Skip to main content
Unike opplevelser

Svanesjøen og La Boheme - - i Zagreb og Ljubljana

Opplev to land, to hovedsteder og to klassiske musikalske opplevelser.

Høydepunktene på vår reise blir Tsjajkovskij «Svanesjøen» på Det kroatiske nasjonalteater i Zagreb og Puccinis mesterverk «La Boheme» på Opera Balet Ljubljana.

Det blir hvitt og vakkert med to akter av den klassiske balletten over alle - Svanesjøen, til Tsjajkovskijs enestående musikk. Puccinis sans for musikalske detaljer, illustrasjon og uttrykk gjør at La Boheme betraktes som en av de mest berømte operakomposisjoner gjennom tidene.

Kroatias hovedstad Zagreb er full av kultur og skjønnhet. I den romantiske gamlebyen går vektere fremdeles runden ved solnedgang og tenner gatens gasslykter. Slovenias hovedstad Ljubljana er som en sjarmerende landsby med små og fargerike hus, blomsterkasser med fargerike blomster og arkitekturstiler som gir et innblikk i byens lange historie.

Vår erfarne reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic tar oss med på flotte og autentiske opplevelser.

Gled deg til
 • Ballettforestillingen Svanesjøen
 • Operaforestillingen La Boheme
 • Lokalkjent reiseleder
 • Kulturbyen Zagreb og sjarmerende Ljubljana
 • Interessant historie og kultur i to hovedsteder

Slik bor du

 • Hotel Dubrovnik, Zagreb ****

  Flott hotel som ligger sentralt i Zagreb og i gangavstand til det fleste attraksjoner og shoppingområde. Hotellet har SPA-avdeling med forskjellig tilbud på massasjer, treningsrom og egen restaurant, samt bar.

  Hotellet har 222 komfortable rom med elegant og lun innredning og gratis wifi.

 • City Hotel, Ljubljana ***

  Hotellet ligger sentralt i bysentrum av Ljubljana, med korte avstander til attraksjoner, severdigheter, lokalerestauranter og shoppingområde.
  Rommene er nyrenoverte med en smakfull historisk dekor på veggene og romslige bad. Det er treningsfasiliteter på hotellet samt restaurant, bar og en terrasse med utsikt til vakre Ljubljana slott.
  Hotellet har 207 rom.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Zagreb flyplass på ettermiddagen. Her møter vi reiseleder Sonja og bussen som kjører inn til Hotel Dubrovnik i sentrum av Zagreb, hvor vi sjekker inn. Deretter er det middag på en lokal restaurant.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Zagreb - Svanesjøen (F, M)

  Etter frokost blir det byvandring i Zagreb med lokale guide. Etter byvandringen blir det litt tid på egen hånd samt tid til å kjøpe seg lunsj på en av de mange restaurantene. Reiseleder er gjerne behjelpelig med råd. Vi spiser felles middag før vi går til Det kroatiske nasjonalteateret.

  Kroatias Nasjonalteater i Zagreb, til vanlig kalt HNZ Zagreb er både teater-, opera- og ballettscene. Den eies og drives av det kroatiske kulturdepartementet. Teateret er utviklet fra det første byteateret som ble oppført i 1836. I 1860 fikk det status som nasjonalteater og i 1895 ble den nye teaterbygningen innviet av den østerrikske-ungarske keiseren Frans Josef I.

  Om kvelden skal vi nyte ballettforestillingen «Svanesjøen» med Tsjajkovskijs fantastiske musikk.

  Zagreb - Svanesjøen (F, M)
 • DAG 3: Zagreb - Ljubljana - La Boheme (F, M)

  Etter frokost tar vi farvel med Kroatias hovedstad og setter kursen nordvest mot hovedstaden i Slovenia. Turen tar i overkant av to timer gjennom varierende og vakkert kulturlandskap. Slovenia har en overraskende stor andel skog og landskapet ligger relativt høyt, noe som gjør at det finnes mange dyktige skiløpere i Slovenia.

  Etter ankomst Ljubljana sjekker vi inn på hotellet, før vi starter med sightseeing i denne interessante byen. Slovenias hovedstad har ca. 280.000 innbyggere og er en av Europas minste hovedsteder. Etter sightseeingen blir det tid på egen hånd.

  Felles middag på lokal restaurant før vi går til teateret og får oppleve Puccinis vakre opera La Boheme med tema fra livet til parisiske bohemer, fulle av håp og drømmer, gleder og skuffelser.

  Zagreb - Ljubljana - La Boheme (F, M)
 • DAG 4: Ljubljana (F, M)

  Etter frokost er dagen til fri disposisjon til å utforske byen på egen hånd. Dersom noen ønsker det blir reiseleder med på en tur opp til Ljubljana Slott, som ligger vakkert til oppe på en høyde i byen. Slottet ble opprinnelig bygget som en festning på 1100-tallet. Om kvelden spiser vi felles middag.

  Ljubljana (F, M)
 • DAG 5: Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for transport til flyplassen i Zagreb og hjemreise til Norge.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Zagreb flyplass

Varighet
ca. 6,5 timer*
 Flyselskap
Polish Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert en mellomlanding i Warsawa.

Turen hjem fra Ljubljana flyplass

Varighet
ca. 6 timer* 
Flyselskap
Polish Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

* inkludert en mellomlanding i Warsawa.

Tillegg for enkeltrom

kr 2 150,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.