Skip to main content

Kina - med elvecruise på Yangtze - Bli med på den store reisen til Kina

På denne turen får du oppleve høydepunkter i Beijing og Shanghai og ikke minst 3 netters elvecruise på Yangtze med vakker natur, topp service og verdens største damanlegg.

Vår reise starter i Beijing der vi skal komme tett på den kinesiske kulturen og besøke alle de store, kjente severdighetene: Den kinesiske mur, keiserpalasset Den forbudte by og Sommerpalasset. I hutongene får vi innblikk i kinesernes hverdagsliv, og vi skal innom en silkebutikk.

Vi skal seile på Asia lengste elv - den legendariske Yangtzeelven. Vi nyter livet om bord på Century Paragon mens vi seiler gjennom storslagen natur. Underveis er det både inkluderte utflukter og utflukter som kan bestilles om bord. Høydepunktet på elvecruiset er De tre kløftene; Qutang-, Wu og Xiling-kløften og ved Sandouping besøker vi verdens største damanlegg.

Vår reise avsluttes i metropolen Shanghai hvor vi skal oppleve en av verdens mest moderne byer. Her skal vi blant annet opp i Shanghai Tower, som er det høyeste tårnet i Kina med utsiktsdekk på 546 m.

Som reiseleder på turen har vi med oss vår fantastiske reiseleder Zhang «Erik» Liming. Erik er fra Kina, men snakker flytende norsk og gleder seg til å vise deg sitt hjemland.

Gled deg til
 • Severdighetene i Beijing
 • Elvecruise på mektige Yangtze
 • Verdens største damanlegg
 • Den moderne storbyen Shanghai
Status:
Fullt

Finnair tilbyr dessverre ikke tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge. I noen perioder kan det imidlertid være mulig å fly fra Bergen. Ta kontakt for pris og muligheter.  Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Beijing flyplass

Varighet
ca. 11,5 timer*
Flyselskap
Finnair
 

*Inkluderer mellomlanding i Helsinki på ca. 2,5 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Shanghai flyplass

Varighet
ca. 13 timer*
Flyselskap
Finnair

*Inkluderer mellomlanding i Helsinki på ca. 1,45 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Slik bor du

 • Grand Metro Park Hotel ****, 10. - 13. april

  Grand Metropark Hotel ligger i bydelen Xicheng, en 10-minutters kjøretur fra Beijing Vest jernbanestasjon. Hotellet tilbyr romslige rom, innendørs basseng, treningssenter og gratis WiFi.
  Hotellet ligger en 15-minutters kjøretur fra Beijing sentrum. Du kan kjøre til Beijing jernbanestasjon på 10 minutter. Palassmuseet ligger 22 minutters kjøring unna. Beijing internasjonale lufthavn kan nås på 40 minutter med bil.
  Rommene kan skilte med moderne innredning og store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Alle de velutstyrte rommene har sofa, flatskjerm-TV med kabelkanaler, et lite kjøleskap, vannkoker, flaskevann, poser med te/kaffe samt eget bad med badekar, håndklær, tøfler, hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.
  Bagasjeoppbevaring er tilgjengelig i den døgnåpne resepsjonen. Personalet i turskranken kan gi deg tips og råd. Hotellet tilbyr også treningssenter, leke- og aktivitetsrom, en stor bankettsal samt flerbruksrom for arrangementer og møter. Du kan ta en dukkert i bassenget.
  Hotellet har 2 restauranter i forskjellige stiler som serverer et bredt utvalg av mat og drikke.

 • Chongqing Hilton Hotel ****, 13. - 14. april

  Hilton Chongqing er et sentralt beliggende hotell mellom Yangzeelven og Jia Ling elven. Hotellet har spa og fitness senter, innendørs basseng, restauranter, bar og takterrasse. Rommene er lyse og fine, har tv, safe, minibar, hårføner, a/c, wi-fi, og mulighet for å lage seg kaffe/te.

