Skip to main content

Vrsar - skattekisten Istra

Bli med til den kroatiske halvøya Istria og Vrsar, en liten fiskelandsby med lang historie og herlige strender, bare et steinkast fra sentrum.

Byen er en sann juvel med bykjernen beliggende på en høyde omgitt av øyer, med fantastiske utsikter og solnedganger. Den hjerteformede halvøya Istria i det
nordlige Kroatia tilhører både Kroatia, Slovenia og Italia, og er en skattekiste med uslåelige kultur- og naturopplevelser. Små byer med koselige smågater, vakre
bygninger, massevis av deilig mat og det adriatiske havets krystallklare vann.

Vår lokalkjente reiseleder tar oss med på daglige utflukter, og vi får oppleve både båttur til middelalderbyen Rovinj og fotturer til
Porec. Det blir også mulighet for å utforske både Slovenia og Italia på utflukt til vakre Trieste og Piran samt kunstnerbyen Groznjan.

Gled deg til
 • Båttur til middelalderbyen Rovinj
 • Aktive dager med fotturer
 • Muligheter til besøk i Italia og Slovenia
 • Den historiske byen Pula

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / ML= Matpakkelunsj / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst

  Vi ankommer Pula flyplass på kvelden. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til hotellet i Vrsar (ca. 1 time). Kaldt måltid ved ankomst.

 • DAG 2: Byvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost møtes vi til avtalt tid for en byvandring i Vrsar. Husk gode sko.

  Vi følger strandpromenaden ned til havnen. Her i nærheten ligger steinbruddet Montraker, hvor det hvert år holdes sommerkoloni for steinhuggere. Under middelalderen ble det eksportert stein av høy kvalitet fra Vrsar, men også salt, vin, olivenolje og andre jordbruksprodukter. Også fiske har vært en viktig inntektskilde for innbyggerne i byen.

  Fra havnen går vi opp i den pittoreske gamle bydelen, som ligger på en bakketopp. Her finnes mange flotte bygninger og utsiktsplasser. Vrsar har flere velbevarte kirker fra ulike tidsperioder, den største men også yngste er St. Martins kirke. Inntil kirken ligger Kastelet, sommerresidensen til biskopen av Porec under middelalderen. Det sies at den kjente sjarmøren Giacomo Casanova fikk fristed i Vrsar etter å ha rømt fra fengselet i Venezia. Han levde her på slutten av 1700-tallet.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Resten av dagen på egenhånd. Middag på hotellet som alle kvelder.

  Byvandring (F, L, M)
 • DAG 3: Fridag / Vandring (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller bare slappe av. De som ønsker kan bli med på fottur langs kysten til Porec.

  Vi følger den grønne kysten gjennom skoger, forbi felt og gjennom campingplasser. Under turen går vi gjennom landsbyen Funtana, hvis navn minner om den romerske perioden da det var ferskvannskilder som dukket opp som fontener. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagune - Plava Laguna - før vi ender opp i Porec. I Porec blir det tid til lunsj på egenhånd, før vi tar lokalbussen tilbake til Vrsar (ikke inkl. - ca. HRK. 30,-).

  Ca. 16 km. / +40m. / -40m

  Fridag / Vandring (F, M)
 • DAG 4: Båttur (F, M)

  Fin båttur i den istriske skjærgården til middelalderbyen Rovinj. Vi seiler langs den grønne kysten og munningen til Limfjorden. Navnet kommer fra det latinske ordet "limes" = grense. Fjorden var nemlig grensen mellom to romerske kolonier. Vel fremme i Rovinj gjør vi en kort byvandring og nyter denne perlen - bygget under det nesten 500 år lange venetianske styret.

  Her blir det tid til å utforske byen på egenhånd og spise lunsj på en byens lokale tavernaer - "konoba". Vi seiler tilbake til Vrsar om ettermiddagen.

  Båttur (F, M)
 • DAG 5: Fridag / Vandring (F, M)

  Fridag.

  De som ønsker kan bli med på fottur ved Limfjorden. Underveis stopper vi på en lokal restaurant, slik at vi kan kjøpe lunsj.

  Vi følger veien fra Vrsar til "Kapetanova Stancija" - kapteins gård / landsby - en smal asfaltert vei, som fortsetter som grusvei. Vi går mot Limfjorden, en naturskapt bukt med kalksteinsklipper og huler i fjellet. Limfjorden er ca. 10 km lang og fjellsiden er bratt med grønn vekst på sidene. En av grottene er i dag innredet som bar - grotten kalles for Pirate Cave - da man tilbake i tiden mener at pirater skjulte seg i hulen og kontrollerte inngangen til fjorden.

