Skip to main content

Irland - - med Kilkenny og Dublin

Grønn og vakker ligger Irland som en smaragd utenfor den nordvestlige kysten av Storbritannia. Storslagen natur, vakre slott, livlig folkemusikk, stemningsfulle puber og whiskey-smaking er bare noe av alt det vi skal oppleve på vår reise til middelalderbyen Kilkenny og hovedstaden Dublin. 

At irene er kjent for å være spesielt gjestfrie og inkluderende, ja det gir oss den perfekte rammen rundt vårt besøk. Bli med og la deg sjarmere av kulturen, naturen og menneskene på den grønne øya.

Intet besøk til Irland uten et stopp i Dublin – men først: Kilkenny. Middelalderbyen Kilkenny er en vakker og sjarmerende by i det sørøstlige Irland med en rik historie og kultur. Kilkenny Castle er et must, det samme er et besøk på et whiskey-destilleri der vi selvsagt får smake på de edle dråpene. 

Vi får et innblikk i Irlands emigrasjonshistorie med et besøk til et av de mange skipene som fraktet desperate irer over Atlanteren i håp om et bedre liv i Amerika. Ute i havgapet besøker vi Hook Head, verdens eldste fyr som fortsatt er i drift. På vei tilbake til Dublin kjører vi via Wicklowfjellet og stopper ved klosterruinene i Glendalough. 

Vi avslutter reisen med et par netter i Dublin, byen som ble grunnlagt av vikingene. Byen har en helt spesiell atmosfære - vennlig som en landsby og intim som en pub.

Ceád Míle Fáilte! Velkommen!

Gled deg til
 • Dublin og Kilkenny – to sjarmerende byer
 • Storslagen natur
 • Å føle Irlands pub-liv på pulsen
 • Whiskey-smaking på destilleri

Slik bor du

 • Kilkenny: Kilkenny Newpark Hotel 4*

  Dette er et godt hotell, litt utenfor Kilkenny sentrum, men allikevel i gangavstand. Hotellet er omgitt av en vakker park på 10 hektar.

  Stilen på hotellet er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, hårtørrer og et lite kjøleskap. Hotellets gjester har tilgang til spaavdelingen med svømmebasseng, jacuzzi, badstue og treningsrom.

 • Dublin: Hampton by Hilton 3*

  Dette er et nytt hotell i Dublin sentrum. Hotellet ligger på den nordlige siden av byen, nær Jameson Distillery Bow Street. Til Temple Bar spaserer man på ca. 5 minutter.

  Stilen på hotellet er moderne, men med en avslappende atmosfære. Alle rom er moderne innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, hårtørrer, strykebrett og et minikjøleskap.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen og ankomst flyplassen i Dublin. Vi blir møtt på flyplassen av vår skandinavisktalende reiseleder og setter oss i bussen for transport til Kilkenny i det sørøstlige Irland (ca. 1,5 t).

  Kilkenny er en by med en rik historie og kultur som kan spores tilbake til middelalderen. Byen har dype religiøse røtter og flere godt bevarte kirker og klostre. Kilkenny er også en koselig håndverksby, med butikker som selger keramikk, malerier og smykker. Det lokale ølet, Kilkenny Ale, blir brygget på en lokal pub i byen.

  Innsjekking på hotellet og vi har litt tid på egen hånd før felles middag.

 • DAG 2: Kilkenny (F, L)

  Etter en deilig frokost på hotellet skal vi gjøre oss litt bedre kjent i Kilkenny. Første stopp er Kilkenny Castle som ble bygget på 1200-tallet av normanniske okkupanter. I løpet av de 800 årene som slottet har eksistert er det gjort både ombygginger og tilbygg. På grunn av dette er slottet i dag en blanding av ulike byggestiler. Slottet var bebodd i over 600 år av den adelige Butler-familien. Familien hadde en viktig status fordi den dominerte vinhandelen i Irland og England. Kilkenny Castle eies i dag av den irske staten, som overtok på slutten av 1960-tallet.

