Skip to main content

Svalbard - sommerprogram

Svalbard har med sitt polare klima, unike dyreliv, ville natur og gamle gruver fascinert reisende i mange år. Bli med oss til den vakre arktiske ørkenen på sommerstid og alt spennende vi skal være med på når naturen yrer - og du vil få opplevelser du aldri vil glemme! 

Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur, gamle gruver og isbjørner. I mai yrer det dessuten av liv både på land, i havet og i lufta. Fuglene har det travelt i den korte hekketida, fjellreven går på jakt etter egg og sommerbjørnene lunker langs kysten mens de venter på kaldere dager. 
September er beregnet som sommer på Svalbard, og tiden for å oppleve naturen og dyrelivet – arktisk koker over av liv fra trekkfugl, sel, hvalross, isbjørn, hval, polarrev og rein. 

På dette sommereventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi skal til Gruve 3, kveldcruise i Isfjorden og villmarksaften i Camp Barentz. Det blir også mulighet for hundesledetur på hjul til Advendtsdalen - som er en opplevelse for livet. 

 

Gled deg til
 • Naturopplevelsen på denne tiden av året
 • Villmarksaften på Camps Barentz
 • Båttur på Isfjorden

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst og Villmarksaften på Camp Barentz (L, M)

  Vi ankommer Longyearbyen på formiddagen og bussen tar oss til hotellet. Ved ankomst serveres det lunsj på hotellet. Etter innsjekk blir det litt tid til å slappe av før vi møtes til Villmarksaften i Camp Barentz på kvelden.

  Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet, hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.
  Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Varighet: ca. 3 timer.
  Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.

  I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av et gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

  Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Varighet: ca. 3 timer.

  Ankomst og Villmarksaften på Camp Barentz (L, M)
 • DAG 2: Sightseeing i Longyearbyen- Valgfri tilvalg: Champagnesmaking (F, L)

  Oppmøte foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet. I dag skal vi på et kulturhistorisk møte med Lonyearbyen med en lokalkjent. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.

  Vi spiser felles lunsj på Funksjonærmessa.

  Tilvalg: Champagnesmaking på Funken Lodge.
  Kr 780,- per person

  Vi får se og smake et utvalg Champagne av absolutt ypperste kvalitet og sjelden standard. Varighet ca. 45 minutter – 1 time. Vi går til Funken Lodge ca 20min, hvor det starter kl 16.00. Tilvalget bestilles ved kjøp av reise.

  Sightseeing i Longyearbyen- Valgfri tilvalg: Champagnesmaking (F, L)
 • DAG 3: Utflukt til Gruve 3 og båttur på Isfjorden med middag (F, M)

  I dag blir det en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til "en gruvebus" i Gruve 3. Vi gir dere den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard.
  Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.
  Guiden vår henter oss på hotellet, slik som gruvearbeiderne ble hentet før i tiden. Gruve 3 er plassert i fjellsiden over flyplassen i Longyearbyen. På vei til gruveinngangen passerer vi det globale frøhvelvet. Vi ankommer anlegget med en flott utsikt over Adventfjorden. Vi trer inn i bygningen. Arbeidsdagen skal til å starte. Det er mye som er gammel og urørt. Vi får utdelt hjelm og hodelykt før gruvereisen starter. Du kjenner den fuktige og kalde luften som har samlet seg i bygget. Vår guide forteller om driften mens du vandrer rundt, henter inntrykk og hører lydene fra fjellet som snakker til deg. I gruva får du høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden. Vi avslutter med høydepunktet og flytter oss lenger inn fjellet til inngangen til gruva. Her er det helt mørkt. Alt lys er stengt ute. Du forstår nå hvor viktig rolle en fulladet hodelykt har. Mørket går innover deg. Det er altoppslukende, men som alltid er det lys i enden av tunnelen.
  Inkludert er transport tur/retur hotellet, guidet tur i Gruve 3, lån av dress, hjelm og hodelykt og guide med sikkerhetsutstyr. Vi anbefaler varme klær til denne turen. Gruven er ikke oppvarmet, og gruvedressen vi låner ut er ikke foret. Varme sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse.
  PS! Turen foregår på engelsk eller norsk, og selv om vi er norske kan turen gå på engelsk. Har du sterk klaustrofobi og sliter veldig med å gå burde denne turen revurderes. Varighet: ca. 3 timer.

  På kvelden skal vi på en kveldstur ute på Isfjorden med MS Bard. Det er ikke noe vits å legge seg tidlig når man er i Longyearbyen om sommeren og dette er en perfekt kveldstur. Havet er fullt av dyreliv og her vil fuglene fly langs med båten og om du er ekstra heldig vil du også få oppleve hval.
  Under kveldscruiset blir det servert en nydelig 3-retters middag. Det er mulig å kjøpe drikke til maten ombord i båten. Varighet: ca 3 timer.

  Utflukt til Gruve 3 og båttur på Isfjorden med middag (F, M)
 • DAG 4: Dagen fri. Felles avskjedsmiddag - Frivillig utflukt, hundekjøring (F, M)

  Dagen kan nytes med å ta en rusletur ved eller slappe av på hotellet. De som vil, kan bruke dagen på en valgfri utflukt med hundekjøring på hjul.

