Skip to main content
Nyhet

Tre sjøer i Nord-Italia - Como, Maggiore og Orta

De norditalienske sjøene har alltid fascinert og lokket besøkende fra hele verden. Det er ikke så rart, med den naturlige skjønnheten, klare og rene vann, og en rekke små, koselige byer med røtter som strekker seg tilbake til middelalderen. 

På denne reisen besøker vi ikke mindre enn tre av disse sjøene. De to berømte og ganske eksklusive Maggiore- og Como-sjøene, men også den lille, uoppdagede perlen, Orta-sjøen, der vi skal bo. Orta by overrasker med sitt svært koselige historiske sentrum, men også med sin vakre beliggenhet på en liten odde ut i sjøen. Rett utenfor Orta ligger øya San Giulio. Fra terrassen på vårt hyggelige hotell kan vi nyte en storslått utsikt over både byen, sjøen og øya.
 

Gled deg til
 • Båtturer på Como- og Maggioresjøen
 • Vin- og grappasmaking
 • Vakkert landskap
 • Tur med kunnskapsrik reiseleder
 • Å bo ved den lille uoppdagede perlen, Ortasjøen

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo med fly til Milano. Vi blir møtt på flyplassen av reiseleder og kjøres i buss til Orta (ca. 1 time). Innsjekk på hotellet og en liten spasertur ned til Orta sentrum. Velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Maggiore-sjøen (F)

  I dag tar vi buss og kjører langs Orta-sjøen og videre til Maggiore-sjøen, hvor vi passerer Verbania og Cannobbio før vi kommer inn i Sveits (husk passet!). Vårt første stopp her er i byen Ascona, en sjarmerende liten by med preg fra både Sveits og Italia. Vi kjører rundt nordspissen av sjøen og når den vakre byen Luino ved lunsjtid, så her tar vi en lengre pause for å nyte byen og spise lunsj på egen hånd. Etter litt kjøring sørover tar vi så en ferge tilbake til Verbania og deretter tilbake til Orta.

 • DAG 3: Como-sjøen (F)

  Dagens mål er Lago di Como, hvor trafikken er sterkt regulert, ikke minst for busser. Vi kjører derfor til den motsatte siden, til byen Varenna, hvorfra vi tar en kort seiltur med rutebåt til Comosjøens perle, Bellaggio. Bellaggio ligger helt ute på spissen av den fjellrike halvøya som deler den sørlige delen av Como-sjøen i to. Vi tilbringer mye av dagen i Bellaggio, før vi seiler tilbake til Varenna og tar bussen tilbake til Orta.

 • DAG 4: Vin- og grappasmaking og de borromiske øyene (F, L)

  Vi starter litt ut på formiddagen og besøker en vin- og grappaprodusent i vinbyen Ghemme. De produserer både Ghemme og Gattinara, de to viktigste røde vinene fra nordlige Piemonte, nesten på nivå med det sørlige Piemontes Barolo og Barbaresco. Vi ser også innom destilleriet deres og lærer om produksjonen av Italias viktigste brennevin, grappa. Deretter nyter vi en aperitiff og en enklere, men deilig lunsj i kjelleren under butikken deres, og smaker på flere av deres egne viner. Vi avslutter med smaking av grappa og likører i baren.

  Ut på ettermiddagen kjører vi langs den sørvestlige kysten av Maggiore-sjøen og kommer til Stresa, hvor vi tar en båttur på sjøen til de tre borromeiske øyene: Isola Madre, Isola Bella og Isola dei Pescatori.

 • DAG 5: Fridag (F)

  Turens fridag. Bruk dagen i hyggelige Orta og ta gjerne den lille rutebåten over til øya San Giulio, hvor det også ligger et par restauranter for en mulig lunsj. Reiseleder har tips.

 • DAG 6: Sanktuariet i Oropa (F, M)

  Dagen står i religionens tegn, da vårt mål er Sanktuariet eller Helligdommen Oropa. Rundt 1.200 moh. lå det en gang en forhistorisk keltisk helligdom, men etter kristendommens utbredelse på 400-tallet, ble det etablert en liten kristen helligdom her oppe. Denne helligdommen har i dag utviklet seg til nesten en liten by for å imøtekomme de mange pilegrimmene som besøker stedet. Særlig i løpet av 1400-, 1500- og 1600-tallet ble det bygget kirker og klostre her. Stedets unikhet ble anerkjent da det ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2003.

