Skip to main content
Nyhet

Sommerlige Amalfikysten

Bli med på en uforglemmelig reise til et av Italias mest billedskjønne områder.

Spektakulær kystlinje med bratte klipper, små pittoreske byer og hus, historiske skatter og kulinariske mesterverk – dette er Amalfikysten. Fra det øyeblikket du ankommer vil du merke den varme italienske gjestfriheten og den avslappede middelhavsatmosfæren. 

Vår base blir hyggelige Hotel Minori Palace i det lille tettstedet Minori. Hotellet ligger like ved havet og nær restauranter, barer og butikker. Minori er en av de hyggeligste, små byene langs Amalfikysten. Det er masse lokalt liv, og det går ikke mer enn en dag eller to før du er stamgjest på en av de lokale kaféene. Er du av den aktive sorten finner du også et veldig godt utvalg av turstier som utgår fra Minori.

På denne turen balanserer vi fritid og rolig tempo med opplevelsesrike utflukter. Vi skal utforske lokale tradisjoner, vandre langs sitronlunder og oppleve verdenskjente severdigheter som Ravello og Amalfi. Det blir også mulighet for utflukt til både historiske Pompeii og Vesuv, samt til vakre Capri,

Med oss har vi en lokalkjent reiseleder som deler av sin kunnskap og tar godt vare på gruppen.

Gled deg til
 • Sjarmerende italiensk landsbyliv
 • En dag på havet langs Amalfikysten
 • Å nyte late dager under solen
 • Å oppleve Pompeii og Vesuv

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise til Napoli og buss til Amalfi-kysten og tettstedet Minori. Innsjekk på hotellet før vi møtes igjen for velkomstmiddag på en lokal restaurant.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Bli kjent tur i Minori (F, M)

  Etter frokost gjør vi en gåtur i Minori for å bli kjent med nærområdet. Vi besøker også en liten familiedrevet "Limoncello-fabrikk" for å se hvordan den berømte sitronlikøren lages. Vi får selvsagt også smake på godsakene.

  Nyt resten av formiddagen i byen og utforsk de små pittoreske gatene eller spis en god lunsj på en av de koselige lokale restaurantene. Den vakre basilikaen Santa Trofimena og Villa Marittima Romana er Minoris arkitektoniske og arkeologiske stoltheter. Du bør også prøve en av de mange fantastiske kakene til Italias berømte mesterkonditor og offisielle leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Sal De Riso er et obligatorisk stopp for alle som har en søt tann og en forkjærlighet for godt bakverk.

  På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Bli kjent tur i Minori (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F)

  Dagen kan benyttes til egne utflukter, shopping eller bare til å nyte. Mulighetene er mange, og reiseleder hjelper gjerne med ideer.

  Fridag (F)
 • DAG 4: Utflukt til Ravello (F, M)

  I dag skal vi besøke Amalfikystens vakreste og mest romantiske by, Ravello. Byen ligger på en utstikkende fjellrygg 350 meter over havet, med fantastisk utsikt over Middelhavet . Vi kjører langs Tramonti-dalen og passerer grønne vingårder og vakre kastanjeskoger i pittoreske landlige omgivelser.

  Byen har fått kallenavnet Musikkbyen på grunn av de mange klassiske konsertene som holdes gjennom året. Ravello er også kjent for den interessante katedralen og de store praktvillaene Villa Rufolo og Villa Cimbrone, med imponerende parker og uforglemmelig utsikt. Vi tar en felles spasertur med vår lokale guide rundt i den til dels bilfrie småbyen, og fra domkirkeplassen kan vi se over til Scala. Hvis det er stemning for det, tar vi en tur ut til Villa Cimbrone, hvor vi finner en av de mest spektakulære utsiktene Amalfikysten kan by på (inngang ikke inkludert). Turen fra domkirkeplassen tar ca. 20 minutter, og underveis kan du beundre flere av byens interessante bygninger. Det er god tid til å oppleve byens mange attraksjoner og nyte en god lunsj før vi kjører tilbake til Minori midt på ettermiddagen.

