Skip to main content

Jordan med Tone

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen; 

"Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet " 
 
Vi besøker hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.  

Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.  

Dette blir en tur du sent vil glemme! 

Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene. 
 

Gled deg til
 • Den fantastiske klippebyen Petra
 • Bethany – Jesus døpested
 • Verdens vakreste ørken, Wadi Rum
 • Spennende historie og kultur blandet med sol og bad i Dødehavet og Rødehavet
 • Jerash, en av verdens største romerske ruinbyer
 • Mount Nebo - stedet hvor Moses ligger begravet

Slik bor du

 • Bristol Amman Hotel *****

  Hotellet ligger sentralt i Amman og tilbyr komfortable rom, flere restauranter og barer samt terrasse og basseng. Rommene er smakfullt innredet med tv, sittegruppe, kaffe/te-fasiliteter og tilgang til Internett mot betaling.

 • Petra Moon hotel ****

  Petra Moon hotel ligger like ved inngangsporten til Petra og har restaurant, sesongåpent basseng og takterrasse.
  De romslige rommene har TV, wi-fi, minibar, kaffe/te-koker, air-condition og safe.

 • Mövenpick Resort & Residences, Aqaba *****

  Dette flotte ferieanlegget ligger i Aqaba sentrum, rett ved Rødehavet, med privat strand, flere utendørsbassenger og 8 spisesteder. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt. De lyse rommene har moderne innredning, satellitt-TV samt kaffe- og tekoker. Noen av rommene har kjøkkenkrok og balkong.

  Du kan nyte lokal mat på Palm Court Restaurant & Terrace, eller hygge deg med fersk sjømat og internasjonale retter på Red Sea Grill. De ulike barene på Resort Aqaba tilbyr forfriskende juice og eksotiske cocktailer.

  Ferieanlegget tilbyr ulike avslappingsterapier, deriblant full kroppsmassasje, pedikyr og manikyr. Om du ønsker å holde deg i form, kan du ta deg en økt i treningsstudioet, hvor du finner toppmoderne utstyr.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise og ankomst Amman (FM)

  Avreise fra Oslo med ankomst Amman på kvelden (via Istanbul). Transport til hotellet og innsjekk.

 • DAG 2: Amman (F, L, M)

  I dag opplever vi Amman som regnes blant verdens eldste byer. Byen ble en gang bygget på syv høyder, men har i dag vokst til godt over tjue Jebels. Rabbath-Ammon var Amonittenes by og nevnes flere ganger i bibelen. Siden har både ptolemeiere så vel som romere og mange andre styrt området. Vi besøker Citadell-høyden hvor de første bosetterne en gang slo seg ned og vi får en flott utsikt over Amman. Vi ser romerske ruiner, Herkules-templet og besøker det romerske teateret. Det blir besøk ved det arkeologiske museet som huser en svært interessant utstilling med blant annet noen av verdens eldste menneskefigurer. I Jordandalen dyrkes det mye frukt og grønnsaker som forsyner landet, vi besøker et livlig marked med lokale råvarer. Lunsj inkludert. Felles middag om kvelden.

  Amman (F, L, M)
 • DAG 3: Jerash - Ajloun (F, L)

  I dag besøker vi et av reisens høydepunkter, den historiske byen Jerash. Den romerske ruinbyen ble også kalt Østens Pompeii eller Gerasa. Jerash var en av de berømte Dekapolis-byene og huser noen av verdens største romerske ruiner utenfor dagens Italia. Området ble først gjenoppdaget på slutten av 1800-tallet da store deler har ligget begravet under sand. Vi vandrer rundt i det spennende utgravningsområdet og ser på mange av de imponerende byggene som Hadrianporten, Hippodromen og Artemistemplet. På tilbakeveien vandrer vi over Cardo Maximus gaten og det ovale forum med alle søylene. Etter besøket blir det lunsj før ferden går videre gjennom dype daler og høydedrag hvor vi ser jordbruksområder og dagliglivet på nært hold. Det blir også besøk i den velbevarte festningen Ajloun fra 1100-tallet. På sen ettermiddag returnerer vi til hotellet i Amman.