  Inne i selve klosterkomplekset finnes det både hotell og flere restauranter og barer, og utsikten fra bussen opp og ned til Oropa er også imponerende. Denne kvelden spiser vi avskjedsmiddag på hotellet.

 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Etter frokost og utsjekk kjører bussen oss tilbake til flyplassen i Milano for retur til Norge på ettermiddagen.

Slik bor du

Hotel La Bussola har en fredelig beliggenhet på en odde i Orta-sjøen, med utsikt over middelalderlandsbyen og San Giulio-øya, og har en hage og et basseng som er sesongåpent (vanligvis fra juni til september). Innen 15 minutters gange oppover kan du nå det religiøse Sacro Monte, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og nedoverbakke - bare 5 minutters gange, når du gamlebyen og eventuelt en båttur til øya San Giulio. 
Alle rom har TV, safe, telefon, minibar, eget bad og gratis wifi.

HOTEL LA BUSSOLA ***
Via Panoramica 24, 28016 Orta San Giulio, Italia 
 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Charlotte Elmroth
  Charlotte Elmroth

  Charlotte Elmroth, eller Lotta som de fleste kaller henne, er født og oppvokst på Ekerö utenfor Stockholm. Etter språkstudier på Stockholms universitet begynte Charlotte å arbeide som reiseleder. Charlotte drømte om å lære seg italiensk og bestemte seg derfor til å flytte til Firenze i Toscana. Det har snart gått 35 år siden hun kom hit og hun har ingen planer på å flytte herfra. I mange år har hjemmet og barna vært hennes første prioritet, men hun har også jobbet som lærer, tolk og oversetter. I de senere år har Charlotte videreutdannet seg, slik at hun nå også jobber som autorisert guide i Firenze. Toscana har blitt Charlottes hjem og regionen har alt hun ønsker seg; en flott natur, et fantastisk landskap, mengder av kunst og historie, god mat og herlige viner! Som autorisert guide får hun mulighet til å vise våre gjester alt det fantastiske som finns i regionene Umbria & Toscana. Hun er en høyt verdsatt og dyktig guide og reiseleder, med stor kjærlighet for Italia.

 • Katarina Sångberg
  Katarina Sångberg
  Katarina Sångberg
  har siden 1989 vært bosatt i Toscana. I bagasjen sin har hun en mastereksamen fra Universitetet i Firenze og en tolklisens. Katarina har jobbet i flere ulike felt, blant annet som tolk for svenske bedrifter og organisasjoner som ønsker å oppdage Italia og som reiseleder. Etter videre utdanning som guide, arbeider Katarina nå også som autorisert guide i Firenze og omegn. Her har hun både byvandringer og visninger av kirker og museer i Firenze og andre byer i området. Selv om Katarina har spesialisert seg på Toscana er hun også velbevandret i Roma og mange andre steder i Italia. Katarinas største interesse er historie og kunst, noe som passer veldig bra sammen med hennes yrke. Vi lærer oss mye av Katarina på våre reiser.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano flyplass

Varighet
ca.2,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano flyplass

Varighet
ca.2,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Milano
 • 6 netter på Hotel La Bussola *** i Orta m/frokost
 • 2 middager på hotellet, inkl. vin og vann
 • Båttur på Maggiore-sjøen og Como-sjøen
 • Besøk og smaking hos vin- og grappaprodusent, inkl. lunsj
 • All transport, utflukter og innganger iht. program
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Italia

Prisen inkluderer ikke:
  Avbestillings- og reiseforsikringTips til guide/sjåfør
  Reiseleder 26. mai er Charlotte Elmroth

  Reiseleder 8. september er Katarina Sångberg

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 2 250,-

Andre tillegg

Dobbeltrom med balkong, tillegg kr 1 000,- pr person

Dobbeltrom/enkeltrom med sjøutsikt, på forespørsel

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

26/5Oslo GardermoenTre sjøer i Nord-Italia7 dagerLedige plasser16 990,-BestillMer informasjon

September 2024

8/9Oslo GardermoenTre sjøer i Nord-Italia7 dagerFå ledige16 990,-BestillMer informasjon