Skip to main content

Hurtigruten og Dovrebanen - - innholdsrik norgesreise

Det har blitt sagt at det er «verdens vakreste sjøreise», og vi vil ydmykt si oss enig i det. Hurtigruten er Norges stolthet og vi gleder oss til å stige om bord MS Polarlys i Trondheim for å ta en del av den klassiske nordgående ruten til Kirkenes. 

Først skal vi ta Dovrebanen fra Oslo, som i seg selv er en vakker togreise gjennom innlands bygder, skog og fjell. En behagelig reise hvor vi kan lene oss tilbake og nyte naturen som glir forbi langs Mjøsa, gjennom Gudbrandsdalen og over Dombås. Vel fremme i Trondheim har vi en overnatting og egen omvisning i den trivelige byen med selveste Nidarosdomen, Olav den helliges gravkirke. 

Så blir det begivenhetsrike dager på Hurtigruten til Kirkenes. Vi skal krysse Polarsirkelen, kjøre forbi Nordkapp og forhåpentligvis se flere dansende nordlys i vinternatten. Langs den majestetiske Helgelandskysten passerer vi fyrtårn, holmer og skjær, og i Lofoten ser vi de særegne taggete fjell, lune viker og klassiske rorbuene. Det blir lengre stopp i både Bodø, Tromsø og i Honningsvåg hvor vi har litt tid til å gå i land for litt oppdagelser.
Siste del av turen blir med en overnatting i Kirkenes. Her blir vi vist rundt av lokalguide i byen og ved grenseovergangen ved Storskog. En spennende avslutning på en fantastisk reise i Norge!

Det er en av våre mest erfarne reiseledere, Nils Krister Larsen som tar oss med på denne turen. Han har bodd langs kysten store deler av sitt liv og ånder for kystsamfunnene. Han har lang fartstid som reiseleder på Hurtigruten og kan guide oss trygt gjennom denne fantastiske reisen. 

«Verdens vakreste sjøreise» er en opplevelse i lys, stemninger og farger. Inntrykkene står i kø langs hele kysten. Dette er en reise som går gjennom by og land, gjennom trange fjorder og sund, og forbi åpne og majestetiske havstykker. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!  

Gled deg til
 • en vakker sjøreise fra Trondheim til Kirkenes
 • muligheten for å oppleve nordlyset
 • å se små byer og samfunn langs kysten
 • naturopplevelser av de sjeldne
 • god service om bord
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Togreise Oslo S - Trondheim
 • Busstransport ifølge programmet
 • 1 overnatting i Trondheim med middag og frokost
 • 1 overnatting i Kirkenes med middag og frokost
 • Sightseeing i Trondheim og Kirkenes
 • Reise med Hurtigruten MS Polarlys fra Trondheim til Kirkenes 5.-9. feb
  o Polar innvendig lugar med helpensjon
 • Fly Kirkenes - Oslo inkl. alle skatter og avgifter
 • Reiseleder fra Aller Travel
  Prisen inkluderer ikke
 • Avbestilling- og reiseforsikring
 • Drikke
 • Øvrige måltider ikke inkludert
 • Utflukter arrangert av Hurtigruten (bestilles og betales om bord)
 • Tips

Slik bor du

 • Clarion Hotel & Congress Trondheim

  Clarion hotel Trondheim er et moderne hotell beliggende på Brattøra ved Pirbadet. Hotellet har restaurant i 1. etasje og har også en restaurant/bar i 10. etasje med flott utsikt over Trondheimsfjorden.
  De delikate rommene er utstyrt med TV, minibar, vannkoker og gratis wi-fi.

 • Hurtigruteskipet MS Polarlys

  MS Polarlys ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør. Om bord finnes tre forskjellige restauranter, Multe bakeri og iskrembar, en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan man nyte utsikten fra et av boblebadene, og foran på skipet kan det nytes en drink i den hyggelige baren. Skipet har også et stort område med resepsjon, ekspedisjonsteam, et konferanserom og en butikk.

 • Thon hotel Kirkenes

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo S – Lillehammer – Dombås – Trondheim (L, M)

  Dagen starter på Oslo S på morgenen, hvor vi går om bord i toget med kurs for Trondheim. Reiseleder møter dere på toget og vil være med dere på hele reisen. Det er mulig med påstigning på Gardermoen, Hamar og Lillehammer.
  Det er behagelig å kjøre tog i Norge. Man har god utsikt til landskapet som passerer, god benplass og mulighet til å bevege seg under reisen. Det serveres også lett lunsj om bord. Toget har også en liten kafè, hvor man får kjøpt både kaffe og noe å bite i. Turen går via Gardermoen, Eidsvoll og langs Mjøsa og over landbruksbygdene på Hedemarken. Vi skimter Lysgårdsbakken når vi kommer til Lillehammer. Terrenget forandrer seg, vi ser alpinanlegget i Hafjell på høyre side og når vi nærmer oss Ringebu ser vi alpinanlegget i Kvitfjell på høyre side.
  Vi passerer gjennom det vakre landskapet i Gudbrandsdalen, hvor vi ser mange av de gamle historiske gårdene oppe i fjellsidene. Fra Otta fortsetter toget mot Dombås og deretter fortsetter toget opp på fjellet og passerer Fokstua og Hjerkinn og banens høyest punk på 1024 moh. Deretter går turen nedover Drivdalen mot Oppdal og Støren. Terrenget skifter på nytt når vi kommer ned mot landbruksområdene i Trøndelag. Når vi ankommer Trondheim stasjon, venter bussen på oss. Det blir en sightseeing i Trondheim hvor vi får med oss Nidarosdomen og den trivelige «hovedstaden» i Trøndelag, før vi kommer til hotellet. Felles middag på hotellet på kvelden.