  Så står katedralen St. Canice for tur. Katedralen med det runde tårnet utgjør en viktig del av Kilkennys middelalderske arv. Det var slik byen Kilkenny fikk navnet sitt, ettersom Cill Channigh er det gæliske navnet på katedralen. Katedralens runde tårn har blitt utnevnt til Kilkennys eldste bygning, og har du lyst kan du klatre opp til toppen og nyte en fantastisk utsikt over byen. Det er bare to tårn i Irland som tilbyr denne muligheten.

  Vi skal også rusle rundt i de trivelige gatene som snirkler seg gjennom byen. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant og resten av dagen er fri til egne streiftog og opplevelser.

  Kilkenny (F, L)
 • DAG 3: Dunbrody Famine Ship, Hook Head og destilleribesøk (F, M)

  Dagens program byr på store kontraster i Irlands historie. Vi reiser sørover og skal først besøke seilskipet Dunbrody Famine Ship. Dette er en replika av et typisk «kiste-skip» som ble brukt under hungersnøden i Irland på midten av 1800-tallet. Skipet ble bygget i 1845 og ble brukt til å transportere irske emigranter til Nord-Amerika, spesielt under potethungersnøden som rammet Irland mellom 1845 og 1852. Skipet hadde plass til opptil 176 passasjerer og forholdene var svært enkle og primitive, med minimalt med mat og vann om bord. Mange av passasjerene var fattige og sultne mennesker som håpet på et bedre liv i Amerika. For mange av dem ble reisen med Dunbrody og andre lignende skip et mareritt. På «The Dunbrody» får vi et innblikk i hvordan det hele utspant seg, iscenesatt med skuespillere kledd i tidstypiske kostymer.

  Vi reiser videre, helt ut mot kysten, mot en «lysere» del av Irlands historie. På halvøya Hook Head i sørøstlige Irland står fyrtårnet Hook Head. Det imponerende fyret er over 800 år gammelt, og verdens eldste fyr er fortsatt i bruk. Fyrtårnet har en høyde på 35 meter og lyset fra fyret har en rekkevidde på opptil 50 kilometer. Det ble automatisert i 1996, og er nå drevet av det irske sjøfartsverket. Fyrets ytre rør stammer fra 1200-tallet, og er et av de mest interessante eksemplene på middelaldersk irsk arkitektur. Vi klatrer opp 115 trappetrinn, gjennom fyret, opp til balkongen, og siden fyret ligger på en klippe er det en fantastisk utsikt som åpenbarer seg for oss. Fyrtårnet er et ikonisk symbol på Irlands maritime arv.

  På vei tilbake til Kilkenny gjør vi et stopp på Ballykeefe-destilleriet. Dette prisbelønte destilleriet produserer ulike gin og whiskeyer, samt vodka. I løpet av omvisningen blir vi kjent med destillasjonsprosessen og selvsagt blir det smaking av destilleriets produkter.

  I kveld blir det middag på puben Matt the Miller i hjertet av Kilkenny. Her er maten enkel og ukomplisert og kun de beste råvarene brukes.

  Dunbrody Famine Ship, Hook Head og destilleribesøk (F, M)
 • DAG 4: Til Dublin via Wicklow-fjellene (F, L)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser fra Kilkenny til Dublin. Ruten går via Wicklow-fjellene og vi stopper ved klosteret Glendalough. På begynnelsen av 600-tallet grunnla St. Kevin dette klosteret, og nå kan ruinene sees der de ligger vakkert til ved bredden av to fjellvann. Det er også et helt spesielt landemerke her, et rund-tårn. Runde tårn finnes bare i Irland og svært få av dem er så godt bevart som her.

  Etter besøket fortsetter vi til Dublin sentrum. Vi sjekker inn på hotellet og har resten av dagen på egen hånd. Spør gjerne guiden om restauranttips for kvelden.