 • Century Paragon Cruiseskip *****, 14. - 17. april

  Century Paragon er et av de nyere cruiseskipene på Yangtze, jomfruturen var i mars 2013. Det er et elegant skip med moderne fasiliteter og god service. Vi har helpensjon om bord. Alle lugarene har utvendig balkong, TV, minibar, hårføner, safe og muligheter for å lage seg kaffe/te.

 • Shanghai Hongqiao Jin Jiang Hotel *****, 17. - 20. april

  Godt hotell med sentral beliggenhet, bare 15 min. i bil fra flyplassen. Hotellet tilbyr flere restauranter, bar, innendørs svømmebasseng, Spa og treningsrom.

  Alle rom har moderne interiør, store vinduer for naturlig lys, minibar, safe og flatskjerm TV. Gratis Wifi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise

  Avreise fra Gardermoen med Finnair, via Helsinki.

 • DAG 2: Ankomst (L, M)

  Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital Airport. Her møter vi vår skandinavisktalende guide. Det er for tidlig å sjekke inn på hotellet, så vi kjører direkte til det idylliske Sommerpalasset - tidligere sommersted til keiserfamilien med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. Lunsj spiser vi i selve Sommerpalasset.

  Siden skal vi sjekke inn på Grand Metro Park Hotel. Felles middag om kvelden.

  Ankomst (L, M)
 • DAG 3: Den forbudte by (F, L, M)

  Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en vandretur i hutongene, hvor vi får et innblikk i kinesernes hverdagsliv og vi skal spise lunsj i et kinesisk hjem.

  Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får se silkeproduksjon og handle ekte, fine silkevarer fra flott silkestoff til silkedyner til rimelige priser. På kvelden skal vi oppleve en fantastisk akrobatikkforestilling. Forestillingen varer en time. Middag.

  Den forbudte by (F, L, M)
 • DAG 4: Den kinesiske mur (F, L, M)

  Den kinesiske mur står på dagens program, et stort høydepunkt på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. I dag får vi lunsjpakke med baguett til lunsj som vi kan nyte i et av vakttårnene på muren.

  På vei tilbake til sentrum stopper vi for å oppleve en te-seremoni, som er en del av den kinesiske kulturen. I kveld spiser vi Pekingand til middag.

  Den kinesiske mur (F, L, M)
 • DAG 5: Chongqing (F, L, M)

  I dag tar vi en rolig formiddag. Reiselederen tar med de som har lyst på en spasertur til Den himmelske freds plass. Etter utsjekking fra hotellet kjører vi til flyplassen og flyr til Chongqing. Flyturen tar litt over 2 timer og vi får en enkel lunsj på flyet. Etter ankomsten i Chongqing sjekker vi inn på Hilton hotell som ligger i sentrum. I kveld skal vi smake på Hot-pot i Chongqing.

 • DAG 6: Chongqing - Start elvecruise (F, M)

  Dagen bruker vi til sightseeing i byen Chongqing. Chongqing er Kinas største by med over 30 millioner innbyggere. Etter en sen frokost skal vi besøke den gamle byen Ciqikou, det første tettstedet i området fra 1000 år tilbake. Videre til Folkets Plass, som er byens sentrum i dag.

  Vi spiser en tidlig middag før vi kjører til kaien og går om bord på Century Paragon. Kl 21:30 seiler vi fra Chongqing.

  Chongqing - Start elvecruise (F, M)
 • DAG 7: Shibao Pagoda (F, L, M)

  Fra i dag har vi helpensjon om bord. På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Fengdu, den verdensberømte Ghost City (bestilles og betales på stedet). Denne byen er kjent for sine store og små djevelstatuer på Mingshan-fjellet.

  På ettermiddagen har vi en felles utflukt til Shibao Pagoda med sin vakre trepagoda som er kalt for Perlen av Yangtze.

  Shibao Pagoda (F, L, M)
 • DAG 8: De Tre Kløftene (F, L, M)

  I dag kommer vi inn på høydepunktet av elvecruiset, De Tre Kløftene. De tre kløftene består av Qutang Kløften, Wu Kløften og Xiling Kløften og er veldig kjent for sitt flotte naturlandskap. Vi passerer i dag Qutang og Wu Kløftene.