  Oslo S – Lillehammer – Dombås – Trondheim (L, M)
 • DAG 2: Trondheim – Hurtigruten seiler mot Brønnøysund (F, M)

  Vi får en rolig morgen og nyter en deilig frokost før vi stiger om bord på Hurtigruteskipet MS Polarlys. Om ettermiddagen seiler skipet mot nordvest, og passerer Kjeungskjær fyrtårn og holmer og skjær. Etter å ha seilt gjennom den smale kanalen ved Stokksund, fortsetter vi nordover mot sjarmerende Rørvik. Rørvik er en havneby i Vikna skjærgården, en kommune som består av ca 6000 øyer , holmer og rev. Rørvik har typisk kystklima der været skifter raskt, og plomme og epletrær finnes i mange private hager, selv her på 65 ° N.

  Trondheim – Hurtigruten seiler mot Brønnøysund (F, M)
 • DAG 3: Brønnøysund – Bodø - Svolvær – Stokmarknes (F, L, M)

  I dag krysser vi Polarsirkelen. Krysningen markeres med en morsom seremoni på dekk. Vi seiler så langs Helgelandskysten til Bodø.
  Helgelandskysten trekkes ofte frem som indrefileten av Hurtigrutens seilingsrute, og når vi seiler denne strekningen på kvelds-/nattestid kan vi være heldige og oppleve Petter Dass’ rike med nordlyset som følgesvenn. I Bodø ligger vi ved kai et par timer, så her er det mulighet å gå i land og utforske byen.
  Om ettermiddagen seiler vi over Vestfjorden og vi kan skimte den 1000 meter høye Lofotveggen i horisonten, der vi beveger oss nærmere majestetiske granittklipper og hvite sandstrender. Vi seiler innom Stamsund før vi når Svolvær hvor vi ligger til kai en times tid. Vi seiler gjennom Raftsundet på vår vei til Stokmarknes, hvor Richard With startet Hurtigruten for over 120 år siden.

  Brønnøysund – Bodø - Svolvær – Stokmarknes (F, L, M)
 • DAG 4: Stokmarknes – Tromsø – Skjervøy (F, L, M)

  Om morgenen gjør vi noen korte stopp i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Vi seiler så inn i Tromsø - beliggende i et majestetisk landskap, spekket med kultur og historie. Tromsøs prakt og vitalitet overrasker mange besøkende. Vi har et lengre stopp her (ca 4 timer). Da har vi tid å oppdage byen på egen hånd, eller bli med på en av Hurtigrutens egne utflukter (ikke inkludert). Reiseleder har også tips. Når vi seiler fra Tromsø, fortsetter vi nordover på vår søken etter nordlyset.

  Stokmarknes – Tromsø – Skjervøy (F, L, M)
 • DAG 5: Skjervøy – Honningsvåg - Båtsfjord (F, L, M)

  Vi seiler forbi Nordkapp, et av de nordligste stedene på det europeiske kontinent. Etter et kort stopp i Hammerfest kommer vi til Havøysund og videre til Honningsvåg hvor vi har et lengre stopp (ca 3,5 timer). På vei gjennom Honningsvåg finner du gode butikker, arktiske matopplevelser og andre spennende aktiviteter. Sjekk ut Perleporten Kulturhus (det lokale kulturhuset), Once Upon A Dream kunstgalleri, og Artico Ice Bar. Et besøk i kirken er sterkt anbefalt, det var den eneste bygningen stående i Honningsvåg på slutten av andre verdenskrig.
  Skipet fortsetter nordover inn til hjertet av Lappland og vi gjør et kort stopp i Kjøllefjord.

  Skjervøy – Honningsvåg - Båtsfjord (F, L, M)
 • DAG 6: Båtsfjord – Vadsø – Kirkenes (F, M)

  Vi gjør et tidlig stopp i Vadsø, før vi rett etter frokost legger til kai i Kirkenes. Det er her skipet snur og legger ut på den sørgående reise tilbake.
  Det er flere fascinerende ting å gjøre og se i Kirkenes, som ligger ved den russiske grensen. Du vil legge merke til at alle lokale veiskilt er skrevet på både norsk og russisk.
  Etter ankomst blir det sightseeing i Kirkenes med lokalguide. Vi tar en tur til grenseovergangen ved Storskog og får en liten titt på den russiske naboen. Guiden forteller om både dagliglivet og spennende historie. Vi fortsetter til Bjørnfjell og deretter gjør vi oss litt bedre kjent med byen før vi avslutter på hotellet. Litt tid på egenhånd, før vi spiser middag på hotellet.

  Båtsfjord – Vadsø – Kirkenes (F, M)
 • DAG 7: Hjemreise (F)

  Vi sjekker ut av hotellet og kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Oslo.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen

  Nils Krister Larsen har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

Oppgraderinger og tillegg enkeltrom/enkeltlugar (begrenset antall)

Tillegg for dbl. utvendig lugar med begrenset utsikt     kr    500,- pr person

Tillegg for dbl.lugar med full utsikt                                 kr     850,- pr person

Tillegg for enkeltrom/enkeltlugar innvendig                  kr 2 450,- 

Tillegg enkel lugar med begrenset utsikt                       kr  3 250,-

Tillegg enkel lugar med full utsikt                                  kr  3 950,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Februar 2021

4/2Oslo SentralbanestasjonHurtigruten og DovrebanenMer enn 815 950,-BestillMer informasjon