  Til Dublin via Wicklow-fjellene (F, L)
 • DAG 5: Dublin (F, M)

  I dag er det Dublin som gjelder for oss og etter en god frokost er vi klare for en bytur. Under byturen blir vi kjent med byens historie og den livlige nåtiden. Vi besøker hovedgaten O'Connell Street med Spire of Dublin-monumentet og GPO General Post Office, som tidligere var et viktig sted for den irske kampen for uavhengighet.

  Vi ser Dublins storslåtte nabolag fra den gregorianske tiden, samt parkene i St. Stephen's Green og Phoenix Park som minner om glamour fra 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. Dublin kan beskrives som en herlig blanding av moderne og veldig gammelt!

  Dublin har status som UNESCOs City of Litterature. Kanskje ikke så rart, med fostring av storheter som James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift. Men, arven er eldre enn som så og vi besøker Trinity College og biblioteket med Book of Kells fra 800-tallet, en av de mest imponerende og kjente håndskrevne bøkene i verden.

  Fri ettermiddag i Dublin. Dublin byr på mye å se og oppleve. Hovedgatene for shopping er Grafton Street på sørsiden av elven Liffey, og Henry Street på nordsiden. Det er et bredt utvalg av butikker, fra eksklusive butikker til rimeligere alternativer. For den historieinteresserte er det bare å dykke ned i Dublins historie. Spør gjerne guiden om tips til morsomme steder å besøke.

  Om kvelden tar bussen oss til Johnnie Fox’s Pub (ca. 30 min. busstur) hvor det blir middag og show. Puben ligger i Glencullen i Dublin-fjellene og er en av de mest berømte pubene i Irland, og definitivt den med høyest beliggenhet. Deres show Hooley Experience er kjent for sin originalitet og unike atmosfære. Her serveres vi 4-retters middag som følges av levende irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader. Musikken følges av Johnnie Fox’s berømte dansere. Kvelden avsluttes rundt midnatt.

  Dublin (F, M)
 • DAG 6: Malahide, Howth, hjemreise (F, L)

  Siste frokost i Irland for denne gang og vi sjekker ut fra hotellet. Flyet vårt går ikke før i 18:00-tiden, så vi får tid til en liten utflukt før vi vender nesen mot flyplassen.

  Vi reiser nordover langs Clontarf på Dublins kystvei. Vi besøker først slottet Malahide som var både en festning og et privat hjem i nesten 800 år, den lengste sammenhengende perioden en enkelt familie har eid et slott, helt frem til 1973 da Lord Talbot døde og hans etterkommer solgte slottet. I 1169 ble slottet bebodd av Hammus Mac Turkin som var den siste vikingen i Dublin.

  Under omvisningen kan du lære mer om slottets historie og oppleve den vakre tidstypiske innredningen. Den eldste delen av slottet er datert til 1100-tallet. Slottet er vakkert innredet med møbler fra denne epoken, samt en stor samling av irske portretter, de fleste fra Nasjonalgalleriet. Rundt slottet ligger en vakker park som strekker seg over mer enn 100 hektar. Parken er et typisk eksempel på hvordan en slottshage så ut på 1800-tallet. Den botaniske hagen har over 5000 plantearter, mange representerer den sørlige halvkule. Hagen ble grunnlagt mellom 1948 og 1973 av Lord Milo Talbot.

  Så går ferden videre til den lille fiskerlandsbyen Howth, som ligger på en halvøy. Her har du fin utsikt over Dublin. Howth ble grunnlagt av vikinger. Navnet Howth er avledet fra det danske ordet for hode, og halvøya har fått det morsomme kallenavnet Howth Nose. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant i byen.

  Etter hvert blir det tid for transport til flyplassen i Dublin og hjemreise.

  Malahide, Howth, hjemreise (F, L)

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Dublin flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Dublin flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 990,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.