  På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Utflukt til Ravello (F, M)
 • DAG 5: Vandring langs Sitronstien og marked i Maiori (F)

  Nyt dagen på egen hånd, eller bli med reiseleder på en liten vandring fra Minori til Maiori, på Sentiero dei Limone, Sitronstien, ca 1,5 km. Et område bestående av sitrondyrking og produksjon av Limoncello i de steile skråningene ned mot kyststripen. Høyeste punkt er ca. 100 meter over havet. Vi går på trapper og naturstier i den vakre fjellsiden, så husk gode sko med sklisikre såler. Vel fremme besøker vi det ukentlige markedet i Maiori og utforsker byen. På tilbaketuren kan du velge å vandre langs sitronstien igjen eller den lettere kyststien, hvor du er tilbake i Minori på bare 15-20 minutter. Retur gjøres vanligvis på egen hånd.

  Vandring langs Sitronstien og marked i Maiori (F)
 • DAG 6: Fridag - mulighet for valgfri utflukt til Capri (F, M)

  Fridag til egen disposisjon.

  De som ønsker kan bli med på en ekstra utflukt til Capri. Pris ved min. 15 påmeldte – kr. 1300,- pr. person
  Etter frokost blir det båttur fra havnen til øya Capri, en tur på ca. 1,5 t. Her blir vi hentet med buss og kjører videre til Anacapri, hvor du blant annet finner kirken San Michele og Axel Munthes villa. Vår lokale guide viser oss høydepunktene i både Anacapri og Capri. Det blir tid på egen hånd til å spise lunsj i Capri, før vi mot slutten av ettermiddagen møtes igjen ved havnen i Marina Grande og tar båten tilbake til Minori.

  Capri er en av de vakreste øyene i Middelhavet og har vært et yndet turistmål siden de romerske keiserne bygde sine imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille øya, som er noe av det mest eksklusive Italia har å by på. På turen til Capri er det alltid greit å ha med seg en viss tålmodighet, da det kan bli ventetid flere steder ettersom øya er et populært turistmål.

  Middag på hotellet på kvelden.

  Fridag - mulighet for valgfri utflukt til Capri (F, M)
 • DAG 7: Båttur langs kysten med lunsj i Amalfi (F, L)

  I dag skal skal vi oppleve Amalfikysten på den vakreste måten, med båt. Fra havnen går vi ombord i vår private båt. Vi passerer Sør-Europas minste by Atrani, mens vi kan se opp på Ravello, som troner stolt på sin klippe 350 meter over havet. Først passerer vi Amalfi og seiler et lite stykke videre mot Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre noen av de store hulene i fjellet, den naturlige steinbuen og flere av de kjente hotellene og villaene som ligger helt ned til vannet. Vi seiler tilbake til Amalfi, som er hovedbyen på kysten, og etter en kort spasertur rundt i byen er det god tid til å se på byens mange attraksjoner.

  I middelalderen var Amalfi, sammen med Genova, Pisa og Venezia, en av de totalt fire maritime republikkene og dermed en av de absolutte stormaktene i Middelhavet. Byens arkitektur er preget av de mange forskjellige folkeslagene som har bodd på kysten, og noen vil nok finne den veldig arabisk med små overbygde gater som snor seg i alle retninger.

  Amalfi er faktisk en relativt liten by med ca. 5000 innbyggere og er konsentrert rundt den lange hovedgaten som går fra havna og inn i Mølledalen. Her finner du også det interessante papirmuseet, som forteller historien om byens produksjon av håndlaget papir, samt muligheten til å besøke det nyåpnede museet, som holder til i de gamle arsenalene (skipsbyggingshallene) fra middelalderen. Amalfis imponerende katedral med sitt Paradis kloster er et must, og det er tid til en kopp morgenkaffe på et av byens gode konditorier.

  Vi spiser en god lunsj på en koselig restaurant i Amalfi, hvorpå vi seiler tilbake på ettermiddagen.

 • DAG 8: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å utforske eller slappe av. Middag på hotellet.

 • DAG 9: Fridag - mulighet for valgfri utflukt til Pompeii og Vesuv (F, M)

  Fridag til egen disposisjon.

  De som ønsker kan bli med på en ekstra utflukt til Pompeii og Vesuv. Pris ved min. 15 påmeldte – kr. 1300,- pr. person
  Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Lunsj på egenhånd, og deretter begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.

