atmosfæren under palmene i Candi Dasa, til kreative Ubud og strandparadiset i Sanur.

På denne reisen får vi en unik innsikt i det lokale balinesiske livet, får oppleve storslåtte templer, frodige risterrasser og en «overdose» av ubeskrivelig naturskjønnhet.

Vår reise begynner med noen dager i den gamle fiskebyen Candidasa, en fredfull krok av Bali som ligger mellom Lombokstredet i sør og fjellene i nord. Her finner man også øyas best bevarte skjulte perle, Virgin Beach.

Reisen går videre inn i hjertet av øyas kunstneriske sjel, i landsbyen Ubud. Det er i Ubud vi for alvor fordyper oss i øyas kulturelle essens, med guidede turer langs hemmelighetsfulle stier og gjennom grønne rismarker. Vi besøker også lokale kunstnere og deltar på et  matlagingskurs for å lære om tradisjonell balinesisk matkultur.

Deretter reiser vi videre til Sanur for avslappende dager ved stranden. Her bor vi lekkert på det familiedrevne resortet som har skapt et tidsriktig og moderne hotell uten å miste den balinesiske uttrykket. Små paviljonger, vannveier, blomster og gamle vakre skulpturer forenes med de tre bassengområdene. Gled deg til å spise en god frokost til den nydelige soloppgangen. 

Dette blir en drømmetur til paradisøya med en herlig kombinasjon av opplevelser og avslapning.

Bali er en øyprovins i Indonesia med et herlig tropisk og varmt klima hele året. Øya er kjent for sin avanserte kultur med dans og musikk, interiør, kunst og håndverk. Vårt program er utformet i samarbeid med lokalkjente ildsjeler, noe som sikrer oss en rekke minneverdige opplevelser av balinesisk kultur, tradisjoner og gjestfrihet med delikate måltider og finurlig kunsthåndverk. Vi inviteres blant annet inn i et tradisjonelt balinesisk hus, hvor vi blir introdusert for den balinesiske livsstilen. I husets kjøkkenhage lærer vi om krydder og ser hvordan det produseres kokosolje – et helt uunnværlig produkt i en balinesisk husstand. Husets eiere lager en deilig lunsj for oss over åpen ild, mens vi plukker opp noen kokketriks og lærer mer om det velsmakende indonesiske kjøkkenet.

Gled deg til
 • Unike opplevelser med lokalkjente
 • Delikate, eksotiske matretter
 • Paradisstrender
 • Balinesisk interiør og kunst

Slik bor du

 • Ramayana Candidasa **** (3 netter)

  Resortet ligger ved havet, omgitt av en nydelig grønn hage med palmer. Stedet har svømmebasseng, egen bar, restaurant og spa-avdeling. Wifi finnes i fellesarealene. Interiøret er typisk balinesisk. Rommene er store og har airconditioning, terrasse, vannkoker, TV, safe og myggnett.

 • Jati Cottage, Ubud*** (5 netter)

  Hotellet ligger grønt og fredfullt til, 10 minutter fra Ubud sentrum. Her har vi utendørs svømmebasseng og restaurant. Vi har superior rom som har airconditioning, balkong/terrasse, minibar, vannkoker, TV og gratis wifi.

 • Segara Village, Sanur**** (4 netter)

  Resortet ligger rett ved stranden og har tre svømmebasseng, bar og restaurant, spa og gratis wifi. Rommene har airconditioning, balkong/terrasse, minibar, safe, vannkoker, TV og hårtørrer.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Norge (FM)

  Reiseleder møter gruppen på Gardermoen. Fly fra Oslo til Bali med flybytte underveis. På flyturen kan vi slappe av og nyte det store utvalget av filmer, musikk og spill, mens personalet serverer mat og drikke.

 • DAG 2: Ankomst Bali - Candi Dasa (FM)

  Bali ligger foran Norge i tid, så vi ankommer ved lunsjtid neste dag. Det tar ca. 1,5 time å kjøre til vårt koselige hotell i Candi Dasa. I dag tar vi det bare rolig, kanskje ta et bad i bassenget og bli kjent med stedet. Hotellet har restaurant der du kan kjøpe mat.

