Skip to main content
Lavt enkeltromstillegg

Kypros - Afrodites vakre øy

Kypros er en perfekt blanding av Middelhavet, sol og fantastisk natur. Det er ikke overraskende at det var nettopp her Afrodite dukket opp i mytologien, som kjærlighetens gudinne.

Opplev det klassiske og moderne Kypros fra orkesterplass, i den fasjonable byen Pafos. Her bor vi på et virkelig godt firestjerners hotell med halvpensjon, og rammen for å dyrke det søte liv og nyte det fantastiske klimaet er perfekt. Vakre bygninger er spredt over hele øya som verdifulle minnesmerker over øyas spennende historie. Det legges til rette for en reise med mye livsglede og spennende opplevelser i det sørøstligste hjørnet av Europa.

De inkluderte utfluktene, som både gir oss innsikt i Kypros fortid og nåtid, byr på lokale delikatesser samt besøk til de berømte bysantinske fjellkirkene og Kongenes grav. Du kan også være med på en spesiell utflukt til den delte hovedstaden Nicosia.

Velkommen til vår forførende middelhavsperle.

Gled deg til
 • Arkeologi og historie i Pafos
 • Utflukt til bysantiske fjellkirker og Kongenes grav
 • Lokale delikatesser og vinsmaking
 • God tid til å nyte Kypros

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen til Larnaca flyplass, hvor vi blir hentet i buss som kjører til hotellet i Pafos. På veien forteller reiselederen mer om alt det spennende vi skal oppleve den kommende uken. Ved ankomst sjekker vi inn, og senere er det middag i hotellets restaurant.

 • DAG 2: Byrundtur i Pafos, Kongenes grav og landsbybesøk (F, M)

  Vi skal på vår første utflukt etter frokost. Pafos og omegn har mye å by på, og først går turen rundt til byens viktigste attraksjoner med lokal guide. Deretter drar vi ut til Kongenes grav, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Gravene er ca. 2 500 år gamle og innhugget i kalksteinsklippene. Man driver fortsatt med utgravning på stedet og det blir stadig funnet spor fra fortiden.
  Etter besøket kjører vi litt nordover til landsbyen Letymbou, hvor vi skal ta en kikk på de lokale tradisjonene. Vi får høre om både kaffe, halloumi-ost og surdeig, som alle er viktige ingredienser i den kypriots liv.
  Turen går så tilbake til hotellet i Pafos, hvor du har resten av dagen og kvelden på egen hånd. Middag serveres på hotellet.

  Byrundtur i Pafos, Kongenes grav og landsbybesøk (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F, M)

  Dagen er til fri disposisjon og gir deg en god mulighet til å gå på oppdagelse på egen hånd i Pafos. Du kan f.eks. spasere på den hyggelige strandpromenaden hele veien fra hotellet (ca. 2,5 km). Reiselederen gir naturligvis gode råd og tips basert på dine ønsker.

  Fridag (F, M)
 • DAG 4: Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia om man vil det. Pris kr. 650 pr. person. Gjennomføres v/min. 15 påmeldte. Gi beskjed ved bestilling.

  Etter frokost kjører vi til hovedstaden Nicosia. Byen ligger midt på grensen mellom den tyrkiske delen i nord og den greskdominerte delen i sør. Vi får et godt innblikk i en del av den kypriotiske konflikten og Nicosias historie sammen med en lokal guide.
  Vårt besøk dekker naturligvis både den nordlige og den sørlige delen av hovedstaden. Det er store kontraster mellom bydelene, og man kan både se og føle at man er kommet til «en annen verden» når man krysser grensen. Grenseovergangen er det tydeligste tegnet, så husk passet. Alt fra butikker til bygninger og vedlikehold generelt er interessant og veldig forskjellig.
  Byen i sør er topp moderne, mens byen i nord er en liten, mindre hektisk, og mer gammeldags, tyrkiskinspirert by med basarer, minareter, tehus og mye mer. Mange av Nicosias vakreste, gamle bygninger finner vi i den nordlige delen, og det er mye å se på.
  Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til Pafos, og vi kommer til hotellet tidsnok til middag.

  Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 5: Utflukt til Troodos-fjellene med vinsmaking (F, M)

  Dagens utflukt går inn i landet og mot fjellene til det grønneste området på den solrike øya. Først kjører vi opp midt i fjellkjeden Troodos og opplever Kypros’ høyeste fjell og det vakre landskapet i et helt annet klima. I fjellene finner vi den sjarmerende landsbyen Kakopetria. Området er kjent for sine UNESCO-beskyttede bysantinske kirker, som vi besøker og får høre om religionens betydning i området.
  Etter besøket i Kakopetria fortsetter vi å utforske fjellområdet og besøker landsbyen Omodos, som ligger cirka en times kjøretur derfra. Omodos ligger i et landbruksområde, og har blant annet en stor vin- og fruktproduksjon som vi naturligvis også smaker på.

  Utflukt til Troodos-fjellene med vinsmaking (F, M)
 • DAG 6: Fridag (F, M)

  Du har nok en dag på egen hånd og kan nyte livet i Pafos. Mulighetene er mange både på hotellet og i byen. Reiselederen gir gjerne tips hvis du trenger noen gode forslag.

  Fridag (F, M)
 • DAG 7: Utflukt til sørkysten med delikatesse-smaking (F, M)

  Vi drar av sted på utflukt til sørkysten om formiddagen, hvor vi igjen skal stifte bekjentskap med kjærlighetsgudinnen Afrodite. Ifølge legenden oppstod hun av skummet i havet utenfor sørkysten ved klippen som i dag kalles for "Afrodites klippe". Ifølge den greske mytologien steg hun deretter i land på Kypros og har siden vært gudinnen for kjærlighet, skjønnhet og fruktbarhet.
  Vi tar bena fatt for en liten kystvandring i det vakre området, mens vi nyter den fantastiske utsikten til både land og vann underveis. Velsmakende, lokale delikatesser venter på oss etter gåturen.
  Bussturen fortsetter langs kysten, hvor vi gjør flere interessante stopp. Særlig et område er spesielt, da vi plutselig er på britisk territorium. Kypros var under engelsk besetning mellom 1878-1960, og den britiske hær har fortsatt to militærbaseområder på Kypros som den dag i dag fortsatt er britisk område til tross for Kypros’ uavhengighet i 1960.

  Utflukt til sørkysten med delikatesse-smaking (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Reisen lakker mot slutten, og vi må forberede oss på å forlate skjønne Kypros. Utsjekking fra hotellet og transport mot Larnaca og flyplassen etter en fantastisk uke på Kypros.

Slik bor du

Pioneer Beach Hotel ****
Theas Afroditis Avenue
8101 Paphos,
KYPROS 

Det firestjerners Pioneer Beach Hotel i Pafos er et hotell med voksen-fokus. Her er treningsrom og mulighet for avslapning i innendørsbassenget. Ved bassengområdet ligger baren i sentrum, og bassenget er omgitt av bekvemme solsenger. Bassenghåndklær lånes ut gratis på hotellet.

Alle rom har store balkonger med utsikt enten mot havet eller til omkringliggende landskap og har inkludert fasiliteter som airconditioning, flatskjerm-TV, radio, minibar, hårføner, samt kaffe- og tefasiliteter.

På hotellet er det treningsrom, tennisbane, badstue og innendørs basseng. Det tilbys også forskjellige spabehandlinger. Tre av hotellets restauranter er à la carte med mat fra det greske, kypriotiske og italienske kjøkken. Barene har forskjellige innretninger og noen ganger arrangeres det cocktailparty på terrassen.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller Travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
ca. 4,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tilvalg/Utflukter

Ekstra utflukt til Nicosia: Pris på forespørsel, min. 10 pers. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Tillegg for enkeltrom: kr. 1.350,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Ayia Napa 16 / 7 17 / 8 19 / 9 23 / 12 26 / 16 30 / 19 32 / 22 33 / 22 31 / 20 27 / 17 22 / 12 18 / 9
Larnaca 16 / 7 16 / 7 19 / 8 23 / 11 26 / 15 31 / 19 33 / 22 33 / 22 31 / 19 27 / 16 22 / 12 18 / 9
Pafos 16 / 8 16 / 8 18 / 9 21 / 12 24 / 15 28 / 18 30 / 21 30 / 21 29 / 19 25 / 16 21 / 13 17 / 10
Limassol 14 / 6 15 / 6 17 / 7 21 / 11 25 / 14 29 / 18 32 / 20 32 / 20 30 / 18 26 / 15 21 / 11 16 / 8