  På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Baidingcheng, White Emperor City (bestilles og betales på stedet). På ettermiddagen bytter vi til en annen båt for en felles utflukt gjennom de flotte kløftene av Goddess Stream.

  De Tre Kløftene (F, L, M)
 • DAG 9: Yichang (F, L, M)

  På morgenen har vi en felles utflukt til verdens største demningsanlegg ved Sandouping. Kl 11.30 er vi fremme i Yichang, vår endedestinasjon på dette elvecruiset. Vi spiser lunsj i Yichang før vi kjører til flyplassen og flyr til Shanghai. Flyturen tar ca 90 minutter. Middag spiser vi i Shanghai.

  Yichang (F, L, M)
 • DAG 10: Shanghai (F, L)

  I dag tar vi først en tur til Jadebuddha-templet, hvor vi får se verdens største Jadebuddha-figur. Der ser vi også hvordan kinesere praktiserer som buddhister. Siden tar vi en tur til Shanghai Tower, det høyeste tårnet i Kina. Tårnet er 632 meter høy og vi tar verdens raskeste heis opp til utsiktsdekket som ligger på 546 meter. Felles lunsj.

  På ettermiddagen skal vi besøke et svært innendørsmarked som ligger i kjelleren til Det tekniske museet. Dette er et sted hvor vi må prute hardt! Middag spiser vi på egenhånd.

  Shanghai (F, L)
 • DAG 11: Fridag (F, M)

  Dagen er satt til egen disposisjon. Ingen felles lunsj. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

 • DAG 12: Avreise (F)

  Tidlig avreise til flyplassen og hjemreise til Norge.

Tillegg for enkeltrom

kr. 6 400,- 

Visum

Alle norske statsborgere må ha visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. 

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

På denne reisen vil vi ordne med visum ved ankomst, pris kr 700,- pr person. 

Vaksiner

Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi ber deg derfor om at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.

Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Beijing 2 / -9 4 / -7 11 / -1 20 / 7 26 / 13 31 / 22 31 / 22 30 / 20 26 / 14 19 / 7 10 / 0 3 / -7
Xian 5 / -4 8 / -2 14 / 3 20 / 9 26 / 14 32 / 19 32 / 22 31 / 21 25 / 16 19 / 10 12 / 3 6 / -3
Shanghai 8 / 1 9 / 2 13 / 5 19 / 11 24 / 16 27 / 20 32 / 25 32 / 25 27 /21 22 / 15 17 / 9 11 / 2
Chengdu 10 /2 11 / 4 16 / 8 22 / 13 26 / 17 28 / 20 30 / 22 30 / 22 25 / 18 21 / 15 16 / 9 11 / 4
Lhasa, Tibet 7 / -10 9 / -7 12 / -3 16 / 1 19 / 5 23 / 9 22 / 10 21 / 9 20 / 8 16 / 1 11 / -5 8 / -9

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvem er Aller Travel?

  Vi er en turoperatør som har spesialisert oss på opplevelsesreiser for eventyrlystne over 60 år. Vi legger vekt på personlig service før, under og etter reisen, slik at du hele tiden føler deg ivaretatt og trygg på din reise.

 • Hvem reiser med Aller travel?

  Våre gjester er godt voksne, reiseglade mennesker - både par, enslige og venner. Alderen er stort sett fra 60 år og oppover, og generelt har vi litt flere damer enn menn med på tur. 

 • Er prisene på reiser per person?

  Våre grunnpriser er angitt per person, og er basert på at man deler dobbeltrom/leilighet/lugar med en man reiser sammen med. Det tilkommer tillegg for enkeltrom dersom du reiser alene. Det er dessverre ikke mulig å bestille et halvt dobbeltrom som deles med en vilkårlig reisende. Unntaket er våre singelturer, hvor prisene er angitt per person i enkeltrom.

 • Er det mulig å bestille enkeltrom?

