Skip to main content

Førjulstur til Røros - med tog

Vi har gleden av å invitere deg med på en stemningsfull førjulstur til bergstaden Røros - en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger.

Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. For de som har lyst, blir det tid til et besøk i Olavsgruva. Vi bor på tradisjonsrike Bergstadens Hotel og får servert lekker mat med lokale råvarer.

Dyktige Elbjørg Haugsdal er reiseleder på avgangene 20.- og 28. november. Hun har lang erfaring med reiser i Norge. 

I skumringen, når vinden snor rund hushjørnene og snøen fyker gjennom førjulskvelden, er det nesten så vi kan fornemme Falkbergets Ann-Magritt, som sliten vandrer krumbøyd mot vinden på vei hjem.

De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker. Sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder byr på regionens fantastiske lokalmat.

Byen er i førjulsstemning, så vi benytter muligheten til å vandre litt på egen hånd, kanskje handle litt julegaver og kose oss på noen av de små kafeene.

Gled deg til
 • Togtur til Røros
 • Oppleve julebyen Røros
 • Bergstadsvandring og Røros kirke
 • Kanefart
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo/Trondheim til Røros (M)

  Dagen starter med en avslappende togreise gjennom et vinterlandskap som forbereder seg på julehøytid. Ved ankomst Røros stasjon spaserer vi 250 meter til Bergstadens Hotel hvor det er innsjekk og litt tid på egen hånd før det serveres middag om kvelden.

  Oslo/Trondheim til Røros (M)
 • DAG 2: Bergstadvandring med besøk i Røros kirke (F, M)

  Etter en god frokost skal vi på bergstadsvandring med lokalguide. Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet. Det er den godt bevarte trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet som er grunnlaget for at byen er oppført på Unescos liste over verdensarv.

  Vi besøker den hvitkalkede steinkirken som hever seg over alle andre bygg på Røros.

  Så blir det besøk i Olavsgruva hvor det blir en times vandring gjennom bergverkshistorien. Turen går gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse.

  Om kvelden serveres en god middag på hotellet.

  Bergstadvandring med besøk i Røros kirke (F, M)
 • DAG 3: Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)

  Dagen begynner med en god frokost og litt tid til egen disposisjon før det på ettermiddagen blir kanefart gjennom smale gater og forbi bygninger som ser akkurat ut som de gjorde for flere hundre år siden. Hesten puster frostrøyk, mens du sitter godt innpakket under pledd. Alt du hører er lyden av dombjeller, hover mot snø og sleden som glir langs bakken. Atmosfæren er helt unik der du glir forbi de gamle trehusene i de krokete, små gatene.

  Om kvelden blir det julemåltid etter alle kunstens regler med tradisjonskost fra Røros.

  Kanefart og Bergstadens julebord (F, M)
 • DAG 4: Avreise fra Røros med tog (F)

  Dagen starter med en lang frokost og deretter utsjekk fra hotellet. Vi har litt tid til egen disposisjon før vi setter oss på toget og setter kursen tilbake mot Oslo eller Trondheim.

Slik bor du

Bergstadens Hotel ***
7374 Røros

Bergstadens Hotel ligger omgitt av fjell i den UNESCO-vernede byen Røros. Hotellet tilbyr rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Hotellet ligger sentralt midt i Røros sentrum, kun 250 meter fra Røros stasjon.

Tillegg enkeltrom

kr. 1 500,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

 

Transport

 

Turen til Røros togstasjon

Varighet
ca. 5,5 timer inkl. togbytte på Hamar
Togselskap
Vy/SJ

Turen hjem fra Røros togstasjon

Varighet
ca. 6 timer med togbytte på Hamar
Togselskap
Vy/SJ