  Overnatting: Nirwana Beach resort, Candi Dasa

  Ankomst Bali - Candi Dasa (FM)
 • DAG 3: Candi Dasa - Utflukt Virgin Beach (F, M)

  Etter frokost kjører vi ut av byen. Første stopp er ved apetempelet. Deretter skal vi besøke en familieeid sjokoladefabrikk – et lite, men unikt sted hvor vi får smaksprøvene i den frodige bakhagen. Deretter skal vi til Balis kanskje best bevarte hemmelighet, den kritthvite lagunestranden Virgin Beach. På veien dit opplever vi den flotte naturen langs havet.

  Vi har god tid på Virgin Beach. Det er mulig å spise lunsj på strandrestauranten og slappe av med en god bok i skyggen. Senere på ettermiddagen beveger vi oss tilbake til vårt resort. Vi samles for en velkomstmiddag på hotellet.

  Overnatting: Nirwana Beach Resort, Candi Dasa

  Candi Dasa - Utflukt Virgin Beach (F, M)
 • DAG 4: Heldagsutflukt (F, L)

  Dette blir en dag full av opplevelser sammen med vår lokale guide. Vi starter med en vandretur i landsbyen Kastala, omgitt av vakre rismarker og med en fantastisk utsikt over Badungstredet. Vi er bedt inn til litt frukt hos en av bøndene midt i rismarken og besøker kanskje en skole på veien. Deretter fortsetter vi gjennom et par kongelige parker, Puri Taman Ujung med en stor fiskedam, og den litt nyere Gangga Park fra 1948. Vi tar et stopp ved den hellige Embukilden. Lunsj på en lokal restaurant.

  I landsbyen Tenganan vernes de tradisjonelle balinesiske tradisjonene godt. Vi får se hvordan lokale kvinner vever de berømte fargerike tekstilene, kamben geringsing, som hevdes å beskytte bærerne mot all ondskap. Man dyrker fremdeles det meste av jorden som felleseie i Tenganan, en tradisjon som stammer fra det 14. århundre. Vi hører mer om dette, og mye mer, mens vi går rundt i landsbyen.

  Overnatting: Nirwana Beach resort, Candi Dasa

  Heldagsutflukt (F, L)
 • DAG 5: Fra Candi Dasa til Ubud via margerittruten (F, L)

  Vi sjekker ut og kjører mot Ubud, øyas kulturelle sentrum (ca. 100 km). Vi kjører via margerittruten med flere fotostopp gjennom landskap preget av markante vulkaner og lysegrønne rismarker, stablet opp langs fjellsidene i dekorative terrasser.

  Første stopp er ved Goa Lawah-stranden, der vi besøker et lite samfunn som utvinner salt av en spesielt høy kvalitet. Prosessen er meget primitiv og krever hardt manuelt arbeid.

  Vi kommer til Besakih-tempelet i skråningen av Agung-fjellet, som også er Balis høyeste vulkan (3 142 moh.). Det store komplekset har ikke mindre enn 24 templer som samlet kalles for Balis Mor Tempel. Dette er et av Balis helligste templer, og sjansen for å oppleve en seremoni her er ganske god.

  Neste stopp ved Kintamani og kratersjøen Danau Batur. På veien ned gjør vi et kort stopp ved Beji-tempelet i byen. Lunsjen inntas i Kintamani med en imponerende utsikt over Batur-vulkanens krater og de maleriske risterrassene. Vi stopper også for å se dyrking av krydder, kakao og kaffe. Vi plukker, lukter og smaker på de forskjellige eksotiske tropiske vekstene. Ankomst Ubud sent på ettermiddagen.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Fra Candi Dasa til Ubud via margerittruten (F, L)
 • DAG 6: Byvandring i Ubud (F, L)

  I dag tar vi en byvandring gjennom Ubuds gater, smug og hemmelige stier. Først et besøk i maleren Gusti Nyoman Lempads atelier. Lempad, som døde i 1978, var en av Indonesias største malere og kjent for bilder med en enorm detaljrikdom - man ser nesten hvert enkelt riskorn på hans vakre bilder. Deretter får vi en kort introduksjon til Ubud-markedet ved et lite tempel til ære for forretningsgudinnen. Tempelet ligger ved inngangen til markedet, og her begynner alle selgere dagen med et lite ritual for å sikre dagens omsetning.

