Skip to main content

Sør-England - - i Shakespeares fotspor

Det er ikke rart at det sørlige England omtales som en sann juvel. Området har utallige skatter å vise frem og på denne reisen gir vi deg en perlerekke av enestående opplevelser. 

Vi skal vandre i koselige gater, besøke staselige slott, få omvisninger, historier, drikke «Afternoon tea» og prøvesmake lokal øl. Dette blir en reise i fotsporene til selveste William Shakespeare og hans hjemlige trakter. 

Vi bor sentralt i Stratford-upon-Avon, kort vei til serverdigheter, restauranter og butikker. Vi skal til Shakespeares fødehjem, flotte Oxford samt enestående Cotswolds med sine vakre landskap. 

Rundt oss har vi det erkeengelske landskapet med grønne enger og blomstrende hager, landsbyidyller med torvtekte hus og vindskjeve puber – det er bare å la seg sjarmere i senk!

Gled deg til
 • Shakespeares fødehjem
 • Sjarmerende landsbyidyll
 • Universitetsbyen Oxford
 • Blenheim Palace

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer London tidlig ettermiddag og tar buss videre til Stratford-upon-Avon (ca. 2,5 timer) for innsjekk.

  På kvelden møtes vi for velkomstmiddag på hotellet.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Stratford-upon-Avon (F, M)

  Dagen starter rolig med frokost på hotellet. I dag skal vi en rundttur i den sjarmerende byen Stratford-upon-Avon, mest kjent som William Shakespeares fødested, vakkert beliggende ved elven Avon. Vi starter med et besøk i huset til Shakespeare sin kone, Anne Hathaway.

  Ved lunsjtid har vi litt tid på egenhånd i Stratford-upon-Avon før vi skal besøke Holy Trinity kirken, hvor Shakespeare ble døpt, gift og begravet. Videre skal vi fordype oss i forfatterens liv ved å også besøke hans barndomshjem. Den berømte dramatikeren ble født rundt 1564 i et vakkert bindingsverkshus og var sønn av en rådmann og hanskemaker. I 1584 startet han sin karriere på teatrene i London hvor han var aktiv til omtrent 1613. Deretter vendte han tilbake til Stratford-upon-Avon og døde tre år senere. William fikk tre barn med Anne Hathaway, men den tredje generasjonen fikk ingen barn, og derfor anses det i dag at Shakespeare ikke har noen etterkommere.

  Vi går tilbake til hotellet, og har litt tid til å slappe av før middag i restauranten på kvelden.

  Stratford-upon-Avon (F, M)
 • DAG 3: Ølbryggeri og Afternoon-tea (F, Afternoon tea, M)

  Frokost på hotellet. I dag skal vi til et lokalt og familieeide ølbryggeriet Hook Norton brewery med ølsmaking.
  Videre skal vi til Broughton Castle, slottet med sine flotte hager og historie fra 1300-tallet. Her serveres vi en tradisjonelt afternoon tea.

  Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

  Ølbryggeri og Afternoon-tea (F, Afternoon tea, M)
 • DAG 4: Utflukt til Oxford (F, M)

  Frokost på hotellet. I dag sterter vi vår tur på Blenheim Palace, som var Sir Winston Churchills fødested og er kjent fra flere filmer. Her kan man også spise lunsj (ikke inkludert)
  Videre går turen med buss til Oxford, den eldste universitetsbyen i England. Themsen renner gjennom byen og er med på å danne et vakkert bybilde. Mange betegner faktisk Oxford for å være drømmebyen med flotte bygninger og god harmoni i alt man ser.

  Vi starter med en byvandring før vi besøker Christchurch College og får en omvisning i Bodleinan Library Divinity School. Historien til universitet i Oxford går tilbake til 1000-tallet.

  Felles middag på kvelden tilbake på hotellet.

  Utflukt til Oxford (F, M)
 • DAG 5: Cotswold (F, M)

  Frokost på hotellet. I dag blir det en heldags busstur gjennom utrolig vakre og pittoreske Cotswold, som er rene idyllen med sine klassiske engelske hager og koselige cottages.


  Vi tilegner en hel dag på å oppleve enestående landskap og typisk engelsk landsbyidyll. Turen går gjennom Cotswolds – av den engelske regjeringen utnevnt til «area of outstanding beauty». Cotswolds dekker et område på omkring 2000 km² som preges av gamle bøkeskoger og grønne enger på berg av underjordisk kalkstein. Kalk er et forholdsvis porøst materiale som med tiden har blitt formet til et aldeles enestående landskap. Tid til lunsj underveis på egenhånd og på kvelden spiser vi felles middag på vårt hotell. Denne dagen skal vi komme oss gjennom pittoreske landsbyene Bourton-on-the-Water og Stow-on-the World, dessuten Batsford botaniske hage.

  Avskjedsmiddag på hotellet om kvelden.

  Cotswold (F, M)
 • DAG 6: Avreise (F)

  Etter frokost og utsjekk kjører bussen oss tilbake til flyplassen i London for retur til Norge på ettermiddagen.

Slik bor du

DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon Hotel ****
Arden Street, Stratford-upon-Avon
England

DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon Hotel er et godt hotell i en historisk by som er kjent over hele verden som fødestedet til William Shakespeare. Sentralt plassert for severdighetene, restauranter og shopping. 2 minutter fra togstasjon.

Hotellet har treningsstudio og den koselige restauranten Quills. Gratis WIFI er tilgjengelig.

Rommene er klassisk innredet med TV, minibar, vannkoker, safe, strykejern og hårtørker.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til London Gatwick flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra London Gatwick flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – London inkl. baggasje
 • 5 netter m/ frokost på DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon
 • 5 middager på hotellet
 • 1 afternoon-tea
 • Utflukt til Shakespeares Stratford upon Avon
 • Guidet omvisning (på engelsk) i Holy Trinity kirken
 • Besøk på øl-bryggeri og på Broughton Castle
 • Utflukt til Oxford med guidet omvisning i Bodleian bibliotek (på engelsk)
 • Besøk på Blenheim Palace
 • Utflukt til naturskjønne Cotswolds
 • All transport og innganger som nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder

Tillegg for enkeltrom

kr 3.950,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
London 8 / 4 9 / 3 11 / 5 14 / 6 17 / 9 20 / 12 22 / 15 23 / 15 19 / 13 15 / 10 11 / 6 9 / 5
Liverpool 7 / 2 7 / 2 10 /3 12 / 5 16 / 7 18 / 10 20 / 12 20 / 12 17 / 10 14 / 7 10 / 4 8 /3
Plymouth 8 /4 9 / 4 10 / 5 12 / 6 15 / 9 18 / 11 20 / 13 20 / 13 18 / 11 15 / 9 12 / 6 10 / 5
Belfast 7 / 2 7 / 2 9 / 3 12 / 4 15 / 6 17 / 9 19 / 11 19 / 11 16 / 9 13 / 7 9 / 4 8 / 2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

23/5Oslo GardermoenSør-England6 dagerUtsolgt16 980,-Book på ventelisteMer informasjon