  På kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Fridag - mulighet for valgfri utflukt til Pompeii og Vesuv (F, M)
 • DAG 10: Fridag med kveldsarrangement (F, M)

  Formiddagen kan benyttes til egne utflukter, shopping eller bare til å nyte. Mulighetene er mange, og reiseleder hjelper gjerne med ideer.

  På kvelden tilbyr vi et uforglemmelig kveldsarrangement "ute på landsbygda" i Tramonti-fjellene, en kort kjøretur på ca. 25 minutter fra Minori. En helt spesiell opplevelse venter på deg og et klart høydepunkt, hvor du kan se hvordan livet leves «på landsbygda» på en liten gård. Rafaella og Guiseppe har dekket bordet for oss, hvorpå vi trakteres med gode lokale retter, alt tilberedt fra bunnen av – inkludert Rafaellas gode likør til dessert. Du kan forvente deg en rustikk matopplevelse med smakfull bondemat i idylliske og autentiske omgivelser – langt fra glamouren som kysten også er kjent for. Alt kjøtt, vin – inkludert den kjente Tintore-vinen – ost og grønnsaker som serveres er lokalprodusert på gården eller kommer fra naboenes produksjon. Det er både vin og vann til maten.

  Fridag med kveldsarrangement (F, M)
 • DAG 11: Fridag (F)

  Dagen er fri til å utforske eller slappe av.

 • DAG 12: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut, og bussen tar oss til Napoli for retur til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Erlend-Krisjan Loe
  Erlend-Krisjan Loe

  Erlend-Krisjan Loe
  er en reiseglad trønder, som liker å oppdage nye steder sammen med andre. Glad i mat og vin. Han er en kunnskapsrik reiseleder med lang erfaring med reisegrupper til flere steder i Europa, og kanskje ekstra glad i Italia, hvor han har hatt tilholdsted i flere år. Erlend er positiv og optimistisk - en glede å være med på tur.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Napoli flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Napoli flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Napoli med alle skatter og avgifter 
 • 11 netter inkl. frokost på Hotel Minori Palace ****
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant
 • Middag på hotellet 5 av kveldene
 • Byvandring og Limocello-smaking i Minori
 • Vandring langs Sitronstien med lokalt marked i Maiori
 • Utflukt til Ravello med buss
 • Båttur langs Amalfikysten m/lunsj i Amalfi
 • Avskjedsmiddag m/ drikke på landsbygden i Tramonti
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Valgfrie utflukter til Capri + Pompeii og Vesuv
 • Byskatt som betales direkte på hotellet, EUR 4 pr. pers (bare 5 første netter)
 • Tips

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 5 900,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Valgfri utflukt til Capri med båt Etter frokost blir det båttur fra havnen til øya Capri, en tur på ca. 1,5 t.
  Denne vakre øya har alltid lokket til seg reisende, og den romerske keiseren Tiberius tilbrakte blant annet sine siste leveår her. Den kjente, svenske legen Axel Munthe hadde også sin villa på øya. Vi kommer seilende til Capri og etter at vi ankommer Anacapri med små rutebusser blir det mulighet for å rusle rundt i byen eller følge med på et guidet besøk i Villa San Michele, Axel Munthes villa (ikke inkl.) Etter lunsj på egen hånd drar vi til selve Capri by hvor vi får god tid til å utforske denne lille eksklusive byen under ettermiddagen.

  Pris pr. person kr. 1300,- (min. 15 påmeldte)

  Pris: 1 300,-
 • Valgfri utflukt til Pompeii og Vesuv Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, nemlig Pompeii. Pompeii var under romerne en luksuriøs ferieby, men under Vesuvs store utbrudd i år 79 ble Pompeii totalt dekket av aske og forsvant. På denne måten ble byen bevart nesten intakt og vi får en grundig innføring i det romerske liv i Pompeii med vår lokale guide. Etter lunsj begir vi oss opp på selve Vesuv, hvor det blir mulighet for de som ønsker til å gå helt opp til kraterets kant. Stigningen er bratt, men man belønnes med en storslått utsikt over Napoli-bukten når man kommer frem.

  Pris pr. person kr. 1300,- (min. 15 påmeldte)

  Pris: 1 300,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

14/10Oslo GardermoenSommerlige Amalfi12 dagerLedige plasser24 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.