  På våre reiser tilbyr vi et begrenset antall enkeltrom per reise mot et tillegg i pris. Vi er enige i at det urettferdig at det skal være dyrere å reise alene, og vi gjør alltid vårt beste for å holde tillegget så lavt som mulig. Vær likevel klar over at enkeltrommene ofte er små. Noen ganger vil det være dobbeltrom som benyttes som enkeltrom, men dette vil da spesifiseres under den aktuelle reisen.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Er det reiseleder med på turen?

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst til destinasjonen. Nærmere informasjon om dette samt reiseleders mobilnummer blir oppgitt i reisedokumentene som sendes fra oss 2-3 uker før avreise.

  Når det gjelder verter på vår langtidsferie, les under langtidsferie.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. 

  Tilslutning må bestilles senest to måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår for reisen. 

  Skulle du ønske å ordne tilslutning selv skjer dette på eget ansvar. Vi anbefaler deg da å kjøpe endringsbare billetter og å ha god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. 
   

 • Hvordan bestiller jeg min reise?

  Du er alltid velkommen til å ringe oss for å bestille. Vårt telefonnummer er +47 23 89 64 70 og vår telefontid er mandag - fredag kl. 09.00-13.00. Det er også mulig å bestille reiser døgnet rundt på vår hjemmeside: www.allertravel.no
   
  Uansett om du bestiller per telefon eller på internett, vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post hvis ikke annet avtales. Ønsker du all korrespondanse per post tilkommer kr 70,- i porto og administrasjonsgebyr.

 • Hvordan betaler jeg reisen?

  Det er mulig å betale via bank eller med kredittkort. Alt du trenger av betalingsopplysninger står på ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Er dere flere personer på samme bestilling så går det bra å betale hver for dere.
  Depositum forfaller 7 dager etter bestillingen har funnet sted. Det resterende beløpet forfaller 60 dager før avreisedato, og forfallsdato fremgår også av din ordrebekreftelse. 

  Vi gjør oppmerksom på at Aller Travel ikke sender egen separat faktura utover dette.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Jeg har bestilt reise, men ikke mottatt en ordrebekreftelse

  Uansett om du bestiller per telefon eller online så vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post, såfremt ikke annet avtales. Mottar du ikke denne, er det fint om du sjekker spamfilteret ditt, også kalt søppelpost. Finner du den ikke der, er det fint om du kontakter oss, da det mest sannsynlig er en feil i e-post adressen som er registrert i vårt system.

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 800 43 573.
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er helt uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå lengre på venteliste er det fint om du kontakter oss så vi får fjernet deg fra listen.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Alle våre reisende vil 2-3 uker før avreise få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, som blant annet inneholder reiseleders navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Må jeg reise med pass?

  Vi anbefaler alle våre reisende å ha med gyldig pass på våre reiser, da pass ofte er eneste godkjente internasjonale legitimasjon på reiser utenfor Norden. Enkelte fly- og fergeselskap krever også pass som gyldig legitimasjon. Det er den reisendes ansvar å påse at pass er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. I noen land er det et krav om at pass er gyldig inntil 6 måneder etter hjemkomst.

  Sørg derfor for å undersøke passet ditt tidlig, så du eventuelt har tid til å bestille et nytt dersom det er i ferd med å utløpe. 

  Under www.regjeringen.no, tema og UDs reiseinformasjon finner du oppdatert informasjon om hvilke pass- og visumregler som gjelder for de enkelte land.

  Oppbevar alltid passet på et sikkert sted og sørg for at det ikke skades. Ha det på deg eller i din håndbagasje, ikke oppbevar det i innsjekket bagasje. På hotellet anbefaler vi at du oppbevarer dette i safe om dette finnes tilgjengelig, og bær heller med deg en kopi av passet.

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Kan jeg bestemme hvor jeg vil sitte på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan! På flyvninger med Norwegian kan vi kun søke om seteplassering av medisinske årsaker, og dette må kunne dokumenteres. 

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Trenger du assistanse etter innsjekk på flyplassen så er det viktig at du kontakter oss i god tid før avreise så vi får ordnet med dette.

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.

