Skip to main content

Kroatias beste - - Dubrovnik & Split

Den kroatiske Dalmatiakysten går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger. Bli med oss på denne spennende reisen til Dubrovnik og Split, hvor vi også får med oss historiske Mostar i Bosnia Hercegovina. 

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Vår reise starter i Dubrovnik, kjent for sin flotte bymur, nydelige strender og fantastiske fiskerestauranter. Turen avsluttes i sjarmerende Split, med sin gjestfrie atmosfære og spennende kombinasjon av gammelt og nytt. Underveis besøker vi også piratbyen Omis, det blir båttur på Cetina-elven og vi får oppleve den kjente broen Stari Most i byen Mostar.

Bli med på en sosial og hyggelig tur til vakre Kroatia!
 

Gled deg til
 • Den vakre Dalmatiakysten
 • Byvandring i historiske Dubrovnik
 • Båttur på Cetina-elven
 • Tur med lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Dubrovnik: Hotel Lero ****

  Godt hotell som ligger 5 minutters gange fra stranden. Hotel Lero ligger kun en 20-minutters spasertur fra gamlebyen i Dubrovnik og har et utendørs basseng (kun åpent i sesong - væravhengig) med solsenger. Hotellet ligger 600 meter fra den vakre stranden i Miramare-bukten og har pent møblerte rom med gratis Wi-Fi.
  Alle rom har klimaanlegg og flatskjerm-TV.

  Hotellet har en hovedrestaurant og en à la carte-restaurant med uteservering om sommeren. Begge restaurantene tilbyr deilige dalmatiske og internasjonale retter. Baren er et innbydende sted for en aperitiff eller noe å drikke om kvelden.
  I lobbyen kan du kose deg med en kopp kaffe og bruke en PC med Internett. På stedet finner du en frisør og en massasjesalong. Du finner en idrettshall med 6 tennisbaner like i nærheten av Lero Hotel.

 • Split: Hotel Eden ****

  Godt hotell som ligger 1 minutts gange fra stranden. Hotel Eden har en fredelig beliggenhet bare 20 meter fra sjøen i Podstrana, en 10-minutters kjøretur fra Split. Her tilbys romslige, lyse og moderne rom med kostnadsfri Wifi. Restauranten serverer lokale spesialiteter og internasjonale retter. Eden Hotel tilbyr sportsaktiviteter som tennis og golf. Resepsjonen er døgnåpen.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst Dubrovnik (M)

  Vi ankommer Dubrovnik flyplass og blir møtt av reiseleder. Sammen kjører vi buss til hotellet for innsjekk. Vi gjør oss kjent i nærområdet og spiser felles middag på kvelden.

 • DAG 2: Dubrovnik (F, L, M)

  Etter frokost kjører bussen oss til Dubrovniks historiske sentrum og vi gjør en byvandring med vår lokale guide. Vi spiser felles lunsj før vi får litt tid på egen hånd – reiseleder har tips. Deretter tar bussen oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Dubrovnik (F, L, M)
 • DAG 3: Cavtat og vinsmaking (F, M)

  Etter frokost går vi om bord i bussen som tar oss til Cavtat, rett sør for Dubrovnik. En liten fiskerlandsby som har beholdt sin sjarm. Her er det mulig å ta kaffe på strandpromenaden eller kanskje en svømmetur i sjøen. For de som er interessert i kunst, kan man besøke den berømte kroatiske kunstneren Vlaho Bukovacs hjem fra 1800-tallet, i dag et museum. Vi forlater Cavtat for å dra videre til Karaman-vingården i det fruktbare Konavle-området. Her blir det vinsmaking med snacks. Familien produserer flere viner, men den mest populære er Malvazija Dubrovacka - en hvit drue fra regionen. Etter en hyggelig stund på vingården er det på tide å dra tilbake til Dubrovnik og hotellet vårt. Middag på hotellet.

 • DAG 4: Dubrovnik – Mostar - Podstrana (F, M)

  Etter en tidlig frokost er det tid for å pakke bagasjen og forlate vakre Dubrovnik for denne gang. Vi reiser i nordlig retning, langs kysten, for å etter hvert krysse grensen og inn i Bosnia-Hercegovina. Vi besøker byen Mostar, hvis mest berømte symbol er broen, bygget midt på 1500-tallet av ottomanerne. Den opprinnelige broen ble bombet i 1995, men gjenoppbygd i 2004 og ble dermed tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Vi krysser broen og Neretva-elven og gjør en byvandring i den østlige delen av Mostar. Etter byvandringen blir det fritid til lunsj på egen hånd. Vi forlater Mostar for å returnere til Kroatia. Vi når vårt hotell i Podstrana tidlig om kvelden. Etter innsjekking blir det middag på hotellet.

  Dubrovnik – Mostar - Podstrana (F, M)
 • DAG 5: Omis og elven Cetina (F, L, M)

  Etter frokost reiser vi ca. 30 minutter sør for Podstrana, til den lille byen Omis – kjent som et rede for pirater på 1600-tallet. Her gjør vi en liten byvandring og får litt tid på egen hånd før vi går om bord i en av de små elvebåtene. Vi seiler opp elven til Radmanove Mlinice – stedet hvor lokalbefolkningen en gang i tiden malte hvete og korn i noen av de mange vannkvernene. Her spiser vi lunsj, og bussen tar oss tilbake til Podstrana om ettermiddagen.

 • DAG 6: Split (F, M)

  Etter frokost tar bussen oss til Dalmatias hovedstad Split. Byens sjarmerende gamle bykjerne vokste frem rundt keiser Diocletianus store romerske palass – et av de største og best bevarte palassene fra romertiden. Her møter vi en lokal guide som viser oss de mest interessante delene av palasset. Etter byvandringen blir det fritid til lunsj og shopping. For de som vil bevege seg litt anbefaler vi en tur opp til Marijan – byens lunge. Herfra har man vakker utsikt over byen, fjellene og de nærmeste øyene Brac og Solta. Vi reiser tilbake til Podstrana om ettermiddagen. Middag på hotellet.

  Split (F, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon. Det finnes mange muligheter til aktiviteter, og vi kan anbefale å gå en tur på bymuren. Reiseleder har tips til de som ikke vil bruke dagen til sol og bad. Middag på hotellet.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til flyplassen i Split. Fly tilbake til Norge.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Dubrovnik flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Split flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Dubrovnik//Split-Oslo inkl skatter og avgifter
 • 3 netter på 4* hotell i Dubrovnik
 • 4 netter på 4* hotell i Podstrana utenfor Split
 • 7 frokoster på hotellene
 • 7 middager på hotellene
 • 2 lunsjer
 • Vinsmaking og snacks dag 3
 • All transport, utflukter og innganger iht programmet
 • Lokal guide
 • Skandinavisk reiseleder fra ankomst
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips, øvrige måltider og drikke

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 2 590,-

 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

9/10Oslo GardermoenKroatias beste - Dubrovik og SplitMer enn 814 990,-BestillMer informasjon