Skip to main content
5-stjerners reise

Tones Egypt - - med elvecruise på Nilen

Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og om bord på et av Nilens beste skip.

Vår ferd starter i Luxor med en ukes flott elvecruise på Nilen. Vi fortsetter til Kairo og besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og det Egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek og det verdenskjente Abu Simbel som ble flyttet i en storstilt operasjon på 1960-tallet. Abu Simbel er noe av det mest unike vi finner i Egypt og helt ulikt alt annet vi opplever.

Opplevelsene står i kø; vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke ombord. 

Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i.

"Luxortempelet i mørket var magisk, båtturen i Aswan var flott, besøket i den Nubiske landsbyen en opplevelse og cruiset på Nilen helt uforglemmelig. Alt i alt en fantastisk eventyrreise for de som er interessert i historie og kultur. Reiseleder, Tone, er meget profesjonell og kunnskapsrik." Gjest fra reise mars 2022
Denne reisen får 9,6 av 10 poeng fra våre gjester!

Gled deg til
 • En ukes elvecruise på Nilen
 • Pyramidene i Giza, Sakkara og Sfinxen
 • Karnak-tempelet og Luxortempelet
 • Faraogravene i Kongenes dal
 • Slående naturlandskap
 • Dyktig og lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Le Meridien Cairo airport *****

  Flott hotell ved flyplassen, med svømmebasseng, restaurant og gratis wi-fi.

 • MS Acamar

  MS Acamar (tidligere MS Amarco) er en luksuriøs båt som har blitt kåret til Nilens beste skip blant flere hundre andre elvecruisebåter. Skipet har nydelig mat, komfortable lugarer, et lite spa med mulighet for massasje samt et flott soldekk med et lite basseng. Alle lugarene er utvendige med aircondition, minibar, minisafe, hårtørker,TV og telefon. Det er wifi ombord mot en kostnad.

 • Steinberger Pyramids hotel *****

  Steinberger Pyramids hotel ligger 3 km fra pyramidene i Giza og har restaurant, bar og et flott utendørs bassengområde. Alle rommene har A/C, balkong, safe, TV, minibar og gratis wi-fi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Avreise fra Gardermoen via Istanbul med ankomst Kairo om kvelden. Transport fra flyplassen til hotellet. Vi sjekker inn på Hotel Le Meridien som ligger i flyplassområdet.

 • DAG 2: Luxor (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til det enorme basarområdet Khan al Khalili – en opplevelse for alle sanser. Her finner du alt fra vakre skjerf og sjal til trearbeider, kobber, gull, sølv, klær og sko. Det var også her den egyptiske forfatteren Naguib Mahfouz skrev Kairo-triologien. Mahfouz var den første arabiskspråklige forfatter som fikk Nobels litteraturpris. Vi fortsetter til flyplassen i Kairo og sjekker inn til Luxor. Lunsj for egen regning på flyplassen. Etter ankomst til Luxor ankommer vi skipet, sjekker inn og kommer i orden. På kvelden nyter vi en deilig middag om bord

 • DAG 3: Luxor–Esna–Edfu (F, L, M)

  Vi nyter en deilig frokost og en rolig formiddag. Det blir lunsj ombord på skipet før vi kaster loss og seiler mot Esna. Resten av dagen kan du slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Landskapet er fascinerende, grønt og frodig nær elven, med ørkenen rett bak. Vi ser hvordan folk lever og bor i Nildalen, hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene og kvinnene som vasker klær, kopper og kar i elven. Om ettermiddagen ankommer vi slusen i Esna. Det er ofte mange båter som skal passere, så dette kan ta litt tid. Det blir imidlertid aldri kjedelig, da kjøpmennene i Esna kommer roende ut til cruisebåtene med sine flytende forretninger og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Når vi har kommet gjennom slusen, fortsetter vi til Edfu hvor skipet legger til for natten.

  Luxor–Esna–Edfu (F, L, M)
 • DAG 4: Edfu–Aswan (F, L, M)

  Om morgenen besøker vi falkeguden Horus sitt tempel i Edfu. Dette er et av Egypts vakreste og best bevarte templer, bygget under den hellenistiske perioden. Et svært interessant tempel som inneholder fantastiske relieffer av det man kaller for verdens første tegneserie. Vi seiler videre mot Aswan, og etter en deilig lunsj kan man slappe av på soldekket og nyte inntrykkene mens dagliglivet langs breddene går sin gang. Her er det en vakker natur med ørken, landsbyer og palmeskog. Ankomst Aswan om kvelden.

