Skip to main content

Julemarkeder i Berlin og Dresden - med tog og båt

Julemarkedstradisjonene i Tyskland er noe helt for seg selv! Stemningen, glüwein, julemusikk og god atmosfære, mens man rusler mellom bodene og kjøper alt fra gaver til julemat.  Og kanskje blir det tid til en bratwurst også.

Her starter vi turen med et behagelig cruise og julebord om bord, fra Oslo til Kiel. Videre tar vi det flotte ICE toget til Berlin. Toget «flyter» behagelig gjennom landskapet, med fin utsikt til små byer og landbruksområder som passerer forbi.  Innen ca. 3 timer er vi midt i Tysklands hovedstad og kan nyte julemarkedene på blant annet Gendarmenmarkt. Turen går så videre med tog til kulturbyen Dresden, med Semperoper og et fantastisk julemarked med tradisjoner fra 1434. Fra Dresden tar vi buss til Berlins nye hovedflyplass og flyr hjem til Norge etter en opplevelsesrik julemarkedstur.

Kombinasjon av en avslappende og behagelig reiseform, samt opplevelse av tyske juletradisjoner er fantastisk.

Gled deg til
 • Cruise til Kiel med julebord ombord
 • Togtur fra Kiel til Berlin og Dresden
 • Overnatting på sentrale hotell i både Berlin og Dresden
 • Tradisjonsrike julemarkeder i Berlin og Dresden

Slik bor du

 • MS Color Magic

  Color Magic er et fullverdig cruiseskip som byr på en ekte cruiseopplevelse. Her får man et fantastisk avbrekk fra hverdagen. På Cruise med Color Line får du alt på ett sted: restauranter for enhver smak, romslige, lekre lugarer og aktiviteter for store og små. Spa og trening med panoramautsikt, badeland, casino, livemusikk i rolige omgivelser, disko i flere etasjer og ikke minst flotte, internasjonale musikalshow som ikke koster deg noe ekstra.

 • InterCity Hotel Berlin Hauptbahnhof

  Hotellet ligger meget sentralt i Berlin. Har 412 rom som har god støydemping og er kjent for sin gode frokost med stort utvalg og daglige variasjoner.

 • InterCity Hotel Dresden

  Er lokalisert på motsatt side av gata i forhold til Dresden Hbf. Hotellet har 156 rom og har selvfølgelig restaurant og bar.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo - Kiel med Color Line

  Vi møtes på Color Lines terminal før avgang og sjekker inn på lugarene. Når MS Color Magic legger ut fra Hjortneskaia får vi en behagelig tur utover Oslofjorden hvor vi etterhvert passerer Oscarsborg, deretter Moss og Horten. På kvelden blir det julestemning når det serveres julebord i Grand Buffet. Utover kvelden kan du slappe av i en av salongene med underholdning og show.

  Oslo - Kiel med Color Line
 • DAG 2: Kiel - Berlin

  Etter en god natts søvn serveres det frokost i Grand Buffet før vi ankommer Kiel kl. 10.00. For de som er tidlig oppe så kan du også få med at vi passerer under Storebeltbroen på vei mot Kieler bukten.

  Vi tar bagasjen og spaserer bort til Kiel Hbf – jernbanestasjonen i Kiel, hvor vi skal ta InterCityExpress toget direkte til Berlin HBF – hovedbanegård. En tur på ca 3 timer. Vi sitter behagelig på et av Tysklands mest moderne tog, som suser gjennom landskapet mot Hamburg og deretter direkte til Berlin. Underveis kan du ta en tur i spisevognen, hvor det er bordservering og du kan kjøpe deg litt mat eller et glass vin og nyte utsikten mens toget passerer gjennom Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern.

  På ettermiddagen ankommer vi Tysklands hovedstad Berlin. Vi spaserer bort til Intercity Hotel Berlin Hauptbahnhof, som ligger bare noen få meter fra inngangen til Berlin HBF. Etter innsjekk kan man ta seg en liten tur ut på egenhånd om man ønsker det. Kun 5 minutter gangavstand til Riksdagsbygningen eller om du vil gå litt lenger er det ca. 10 minutter til Brandenburger Tor, så du bor sentralt på dette 4 stjerners hotellet. På kvelden spiser vi en god middag på hotellet.

  Kiel - Berlin
 • DAG 3: Berlin - sightseeing og julemarkeder

  Etter frokost er det tid for sightseeing i Berlin. Vi får mye informasjon om byen og får se de mest kjente stedene som Riksdagen, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz og ikke minst en rekke julemarkeder som man kan besøke senere på dagen. Alle får et reisebevis, slik at de som ønsker det kan benytte alt av kollektivtransport (buss, U-ban, S-Bahn) til å ta seg rundt til de forskjellige julemarkedene.

  Reiselederen tar med de som ønsker det til bl.a julemarkedet på Gendarmenmarkt. Kanskje vil man gjøre noen julegavekjøp i noen av de mange kjøpesentrene.

  I kveld er det middag på egenhånd. Men dersom noen ønsker å gå ut å spise sammen med reiseleder, er det mulig.

  Berlin - sightseeing og julemarkeder
 • DAG 4: Berlin - Dresden

  Etter frokost tar vi InterCity toget fra Berlin HBF til Dresden HBF – en tur på ca. 2 timer. Turen går gjennom Brandenburg og til slutt Sachsen, hvor Dresden er delstatshovedstad. Byen har en flott bykjerne, som etter fullstendig nedbombing på slutten av 2.verdenskrig, er bygget opp igjen og blitt en av Europas mest sjarmerende bysentrum.
  Fra Dresden HBF spaserer vi bort til Intercity Hotel Dresden****, hvor vi skal bo de neste 2 nettene.

  Fra hotellet er det kort avstand til shopping området med gågater. For å komme inn til gamlebyen med Frauenkirche, Semper Opera og slottet, er det ca. 15 minutters spasertur. På kvelden serveres det middag på hotellet.

  Berlin - Dresden
 • DAG 5: Dresden - sightseeing og julemarked

  I dag spiser vi en deilig frokost, før vi starter med sightseeing delvis til fots og delvis med buss. På turen får vi se alle de kjente stedene i Dresden samt et overblikk over hvor julemarkedene er. På ettermiddagen skal vi nyte det historiske julemarkedet i Dresden, med en historie fra 1434. Markedet har faktisk blitt arrangert sammenhengende i nesten 590 år og er det eldste i Tyskland.
  Dresden er en trivelig by å spasere i. Her finnes mange små kafeer og restauranter som det er fristende å besøke. Det vil også være mulig å få med seg en forestilling i Semper Opera, men her har vi foreløpig ikke fått programmet (ikke inkludert i prisen). Også i Dresden er det fri transport på buss og trikk, slik at dersom man vil, kan man ta seg rundt i byen på egenhånd. På kvelden er det middag på egenhånd.

  Dresden - sightseeing og julemarked
 • DAG 6: Dresden - Berlin - Oslo

  Etter frokost blir det litt tid til å gjøre de siste innkjøpene i Dresden og evt. et besøk på julemarkedet, før vi midt på dagen reiser til Berlin og fortsetter hjem med Norwegian på kvelden.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen hjem fra Berlin flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom kr. 2.700,- pr. person

 

Lugarene er 3-stjerners og ligger på dekk 8-11. Promenadegaten & ombordstigning er på dekk 7. Priser på ytterligere oppgraderte lugartyper ved forespørsel. 

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov underveis på turen må opplyses om ved påmelding.