  Vi besøker byens kongepalass i Ubud sentrum og fortsetter til Ubud Water Palace med de mange vakre lotusblomstene. Vi fortsetter ned Jl. Kajeng, som er Balis svar på en "Walk of Fame". Her er det dog ikke Hollywoods stjerner som har satt sitt preg, men kunstnere og innbyggere i den lokale banjaren som har dekorert veien. En banjar er betegnelsen for et religiøst og sosialt fellesskap. Vi kikker innom banjaren, og vi får høre mer om den spennende, men også komplekse samfunnsstrukturen som gjør Bali til et ganske spesielt sted. Neste stopp er hos den lokale maleren, Pak Mangku, som arbeider etter samme prinsipper som den berømte Gusti Nyoman Lempad.

  Vi fortsetter litt ut av byen, gjennom rismarkene til restauranten Sweet Orange. Beliggenheten midt i rismarken gjør sitt til at dette måltidet blir et av dagens høydepunkt.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Byvandring i Ubud (F, L)
 • DAG 7: Ut på tur i natur (F, L)

  I dag tar vi på gode sko for å oppleve den landlige idyllen til fots. Vi skal vandre i lett og rolig tempo (noen trapper) i ca. 2-3 timer langs rismarkene, forbi templer og gjennom landsbyer. Vi betrakter flittige arbeidere - menn og kvinner, som alle bærer de karakteristiske brede, skyggefulle stråhattene, som beskytter hodet mot den skarpe sola. Høstingen foregår for hånd, og de kjegleformede hattene dukker opp og ned i takt med at sigdkniven skjærer seg gjennom plantene. I landsbyene blir vi møtt av blide barn og vinkende, glade koner. Vi spiser lunsj i en landsby med deilig, veltilberedt bondekost.

  Resten av dagen er til fri disposisjon, og de som ønsker kan slappe av ved hotellets basseng.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Ut på tur i natur (F, L)
 • DAG 8: Fri disposisjon (F)

  Det er bare 10 minutter fra vårt hotell til Ubuds hovedgate, Monkey Forest Road. Overalt i Ubud er det spennende kafeer, gallerier, butikker med kunsthåndverk og livlig fra morgen til kveld. Man kan vandre rundt i byen eller leie sykler. Ubud er Balis kunstneriske og religiøse sjel og det er ikke umulig at du vil overvære et eller annet pompøst opptog eller en offerseremoni. Snakk med vår lokalguide dersom du eventuelt vil bestige vulkanen Mount Batur.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Fri disposisjon (F)
 • DAG 9: Matlagingskurs i Bali Baduaya (F, L)

  Dagen starter tidlig med innkjøp på det lokale markedet, hvor vi sammen med profesjonelle kokker håndplukker råvarer og krydder til dagens lunsj.
  På kjøkkenet lærer vi de grunnleggende triksene om tradisjonelle balinesiske retter og er med på å fyre opp i den vedfyrte komfyren. Vi tilbereder tradisjonelle retter helt fra bunnen, og avslutter med en deilig lunsj. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen etter lunsj med magen full av god mat og hodet fullt av morsomme opplevelser.

  Overnatting: Jati Cottage, Ubud

  Matlagingskurs i Bali Baduaya (F, L)
 • Dag 10: Fra Ubud til Sanur (F, L)

  Vi reiser fra Ubud til Sanur etter frokost, men stopper underveis i den sentrale delen av Bali. Første stopp er ved et sølvverksted som eies av familien fra Celuk, en landsby kjent for det beste sølvarbeidet på Bali. Her ser vi noen av de flinke kvinnene som gjennom generasjoner har jobbet med dette kostbare edelmetallet.

  Vi besøker det legendariske Tanah Lot-tempelet som ligger på en liten klippeøy 50 meter fra kysten, bygget i det 16. århundre. Det sagnomsuste tempelet kan besøkes ved lavvann - og vi kan være heldige å se seremonielle prosesjoner vandre ut til klippen med sine hvite klær flagrende i vinden. Neste stopp er ved det autentiske markedet i Tananan. Deretter kommer vi utenfor allfarvei og opplever et stykke hverdags-Bali. På et besøk i Rumah Desa, et tradisjonelt balinesisk hus, blir vi introdusert for balinesisk livsstil og lærer blant annet om den balinesiske kalenderen og hører om horoskoper som lages på palmeblader. I husets kjøkkenhage lærer vi om krydder og ser hvordan det produseres kokosolje – et helt uunnværlig produkt i en balinesisk husstand. Husets eiere lager en deilig lunsj for oss over åpen ild, mens vi plukker opp noen kokketriks og lærer mer om det velsmakende indonesiske kjøkkenet.