  Edfu–Aswan (F, L, M)
 • DAG 5: Aswan (F, L, M)

  Aswan kalles Egypts vakreste by og har et fascinerende landskap. På den ene siden av Nilens bredd strekker ørkenen seg helt ned til elven med sine gule sanddyner. På den andre siden av elven finner vi Aswan med promenadegaten langs Nilen. Dagen starter med besøk i området rundt Aswan.Vi får blant annet se og høre hvordan man kunne løfte og flytte de enorme granittblokkene uten dagens verktøy, til ulike templer og graver rundt i landet.
  Lunsj om bord. Vi nyter en avslappende ettermiddag ved å seile på Nilen i en felucca, en tradisjonell seilbåt som har trafikkert på Nilen i alle tider. Vi besøker den botaniske hagen, som er et vakkert anlegg på Lord Kitcheners øy i Nilen. Vi vandrer gjennom anlegget, ser på de vakre plantene som er hentet fra hele verden og nyter freden i denne grønne oasen. Vi fortsetter i motorbåt ut i naturreservatet, ser det flotte landskapet og nyter fuglelivet, her hvor mange av Skandinavias trekkfugler samles om vinteren.

  Aswan (F, L, M)
 • DAG 6: Fri eller valgfri utflukt til Abu Simbel med fly (F, L, M)

  Formiddagen fri til egne aktiviteter eller bli med på valgfri utflukt til fantastiske Abu Simbel.

  Lunsj om bord. Om ettermiddagen skal vi oppleve et unikt «hjemme hos besøk» hos en nubisk familie som er venner av Tone. Familien har gjennom flere år forsøkt å bygge ett lite museum over nubiernes historie og dyrelivet i området. Vi får se deres lille museum, høre om nubiernes tradisjoner, se dyre- og fiskeliv i området samt ulike bergarter.

  Valgfri utflukt til Abu Simbel: kr 3.850,- (minimum 7 deltakere)
  Det er mulighet til å være med på en valgfri halvdags utflukt til fantastiske Abu Simbel, det berømte tempelet som ligger helt syd i Egypt, bare noen mil i fra grensen til Sudan. Vi flyr med rutefly på morgenen tur-retur Aswan. Abu Simbel ble bygget av Egypts mektige farao Ramses II, til minne om seg selv og sin hustru Nefertari. Tempelet ble flyttet i en storstilt operasjon i forbindelse med byggingen av den store demningen i Aswan. Dette førte til at vi fikk Nasser-sjøen som i dag ligger over størstedelen av Nubias sivilisasjon. For å redde tempelet ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon med UNESCO, egyptiske myndigheter og mange svenske firmaer. Templet er verdenskjent og det er helt fantastisk å oppleve dets unike historie der det ligger vakkert til ved bredden av Nasser-sjøen. Templet er hugget inn i fjellet slik at solen to dager i året står opp og skinner inn gjennom døren og lyser opp det innerste rommet i tempelets aller helligste rom. Det skjer på Ramses II sin fødselsdag og kroningsdag. Ypperlig ingeniørkunst gjort for nesten 3 500 år siden. Vår tids ingeniører satte det sammen slik at fenomenet er forsinket med 1 dag.

  Fri eller valgfri utflukt til Abu Simbel med fly (F, L, M)
 • DAG 7: Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor (F, L, M)

  Tidlig morgen seiler vi mot Kom Ombo og vi besøker Kom Ombo-tempelet som ligger vakkert til ved Nilens bredder. Vi vandrer opp til tempelet som er dedikert til to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Templet har en spennende del som viser oss de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap og de redskaper som ble brukt på denne tiden. Seilasen fortsetter mot Luxor som vi ankommer sen kveld. Dagen kan nytes på skipets soldekk mens vi ser de vakre omgivelsene passere.

  Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor (F, L, M)
 • DAG 8: Luxor (F, L, M)

  Vi nyter en rolig formiddag om bord før vi etter tidlig lunsj besøker vestbredden og Kongenes dal, dronning Hatshepsuts dødstempel og Memnon-kolossene. I Kongenes dal ser vi de utroligste gravkamre som er cirka 3500 år gamle, fortsatt med de mest fantastiske farger. Det var her Howard Carter fant farao Tut Ankh Amons grav i 1922. De fantastiske skattene som ble funnet i gravene, er i dag utstilt på Det egyptiske museum i Kairo. Dronning Hatshepshut styrte Egypt i siste halvdel av 1400-tallet f.Kr. Hennes dødsstempel ble bygget av arkitekten Senmut, som sies å ha vært hennes elsker. Bygget er det eneste tempelet i den egyptiske historien som er bygget i tre etasjer, det ser ut som et moderne bygg fra vår tid.

