Skip to main content
Eksotisk reise

Svalbard i påsken

Har du opplevd lyset på Svalbard i mars glemmer du det aldri! 

Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur og et unikt dyreliv. Mars er tradisjonelt sett en kald måned, ofte med mye klart vær og flotte lysforhold. Om dagen får vi nyte det pastellfargede arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor.

På dette påske-eventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi får være med på villmarksaften i Camp Barentz og det blir hundesledetur og gruvebesøk.

Bli med oss til denne vakre arktiske ørkenen og få en opplevelse for livet.

Gled deg til
 • Det magiske lyset
 • Guidet omvisning i Longyearbyen
 • Hundesledetur i Bolterdalen
 • Villmarksaften i Camp Barentz

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Longyearbyen om ettermiddagen og bussen kjører til hotellet for innsjekking. Vi spiser en tidlig, lett middag.

 • DAG 2: Sightseeing i Longyearbyen (F, L, M)

  Etter frokost blir vi med en lokalkjent guide gjennom Longyearbyen og får høre om dette spesielle samfunnets spennende historie. Vi besøker Svalbard Museum og North Pole Expedition Museum og emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss.

  Resten av dagen til å utforske Longyearbyen på egen hånd, men felles middag om kvelden.

  Sightseeing i Longyearbyen (F, L, M)
 • DAG 3: Hundesledetur i Bolterdalen (F, L, M)

  Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på. Guiden kjører først, så kjører vi, to og to på hvert hundespann, og kan dele på å kjøre sleden og sitte på.

  Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så heldige å se Svalbardrype og polarrev. Tilbake i hundegården hjelper vi til med hundene, før guiden serverer en kopp te eller kaffe, og viser oss det nyeste valpekullet.

  Varighet: ca. 4 timer
  Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Vi får utlevert klær og støvler, turleder har alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

  Etter turen spiser vi felles lunsj på Restaurant Nansen. Deretter blir det litt tid til å slappe av før vi møtes til en 4-retters middag i Funktionærmessen om kvelden.

  Hundesledetur i Bolterdalen (F, L, M)
 • DAG 4: Utflukt til Gruve 3 og villmarksaften i Camp Barentz (F, M)

  Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens vi tar og føler på hverdagen til "en gruvebus" i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kullkaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt.

  Varighet: ca. 3 timer.

  Så til Camp Barentz. Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet hvor vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardrein er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også svalbardrypa en opptreden.

  Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vertskapet som følger oss det siste stykket. Vertskapet er bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serveres vi en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert, og hører på dagens foredrag som vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Utflukt til Gruve 3 og villmarksaften i Camp Barentz (F, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Frokost og fri frem til bussen henter oss for transport til flyplassen og videre hjemreise.

Slik bor du

Her bor vi sentralt i Longyearbyen, på verdens nordligste fullservice hotell, med fantastisk utsikt til Hiorthfjellet. Under oppholdet kan du nyte deilig mat i Nansen Restaurant eller en iskald øl i Barentz Gastropub. Hotellet gjenåpnet etter omfattende renovering i februar 2019. 

I hotellets lobby er det salonger hvor vi kan kose oss foran peisen. Et besøk i en varm badstu kan kanskje friste etter en dag ute i villmarken? Det finnes også et deilig boblebad med utsikt rett mot Hiortfjellet.

Alle værelser er godt utstyrt med bad, tv, badekåpe, tøfler, vannkoker og minikjøleskap (uten varer).

Hotel Radisson Blu Polar Spitsbergen ****
Main Road, 9171 Longyearbyen 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  er en aktiv mann. Han begynte som reiseleder på 90-tallet for magasinet «Vi over 60» med turer til Thailand, Malaysia og Cuba. Senere var han reiseleder til mange destinasjoner for flere turoperatører. « - det er spesielt aktive turer som jeg har trivdes best med, som fjellturer, sykkelturer og kajakkturer - ». Men han har bred erfaring som reiseleder fra bl.a. elvecruise i Russland, Portugal og Tyskland. I de siste årene har han vært mest i Kroatia med kajakk og cruise, samt øyhopping på sykkel. Han trives også godt på reiser i Norge. Til tross for mange spennende reiser til ulike destinasjoner rundt i verden, tror jeg vi har behov for å "gjenoppdage" vårt eget vakre land.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo. Flyet stopper i Tromsø på vei til og fra Svalbard.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Longyearbyen flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Longyearbyen flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Longyearbyen
 • 4 netter på Radisson Blu Polar Hotel **** m/frokost
 • 2 lunsjer og 4 middager
 • Villmarksaften i Camp Barentz (middagen inkl. fri drikke som øl, vin, mineralvann, samt kaffe og kake
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen – sightseeing med lokal guide
 • Hundesledetur i Bolterdalen
 • Utflukt til Gruve 3
 • All transport iht. program
 • Erfaren, norsk reiseleder

Tillegg for enkeltrom

kr 6.950,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2024

25/3Oslo GardermoenSvalbard i påsken5 dagerFå ledige25 900,-BestillMer informasjon