Skip to main content

Kroatias beste - - med Split og Dubrovnik

Den kroatiske Dalmatiakysten går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger. Bli med oss på denne spennende reisen til Kroatias virkelige høydepunkter, hvor vi også får med oss historiske Mostar i Bosnia Hercegovina. 

Vi bor først noen netter i koselige Trogir. Herfra besøker vi Split med sin spennende kombinasjon av gammelt og nytt, samt byene Sibenik og Priomosten. Turen avsluttes i Dubrovnik, kjent for sin flotte bymur, nydelige strender og fantastiske fiskerestauranter. På vei til Dubrovnik kjører vi inn i Bosnia-Hercegovina og får oppleve den kjente broen i Mostar. En dag blir det utflukt til fiskerlandsbyen Cavtat.

Denne reisen er spekket med historie og opplevelser – mange av stedene vi besøker er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Bli med på en sosial, hyggelig og lærerik tur til vakre Kroatia!
 

Gled deg til
 • Den vakre Dalmatiakysten
 • Byvandring i historiske Split, Sibenik og Dubrovnik
 • Å bo fasjonabelt i UNESCO-byen Trogir
 • Å oppleve broen i Mostar
 • Å reise med en dyktig, lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Trogir: Hotel Brown **** , 4 netter

  Duhanka-bygningen fra slutten av 1800-tallet var opprinnelig et lager for tobakkshandelen på den dalmatiske kysten. Bygningen er renovert i et modernistisk design av Saar Zafir. Brown Beach House Hotel ligger rett ved sjøen og har et basseng med solterrasse, restaurant, bar og gratis wifi.

  Alle rom har airconditioning, minibar, safe, flatskjerm-TV, bad med badekar eller dusj, badekåper og tøfler. Det er også et treningsstudio og en spa-avdeling på hotellet. Bruk av treningsstudioet, badstuen, innendørs boblebad og tilgang til avslappingsområdet er gratis for hotellets gjester. Det samme er solsenger, parasoller og håndklær ved bassenget.

 • Dubrovnik: Grand Hotel Park ****, 3 netter

  Grand Hotel Park ligger på halvøya Lapad i Dubrovnik, kun 100 meter fra stranden. Hotellet har et stort utendørsbasseng, et moderne spa-område med innendørsbasseng og restauranter. Gratis wifi og tilgang til spa-senter med treningsstudio, badstuer og tropiske dusjer.

  Alle rom har airconditioning, minibar, safe, satellitt-TV og bad med badekar eller dusj og badekåper.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst Split/Trogir (M)

  Vi ankommer Split flyplass og blir møtt av reiseleder. Sammen kjører vi i en halvtimes tid med buss til Trogir og sjekker inn på vårt flotte hotell. Så tar vi bena fatt og rusler inn til Trogirs gamleby for å gjøre oss litt kjent i den koselige byen. Felles middag på en lokal restaurant.

  Ankomst Split/Trogir (M)
 • DAG 2: Split (F, L)

  Etter frokost tar bussen oss til Dalmatias hovedstad Split. Byens sjarmerende gamle bykjerne vokste frem rundt keiser Diokletians store romerske palass – et av de største og best bevarte palassene fra romertiden. Palasset er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her får vi en omvisning i de mest interessante delene. Vi går så til Vestibulen og har inngang i Split katedral som Diokletian opprinnelig bygde som sitt eget mausoleum.

  Etter omvisningen spiser vi felles lunsj og har litt fritid før vi reiser tilbake til Trogir. Middag på egen hånd, men reiseleder gir gjerne forslag til hvor man kan spise.

  Split (F, L)
 • DAG 3: Trogir – Sibenik – Primosten (F, L)

  Etter frokost kjører vi nordover til byen Sibenik. Byen ligger ved utmunningen av Krka-elva og nevnes historisk første gang i 1066 i et brev fra den kroatiske kongen Peter Kresimir IV. Byens mest kjente symbol er katedralen St. Jakob som ble oppført på UNESCOs liste i 2000 – et fantastisk byggverk i hvit kalkstein fra 14-1500-tallet med en karakteristisk dekorasjon av ansikter på utsiden av kirken.

  Vi tar en kaffepause før vi kjører videre mot halvøya Primosten der vi skal besøke en gammel prestegård - Jurlinovi dvori. Her spiser vi peka til lunsj - tilberedt på tradisjonelt vis. Dette er en type klokke/fat med kjøtt og poteter som tilberedes over ild. Gården er fra 1700-tallet og fungerer i dag som både prestegård og etnografisk museum. Før vi kjører tilbake til Trogir går vi en liten tur gjennom byen Primosten, nok en vakker perle ved Adriaterhavet. Middag på egen hånd i Trogir.