  Siste stopp er en liten vandretur ved Jatiluwih, uten sammenligning de mest imponerende risterrassene på Bali og på UNESCOs verdensarvliste. Ankomst om ettermiddagen til strandbyen Sanur.

  Overnatting: Segara Village, Sanur

  Fra Ubud til Sanur (F, L)
 • Dag 11-13: Dager til fri disposisjon (F)

  Frokosten kan inntas hver morgen med den vakre soloppgangen over det Indiske hav … I skyggen under palmene venter solsengene, men vi kan også sykle eller gå tur langs stranden. Det er bare et par hundre meter til byens hovedgate, hvor det også er mange fristende spisesteder og små butikker. I den sørlige delen av byen finner man det interessante tempelet Pura Belanjong, som huser Balis eldste eksempel på skriftspråk på en søyle fra år 913 før vår tidsregning.

  Skumringstimen er spesielt stemningsfull langs stranden, når sollyset forholdsvis raskt svinner hen, samtidig som oljelampene tennes på restaurantene. Lydene forsterkes med mørkets frembrudd og grillsmaken sprer seg fra de mange spesialitetene vi om litt skal velge mellom. Fisk og skalldyr er naturligvis blant ingrediensene i mange retter på menyene her ved havkanten.

  Selv om turistene for lengst har oppdaget Sanur, har byen på en forunderlig måte klart å bevare mye av sin landsbyfølelse med lokalbefolkningens fine hus, små butikker og en lokal avslappet stemning. Det har naturligvis skjedd store forandringer siden noen av Hollywoods berømtheter, blant annet Charlie Chaplin og Barbara Hutton, i 1930-årene ferierte her.

  Om du har lyst til å oppleve mer, har vår lokale guide en rekke forslag til utflukter, som båttur til koralløya Lembongan, dykke-/snorkelturer til Nusa Penida, eller et besøk på skilpaddesenteret hvor et omfattende bevaringsprogram er satt i verk.

  Vi har felles avslutningsmiddag på dag 13.

  Overnatting: Segara Village, Sanur

  Dager til fri disposisjon (F)
 • Dag 14: Hjemreise (F, FM)

  Frokost på hotellet. Vi har nesten hele dagen for siste nytelse av solen, før vi blir hentet for å kjøre til flyplassen. Hjemreise til Norge med et flybytte underveis.

 • Dag 15: Ankomst Norge (FM)

  Ankomst Oslo Gardermoen.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo Gardermoen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bali Denpasar flyplass

Varighet
ca. 19 timer*
Flyselskap
SAS og Singapore Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i København og Singapore.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Bali Denpasar flyplass

Varighet
ca. 20,5 timer*
Flyselskap
Singapore Airlines og SAS

*Inkluderer mellomlanding i Singapore og København 

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 8 450,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Du må ha med pass til Indonesia som er gyldig minst 6 måneder fra den dagen du ankommer Bali. Dette gjelder for norske borgere. Ved ankomst Bali, må man kjøpe visum, det koster 500.000 IDR (ca 350NOK)og kan betales med kort.  Det er også en obligatorisk turistskatt, det koster IDR 150.000 (ca 100NOK) og kan betales med kort. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet. Mer info om dette får de reisende i sine reisedokumenter før avreise.

VAKSINASJON OG HELSE
Det er anbefalt å være oppdatert på vaksineprogrammet med vaksinenen dTP-IPV og Hepatitt A. Drikkevaksinen Dukoral kan anbefales (fåes hos fastlegen). Det anbefales å beskytte seg mot mygg, grunnet denguefeber som kan forekomme. Dessuten at man ikke drikker vannet fra springen. Alle reisende må ha en gyldig forsikring, og forsikringsbevis er anbefalt å ha med på reisen.

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen. 

VALUTA
Valutaen i Indonesia er rupiah(IDR). Kort kan brukes på de fleste hoteller, restauranter og butikker, men ikke på lokale markeder. I alle større byer kan man ta ut lokal valuta.

TIDSFORSKJELL
Bali ligger seks timer før Norge i tid på vinteren og syv timer på sommeren.

SIKKERHET
Bali er i hovedsak et trygt reisemål, og myndighetene har endel synlig sikkerhetsberedskap på offentlig steder. 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.