  Vi møtes uansett for en flott 3-retters avskjedsmiddag på Restaurant Nansen på kvelden.

  Valgfri utflukt hundekjøring på hjul.
  Kr 1 670,- per person

  Ivrige polarhunder trekker de lette vognene med hjul, og du kan nyte utsikten og oppleve dyr og fugler i Adventdalen på nært hold! Dette er en fantastisk mulighet til å kjøre et hundespann selv om det ikke er vinter. Du vil bli utstyrt med dress, støvler og votter, og får en god innføring i hvordan hunder og sleder skal håndteres, før dere spenner for hundene og drar ut på eventyr!
  Guiden vil kjøre den første sleden, med plass til en gjest. De andre deltakerne følger etter i små vogner for 2-3 personer. Hundene vil løpe i god fart etter veien mot den gamle nordlysforsknings-stasjonen. Underveis er det stor sjanse for å se Svalbardrein, polarrev og flokker av trekkfugler. Vi gjør flere stopp underveis for å gi hundene drikke og nyte naturen. Turen går langs veien i Endalen, forbi vinkelstasjonen mot gamle nedlagte Gruve5. Fargene på vegetasjonen i kontrast til fjellene og himmelen er fantastisk, og den rene arktiske luften er forfriskende for både kropp og sjel. Dette er en tur hvor du virkelig kan oppleve gleden av hundekjøring - uten snø! Varighet: ca . 4 timer
  Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Denne turen inkluderer transport til / fra overnattingssted, klær og støvler, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr. Valget bestilles ved kjøp av reise.

  Dagen fri. Felles avskjedsmiddag - Frivillig utflukt, hundekjøring (F, M)
 • DAG 5: Avreise (F)

  Frokost på hotellet. Avreise til flyplass og fly tilbake til fastlandet.

Slik bor du

Radisson Blue Polar Spitsbergen

Main road, Lonyearbyen
9171 Norge

Hotellet ligger sentralt i Longyearbyen med flott utsikt over Hiorthfjellet og Adventfjorden. Hotellet har egen restaurant og koselig pub. 

Rommene er på 24 kvadratmeter og har TV, hårføner, kaffe- og tefasiliteter, minikjøleskap (uten varer) samt gratis wifi.  
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Longyearbyen flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Longyearbyen flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 4 200,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Champagnesmaking :  kr 780,- per person
Utflukt hundkjøring på hjul: kr. 1 670,- per person

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

PASS ELLER ID-KORT
Fordi Svalbard er utenfor Schengen, blir ID-kontroll gjennomført av alle gjester som reiser til og fra Svalbard.  Alle gjester med utenlandsk statsborgerskap MÅ ha med pass eller nasjonalt ID-kort.
KLÆR
I sommer- og høstsesongen (mai – november) er det nødvendig å ta med varmt og vindtett yttertøy, solide/røffe sko, samt lue, skjerf og votter. Vi har en snittemperatur på +6°C om sommeren, men en må regne med temperaturer ned mot 0°C og minusgrader. Det er ellers veldig uformelt på Svalbard, men folk pynter seg gjerne for restaurantbesøk. 
Det er en tradisjon på Svalbard å ta av seg skoene når en skal inn i private hus, på innkvarteringsstedene og på en del butikker og kontorer. Det kan derfor være lurt å ta med seg innesko eller varme sokker når man reiser til Svalbard.

SIKKERHET
Hvis du skal bevege deg utenfor Longyearbyen anbefales du å leie våpen. På organiserte turer vil guide/turleder alltid stå for sikkerheten med våpen og annet nødvendig utstyr.

HANDLING
Svalbard er toll- og avgiftsfritt område, noe som innebærer at mange varer er billigere enn på fastlandet. Det finnes små og store butikker som selger alt fra kolonial- og ferskvarer, sports- og fritidsutstyr, gaver og souvenirer m.m. Norsk valuta benyttes over hele Svalbard, også i de russiske bosetningene. Kredittkort aksepteres de fleste steder, og i sentrum finnes det minibank.

INNSJEKKING OG UTSJEKKING PÅ OVERNATTINGSTEDET
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av flyselskapenes ankomst- og avreisetider har vi ankomstdagen innsjekking så snart som mulig etter ankomst, og utsjekking avreisedagen før kl. 11.00.

REISEFORSIKRING
Vi anbefaler alle våre gjester å ha gyldig reiseforsikring.

EUROPEISK HELSETRYGDKORT
Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på samme vilkår som oppholdslandets borgere. Evt. sykehusopphold på Longyearbyen sykehus dekkes ikke på samme måte som på fastlandet. Man får ikke refusjon for innleggelser selv om den innlagte pasient er EU borger og har fremvist helsetrygdkort. På fastlandet vil fremvisning av et slikt kort gi gratis sykehusopphold. På Svalbard vil pasienten selv måtte betale sykehusoppholdet eller få det dekket via sin reiseforsikring. Pasienter fra de nordiske landene får dekket oppholdet på Longyearbyen sykehus i henhold til avtaler.