Skip to main content

Historisk start på 2021 - Sanner Hotell på Hadeland

Velkommen til en hyggelig og historisk feiring av det nye året! Det familiedrevne Sanner Hotell ligger i storslagne omgivelser på Granavollen på Hadeland. Her forenes nærmere 90 års historie og tradisjoner med moderne komfort, og skaper en helt spesiell atmosfære.

Granavollen har vært et historisk knutepunkt i Norge i over tusen år, og området bærer fortsatt preg av middelalderens konger, kunstnere, tradisjon, arkitektur og gjestfrihet.

Her inviterer vi til middelaldervandring med blant annet omvisning i de unike Søsterkirkene, det blir historisk kåseri om Granavollen og historisk aperitiff i regi av Hadeland Folkemuseum. Vi skal besøke og høre om Hadeland glassverks historie og vi blir servert Afternoon Tea på staselig, klassisk vis.

Med oss har vi dyktige Kristian Bredby som reiseleder og historieforteller. Alle måltider er inkludert og vi koser oss med hyggelige samlingsstunder, enten om det er i en av hotellets hyggelige stuer eller ved bålpanna. 

Gled deg til
 • hyggelige dager med historiske innslag
 • omsorgsfull service og hjemmelaget mat i særklasse
 • besøk på Hadeland glassverk
 • afternoon tea på klassisk vis
Informasjon
Pris inkluderer:
 • 3 netter på Sanner Hotell på
  Granavollen
 • 3 buffetfrokoster
 • 3 buffetlunsjer og 1 Afternoon Tea
 • 3 middager på hotellet
 • Historisk kåseri og velkomstaperitiff
 • Guidet middelaldervandring
 • Historisk aperitiff i regi av Hadeland Folkemuseum
 • Busstur til Hadeland Glassverk med omvisning
 • Gratis parkering og fri tilgang til velværeavdeling
Prisen inkluderer ikke:
 • Transport til/fra Hadeland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke og tips
 • Velvære behandlinger (må forhåndsbestilles hos hotellet)

Slik bor du

SANNER HOTELL
Granavollen 3-5, 
2750 Gran 

Familiedrevet og personlig hotell med sjel og atmosfære, som ligger i naturskjønne, rolige og historiske omgivelser på Granavollen, kun 50 minutter med bil fra Oslo og ca. 40 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Helt siden Ingeborg og Sverre Lyngstad startet med to rom og tre gjestesenger i 1930, så har gjestfrihet og det å ta vare på gjestene stått i sentrum. Omsorgsfull service, hjemmelaget mat og vin for kresne ganer, lokaler med en atmosfære som forener tradisjoner med dagens krav til komfort, kunst som behager og utfordrer, skaper trivsel fra første stund.

Alle rom er lyse og sjarmerende, med en behagelig atmosfære. Hvert rom har individuelle særpreg og eget bad (dusj eller badekar), TV, vannkoker, hårføner, arbeidsbord og gratis Wi-Fi. Oppgradering til deluxe rom er mulig ved forespørsel og tillegg i pris. Alle rom er røykfrie.
Alle våre gjester har fri bruk av bibliotekbar- og flygelsalong, svømme- og velværeavdeling.
 

Dagsprogram

 • DAG 1: ANKOMST (L, M)

  Vi møtes på hotellet til lunsj. Gratis parkering for våre gjester. På ettermiddagen blir det velkomstmøte og en liten aperitiff før vi får et historisk kåseri av hotelldirektøren, om Granavollen fra Folkevandringstiden og frem til i dag.

  Middag på kvelden.

  ANKOMST (L, M)
 • DAG 2: MIDDELALDERVANDRING MED LOKAL GUIDE (F, L, M)

  I dag er det bare å ta på seg gode sko for en fin vandretur sammen med lokalguiden Anne Marie Hvattum. Vi får blant annet en omvisning i de unike søsterkirkene fra 1100-tallet samt Steinhuset fra 1200- tallet. Tilbake på hotellet spiser vi lunsj før vi får høre om brennevinshistorien på Hadeland, presentert på en munter måte, sammen med smaksprøver.
  Her bys det på vikingkonger, den mørke middelalderen, forbudstid, hjemmebrenning, mikrobryggeri og selvfølgelig akevittens far, Christopher Hammer.
  Middag på hotellet.

  MIDDELALDERVANDRING MED LOKAL GUIDE (F, L, M)
 • DAG 3: UTFLUKT TIL HADELAND GLASSVERK (F, L, M)

  I dag blir det busstur til Hadeland Glassverk. Her får vi en omvisning og tid til å utforske de fantastiske utstillingene og håndverket. Tilbake på hotellets serveres vi Afternoon Tea, med smakfulle sandwicher, lune scones og søte fristelser. Kanskje frister det med en tur i hotellets svømme- og velværeavdeling før vi går til middag.

  UTFLUKT TIL HADELAND GLASSVERK (F, L, M)
 • DAG 4: HJEMREISE (F)

  Etter en deilig frokost sjekker vi ut og takker for flotte dager sammen. God tur hjem og på gjensyn!

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Kristian Bredby
  Kristian Bredby

  Kristian Bredby har over 30 års erfaring som leder i offentlige og private virksomheter. Når tiden kom for å trappe ned yrkeslivet, kunne han fokusere mer på sine interesser. Blant disse er historie og kunsthistorie, som han også studerte mens han arbeidet. Kristian kaller seg selv en historieforteller. «De gode historiene er nemlig verdt å huske på, og fortelle videre.» Etter å ha rundet av sitt aktive yrkesliv, har Kristian blant annet blitt leder i Norges Guideforbund og inntatt rollen som vert og reiseleder i Aller Travel. Han er også aktiv som Oslo-guide. Kristian kom første gang som backpacker til Hellas i 1971 og ble uhelbredelig Grekofil. Han har siden den gang besøkt landet nesten årlig, på seileturer mellom øyene og vandreturer i de greske landskapene.

Tillegg enkeltrom

kr 720,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

Transport til dette arrangementet er IKKE inkludert.  

Beste offentlige transportmulighet er med tog til Gran Stasjon. Taxi via Gran Taxi de siste 4 km opp til hotellet. 

For de som kjører selv er parkering ved hotellet gratis.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Januar 2021

3/1-Historisk Start på 2021 - Sanner Hotell på HadelandMer enn 85 770,-BestillMer informasjon