  Før middag besøker vi Luxor-templet vakkert opplyst på kveldstid. Lunsj og middag om bord på skipet.

  Luxor (F, L, M)
 • DAG 9: Luxor - Kairo (F, L)

  Vi sjekker ut fra skipet og flyr fra Luxor til Kairo. Vi kjører inn til byen hvor vi spiser felles lunsj. Etter lunsj går ferden videre til Det egyptiske museet, som huser verdens største samling av antikke funn med mer enn hundretusen ulike gjenstander. Her finnes historiske skatter fra hele Egypts historie, mumier, statuer, møbler, smykker, klær med mer. Vi får en guidet vandring gjennom de ulike delene av museet. Vi sjekker inn på vårt hotell i Giza i området ikke langt fra de store pyramidene.

  Luxor - Kairo (F, L)
 • DAG 10: Fridag eller valgfri utflukt til Alexandria (F)

  Dagen fri til egne aktiviteter eller bli med på valgfri utflukt til antikkens hovedstad Alexandria.

  Valgfri utflukt: Alexandria - inkl lunsj, pris kr 990,- pr person (minimum 12 deltakere)
  Dagstur til Alexandria, som ligger ved Middelhavet, cirka 25 mil nordvest for Kairo. Byen ble grunnlagt av Alexander den store etter hans inntog i Egypt i år 332 f.Kr. Byen ble den nye verdens hovedstad, samt kultur- og læresenter i den hellenistiske verden. Vi besøker blant annet de romerske katakombene som strekker seg over tre nivåer under jorden. Vi spiser lunsj på en fiskerestaurant ved havnen før vi får en omvisning i det spektakulære biblioteket som er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Det opprinnelige biblioteket var i sin tid verdens største med hundretusener av papyrusruller. Et besøk her er uforglemmelig. Retur til hotellet om ettermiddagen.

 • DAG 11: Sakkara og Giza (F, L)

  De mektige faraoene viste frem sin store rikdom og makt gjennom oppføringen av pyramidene. I dag skal vi besøke Sakkara, her finner vi de eldste pyramidene og gravene i Egypt. Det blir også besøk i den mektige vesiren Mererukas grav. Dette er en av de aller vakreste gravene fra det gamle rikets tid med mange rom og flotte relieffer fra datidens Egypt. Graven stammer fra perioden ca. 2340 f.Kr. Her skal vi se på farao Zosers gravkompleks med den kjente trappetrinnpyramiden, som også er verdens eldste steinbygning.

  Etter lunsj fortsetter turen til Giza, hvor vi ser de tre mest kjente pyramidene. Kheops-pyramiden, som er den eneste gjenværende av verdens syv underverker, ble bygget til farao Kheops for ca. 4 500 år siden. Vi får se og høre mer om den gamle kulturen, om hvordan og hvorfor man tror at disse fantastiske og enorme byggverkene ble bygget. Vi fortsetter ned til den mytiske Sfinxen som har en løves kropp og et menneskes hode.

  Sakkara og Giza (F, L)
 • DAG 12: Hjemreise (F, FM)

  Avreise fra Kairo på morgenen, via Istanbul. Ankomst Oslo på ettermiddagen.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Kairo flyplass

Varighet
ca. 8 timer*
Flyselskap
Turkish airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 1,5 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Kairo flyplass

Varighet
ca. 8 timer*
Flyselskap
Turkish airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 1,5 time.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 8 450,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Dagstur til Abu Simbel, inkludert fly tur/retur - kr. 3 850,-
Dagstur til Alexandria - kr. 990,-

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Pass/visum

Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være gyldig i inntil seks måneder etter hjemkomst. Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt. Visum som fås ved ankomst i Egypt er inkludert i prisen på denne reisen, med mindre innreisebestemmelser endrer seg innen avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Kairo 18 / 9 18 / 9 22 / 12 27 / 15 32 / 18 34 / 20 34 / 22 33 / 22 32 / 20 28 / 20 23 / 14 19 / 10
Aswan 23 / 9 26 / 10 30 / 14 35 / 19 38 / 22 41 / 25 41 / 26 40 / 25 39 / 20 36 / 20 29 / 15 24 / 11
Alexandria 17 / 9 17 / 9 20 / 11 24 / 14 26 / 17 27 / 19 30 / 22 31 / 22 28 / 21 26 / 17 23 / 14 18 / 10

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.