  Inngangsbilletten er ca. 2 euro (betales på plass). Her har vi en pause og kan kjøpe noe å drikke. Vi går tilbake til Vrsar samme vei. (Obs! Vi tar forbehold for at grotten kan være stengt i ytterkant av sesongen).

  Ca. 12 km, +40 m / -40 m.

 • DAG 6: Fridag / Ekstra utflukt Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (F, M)

  Fridag.

  Ekstra: Mulighet for utflukt til Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (kr. 525,- m/enkel lunsj)
  Etter frokost tar vi buss til det sentrale Istria. Underveis forteller den lokale guiden om Istria generelt, kultur og tradisjoner. Ved ankomst til Groznjan blir det felles byvandring og litt tid på egenhånd til å besøke noen av byens koselige gallerier eller til å ta en kopp kaffe. Her er det også mulighet for å smake på produkter av trøffel, ettersom Groznjan ligger i et område der "skogens gull" vokser.

  Reisen går videre til Pazin hvor vi besøker vinbonden "Gortan". Her får vi smake på både rød og hvit vin, og i tillegg får vi skinke, ost, brød og olivenolje. Etter en hyggelig stund på landsbygda reiser vi tilbake til Vrsar.

  Fridag / Ekstra utflukt Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (F, M)
 • DAG 7: Fridag / Ekstra utflukt til Trieste i Italia og Piran i Slovenia (F, M)

  Fridag.

  Vi kjører nordover mot grensen mellom Kroatia og Slovenia. På veien nyter vi landskapet og får høre mer om Istrias historie og forbindelsen mellom Kroatia, Slovenia og Italia. Vi ser det typiske kuperte landskapet med avlinger av druer og oliven i kontrast til den røde jorden og de små landsbyene på bakketoppene. Ved grensen til Slovenia vil det være passkontroll og litt ventetid må beregnes. Vi kjører videre til Trieste hvor vi gjør en kort buss-sightseeing før vi slippes av ved den fine plassen Piazza Unita. Denne plassen ligger ut mot Trieste-bukten og er omringet av fantastiske palasser og rådhuset som ofte er scene for konserter under åpen himmel. Vi gjør en byvandring, forbi rester av romerske teater og travle gater i sentrum med mange fine butikker og kaffebarer. Trieste har den lengste kaffetradisjonen i Italia ettersom havnen var sentrum for import av kaffe.
  Vi tar en pause for en ekte kaffe før vi reiser videre til Piran - en liten, koselig by i Slovenia med historie og arkitektur fra tiden under Venezias regjering. Her nyter vi en felles lunsj og utforsker byen før vi reiser tilbake til Vrsar.

  Fridag / Ekstra utflukt til Trieste i Italia og Piran i Slovenia (F, M)
 • DAG 8: Avreise med liten byvandring i Pula (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og til avtalt tid kommer bussen og vi setter kursen mot middelalderbyen Pula. Reiseleder skal i dag ta oss med på en sightseeing hvor vi bl.a. får høre og se historia om Colosseum, som ligger sentralt i byen. Vi får høre om historien helt fram til at Pula var Østerrike-Ungarns viktigste marine by. Deretter blir det tid på egenhånd, slik at man kan kjøpe seg en sen lunsj på en av de mange lokale restaurantene. Deretter fortsetter vi ut til flyplassen og hjemreise på kvelden.

Slik bor du

Resort Belvedere er et godt hotell som ligger vakkert til i frodige omgivelser, bare noen minutters gange fra sentrum av Vrsar og bare noen skritt fra Adriaterhavet. Feriestedet er bygget på en åsside og rommene er fordelt over et større område, omringet av hager.

Belvedere har utendørs basseng, pool bar, egen steinstrand/solplattinger med strandstoler (mot gebyr) og strandpromenade. De har også en restaurant med terrasse med utsikt over havet. Hotellet har underholdningsprogram og miniklubb for barn. Gratis Wi-Fi i alle områder. 

Alle rom har klimaanlegg, balkong, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe, bad med dusj/badekar og hårføner.

Området egner seg til gå- og sykkelturer, og gjestene kan benytte innendørs basseng (gratis), sauna og treningsrom (mot gebyr) på nabohotellet. Det er mulig å leie sykler på resortet.

Vrsar Marina kan nås på 8 min. til fots, mens strandpromenaden ligger bare noen skritt unna. Poreč ligger 11 km unna, mens Rovinj ligger 28 km fra eiendommen. Pula lufthavn ligger i en avstand på 53 km.

RESORT BELVEDERE ****
Petalon 1
52450 Vrsar

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 690,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Ekstra utflukt til Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan - kr.525,- inkl. enkel lunsj (min.15 personer)

Ekstra utflukt til Trieste og Piran - kr. 690,- inkl. lunsj (min. 15 personer).

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.