  Trogir – Sibenik – Primosten (F, L)
 • DAG 4: Fridag i Trogir (F, M)

  Frokost på hotellet. I dag kan du bli med reiseleder inn til byens sentrum. Her rusler vi rundt til fots og blir kjent i Trogirs gamleby. Trogir by ble i 1997 oppført på UNESCOs verdensarvliste og er verdt å gjøre seg bedre kjent i, Vi ser katedralen St. Laurentius, de fantastiske palassene fra byens adelsfamilier fra forskjellige epoker og byens loggia.

  Lunsj på egen hånd og felles middag på hotellet.

  Fridag i Trogir (F, M)
 • DAG 5: Split – Mostar - Dubrovnik (F, M)

  Etter en tidlig frokost er det tid for å pakke bagasjen og forlate vakre Trogir for denne gang. Vi kjører inn i Dalmatia-regionens innland, forbi Dugopolje, for etter hvert å krysse grensen inn i Bosnia-Hercegovina. Vi passerer Posusje og Siroki Brijeg og kommer etter hvert fram til byen Mostar, hvor det mest berømte symbol er broen, bygget midt på 1500-tallet av ottomanerne. Den opprinnelige broen ble bombet i 1995, men gjenoppbygd i 2004 og ble dermed tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Vi krysser broen og Neretva-elven og gjør en byvandring i den orientalske delen av Mostar. Etter byvandringen og felles lunsj blir det litt tid på egen hånd. Vi forlater Mostar for å returnere til Kroatia.

  Vi kommer til hotellet i Dubrovnik tidlig om kvelden. Etter innsjekking blir det middag på hotellet.

  Split – Mostar - Dubrovnik (F, M)
 • DAG 6: Dubrovnik (F, L, M)

  Etter frokost tar vi enten lokalbussen eller spaserer inn til Dubrovniks historiske sentrum for en byvandring med vår lokale guide. Dubrovnik kan nesten betraktes som et levende museum og vi kommer på turen til å gå gjennom den kalksteinsbelagte hovedgaten Stradun, Rektorpalasset og katedralen. Vi spiser felles lunsj før vi får litt tid på egen hånd – reiseleder kommer gjerne med gode tips, som f. eks en spasertur på bymuren eller taubane til fjellet Srdj. Middag på hotellet.

  Dubrovnik (F, L, M)
 • DAG 7: Fridag i Dubrovnik (F, M)

  Etter en deilig frokost er hele dagen fri til egne aktiviteter. Reiseleder gir forslag til aktiviteter til dem som ønsker tips.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Fridag i Dubrovnik (F, M)
 • DAG 8: Cavtat, hjemreise (F)

  Etter frokost har vi litt fri før vi sjekker ut av hotellet og kjører buss til Cavtat, rett sør for Dubrovnik. Cavtat er en liten fiskerlandsby som har beholdt sin sjarm. Her er det mulig å ta en kaffe på strandpromenaden eller kanskje et bad i sjøen. Vi besøker den berømte kroatiske kunstneren Vlaho Bukovacs hjem fra 1800-tallet, i dag et museum. I tillegg til de fantastiske bildene av Bukovac viser museet hvordan et gammelt hus i Cavtat ser ut innenfra.

  Vi spiser litt på egen hånd før vi blir kjørt videre til flyplassen for hjemreise tilbake til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Sonja Kotur Lovrekovic
  Sonja Kotur Lovrekovic
  Sonja Kotur Lovrekovic
  Vår dyktige reiseleder Sonja er opprinnelig dansk, men siden 1994 har hun jobbet som reiseleder og reisearrangør i Kroatia. Historie og kunst er hennes store kjærlighet, og hun går ofte i teateret for å se opera og ballett. Sonja har inngående kjennskap til landene som inngikk i det tidligere Jugoslavia, deres historie og kultur. «Utover å elske det jeg jobber med, så er jeg glad i mennesker! Ethvert nytt menneske jeg møter er en berikelse i livet. Jeg er avslappet, men har samtidig full kontroll og overblikk. Mine gjester kan lene seg tilbake og nyte reisen».

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Når det gjelder bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Split flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Dubrovnik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Split//Dubrovnik-Oslo
 • 4 netter på 4* hotell i Trogir
 • 3 netter på 4* hotell i Dubrovnik
 • 7 frokoster på hotellene
 • 5 middager
 • 3 lunsjer
 • All transport, utflukter og innganger iht. program
 • Skandinavisk reiseleder fra ankomst
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips, øvrige måltider og drikke

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 4 350,-

 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2024

23/4Oslo GardermoenKroatias beste - Split og Dubrovik8 dagerFå ledige19 950,-BestillMer informasjon