  Jerash - Ajloun (F, L)
 • DAG 4: Dødehavet (F, L)

  Vi forlater høydene i Amman for å begi oss til jordens laveste punkt, på veien krysser vi 0-merket fra meter over havet til meter under havet. Dødehavet ligger mer enn 420 meter under havet i et helt spesielt landskap og er kjent for sitt helsebringende vann med høyt saltnivå og rikt på mineraler. Vi starter ved å besøke Bethany ved Jordan-elven, stedet hvor Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Ifølge arkeologiske utgravninger og tekster har man kunnet stadfeste hvor dette stedet var, og er i dag stadfestet og godkjent av den kristne kirke så vel som de muslimske overhoder. Det er en nesten uvirkelig og helt spesiell stemning vi opplever ved å besøke Bethany som kom på UNESCOS verdensarvliste så sent som i 2015. Vi fortsetter så den korte strekningen til Dødehavet hvor vi spiser lunsj og får tilgang til strand og strandhåndklær. Ettermiddagen nyter vi med sol og bad i det mineralholdige vannet. Man flyter virkelig som en kork i Dødehavet og det er en svært spesiell opplevelse å bade i vannet. På ettermiddagen returnerer vi til Amman.

  Dødehavet (F, L)
 • DAG 5: Mount Nebo - Madaba - Wadi Mujib - Petra (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut og forlater Amman. Vi kjører sørover mot Mount Nebo – Mosesfjellet. Det var hit Moses etter sigende kom etter flukten fra Egypt og årene i ørkenen. I følge 5. Mosebok var det her han stod å så utover Kaanan – det «forjettede land». Mount Nebo er stedet hvor Moses skal ligge begravet, og er i dag et pilgrimsted. Vi får en vakker utsikt over Dødehavet og Palestina. Ferden går videre til mosaikkbyen Madaba, også nevnt i bibelen. Madaba er kjent for sin praktfulle mosaikk, et håndverk som har blitt praktisert i området siden de første århundrer. Vi besøker St. Georgkirken hvor vi finner den berømte gulvmosaikken som regnes som verdens eldste i sitt slag og viser kartet over området fra den gang. Reisen fortsetter gjennom den spektakulære Wadi Mujib, dalen som er en del av den gamle Kongeveien og regnes som verdens eldste kontinuerlig benyttede vei. Her opplever vi både historisk grunn og et svært fascinerende landskap. Vi besøker byen Kerak og den imponerende festningen fra 1100-tallet. Lunsj underveis. Innsjekk og middag på hotellet i Petra hvor vi bor i to netter.

  Mount Nebo - Madaba - Wadi Mujib - Petra (F, L, M)
 • DAG 6: Petra (F)

  Vi har hele dagen til å oppleve den fantastiske oldtidsbyen Petra, kåret til et av verdens syv nye underverk. Nabateernes hovedstad ble hugget inn i de massive sandsteinsklippene for nesten 3000 år siden, her ser vi kongegraver og ruiner så vel som romersk teater og søyler. Den eneste måten å ta seg inn i byen på er til fots eller med hest og vogn, gjennom den 200 meter dype og 2 km lange kløften Siq. Vi vandrer felles inn gjennom kløften og ser de mest fantastiske formasjoner og farger i berggrunn. Selve vandringer er en helt uforglemmelig opplevelse og ender ved Al Kazneh, skattkammeret, som er den berømte fasaden vi kjenner fra fotografier. Men Petra er mye større enn dette og vi fortsetter videre inn i oldtidsbyen hvor både huler, gravfasader og fantastiske formasjoner åpenbarer seg i et helt magisk skue.

  Petra (F)
 • DAG 7: Wadi Rum (F, L)

  Dagens utflukt går til Wadi Rum som byr på et av verdens mest fascinerende landskap og som ofte blir omtalt som verdens vakreste ørken. Med de lokale beduinene reiser vi ut på jeep-safari blant fjell og formasjoner, vakre farger og spektakulære vyer. Har du sett storfilmen om Lawrence of Arabia? Det var i disse områdene den virkelige Lawrence holdt til under Araber-oppstanden under 1. verdenskrig. Wadi Rum har vært og fortsatt er stedet hvor utallige filmer blir spilt inn med naturen som kulisser. Vi ser levninger fra handelskaravanene som førte krydder, røkelse og myrra. Dagens lunsj inntas hos beduiner. Vi prøver også å få til et besøk på en barneskole. Denne er meget spartansk, og det er stort sett beduinbarn som går der. Vi tar forbehold om evt endringer/avlysning for dette besøket på skolen. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt flotte strandhotell sentralt i Aqaba by.

