Skip to main content

Førjulstur til Røros - med tog

Vi har gleden av å invitere deg med på en stemningsfull førjulstur til bergstaden Røros - en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger.

Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. For de som har lyst, blir det tid til et besøk i Olavsgruva. Vi bor på tradisjonsrike Bergstaden hotell og får servert lekker julemat med lokale råvarer.

Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som har lang erfaring med reiser i Norge.

I skumringen når vinden snor rund hushjørnene og snøen fyker gjennom førjulskvelden, er det nesten så vi kan fornemme Falkbergets Ann-Magritt, som sliten vandrer krumbøyd mot vinden på vei hjem.
De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat.

Byen er i førjulsstemning, så vi benytter muligheten til å vandre litt på egenhånd og kanskje handle litt julegaver og nyte noen av de små kafeene. Fra 01. desember arrangeres det julemarked i byen, så på avgangen 6. desember får vi god tid til å oppleve julemagien her. 

Gled deg til
 • Togtur til Røros
 • Oppleve julebyen Røros
 • Bergstadsvandring og besøk i Røros kirke
 • Kanefart
 • Bergstadens julebord
 • Julemarked (fra 1.des)
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo/Trondheim til Røros (M)

  Dagen starter med en avslappende togreise gjennom et vinterlandskap som forbereder seg på julehøytid. Fra Trondheim blir det en vel 2 timers tur forbi Støren og oppover Gauldalen til Røros. Fra Oslo og Østlandsområde blir det først en togtur til Hamar hvor det er togbytte. Turen går videre mot Elverum og oppover Østerdalen mot Alvdal og Tynset før vi ankommer Røros på ettermiddagen. Ved ankomst til Røros stasjon spaserer vi 250 m. til Bergstaden Hotel hvor det er innsjekk og litt tid på egenhånd før det serveres middag på kvelden.

  Oslo/Trondheim til Røros (M)
 • DAG 2: Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)

  Etter en god frokost skal vi på bergstadsvandring med lokalguide. Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet. Røros vokste fram som en samling av bygårder med fjøs og uthus. Bergstaden har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet. Det var den godt bevarte trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet som var grunnlaget for at byen kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.
  Vi besøker den hvitkalkede steinkirken hever seg over alle andre bygg på Røros. Den har omkring 1600 sitteplasser. Den største kirkeklokken er støpt i Amsterdam i 1730 og veier 900 kg. Kirken har 3 klokker og 2 orgler, det eldste orgelet fra omkring 1700. Bygget avvek fra tradisjonen ved at hovedinngangen er orientert mot sørøst mens kor med alter er i nordvestlig ende.
  Til slutt blir det besøk i Olavsgruva hvor det blir en times vandring gjennom bergverkshistorien. Turen går med guide gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse.
  På kvelden serveres en god middag på hotellet.

  Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)
 • DAG 3: Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)

  Dagen begynner med en god frokost og litt tid til egen disposisjon før det på ettermiddagen blir kanefart gjennom smale gater og forbi bygninger som ser akkurat ut som de gjorde for flere hundre år siden. Hesten som puster frostrøyk, mens du sitter godt innpakket under pledd. Alt du hører er lyden av dombjeller, hover mot snø og sleden som glir langs bakken. Atmosfæren er helt unik der du glir forbi de gamle trehusene i de krokete små gatene.
  På kvelden blir det julebord etter alle kunstens regler. Et riktig hyggelig måltid med tradisjonskost fra Røros.

  Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)
 • DAG 4: Avreise fra Røros med tog (F)

  Dagen starter med en lang frokost og deretter utsjekk fra hotellet. Vi har litt tid til egen disposisjon før vi setter oss på toget og setter kursen mot Oslo og Trondheim.

Slik bor du

Bergstadens Hotel ***
7374 Røros

Bergstaden Hotel ligger omgitt av fjell i den UNESCO-vernede byen Røros. Hotellet tilbyr rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Hotellet ligger sentralt midt i Røros sentrum, kun 250 meter fra Røros stasjon.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Prisen inkluderer:
 • Togreise Oslo-Røros eller Trondheim-Røros tur/retur.
 • 3 netter på Bergstadens Hotel
 • 3 frokoster
 • 2 3-retters middager
 • 1 Bergstadens julebord
 • Bergstadsvandring med besøk i Røros Kirke – ca 2 timer
 • Besøk i Olavsgruva – Røros Museum
 • Kanefart
 • Reiseleder fra Aller Travel

Tillegg enkeltrom

kr. 1 200,-  / kr. 1 850,- (6. des)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

 

Turen til Røros togstasjon

Varighet
ca. 5,5 timer inkl. togbytte på Hamar
Togselskap
Vy

Turen hjem fra Røros togstasjon

Varighet
ca. 6 timer med togbytte på Hamar
Togselskap
Vy

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

November 2021

29/11Oslo SentralbanestasjonFørjulstur til Røros med togFå ledige6 950,-BestillMer informasjon

Desember 2021

6/12Oslo SentralbanestasjonJulemarked på Røros med togUtsolgt7 590,-BestillMer informasjon