Skip to main content

Julemarked i Zagreb, Kroatia

Det er antagelig ikke julemarked -  Kroatia forbindes med, men i 2016, 2017 og 2018 ble julemarkedet i Zagreb kåret til Europas beste. 

Så snart adventstiden kommer, fylles torg og gater med mat- og salgsboder. Duften av deilig tradisjonell julemat, «julegløgg» kjennes rundt i gater og på torg. Musikk skaper stemning og lokalbefolkning koser seg sammen med turistene og nyter førjulsstemningen.  De utallige julelysene sørger for en magisk julestemning og på de forskjellige julemarkedene kan du handle fristelser og julegaver eller nyte lokale godbiter.

Kroatias hovedstad er som turistmål kommet i skyggen av de vakre byene langs kysten, men denne førjulsstemningen er det nok bare Zagreb som kan tilby.
 

Gled deg til
 • Julemarked med lokale spesialiteter
 • Julebyen Zagreb
 • Gjestfriheten og folkelivet
 • Små lokale kafeer
 • Reiseleder med stor kunnskap

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj

 • DAG 1: Avreise Oslo til Zagreb (M)

  Avreise fra Oslo på formiddagen via Munchen til Zagreb. På flyplassen møtes dere av reiseleder Sonja hvor dere sammen kjører til Hotel International for innsjekk. Reiseleder ønsker å gi dere den første smakebiten på førjulsstemningen i Zagreb og inviterer på en spasertur til parken Zrinjevac ca. 15 min – og besøker et av stedene hvor det er julemarked. Underveis blir det tid til å spise litt på egenhånd. Om kvelden tar Sonja dere med til en lokal restaurant hvor det serveres velkomstmiddag.

  Avreise Oslo til Zagreb (M)
 • DAG 2: Zagreb julemarked med byvandring (F, M)

  Etter frokost spaserer vi inn til sentrum av Zagreb – en fin spasertur hvor reiseleder Sonja forteller om nyere historie og gir tips om ting man kan gjøre på egenhånd. En utmerket måte å bli litt bedre kjent med byen og gruppen. Om man ønsker, kan man betale €.2,- og ta trikken. I sentrum møter vi lokalguiden og vi besøker den øvre bydel eller Gornji Grad. I Zagreb er det 2 bydeler – Kaptol det gamle biskop-sete med byens katedral og Gradec hvor Kroatias parlament ligger, en del av det gamle bytårnet – Kula Lotrscak.
  De fleste juleaktivitetene og bodene ligger i den gamle bydelen. Det blir tid på egenhånd til lunsj og byen har mange lokale restauranter å velge mellom. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd for julegaveshopping. Vi møtes igjen til middag på hotellet vårt.

  Zagreb julemarked med byvandring (F, M)
 • DAG 3: Zagreb julemarked (F, M)

  Etter en nydelig frokost er det tid til å besøke julemarkeder og byens mange koselige barer. Zagreb byr på mange spennende museer fra det nyere Museum for Moderne kunst, Zagreb bymuseum, eller det spesielle museumet – «museumet for brutte relasjoner» (Museum of broken relationships). Reiseleder gir gjerne tips og veiledning i forhold til hver enkelts ønsker og behov. Lunsj på egenhånd før vi om kvelden møtes til felles middag på hotellet.

  Zagreb julemarked (F, M)
 • DAG 4: Hjemreise (F)

  Etter en god frokost kommer bussen og kjører oss tilbake til flyplassen hvor vi tar farvel med reiseleder Sonja. Ankomst Oslo på tidlig kveld

Slik bor du

Hotel International ****
Miramarska Cesta 24, 10000, Zagreb

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Zagreb flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer*
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert en mellomlanding i Frankfurt på ca 1 time.

Turen hjem fra Zagreb flyplass

Varighet
ca.4,5 timer *
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert en mellomlanding i München på ca 1 time.

Tillegg for enkeltrom

kr. 990,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.