 • Vær og klima

  Inne på selve reisen vil du finne en temperaturoversikt. 

  Ønsker du mer informasjon om været på reisemålet, ta en titt på www.yr.no. BBC har også et godt nettsted for vær: www.news.bbc.co.uk/weather/.

 • Blir det servert mat om bord på flyet?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Bør jeg ha med kontanter på turen?

  Vi anbefaler kun å ha med litt kontanter til bruk ved ankomst, ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort, gjerne både f. eks VISA og MasterCard. Husk at det er begrenset erstatning fra forsikringsselskaper ved tyveri eller tap av kontanter. De fleste steder tar kredittkort, unntaket kan være kiosker, buss/trikk ol, det kan også være greit å ha litt til tips på restauranter ol. 
  Det rimeligste og tryggeste er å ta ut penger underveis i minibanker. Du kan også ta ut penger i landets valuta i Norge før avreise. På Gardermoen, i avgangshallen, finner du minibanker med noen lands valuta, både før og etter taxfree-butikkene. 

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600. 

 • Bagasjen min kom ikke frem, hva gjør jeg?

  Hvis du ikke mottar bagasjen eller hvis bagasjen blir skadet under flytransporten må dette meldes til det aktuelle flyselskapet umiddelbart ved ankomst, slik at du får en såkalt PIR-rapport. Rapporten er viktig for å kunne spore bagasjen i etterkant, men også for evt. krav til flyselskapet eller forsikring.
  Vær oppmerksom på at vanlig type skade/slitasje ved håndtering av bagasje (på fly, buss eller lignende) normalt ikke dekkes av den vanlige reiseforsikringen. 

 • Hva gjør jeg dersom jeg ikke er fornøyd med noe på reisen?

  Det er viktig du først forsøker å løse mindre ting ved å henvende deg til reiseleder/vert eller resepsjonen på hotellet med en gang problemet oppstår. Skulle problemet ikke bli løst, kan du ta kontakt med Aller Travel direkte.
  Hvis du ikke er fornøyd med løsningen, gi beskjed om dette, men innrett deg så godt du kan resten av ferien. Ta vare på kvitteringer og reisebeviset. Det vil gjøre det enklere å klage når du kommer hjem. 
  Velger du å ikke kontakte reiseleder eller oss direkte for hjelp, vil muligheten til å klage være begrenset når du kommer hjem i henhold til pakkereiseloven. 
   

  Hvis et problem ikke ble løst tilfredsstillende på stedet, kan en klage fremsettes skriftlig til Aller travel senest 14 dager etter hjemkomst. Alle henvendelser vil bli behandlet innen fire uker. 

 • Hvordan kan jeg gi innspill på den gjennomførte reisen?

  2-4 dager etter at du kommer hjem vil vi sende deg en e-post med en del spørsmål om hvordan du opplevde din reise. Det er viktig for oss å vite hva som fungerte bra og hva vi kan gjøre bedre, og vi håper i den forbindelse at du tar deg tid til å svare på spørsmålene.
  Aller travel betrakter ikke kommentarer som er innsendt via evalueringsskjemaet vårt som reklamasjoner som krever saksbehandling. 

  Har du innspill utover dette er du hjertelig velkommen til å sende oss en mail: info@allertravel.no
   

 • Hva gjør jeg dersom jeg har glemt noe på flyplassen/flyet?

  Har du glemt noe på flyplassen eller flyet tar du dette med flyplassens «Lost and found». Alle flyplasser har et slikt kontor.

 • Hvordan kan jeg få mine Reward/Cash Points med Norwegian

  Når man reiser på gruppebilletter med Norwegian kan man kun registrere cash points i etterkant av reisen, og senest innen 30 dager etter reisens startdato.
  Dette må gjøres via din personlige brukerprofil inne på Norwegian sin Reward side: www.norwegianreward.com
  Logg deg inn og legg inn fly referanse fra din reise og ditt etternavn for etterregistrering av poeng.
  Gjør oppmerksom på at antall poeng er noe lavere på gruppebilletter sammenlignet med individuelle billetter.

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600.