  Wadi Rum (F, L)
 • DAG 8-9: Aqaba (F)

  De neste dagene er fri til å nyte herlige, avslappende dager på stranden ved Rødehavet. Ved foten av de røde sandsteinsfjellene Ain Shifa ligger Jordans eneste havneby vakkert til ved innerst i Aqaba-bukten. Hit kom Moses etter flukten fra Egypt på vei til det forjettede land, her hold Kong Salomos flåte til og det var her Dronningen av Saba kom på sine besøk til Kong Salomo. Herfra hentet man gull fra det sagnomsuste Ofir. Ved Rødehavet kan man bade i det salte og klare vannet som er berømt for sine flotte koraller, eller bare nyte hotellets fasiliteter som spa, den flotte hagen eller hotellets private strand, spise godt av havets ferske delikatesser eller besøke lokale markeder. Reiseleder tar initiativ til å arrangere båttur i Aqaba-bukten med bad, snorkling og lunsj om bord (ikke inkl).

  Aqaba (F)
 • DAG 10: Fridag - hjemreise (F)

  Vi har hele dagen fri i Aqaba før vi sjekker ut av hotellet sent om kvelden/natten. Vi kjøres til flyplassen i Aqaba for å ta nattflyet tilbake til Oslo via Istanbul.

 • DAG 11: Hjemkomst (FM)

  Vi ankommer Oslo Gardermoen om formiddagen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Amman flyplass

Varighet
ca. 8,5 timer*
Flyselskap
Turkish Airlines
 

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 2,5 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Aqaba flyplass

Varighet
ca. 8 timer*
Flyselskap
Turkish Airlines

*Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 1 time og 10 min.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Amman//Aqaba-Oslo med alle skatter og avgifter
 • Overnatting på 4* og 5* hotell med frokost
 • 2 middager på hotell i Amman og Petra
 • 5 lunsjer
 • All transport, sightseeing og inngangsbilletter iht programmet
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder med fra Oslo
 • Gruppevisum
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Tips

Tillegg for enkeltrom

kr. 7.500 (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Med dagens regler får norske statsborgere som reiser på gruppetur visum til Jordan ved ankomst flyplassen i Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Ingen vaksiner er obligatoriske, men ta gjerne hepatitt A (Havrix), polio, stivkrampe og tyfoid. Større epidemisykdommer forekommer sjelden i Jordan. Legemiddel og apotekvarer kan anskaffes lokalt. Tilgangen på leger og standarden på sykehusene i Amman er god.

HELSEMESSIGE FORHOLD
Gjennomgående er de sanitære forhold på hoteller og restauranter tilfredsstillende. Vann fra springen bør ikke drikkes. Sjekk forseglingen på flasker.

PRAKTISK
Strømmen er 220 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter.Det finnes flere landsdekkende GSM-nettverk, deriblant Jordan Mobilcom, Express, Zain og Orange.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Vanlig arbeidsuke for statsansatte jordanere er 08-15 søndag- torsdag.
Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 15.00, men er stengt fredag og lørdag.
Mange butikker er stengt fredager. Noen forretninger er også stengt søndager.
Myntenheten er jordanske dinarer og fils.

1 jordansk dinar (JOD)= 1000 fils. 

LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
Jordanere er generelt svært gjestfrie og hyggelige mot utlendinger. På gaten og andre offentlige steder anbefales det å kle seg på et vis som minimum dekker til skuldre, knær og navle.
Ambassaden anbefaler reisende alltid å ha med seg passet. Det er forbudt å fotografere ambassader og militære anlegg, samt deres omgivelser. 

Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk. Utenfor turistområdene er engelsk mindre utbredt.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Amman 13 / 4 15 / 5 17 / 6 23 / 10 28 / 13 31 / 16 32 / 18 33 / 19 31 / 16 28 / 14 20 / 9 15 / 5
Aqaba 21 / 3 22 / 10 26 / 13 31 / 17 35 / 21 38 / 24 39 / 25 39 / 25 36 / 23 33 / 20 27 / 15 22 / 11

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

31/10Oslo GardermoenJordan med Tone Mer enn 824 750,-BestillMer informasjon

Mars 2022

25/3Oslo GardermoenJordan med Tone Mer enn 824 750,-BestillMer informasjon